2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

Ben de ozledim ve hatta bunaldim. Burda bi seyleri paylasmak cok iyi gelio bana.
Biz uzun bi sure izindeydik canim önce sivas sonra konya sonra tekrar sivas derken...
Yalniz olunca hem bebek hem ev isleri arada da misafir inan çok zor yetişiyorum hatta yetisemiyorum. Yorgunluk tan canim cikiyo. Bi giriş yapip okuyorum tam bi şeyler yazicam bizimki uyaniyo ya da o uyurken yemek ütü falan yapmaya calisiyorum. Çok zor giriş yapiyorum inan. AAslında kendim için hicbisey yapmiyorum diyebilirim
Sorma ya hemşire dun benim morali alt üst etti eşim de abartma çocuk iyi diyo.

Geçmiş olsun canim.

Bizim de dün asimiz vardi ve yavrum hic rahat değildi..
Evde destek olan birinin olması ve yalniz olmayan güzel bence. Yalniz olmak çok zor. Hem ev isleri hem oglusum inan çok yoruluyorum tek basima yetisemiyorum.

Peditus abd'de 1 yas alti çocuklarda yasaklanmış canim.
Bizimkine de babadan nezle geçti hafif burun akntsi ve öksürük var doktor verdi ben de mecbur veriyorum. 5 günden fazla verilmiyor zaten.
O ter olayi benim oglumda da var canim. Her yeri ususe bile başi asiri terliyo. Doktor genetik olabilir dedi. Yoksa d vitaminini falan düzenli veriyorum yani.
Sünneti 3 aylıkken yaptrmayi çok istedik ama bingoldeki dr'a guvenemedik. Sonra da bi aşi bi bilmem ne derken 6 aylık oldu çocuk. Bi ara konyaya gidip yaptırmak istiyorum ama.

siz bingölde miydiniz ya başkasımıydı o karıştırmış olabilirim canım . bende doğumdan sonra ekime aynına kadar konyada kaldım gelince tek başıma zorlandım ama en azından kafam rahat oldu evde eşim çocuğum düzeni kolay oturttum tabi o uyunca iş yapmaktan nete giremiyordum. ama işe başladım annem geldi o gidince kayınvalide gelecek bi iki yıl gelip gidecekler yada daha kısa kendini ifade edecek duruma gelsin sikayet edebilsin öyle bırakayım bakıcıya diyorum yada yuvaya veririm bilmiyorum şimdilik zor başkasına bırakamam. benim oğlum da az alıyor kg ne yapayım ama doktor aynına göre iyi dedi 8 kg o yüzden takmıyorum kg artık ilk çok taktım kuzenim doktor o dedi kısa periyotla bakma auylık alımına bak 300-1000 gr arası normal dedi. sağlık ocağında ki ebe de aynısını dedi sonra 300 bile alsa yeter ayda diye ama hemşire gerçekten canımı sıkmıştı

benim de öyle sünnet yaptırmalıyım diyorum hala yaptıramadım.görümcemim çocuğu10 aylıkken oldu.çocuk sürekli elini oraya götürüyordu engel olamıyorlardı.sonra emekliyordu sürekli hareket halindeydi.zor yani büyüyünce.
çok zor gerçekten. hafta sonu evde kimse olmuyor.tatil günü olduğu halde çok yoruluyoruz eşimle.

Benim oglum alti aylik bu ay içinde sünnet yaptirmayi düşünüyorum. Ankara'da kadir mutluyu tavsiye ediyorlar. BBarada bebekleriniz dönüyor mu. Bizimki biraz tembel sanırım pek bi hareket yok. Bir de kulaklariyla çok oynuyor bu aralar sizce neden olabilir

sünnet bizde de olay oldu ya. hayatta sevmem düğün aileler düğün yapalım diyorlar bende çok karşıyım sünet düğününe. onu da geçtim ilk 3 ay ağlamaktan nefesi gidiyordu gaz nedeniyle 3 aydan sonrada muşa geldik burda doktorlara güvenemedim yaza da iyice hareketlenecek ne olacak bilmiyorum. eltimin oğlu 15 aylıkken yapmadı doktor 1 yaşından sonra tamamen bayıltmak lazım organ gelişimide 2 yaşına kadar devam ediyor bekleyin 2 yaşında bayıltıp yapalım dedi. bende yaşı na girmeden yaptırmak isityorum çok sıkıntı ya içime dert oldu

kulağıyla benimkli de çok oynuyır hatta asılıyor kulağını doktor baktı geçen ay bişey yok dedi bu ay bir daha göstereceğiz.dönme konusunda da benimkli bir yüz üstü bir sırt üstü dönüyor ama öyle döne döne gidemiyor

Evet canim bingoldeyz.
Kesinlikle bi yabanciya güvenmek çok zor. Annelerin nobetlesmesi daha iyi.
Ya 20 gün sonra KV gelecek biraz da ondan taktm kilo meselesini. Önce durmadan senin sütün yaramiyo yemek ver diodu simdi de ne yediriyosun kilo almamis diyecek. Halbuki en bastan beri oğlumun kilosu ve boyu üst sinirdaydi bu sefer boyle oldu. Onu da biraz hareketine bagliyorum. gitgide daha cok aktiflesio.

