• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
günaydın kızlar oğlumu götrüdük kontrole. konyadaki doktor 2. ayda kalça usg yaptı 6. ayda bakılsın demişti burdaki gerek yok dedi 6 ayda bakmaya. öksürük ciğerden değilmiş allahdan burnu tıkalı olduğu için dedi boyuna kg suna baktı normal dedi gelişimi. göz damlası kullanıyoruz bitince bir kaç hafta sonra yine iltahap oluyor normal değil bir yaşına kadar beklesin doktor müdahile eder ama sen bi göz doktoruna götür dedi. testislerinden bazen biri yukarıda biri aşağıda oluyor normal dedi baktı bezine. kullağını tutuyor devamlı dedim bazen saçını çekiyor dedim kulağında bişey yok huzursuz olduğu zaman dedi. salak adam dişerine baktı belli olmaz ne zaman çıkacağı dedi. diş jeli sordum kesinlikle tavsiye etmiyorum en geç 30 ayda 20 diş çıkması lazım ne kadar kullanacaksın 30 ay mı gerek yok ver havucu eline kemirsin dedi. ek gıda konusuna gelelim. bak adı üstünde ek gıda bu çocuk seni emecek gıda ek olacak yani temel gıda değil dedi. bir liste verdi bunları vermek yok dedi liste evde kaldı öğleden sonra yazarım buraya. 9. ayda gelin tekrar eğer herhangi bir aksilik olmazsa dedi kan ilacına devam kg su ile orantılı verecek 8 damla ver artık dedi. muhallebi verme çocuğa bir besleyici bir özelliği yok pirinç unu bebe biskuvisi yumrta akı vs verme besinleri tatlandırmaya çalışma dedi. 1 yaşına kadar zorla yedirisen 1 yaşından sonra seni mahveder benden söylmesi yemez intikam alır dedi. bırak yemesin bu bitecek demeyeceksin dedi çocuk dış tatları aldığı an anne sütünü bırakır yada sen bi muhallebiyi biskuvi yada başka bişeyi tatlandırısan bu sefer tatsız olan bişey yemez ne kadar geç tat öğrenirse o kadar iyi dedi. bende zaten çok ısracı değilim ek gıda konusnda çünkü hayatım boyunca annem bize yemek yerdirmek için savaş verdi bende diyet yapmak kg vermek için savaş veriyorum :) demiştyim çocuğum olursa asla yemek ye demeyeceğim doktor da bu noktoda tam benden annem de geldi kontrole bana hak verdi annem oğluma yemek yedirmeye çalışıyor ben yedirmemeye duydu kulağıyla doğruymuş diyor :)

Canım doktorun dedikleri

Doktorun verdiği listeyi foto çektim ama yüklemesi canım tekrar denerim

Kizlar benim esim korunuyo yani bazen kondomla cogu zaman gericekilme ile... zaten ilk 3 ay nerdeyse bisi olmadi normal dogum.yaptigim.icin cok korkuyodum oglum 6 aylik bende temmuZ annesiyim ama dogumdam sonra pek giremedim ve ben halen adet gormedim hic adet gormeden hamile kalinir mi ?
Bide bebegi 3-4 aylikken.yeniden hamile kalanlar var nasil oluyo varmi burda hamis :)) adet goruyolarda mi oluyo aklim almiyo bide daha vucut kendini toplamadan nasil cesaret ediyolar ya hayret ve giptayla bakiyorum bu sekilde olan varsa anlatabilirmi.. bendede hamile kalirmiyim ki... ozledim kk yi

