geçen seni geçirdim aklımdan dedim bu esmer bebiş vardı avatarda o nerelerde acana birde osmanalp geçti oda yazmıoş geldim baktım ki:) bende facebook okuyucusuyum ama yazma girişimim olmadı henüz nedense buradan daha rajat ediyorum canım :)
oo gözün aydın canım ne güzel :)
canım çok üstüne gidersen dahada alkole sarılabilir zor durum
artık ileti gelmiyor canım
aşı nöbeti ile geçti bizim de cuma aşı oldu ama ateş pek yoktu asıl cumartesi akşamı coştu 38,8 gördü calpol soğuk havlu vs derken düştü
walla bizim konyada yapılır canım bende yapacağım nasip olursa belki yazın konyaya gidince yaparım bakalım. aşurelik buğday nohut vs kaynatılır haşhaş dövülüy tabaklara buğday üsütne hashaş konulur yanında pasta börek vs gelenler hediye getirir magnet isteyen yaptırar yada diş şeklinde kurabiye artık ne istersen konsept belli. çocuğun tepesinden o buğdaylar dökülür (tabi kurutulmuş hahaş olmadan) diğer dişleride bu buğday gibi tane tane çabucak çıksın diye birde bereketli çocuk olsun diye o buğday döküldükten sonra tepisye çeşitli meslek gruplarına ait objeler konulur kuranı kerim (hoca olsun) kalem ( öğretmen olsun ) ilaç (eczacı olsun ) diye bu çoğaltılabilir tepsi çocuğa uzatılır hangisini alırsa o olacak denilir eğlenilir yani o olacağından değilde geyik olsun diye :)
ya kaşık mamalara ben güvenemiyorum canım hiç yinede sen bilirsin bende çok çeşit veremiorum karnıbahar bal kabağı havuç patates brokoli muhallebi ıhlamur lor tarhana verdiklerim
ya seni facebooktan gördüm yılbaşı akşamı maşallah nazar değmesin ne kadar güzel bir hatunsun öyle bi içim ısındı bi beğendim anlatamam sıcacık bir gülümsemen var oğlun kucağında o toplantıda paylaştığınız bayanlarla olan fotolarda da bayıldım 40 bin kere maşllah nazar değmesin canım.
ya bizde de 3 aylıkken böyle bi sıkıntı oldu doktor 10 gün gibi kısa pediyotlar ile bebeğin kilosu değelndirilemez demişti. o tahlil zor bizde evde yaptırdık götürdük.
bende seni ve admen geçirdim aklımdan yukarda da yazdım canım :) nasılsın hoşgeldin özledik. benim bebeğimde 8 kg canım doktor iyi dedi. bende ek gıdaya tam geççmedim işe başladım annem arada evde veriyor ama ben hep emziriyorum. verdiklerimde belli başlı şeyler yukarıda yazdım canım
günaydın.dün aşıdan dolayı çok sıkıntılı geçti.akşam sık sık ateşlendi.sanırım ağrısı da vardı.ağlayarak uyandı durdu.neyseki kayınvaldem olunca o uğraştı gece boyu biz uyuduk ama aklım oğlumda kalınca da iki de bir geldim baktım.inşallah bugün geçer ağrıları biraz ya.
slm canlar ve can bebişler. Ay ne güzel anneler işe başladıkça burası hareketleniyor facebook a yazmak telefondan daha kolay buraya girmek ölüm telefondan o konuda haklı herkes bende işe başladıktan sonra buraya daha çok zaman ayırıyorum. bu arada kızlar size bir kaç sorum var. peditus şurup hakkında bana doktorum ( kuzenim aynı zamanda) 1 yaşına kadar verme peditus dedi bende vermiyorum ya bilemedim. birde benim oğlum devamlı geceleri terliyor çocuk su gibi uyanıyor ne kadar değişsem de o ter hep var ne yapacağımı şaşırdım odası 23-24 derece felan aslında çok sıcak değil. o yüzden de hasta oluyorbirde sünnet meselesi hep içimde sıkıntı hala yaptırmadım
Ben de ozledim ve hatta bunaldim. Burda bi seyleri paylasmak cok iyi gelio bana.
Biz uzun bi sure izindeydik canim önce sivas sonra konya sonra tekrar sivas derken...