Hmm işte burada da doktor sorunu.. Hava biraz duzelse elaziga gidip orda bile yaptrmayi göze aliyorum aslında.

Kızlar benim cimicime hiç dönmüyor hiçbir çabası yok habire ellerine balıyor yattığı yerden kalkmak istiyor
sizinkiler nasıl döndü bişeylermi yaptınız neyaptınızda döndüler...

ya boşver sen onu takma kafana iyi kilosu ayına göre de geç ben tavrımı koydum kimse ses edemiyor şimdi değilse başın ağrır.
Kızlar benim cimicime hiç dönmüyor hiçbir çabası yok habire ellerine balıyor yattığı yerden kalkmak istiyor
benimki dönüyor canım ama her çocuk birr değil işte. yüz üstü debelenirken biraz sırtından ittim bi kaç kez bayıldı oyun sandı devamlı dönmeye başladı bir kaç kez de yüz üsütnden dönerken daha doğrusu debelenirken çevirim onuda öğrenci şimdi kendi dönüyor ama döne döne gitmiyor sırt üstünden yüz sütüne yüz üstınden sırt üstüne ay nı yerde dönüyor

yaptır tabi karar verdiysen.ben yaptırmam gerektiğini bildiğim halde bir türlü karar veremiyorum.

kulağı ağrıyor olabilir ya da dişlerinin sıkıntısı da kulağa vuruyor.sünnet benim de içime dert.bizimkiler de hevesli düğüne.ben de düğün neyse de bir yemek vermek falan isterim.şimdi de yeni doğum oldu.millete yine altın takın der gibi olmak da istemiyorum.

benim oğlum sağ mememi emerken kendi sağ kulağını asılıp duruyordu hatta içinde azıcık yara oluşturup kanattı bile kuzum... 2 gün sonra sağ alt dişinin ucunu gördüm :) sizin de öyle olabilir... bugün de sol kulağını çekiştirmeye başladı bakalım sol diş de ucunu gösterecekmi...

diş ne kadar sürede tümden çıkmış olur ??

bir de benim oğlan sırt üstünden yüzüstüne 2 - 3 haftadır dönüyor ama yüz üstünden sırt üstüne günde sadece 1 defa dönüyor :)) daha öğrenemedi :) bir de geri geri gidiyor :))

sünneti 40 günlükken yaptırdık...

hosgeldin canim gecmis olsun
bizde bu ay az kilo almisiz 300 gr artik ek gidaya gectik insallah bundan sonra daha cok kilo alir minikler
gecmis olsun canim bizimde 20 ocakta asilarimiz insallah sorunsuz atlatiriz:26::26:
cok tesekkur ederim canim ne guzel ovguler bunlar utandim vallahi

hadi yaa:18: bize doktor peditus verdi zaten en fazla 4-5 gun kullaniliyor ama ise yaradi oglumun burun akintisini kesti

Canım benim oğlumdada tık yok....oturamıyor anca destekli oturuyor belli bi süre geçtikten sonra o kafası hemen düşüyo...doktor bi sıkıntı yok fiziksel olarka dedi ama bende diğer bebekleri görünce allah korusun bişeymi var diyorum....
yada bizimkiler tembel bacım valla benim oğlum bana çekerse baya bi geç yapar herşeyi ben rahatıma çook düşkünümdür:))

tatlımmmm slmm evet işe başladık ve dönüp dolaşıp yine geldik...umarım iyisindir bebişle:)))yaa o terleme benim çok büyük bi problemim..kafası su içinde kalıyo yavrumun halada bi çözüm bulamadım ...ensesine bez koyuyorum onu değişiyorum sık sık...üzerini değişmiyorum ben eğer sırtı terlemişse onada küçük bi havlu koyuyorum...

