• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
suzan sendekı bu temizlik sevgısı banada gecse yaa kac aydır takıp ediyorum senı ımrenmekten ote gıdemedım masallh sana:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Canim ben muhallebiyi doktor önerisiyle şöyle yapiyorum: 1 birim süt+3 birim su karisimina bir miktar irmik ekleyerek pisiriyorum ( ilk basladigimda su+süt karisimi yarim cay bardagiydi ona 1 tatil kasigindan biraz az irmik iyi geliyor) içine muz ezerek tatlandiriyorum. Bazen elma püresi ya da armut püresi de olur. Hangi meyveyi istersen.PiRinc unu hic veriyorum hani halk arasında denir ya sadece kilo yapar ama geliştirmek diye. Ama yaptigim bebe biskuvisine çok az miktarda ekledim.

canim tarifini deneyecegim cok tesekkurler ben acikcasi kilo da alsin istiyorum zayif bi bebek un kilo aldiracaksa un ve irmigi karistirip koyabilirim

peki kahvaltiya ne zaman basladiniz neler veriyosunuz arkadaslar bulamac yapip mi veriyosunuz yoksa tek tek mi veriyosunuz
ben birden yuklenmek istemiyorum suan meyve suyu ve yogurtla basladik 2 ogun seklinde. bir hafta boyle gideyim sonra muhallebi ekliyim bir ogun diyorum uygun mudur? ama sebze corbasi ve kahvaltiyi ne zaman hangi ogune ekleyecegim onu bilmiyorum

canim tarifini deneyecegim cok tesekkurler ben acikcasi kilo da alsin istiyorum zayif bi bebek un kilo aldiracaksa un ve irmigi karistirip koyabilirim

peki kahvaltiya ne zaman basladiniz neler veriyosunuz arkadaslar bulamac yapip mi veriyosunuz yoksa tek tek mi veriyosunuz
ben birden yuklenmek istemiyorum suan meyve suyu ve yogurtla basladik 2 ogun seklinde. bir hafta boyle gideyim sonra muhallebi ekliyim bir ogun diyorum uygun mudur? ama sebze corbasi ve kahvaltiyi ne zaman hangi ogune ekleyecegim onu bilmiyorum

canım ben veriyorum kahvaltı lor peynir ile yumurta sarısının 1/3 unu ezerek ama yumurtayı her gün değil 3 günde bir faln. akşam da yoğurt ırmıklı muhallebi ( elmayı yada armutu suda haşlayıp elmaları içinden alıp suyuna ırmık koyuyorum bıraz ıçıne tekrar ezdiğim elma ve tarçıon atıyorum bazen de çok nadır devam sütü bir ölçek kouyorum) yada kemik suyunda havuş patates veya normal suya havuç patates yanına brokoli karnıbahar benzeri sebze koyup püre yapıyorum oğlum 27 haziran dıoğumlu 8 kg. alta takvim eklemeyi bilemedim bende :(

slom anneler ben geldim pazartesi sendorumumu bugun atlattım neden derseniz sabah tartıya çıktım ve 3 kg daha vermışım allahım son 10 kg lütfen gitsin bir an önce çok moralim yerine geldi ya :)

Sorma valla KV ile yasadklarimi. Bazen ne kadar sabirliymsm meğer diorum :)))
Biz de buraya gelmeden önce yaka meram da oturuyorum canim. Yakanin en merkezi yerinde hani park falan var ya simdi alisveris merkezi de yapildi iste orda. Annemler de madonun arka tarafında.
evet kayınvaldemler de oralarda oturuyorlar.allah sabır versin kv için de.neyseki uzaksın o da birşey.
Size özelden mesaj attım ama mesaj kutunuz dolu olduğu için iletilmedi. Ben bu bebeğin mama masraflarını karşılamak istiyorum , eğer gerçekten yardıma muhtaç aileyse. Bu bebeğin kayıtları hangi ilin hangi sağlık ocağına bağlı ? Onlara ulaşabileceğim bilgiler varsa memnun olurum.