Yalniz olunca hem bebek hem ev isleri arada da misafir inan çok zor yetişiyorum hatta yetisemiyorum. Yorgunluk tan canim cikiyo. Bi giriş yapip okuyorum tam bi şeyler yazicam bizimki uyaniyo ya da o uyurken yemek ütü falan yapmaya calisiyorum. Çok zor giriş yapiyorum inan. AAslında kendim için hicbisey yapmiyorum diyebilirim
Sorma ya hemşire dun benim morali alt üst ettieşim de abartma çocuk iyi diyo.
benim de öyle sünnet yaptırmalıyım diyorum hala yaptıramadım.görümcemim çocuğu10 aylıkken oldu.çocuk sürekli elini oraya götürüyordu engel olamıyorlardı.sonra emekliyordu sürekli hareket halindeydi.zor yani büyüyünce.slm canlar ve can bebişler. Ay ne güzel anneler işe başladıkça burası hareketleniyor facebook a yazmak telefondan daha kolay buraya girmek ölüm telefondan o konuda haklı herkes bende işe başladıktan sonra buraya daha çok zaman ayırıyorum. bu arada kızlar size bir kaç sorum var. peditus şurup hakkında bana doktorum ( kuzenim aynı zamanda) 1 yaşına kadar verme peditus dedi bende vermiyorum ya bilemedim. birde benim oğlum devamlı geceleri terliyor çocuk su gibi uyanıyor ne kadar değişsem de o ter hep var ne yapacağımı şaşırdım odası 23-24 derece felan aslında çok sıcak değil. o yüzden de hasta oluyorbirde sünnet meselesi hep içimde sıkıntı hala yaptırmadım
çok zor gerçekten. hafta sonu evde kimse olmuyor.tatil günü olduğu halde çok yoruluyoruz eşimle.Geçmiş olsun canim.
Bizim de dün asimiz vardi ve yavrum hic rahat değildi..
Evde destek olan birinin olması ve yalniz olmayan güzel bence. Yalniz olmak çok zor. Hem ev isleri hem oglusum inan çok yoruluyorum tek basima yetisemiyorum.
benim de öyle sünnet yaptırmalıyım diyorum hala yaptıramadım.görümcemim çocuğu10 aylıkken oldu.çocuk sürekli elini oraya götürüyordu engel olamıyorlardı.sonra emekliyordu sürekli hareket halindeydi.zor yani büyüyünce.
çok zor gerçekten. hafta sonu evde kimse olmuyor.tatil günü olduğu halde çok yoruluyoruz eşimle.
Peditus abd'de 1 yas alti çocuklarda yasaklanmış canim.
Bizimkine de babadan nezle geçti hafif burun akntsi ve öksürük var doktor verdi ben de mecbur veriyorum. 5 günden fazla verilmiyor zaten.
O ter olayi benim oglumda da var canim. Her yeri ususe bile başi asiri terliyo. Doktor genetik olabilir dedi. Yoksa d vitaminini falan düzenli veriyorum yani.
Sünneti 3 aylıkken yaptrmayi çok istedik ama bingoldeki dr'a guvenemedik. Sonra da bi aşi bi bilmem ne derken 6 aylık oldu çocuk. Bi ara konyaya gidip yaptırmak istiyorum ama.
sünnet bizde de olay oldu ya. hayatta sevmem düğün aileler düğün yapalım diyorlar bende çok karşıyım sünet düğününe. onu da geçtim ilk 3 ay ağlamaktan nefesi gidiyordu gaz nedeniyle 3 aydan sonrada muşa geldik burda doktorlara güvenemedim yaza da iyice hareketlenecek ne olacak bilmiyorum. eltimin oğlu 15 aylıkken yapmadı doktor 1 yaşından sonra tamamen bayıltmak lazım organ gelişimide 2 yaşına kadar devam ediyor bekleyin 2 yaşında bayıltıp yapalım dedi. bende yaşı na girmeden yaptırmak isityorum çok sıkıntı ya içime dert oldubenim de öyle sünnet yaptırmalıyım diyorum hala yaptıramadım.görümcemim çocuğu10 aylıkken oldu.çocuk sürekli elini oraya götürüyordu engel olamıyorlardı.sonra emekliyordu sürekli hareket halindeydi.zor yani büyüyünce.