Kizlar benim esim korunuyo yani bazen kondomla cogu zaman gericekilme ile... zaten ilk 3 ay nerdeyse bisi olmadi normal dogum.yaptigim.icin cok korkuyodum oglum 6 aylik bende temmuZ annesiyim ama dogumdam sonra pek giremedim ve ben halen adet gormedim hic adet gormeden hamile kalinir mi ?
Bide bebegi 3-4 aylikken.yeniden hamile kalanlar var nasil oluyo varmi burda hamis :)) adet goruyolarda mi oluyo aklim almiyo bide daha vucut kendini toplamadan nasil cesaret ediyolar ya hayret ve giptayla bakiyorum bu sekilde olan varsa anlatabilirmi.. bendede hamile kalirmiyim ki... ozledim kk yi

geri çekme korunma yöntemi değil tekrar hamile kalabilirsin ayrıca sut koruması yalnıs bılınen bırsey yumurtlaman olmaz olmaz sonrakı ay artık adet olma zamanın gelmıstır ama hamıle kalmıssındır olabılır arkdsım 4 aylık bebegı tekrar hamıle

günaydın kızlar,
6. ay aşıları sonrası sapıttık:50:
ek gıdayı vermek bile zorlaştı
süt içeyim uğraştırma beni der gibi...:9:
günde 2 veya 3 ek gıda vermeye çalışıyorum
sabah meyveli kahvaltımsı bir şeyler,
öğle, öğle sonu gibi sebze veya yoğurt,
akşam muhallebi... her zaman 3 kez olmuyor ve miktarlar az...

günaydın kızlar,

benim kızım da öyle oldu.. Aşıları hiç sevmiyorum, çocuk çıldırıyo, uyku düzeni de değişti.. Gece yarısına kadar gözünden uyku akarak oturuyo..

ek gida onerileriniz icin cok tesekkurler ne yapacagini bilmemek cok kotu.
aksam eksi yesil elma suyundan verdim baya icti bugun de yogurt mayaladim hazir sute mayaladim nasi olacak bakalim.
anladigim kadariyla 3 ogun veriliyor ben de sabahlari meyve suyu veriyim oglen yogurt aksam da muhallebi diye dusundum muhallebiyi nasil yapiyosunuz?

yulaf unu demis bir arkadas yulaf ununu nasil muhafaza ediyorsun kolay bozuluyor ya o daha mi besleyiciymis normal un yapsak nasil olur faydali degil mi o

adet görmesern de kalınıyo canım

selamın aleykum kk arkadaslarımm gıremıyorum kususra bakmayın face oldu mertlık bopzuldu:24::18:

paşam 6 ay bıttı gerı gerı emeklıyoruz ek gıdalara gectık agırlık gene anne sutunde ama meyve corba orınc unu kahvaltılar derken basladık 2.haftamız bıtt bıle p.tesıde asımızı olduk sukur ates yapmadı elhamdulılah:16:

aadiyeff bende delıksız uyumak ıstıyoreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:31::31::31::31:gece st bası yada 2 st bır uyanmkk pöfffffffffff

kızlar bır aydır fılan gırmıyorum kk degısmıs begen ler zorlaşmıss yahuuuuuuuuuuuuuuuuuu

kızlar happy mother ark..kk ya ugruyormu bılgınız varmıııı

az once doktor kontrolundeydik oglusum yine zayif gidiyor doktora gore iyi bana gore zayif :-( 6650 66cm bakalim haftaya saglik ocaginda ne cikacak ..
ek gidayla ilgili hicbi bilgi vermedi gicik oldum normalde doktorum cok iyidir ama heralde bu ek gida olayini ben abarttim mi ne.. oyle belli duzende vermene gerek yok tuz salca yag kisitlamasi yapma sizin corbalainizdan icsin dedi oysa heryerde tuz salca vermeyin yaziyor kafam karisti ya.. tek soyledigi sey ek gidayi acken ver ustune emzir kafasini cevirip redediyorsa isrr etme dedi ek gidayla ilgili tek tilsim budur dedi
merhabalar cnm nasılsınn
bende az once prınc unu verdım 4-5 kasık yedı 2 haftanın sonunda 6.kasıga gelınce agzını acmadı bende zormamadım yoksa tıksınıyorlarrr :(

o daha bi saçma hiç bi özlük hakkımız yok:47::47::47::47::47::47::47: zaten okul bitince mecburiye gidiliyo ne kadar sure kaldı sızın gitmenize