karışıyorum kusura bakma canım ama bence karşılamanın hiçbir faydası olmaz.biz de tanıdığımız birine böyle sorumsuz olduğu için mama almak istemiştik.neyse aldık.hiç yapmıyormuşki mamalar öylece kalmış dolapta.aklına estikçe yapıyormuş.zaten ölçüsüne falan dikkat ettiği de yok.en kötüsü de 1 ayda süresi geçiyor ya tabi ona da dikkat etmiyor.aç bırakmayalım derken sağlığı da bozulcaktı çocuğun.neyse biz komşusuna söylemiştik o biraz dikkat etmeye çalışsa da o da her an ona bakacak değil ya olmadı.malesef bu bebeğin mamasını da alsan birşey farketmeyecek.hazır memeyi emzirmeyen onu hazırlar mı.hiç değilse ihtiyacı olan başka birine yardım edebilirsin.keşke bu bebek için yapacağımız birşey olsa ama yok malesef.ulaşabilsek yakın olsak neyse.

bence kendin bak :) ben de hazirana kadar izinliyim.

kızlar ek gıda konusunda bana yardım edin nası vercem ne vercem napcam bu doktor hiçbişey demedi yaa 6aylık olucaz haftaya biran önce başlamam lazımm :(

yoğurtla mı başliyim yoğurdu hangi sütle yapayım?
meyvelerden neyle başliyim tek tek mi veriyim offff kafam bi milyon yaaa
sabah peynir veriyorum sütaş süzme peynir var yumuşacık.çok az sulandırıp yediriyorum.çok az da yumurta veriyorum 2-3 günde bir.yumurtayı hemen vermeye başlayabilirsin.sorun olmaz.alerjik durumu olmazsa devam et.öğlen yoğurt,ikindi sebze,akşam üstü meyve ,akşam da muhallebi.tabi bunlar sabit değil yerleri değişebilir.
sebze olarak patates havuç,kabak soğan denedim.tarhana çorbası içiriyorum bazen.sebzelere irmik de ekliyorum.bir iki kere de ıspanak eklemiştim.kafaya göre yapıyorum yani.önemli olan blendırla çekmiyorum.cam rendede ezip pütürlü veriyorum.alışmalı bence.muhallebiyi de tam buğday unu veya yulaf unuyla yapıyorum.bazen tatlandırmıyorum.bazen de pekmezle veya elma püresiyle,kayısı kurusuyla tatlandırıyorum.
Kizlar benim esim korunuyo yani bazen kondomla cogu zaman gericekilme ile... zaten ilk 3 ay nerdeyse bisi olmadi normal dogum.yaptigim.icin cok korkuyodum oglum 6 aylik bende temmuZ annesiyim ama dogumdam sonra pek giremedim ve ben halen adet gormedim hic adet gormeden hamile kalinir mi ?
Bide bebegi 3-4 aylikken.yeniden hamile kalanlar var nasil oluyo varmi burda hamis :)) adet goruyolarda mi oluyo aklim almiyo bide daha vucut kendini toplamadan nasil cesaret ediyolar ya hayret ve giptayla bakiyorum bu sekilde olan varsa anlatabilirmi.. bendede hamile kalirmiyim ki... ozledim kk yi
adet olmasan da hamile kalabilirsin ona güvenme.hamile olanlara gıptayla bakma bence canım.çünkü hemen hamile kalınca hem kendi vücuduna zarar,hem de bebeğine yazık.bebeğini erkenden sütten kesmiş oluyorsun.2 yaşına kadar anne sütü çok önemli bence.
selamın aleykum kk arkadaslarımm gıremıyorum kususra bakmayın face oldu mertlık bopzuldu:24::18:

paşam 6 ay bıttı gerı gerı emeklıyoruz ek gıdalara gectık agırlık gene anne sutunde ama meyve corba orınc unu kahvaltılar derken basladık 2.haftamız bıtt bıle p.tesıde asımızı olduk sukur ates yapmadı elhamdulılah:16:

aadiyeff bende delıksız uyumak ıstıyoreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:31::31::31::31:gece st bası yada 2 st bır uyanmkk pöfffffffffff
benim birgün yazdığım bir yazı vardı onu okudun sanırım canım.o yanlış alarm.buraya deliksiz uyudum bebeğim hiç uyanmadı gece yazmışım.meğer ben gece gitmiş emzirmişim haberim yok.sabah kayınvaldem söyledi.:1:

slom anneler ben geldim pazartesi sendorumumu bugun atlattım neden derseniz sabah tartıya çıktım ve 3 kg daha vermışım allahım son 10 kg lütfen gitsin bir an önce çok moralim yerine geldi ya :)

Ohhh ne guzel benimde son 5 kilom ama gitmiyo bi turlu ben leslie sonsone var videoları yuruyus icin hergun yapiyorum iyi
Ter attiriyo