çok zor gerçekten. hafta sonu evde kimse olmuyor.tatil günü olduğu halde çok yoruluyoruz eşimle.
kulağıyla benimkli de çok oynuyır hatta asılıyor kulağını doktor baktı geçen ay bişey yok dedi bu ay bir daha göstereceğiz.dönme konusunda da benimkli bir yüz üstü bir sırt üstü dönüyor ama öyle döne döne gidemiyorBenim oglum alti aylik bu ay içinde sünnet yaptirmayi düşünüyorum. Ankara'da kadir mutluyu tavsiye ediyorlar. BBarada bebekleriniz dönüyor mu. Bizimki biraz tembel sanırım pek bi hareket yok. Bir de kulaklariyla çok oynuyor bu aralar sizce neden olabilir
siz bingölde miydiniz ya başkasımıydı o karıştırmış olabilirim canım . bende doğumdan sonra ekime aynına kadar konyada kaldım gelince tek başıma zorlandım ama en azından kafam rahat oldu evde eşim çocuğum düzeni kolay oturttum tabi o uyunca iş yapmaktan nete giremiyordum. ama işe başladım annem geldi o gidince kayınvalide gelecek bi iki yıl gelip gidecekler yada daha kısa kendini ifade edecek duruma gelsin sikayet edebilsin öyle bırakayım bakıcıya diyorum yada yuvaya veririm bilmiyorum şimdilik zor başkasına bırakamam. benim oğlum da az alıyor kg ne yapayım ama doktor aynına göre iyi dedi 8 kg o yüzden takmıyorum kg artık ilk çok taktım kuzenim doktor o dedi kısa periyotla bakma auylık alımına bak 300-1000 gr arası normal dedi. sağlık ocağında ki ebe de aynısını dedi sonra 300 bile alsa yeter ayda diye ama hemşire gerçekten
canımı sıkmıştı
sünnet bizde de olay oldu ya. hayatta sevmem düğün aileler düğün yapalım diyorlar bende çok karşıyım sünet düğününe. onu da geçtim ilk 3 ay ağlamaktan nefesi gidiyordu gaz nedeniyle 3 aydan sonrada muşa geldik burda doktorlara güvenemedim yaza da iyice hareketlenecek ne olacak bilmiyorum. eltimin oğlu 15 aylıkken yapmadı doktor 1 yaşından sonra tamamen bayıltmak lazım organ gelişimide 2 yaşına kadar devam ediyor bekleyin 2 yaşında bayıltıp yapalım dedi. bende yaşı na girmeden yaptırmak isityorum çok sıkıntı ya içime dert oldu
kulağıyla benimkli de çok oynuyır hatta asılıyor kulağını doktor baktı geçen ay bişey yok dedi bu ay bir daha göstereceğiz.dönme konusunda da benimkli bir yüz üstü bir sırt üstü dönüyor ama öyle döne döne gidemiyor
ya boşver sen onu takma kafana iyi kilosu ayına göre de geç ben tavrımı koydum kimse ses edemiyor şimdi değilse başın ağrır.Evet canim bingoldeyz.
Kesinlikle bi yabanciya güvenmek çok zor. Annelerin nobetlesmesi daha iyi.
Ya 20 gün sonra KV gelecek biraz da ondan taktm kilo meselesini. Önce durmadan senin sütün yaramiyo yemek ver diodu simdi de ne yediriyosun kilo almamis diyecek. Halbuki en bastan beri oğlumun kilosu ve boyu üst sinirdaydi bu sefer boyle oldu. Onu da biraz hareketine bagliyorum. gitgide daha cok aktiflesio.
benimki dönüyor canım ama her çocuk birr değil işte. yüz üstü debelenirken biraz sırtından ittim bi kaç kez bayıldı oyun sandı devamlı dönmeye başladı bir kaç kez de yüz üsütnden dönerken daha doğrusu debelenirken çevirim onuda öğrenci şimdi kendi dönüyor ama döne döne gitmiyor sırt üstünden yüz sütüne yüz üstınden sırt üstüne ay nı yerde dönüyorKızlar benim cimicime hiç dönmüyor hiçbir çabası yok habire ellerine balıyor yattığı yerden kalkmak istiyor
sizinkiler nasıl döndü bişeylermi yaptınız neyaptınızda döndüler...