Güzel bir İstanbul sabahından hepinize merhabaamaşallah havalar çok güzel...evdeyken soğuktu işe başladım günlük güneşlik oldu...şimdide eve gidergitmez oğluşumla oynuyorum sonra hemen hava kararıyo .buyüzdende gezemiyoz artık eskisi gibiben normalde kışı çok severim ama bebek olunca keşke hep yaz olsa diyorum...üşüyüp hasta olma derdi yok..eve tıkılıp kalma yok ohhh cıbıl cıbıl olsunlar çıksınlar dışarı yaz geldiğinde.....

size bişey danışmak istiyorum...ben anne sütü veriyorum ama 4 aylıkken yavaştan alışsın diye azar azar çorbalar meyveler falan verdim..6.ayına girdiğimde ise artık bi düzen oluşturdum ve kahvaltı,öğlen çorbası,akşama doğru meyveli yoğut hiç aksatmadan yaklaşık 1 ay verdim...ama annem,yengem,kv başından beri ek gıda veriyorum diye çok kızıyolardı bende ilk başlar sadece tattırıyorum son zamanlarda artık öğün olarak az miktarda vermeye başladım diyodum..neyse oğlum geçen hafta kakasını hep sert yaptı yani afedersiniz büyük insanların gibi yapıyordu ve çok zorlandı yavrum benim:18:birde hafif bi kan gördüm o an bittim işte kendimi kötü hissettim...belkide annemler haklıydı bukadarcık bebeğin bağırsakları hazmememiştir boşuna zorladım falan dedim ve geçen haftadan beri çorbayı kestim iki günde bir yoğurt veriyorum..ayrıca gece mamaları aldım pirinç unu falan....kafam allak bullak....acaba devam ediymmi bu seferde bebeğim ya doymuyorsa diye düşünüyorum...işede başladım kv bakıyo..sürekli söylüyorum böyle böyle yap diye ama aklım hep onda benim gibi yapıyormudur....haaa birde sabahları pekmez,cici bebe ve devam sütü karışımı kahvaltı yapıyo onu bırakmadık içinede yumurtanın sarısını atıyormuş güzelce yiyormuş....
gece mamasını sevmedi oğlum....acaba bir hafta ara verdim diyemi kaşıkla yemeyi bıraktı ....pöffff ne zormuş ya böyle en güzeli emzirmek valla...ayyy ne çok yazdım çenem düştü gene

Güzel bir İstanbul sabahından hepinize merhabaamaşallah havalar çok güzel...evdeyken soğuktu işe başladım günlük güneşlik oldu...şimdide eve gidergitmez oğluşumla oynuyorum sonra hemen hava kararıyo .buyüzdende gezemiyoz artık eskisi gibiben normalde kışı çok severim ama bebek olunca keşke hep yaz olsa diyorum...üşüyüp hasta olma derdi yok..eve tıkılıp kalma yok ohhh cıbıl cıbıl olsunlar çıksınlar dışarı yaz geldiğinde.....

size bişey danışmak istiyorum...ben anne sütü veriyorum ama 4 aylıkken yavaştan alışsın diye azar azar çorbalar meyveler falan verdim..6.ayına girdiğimde ise artık bi düzen oluşturdum ve kahvaltı,öğlen çorbası,akşama doğru meyveli yoğut hiç aksatmadan yaklaşık 1 ay verdim...ama annem,yengem,kv başından beri ek gıda veriyorum diye çok kızıyolardı bende ilk başlar sadece tattırıyorum son zamanlarda artık öğün olarak az miktarda vermeye başladım diyodum..neyse oğlum geçen hafta kakasını hep sert yaptı yani afedersiniz büyük insanların gibi yapıyordu ve çok zorlandı yavrum benim:18:birde hafif bi kan gördüm o an bittim işte kendimi kötü hissettim...belkide annemler haklıydı bukadarcık bebeğin bağırsakları hazmememiştir boşuna zorladım falan dedim ve geçen haftadan beri çorbayı kestim iki günde bir yoğurt veriyorum..ayrıca gece mamaları aldım pirinç unu falan....kafam allak bullak....acaba devam ediymmi bu seferde bebeğim ya doymuyorsa diye düşünüyorum...işede başladım kv bakıyo..sürekli söylüyorum böyle böyle yap diye ama aklım hep onda benim gibi yapıyormudur....haaa birde sabahları pekmez,cici bebe ve devam sütü karışımı kahvaltı yapıyo onu bırakmadık içinede yumurtanın sarısını atıyormuş güzelce yiyormuş....
gece mamasını sevmedi oğlum....acaba bir hafta ara verdim diyemi kaşıkla yemeyi bıraktı ....pöffff ne zormuş ya böyle en güzeli emzirmek valla...ayyy ne çok yazdım çenem düştü gene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…