Hic sorma.gün geçtikçe de iyice kotulesiyo şartlar. Biz mecburiye baslayali 1 yil oldu canim. Normalde temmuzda bitiyor. Sonra askerlik. Askerlik de saçma olan ayri bi konu. Asistanlık bitti mecburi için tasindik. Bu bitince askerlik için tasincaz. Askerlik bitince buraya tekrar tasincaz. Burada kurum içi atama beklicez ve kafamiza gore yer olursa tekrar tasincaz.

günaydın kızlar,

Biz de ayni durumdayız. Her zaman doğru düzgün yemiyo bi de. Kendim bebe biskuvisi yaptım sabah bisküvi+ihlamur+labne+ceviz. Öğleden sonra sebze corbasi çoğu zaman yoğurt eşliğinde. Gece uykusuna yatmadan önce de irmikli muhallebi herhangi bi meyveyle tatlandirilmis. Muhallebi yi en çok muzlu seviyor.

ek gida onerileriniz icin cok tesekkurler ne yapacagini bilmemek cok kotu.
aksam eksi yesil elma suyundan verdim baya icti bugun de yogurt mayaladim hazir sute mayaladim nasi olacak bakalim.
anladigim kadariyla 3 ogun veriliyor ben de sabahlari meyve suyu veriyim oglen yogurt aksam da muhallebi diye dusundum muhallebiyi nasil yapiyosunuz?

yulaf unu demis bir arkadas yulaf ununu nasil muhafaza ediyorsun kolay bozuluyor ya o daha mi besleyiciymis normal un yapsak nasil olur faydali degil mi o

Canim ben muhallebiyi doktor önerisiyle şöyle yapiyorum: 1 birim süt+3 birim su karisimina bir miktar irmik ekleyerek pisiriyorum ( ilk basladigimda su+süt karisimi yarim cay bardagiydi ona 1 tatil kasigindan biraz az irmik iyi geliyor) içine muz ezerek tatlandiriyorum. Bazen elma püresi ya da armut püresi de olur. Hangi meyveyi istersen.PiRinc unu hic veriyorum hani halk arasında denir ya sadece kilo yapar ama geliştirmek diye. Ama yaptigim bebe biskuvisine çok az miktarda ekledim.

kalıyor etrafında çok var kınama lazım başa gelir sonra:)

günaydın kızlar,
Benimde miktar değişiyor temelde anne sutu

selamın aleykum kk arkadaslarımm gıremıyorum kususra bakmayın face oldu mertlık bopzuldu:24::18:

paşam 6 ay bıttı gerı gerı emeklıyoruz ek gıdalara gectık agırlık gene anne sutunde ama meyve corba orınc unu kahvaltılar derken basladık 2.haftamız bıtt bıle p.tesıde asımızı olduk sukur ates yapmadı elhamdulılah:16:

aadiyeff bende delıksız uyumak ıstıyoreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:31::31::31::31:gece st bası yada 2 st bır uyanmkk pöfffffffffff
Gel gel arada buraya ugra:)

Hic sorma.gün geçtikçe de iyice kotulesiyo şartlar. Biz mecburiye baslayali 1 yil oldu canim. Normalde temmuzda bitiyor. Sonra askerlik. Askerlik de saçma olan ayri bi konu. Asistanlık bitti mecburi için tasindik. Bu bitince askerlik için tasincaz. Askerlik bitince buraya tekrar tasincaz. Burada kurum içi atama beklicez ve kafamiza gore yer olursa tekrar tasincaz.

sizde doktormusunuz acaba ben tus çalışmayı dusunuyorum doğuya gitmemek için yada kotu yer cıkarsa bı yıl suruyo ben ucretsız alıp yanına gıtmeyı dusunuyorum sonraa o da dıplomayı alınca ıst ozelde çalısmak bakalım hayırlısı yan dal yap gene mecburı :))

Back