benim de öyle sünnet yaptırmalıyım diyorum hala yaptıramadım.görümcemim çocuğu10 aylıkken oldu.çocuk sürekli elini oraya götürüyordu engel olamıyorlardı.sonra emekliyordu sürekli hareket halindeydi.zor yani büyüyünce.
ya boşver sen onu takma kafana iyi kilosu ayına göre de geç ben tavrımı koydum kimse ses edemiyor şimdi değilse başın ağrır.
benimki dönüyor canım ama her çocuk birr değil işte. yüz üstü debelenirken biraz sırtından ittim bi kaç kez bayıldı oyun sandı devamlı dönmeye başladı bir kaç kez de yüz üsütnden dönerken daha doğrusu debelenirken çevirim onuda öğrenci şimdi kendi dönüyor ama döne döne gitmiyor sırt üstünden yüz sütüne yüz
Sunneti emeklemeye başlamadan yaptirmayi tavsiye ediyorlar. Siz saçını oksarken on bes dakika içinde hallederiz dediler. Ilk gunu rahat geçirmesi icin ağrı kesici verecekmisiz. Uc gun sonra banyo yaparmis. Anestezi de lokalmis. Fiyatı 800 tl.
yaptır tabi karar verdiysen.ben yaptırmam gerektiğini bildiğim halde bir türlü karar veremiyorum.Benim oglum alti aylik bu ay içinde sünnet yaptirmayi düşünüyorum. Ankara'da kadir mutluyu tavsiye ediyorlar. BBarada bebekleriniz dönüyor mu. Bizimki biraz tembel sanırım pek bi hareket yok. Bir de kulaklariyla çok oynuyor bu aralar sizce neden olabilir
sünnet bizde de olay oldu ya. hayatta sevmem düğün aileler düğün yapalım diyorlar bende çok karşıyım sünet düğününe. onu da geçtim ilk 3 ay ağlamaktan nefesi gidiyordu gaz nedeniyle 3 aydan sonrada muşa geldik burda doktorlara güvenemedim yaza da iyice hareketlenecek ne olacak bilmiyorum. eltimin oğlu 15 aylıkken yapmadı doktor 1 yaşından sonra tamamen bayıltmak lazım organ gelişimide 2 yaşına kadar devam ediyor bekleyin 2 yaşında bayıltıp yapalım dedi. bende yaşı na girmeden yaptırmak isityorum çok sıkıntı ya içime dert oldu
kulağıyla benimkli de çok oynuyır hatta asılıyor kulağını doktor baktı geçen ay bişey yok dedi bu ay bir daha göstereceğiz.dönme konusunda da benimkli bir yüz üstü bir sırt üstü dönüyor ama öyle döne döne gidemiyor
Benim oglum alti aylik bu ay içinde sünnet yaptirmayi düşünüyorum. Ankara'da kadir mutluyu tavsiye ediyorlar. BBarada bebekleriniz dönüyor mu. Bizimki biraz tembel sanırım pek bi hareket yok. Bir de kulaklariyla çok oynuyor bu aralar sizce neden olabilir
Sunneti emeklemeye başlamadan yaptirmayi tavsiye ediyorlar. Siz saçını oksarken on bes dakika içinde hallederiz dediler. Ilk gunu rahat geçirmesi icin ağrı kesici verecekmisiz. Uc gun sonra banyo yaparmis. Anestezi de lokalmis. Fiyatı 800 tl.
800 tl mi ? ne diyorsunuz siz ya ? ben mersinde çocuk cerrahına 250 tl ye yaptırdım. lokaldi ameliyathaneye aldılar biz görmedik çıktığında ağlamıyordu. 1 hafta sabah akşam ılık suya oturttuk ve her bez değişiminde (her çişte değiştireceksin) bezin önünü vazelinliyorsun pipi yapışmasın diye.