Günaydın kızlar herkes basladi artik ek gidaya bende kendimce veriyorum biseyler bugün mesela sabah az bi peynir verdim tuzu alinmis simdik uyuyo uyaninca elma puresi vericem oglende yaada ogle sonu yogurt vericem aksamada pekmezli muhallebi vericem ins cok sukut yiyor oglum 6 . Ayda cokta yuklenmek istemiyorum ben Aten 5 . Aydan beri veriyom ben ek olqrak yumurta verdim hafta sonu a biraz ama jerseyin hi saati yok bende de yemesse cok israr etmiyorrum

günaydın arkadaşlar...benim de 4 kilom kaldı 64 kiloyum ama hiçbişi yapmıyorum tembelim habire yiyorum:17: dün yatmadan kzıma tam buğday unu memleketten getirdim pirinç unu ve pekmezle muhallebi yaptım 7 buçuk gibi biraz ondan yedi...8de yattı gece 1 de kaka için uğraşırken uyandı...ve altını aldım emzireyim dedim uyanmışken emmedi hanfendi...bağırmalar yatağında kendi kendine konuşmalar çırpınmalar 1 saat uyumadı sonra sızdı kaldı sabah 8 de uyandı...bugün de yapcam muhalebi bakalım deliksiz uykuya geçebilcez mi:26: sabah 8 de emzirdim 10 da hippin meyveli pirinçli karışımına az ceviz ekleyip biraz yedirdim ve suyunu içirdim..bu arada kızım en çok suyu seviyo..:1: yatağına yatırdım ağzına emzik uyudu kaldı şimdi..çarşamba da bizim aşılarımız var bakalım ne yapıcaz:18:

• Beğen
Reactions: vsn
sizde doktormusunuz acaba ben tus çalışmayı dusunuyorum doğuya gitmemek için yada kotu yer cıkarsa bı yıl suruyo ben ucretsız alıp yanına gıtmeyı dusunuyorum sonraa o da dıplomayı alınca ıst ozelde çalısmak bakalım hayırlısı yan dal yap gene mecburı :))

Yok canim ben biyologum biraz calstm biraktm. Buraya geldgmzde hastanede ihtiyaç varms başhekim idrar etti calismam için ama ben istemedim.
Ya ackcasi sin dhy'ler özellikle doğu agrlkli. Doğunun iyi yeri de var kötü yeri de. Önemli olan bizim için terör acsndan sakin bi yer olmasydi. Şükür burada öyle problem yok.
Aynen ya devlet dr'lari cezalandryo resmen yukseliyosun tebrik edecegi yere yallah mecburiye ;))

bir birim sut derken devam sutu mu anne sutu mu yoksa inek sutumu ne sutu koyuyorsun canim

İnek sütü canim.
Ben direk basladim yaw :) çorbaya
Kabak+havuç+patates ile
Öğle saatlerinde veriyorum corbayi.
Çorbalarda mutlaka koyma oluyor, sebzeler degisiyo.
Mesela kabak+havuç+patates+koyma
Kabak+havuç+pirinç+kiyma
Kabak+havuç+tarhana+kiyma
İspanak+havuç+pirinç+kiyma
Pirasa+havuç+pirinç+kiyma
Karnabahar+havuç+pirinç+kiyma
Bazen pirinç yerine 1 tatil kaşifi toz tarhana ekliyorum
Bazen de bulgur+pirinc karisimi

İnek sütü canim.
Kabak+havuç+patates ile
Kabak+havuç+pirinç+kiyma

Canim bunlari haslayinca blendrdan gecieiyon.demi kiymayi nasil.katiuosun

İnek sütü canim.
Kabak+havuç+patates ile
Kabak+havuç+pirinç+kiyma

canım doktor bana 1 yaşına kadar inet sütü verme dedi ama ya

Canim bunlari haslayinca blendrdan gecieiyon.demi kiymayi nasil.katiuosun

Sebze koyma pirinç falan ne koyacaksam birlikte hasliyorum sonra biraz pütürlü eziyorum. Ocagi kapatinca1 cay kasigi tereyagi ekliyorum kendi kendine eriyo. Yedirecegim zaman da çok az zeytinyağı bekliyorum canim.
Yalniz tarhanaliyi şu şekilde yapiyorum. Sebzeleri haslayip ezip tekrar ocağa koyup tarhana ekleyip karistirark pisiriyorum.sonra tere yagi ve zeytinyagi ayni şekilde.

Back