Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yuhh o ne görgüsüzlük ya yine iyi dayanmışsın ben olsam ağzının payını verirdim :)
Tatvan'ı çok severim:)
Hadi gözünüz Aydın bizde dönüyoruz artık:)
Gıcık oluyorum şu aşılara ya poff
Yok Suzancım gelmiyor
ne demek baby :)
kızlar dün kemik suyu verdim kemiği haşladım suyuna patates havuç attım sonra onu ezdim verdim bayıldı bizim ki :) eşim diyor ki çocuk et yesin ya (kendisi etçi ) kan gelsin yüzüne o ne haşlama brokoli vs diyor :)
Yuhh o ne görgüsüzlük ya yine iyi dayanmışsın ben olsam ağzının payını verirdim :)
Tatvan'ı çok severim:)
Hadi gözünüz Aydın bizde dönüyoruz artık:)
Gıcık oluyorum şu aşılara ya poff
Yok Suzancım gelmiyor
sor bakalım canım eğer ver derse bende veririm.Bu arada findik olayini tekrar sorarim neden yanlis anlym aAşkolsun
Önemli olan bildiklerinizi paylasip yardimci olmak :)
ya et direk sindiremez belki yutamaz gaz vs yapar diye korktum biz 3 ay çok çektik gazdan o yüzden kemikli et alıyorum güzel bi marketten haşlıyorum hatta avent süt sağma kaplarına az az koydum kullanırım sebzelerin içine az az diye dondrucuya koydum.Yaw corbalarina direk et ya da koyma koyuyorum
Burada iyi bi kasap bulmaliyim kemik icin
peyniri ez azıcık sulandır pütürlü olarak yedir.alışsın canım pütürlüye de.muhallebiyi de suyla yap ne olacak.bize tatsız gelebilir ama onlar sütlü mü sulu mu aramaz.meyveyle veya pekmezle tatlandırabilirsin.bize memleketten inek sütünden yapılmış peynir geliyor ama çok sert ezsem de su gibi olmaz ufalanır anca nası yumuşatıp verebilirim onu ben de peynir vereyim sabahları yumurta sarısına da başlasam iyi olacak
muhallebin çok değişikmiş.. ben de irmik aldım bu akşam armutlu irmikli muhallebiyi deneyeceğim ama suyla yapmayı düşünüyorum sütle olsa daha iyi olur ama ne sütü koyacağımı bilemedim inet sütüne de daha cesaret edemiyorum hazır süt de koyamam anne sütü zaten direkt ısınması sakıncalı diyolar en iyisi suyla yapmak sanırım. ama ben muhallebiyi ocakta yaptıktan sonra armut püresini içine eklemeyi düşünüyordum seninki gibi mi yapsam o daha mantıklı..
cevizi nasıl yutabiliyor ya ben cevizi ne kadar ezsem de küçük sert parçalar oluyor boğazında kalırsa diye korkuyorum?
bi de hipp kavonoz mamalarından bahsediyosun sanırım katkı maddesi felan var mı içinde
annem de inek sütünü sulandırıp verelim dedi ama bilemedim sindirimi zormuş ya.. inek sütü de koymazsam hangi sütten koyacam o da var kafam allak bullak oldu
Üniversite de 4 yıl her yaz Bitlis'e kazıya gittim hafta sonları da Tatvan'a ,Ahlat'a gezmeye giderdik göle girerdik :)güzel evet tatvan su var o bile yeter kaçıyoruz devamlı oraya :)
Oo bayağı yüzsüz demek ki Allah yardımcın olsun canım öyle insanlarla uğraşmak zor yaAmaan agzinin payini ver ver dur
İse yaramiyo ki
Kadin anlamiyo :)
peyniri ez azıcık sulandır pütürlü olarak yedir.alışsın canım pütürlüye de.muhallebiyi de suyla yap ne olacak.bize tatsız gelebilir ama onlar sütlü mü sulu mu aramaz.meyveyle veya pekmezle tatlandırabilirsin.
az once doktor kontrolundeydik oglusum yine zayif gidiyor doktora gore iyi bana gore zayif :-( 6650 66cm bakalim haftaya saglik ocaginda ne cikacak ..
ek gidayla ilgili hicbi bilgi vermedi gicik oldum normalde doktorum cok iyidir ama heralde bu ek gida olayini ben abarttim mi ne.. oyle belli duzende vermene gerek yok tuz salca yag kisitlamasi yapma sizin corbalainizdan icsin dedi oysa heryerde tuz salca vermeyin yaziyor kafam karisti ya.. tek soyledigi sey ek gidayi acken ver ustune emzir kafasini cevirip redediyorsa isrr etme dedi ek gidayla ilgili tek tilsim budur dedi
sor bakalım canım eğer ver derse bende veririm.