hosgeldin canimMerhaba arkadaşlar ben de temmuz 2013 annesiyim. Forumu hep takip ettim. Cok da faydasını gördüm. Benim ogluma atopik dermatit teşhisi konuldu. Konu ile ilgili prof. omer kalayciya gittim. Mükemmel bir hoca. Bana bebegimin cildini nemli tutmami her aksam ililibanyo yaptirmami ve kortizonlu krem fobimi yenmemi tavsiye etti. Ogluma bu hafta alerji testi yapilacak ama hoca alerjiden dolayi oldugunu sanmıyorum muhtemelen cildinin cok kuru olmasindan kaynaklaniyor dedi. Ben de bebegimi her aksam yikiyorum ve gunde iki uc defa mustelanin atopik ciltler için kremi ile masaj yapiyorum. Kirmizilik cikan bolgeye kortizonlu krem kullaniyorum. sorunu yaşayan anneler sizler neler yapiyorsunuz?
bizde bu ay az kilo almisiz 300 grcanım hiç üzülme benim kızımda bu ay 200 gr almış.artık eskisi gibi kilo almıyorlar.beslenmesine gelince bende seninki gibi yapıyorum.yoğurt zorla yiyor.kahvaltılık 1-2 kaşık gerisi çöpe. meyve püresini yiyor (elma-avakado) bitiriyor bide çorbasını.tahıllı kaşık maması ise cennetlik arkadaşımızın tavsiyesi ile ilk bugün denedim yarım ölçü yaptım yarısını yedi.dediğin gibi benimde artık sütüm az.yani hepsi aynı gibi.
gecmis olsun canim bizimde 20 ocakta asilarimiz insallah sorunsuz atlatiriz:26::26:günaydın.dün aşıdan dolayı çok sıkıntılı geçti.akşam sık sık ateşlendi.sanırım ağrısı da vardı.ağlayarak uyandı durdu.neyseki kayınvaldem olunca o uğraştı gece boyu biz uyuduk ama aklım oğlumda kalınca da iki de bir geldim baktım.inşallah bugün geçer ağrıları biraz ya.
cok tesekkur ederim canim ne guzel ovguler bunlar utandim vallahiya seni facebooktan gördüm yılbaşı akşamı maşallah nazar değmesin ne kadar güzel bir hatunsun öyle bi içim ısındı bi beğendim anlatamam sıcacık bir gülümsemen var oğlun kucağında o toplantıda paylaştığınız bayanlarla olan fotolarda da bayıldım 40 bin kere maşllah nazar değmesin canım.
slm canlar ve can bebişler. Ay ne güzel anneler işe başladıkça burası hareketleniyor facebook a yazmak telefondan daha kolay buraya girmek ölüm telefondan o konuda haklı herkes bende işe başladıktan sonra buraya daha çok zaman ayırıyorum. bu arada kızlar size bir kaç sorum var. peditus şurup hakkında bana doktorum ( kuzenim aynı zamanda) 1 yaşına kadar verme peditus dedi bende vermiyorum ya bilemedim. birde benim oğlum devamlı geceleri terliyor çocuk su gibi uyanıyor ne kadar değişsem de o ter hep var ne yapacağımı şaşırdım odası 23-24 derece felan aslında çok sıcak değil. o yüzden de hasta oluyorbirde sünnet meselesi hep içimde sıkıntı hala yaptırmadım
800 tl mi ? ne diyorsunuz siz ya ? ben mersinde çocuk cerrahına 250 tl ye yaptırdım. lokaldi ameliyathaneye aldılar biz görmedik çıktığında ağlamıyordu. 1 hafta sabah akşam ılık suya oturttuk ve her bez değişiminde (her çişte değiştireceksin) bezin önünü vazelinliyorsun pipi yapışmasın diye.
Evet bana da pahalı geldi ama ne bileyim çok ovuyorlar çocuk hic hissetmiyormus felan diye. Sizin sünnet ssonrasiiagri huzursuxluk felan oldu mu geceyi nasıl gecirdiniz?
Kulağını yarın doktora gostercem bakalim neden tutuyor. Yani bi kulak agrisi olduğunu sanmıyorum çünkü genel bir huzursuzluk hali yok. Ama gun icerisinde oynuyor kulagiyla özellikle de aksamlari
Kızlar benim cimicime hiç dönmüyor hiçbir çabası yok habire ellerine balıyor yattığı yerden kalkmak istiyor
sizinkiler nasıl döndü bişeylermi yaptınız neyaptınızda döndüler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?