ya et direk sindiremez belki yutamaz gaz vs yapar diye korktum biz 3 ay çok çektik gazdan o yüzden kemikli et alıyorum güzel bi marketten haşlıyorum hatta avent süt sağma kaplarına az az koydum kullanırım sebzelerin içine az az diye dondrucuya koydum.
ek gida onerileriniz icin cok tesekkurler ne yapacagini bilmemek cok kotu.
aksam eksi yesil elma suyundan verdim baya icti bugun de yogurt mayaladim hazir sute mayaladim nasi olacak bakalim.
anladigim kadariyla 3 ogun veriliyor ben de sabahlari meyve suyu veriyim oglen yogurt aksam da muhallebi diye dusundum muhallebiyi nasil yapiyosunuz?
yulaf unu demis bir arkadas yulaf ununu nasil muhafaza ediyorsun kolay bozuluyor ya o daha mi besleyiciymis normal un yapsak nasil olur faydali degil mi o
İnek sütü canim.
Ben direk basladim yaw :) çorbaya
Kabak+havuç+patates ile
Öğle saatlerinde veriyorum corbayi.
Çorbalarda mutlaka koyma oluyor, sebzeler degisiyo.
Mesela kabak+havuç+patates+koyma
Kabak+havuç+pirinç+kiyma
Kabak+havuç+tarhana+kiyma
İspanak+havuç+pirinç+kiyma
Pirasa+havuç+pirinç+kiyma
Karnabahar+havuç+pirinç+kiyma
Bazen pirinç yerine 1 tatil kaşifi toz tarhana ekliyorum
Bazen de bulgur+pirinc karisimi
Canım inek sütü mü ?????????? Benim doktorum 1 yaşına kadar kesinlikle vermeyin dedi ayrıca her yerde de bu bilgi var.
sor bakalım canım eğer ver derse bende veririm.
ya et direk sindiremez belki yutamaz gaz vs yapar diye korktum biz 3 ay çok çektik gazdan o yüzden kemikli et alıyorum güzel bi marketten haşlıyorum hatta avent süt sağma kaplarına az az koydum kullanırım sebzelerin içine az az diye dondrucuya koydum.
muhallebi şart değil içine sinmiyorsa verme.sadece gece acıkıp ikide bir uyanıp emmesin diye verilen birşey.zaman geçtikçe gece daha çok acıkıyorlar ve uyanıyorlar çünkü.anladığım kadarıyla benim oğlan keskin tatlardan hoşlanıyor, arada kalmış mayhoş tatları sevmiyor sanırım muhallebi de öyle bişey oldu meyve kattım ama yeterince tatlandırmadı.pekmez de şuan elimde yok
muhallebinin bi faydası yoksa vermicem ya gerek yok midesini faydasız şeylerle doldurmaya bi araştırıyım da
çok geçmiş olsun canım.ateş düştüyse geçer artık zaten.Günaydın kızlarr :) bu ara çok bakamadım geçmişi okudum geldim bi koşu:) geçen hafta Ege 4 gün ateşlendi gece emzirmeye kalkmıştım bir baktım sıcak ateşi ölçüp hemen yarım fitil verdim neyse düştü ertesi gün yine çıktı yine fitil etkisi geçince yine çıktı bende doktorumuzu aradım ateşi 37.5,38 arasında gidip geliyordu ama hiç hali yoktu oğluşumun ( Dr "ateş çok yüksek değil 1-2 gün izleyelim fitil ya da calpol verebilirsin "dedi. 4. Güne kadar ateş düşmeyince götürdük hastaneye muayenede ateşten başka bir şey çıkmadı idrar yollarından şüphelendi Dr idrar testi yaptı ama sonuç temiz neyse oğlumun vücudunda o gün kırmızı kabarcıklar olmaya başladı Dr aradım 6. Hastalık olmuş dedi( neyse artık ateşimiz düştü ama uykusuzluk, mızmızlık devam ediyor(
aslında sulu verdiğin için pek etkisi olmaz ama inek sütü alerji dışında baya kansızlık da yapıyor.çok da verme istersen.Canim saf inek sütü değil. 1 kasik inek sütü 3 kasik su seklinde. Bunu bana Dr söyledi.
Teyzoslari oglusumun dişi cikmis! Simdi farkettim :))) ayyy çok tatliii :)))
muhallebi şart değil içine sinmiyorsa verme.sadece gece acıkıp ikide bir uyanıp emmesin diye verilen birşey.zaman geçtikçe gece daha çok acıkıyorlar ve uyanıyorlar çünkü.
çok geçmiş olsun canım.ateş düştüyse geçer artık zaten.
aslında sulu verdiğin için pek etkisi olmaz ama inek sütü alerji dışında baya kansızlık da yapıyor.çok da verme istersen.
hayırlı olsun çok tatlıdır eminim.ilk dişler çok şeker oluyor.bizimki de bir çıksa