• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Merhaba kizlar nasilsini ben pek iyi değilim kizimda oyle sun atesi vardi bugün de cok fena öksürüyor du ama simdi iyi bilen arkadaslar vardir paylasmistim sizinle lohusayken kv benle kavga edip gitmisti sonrasinda esimin memleketine tasindik esim is buldu ordan felan uzun mesele anlayacaginiz derine inmeyeyim simdi yoksa cikamayacagim yilbasinda esim ve kizimla benim ailemin yanina geldik ertesi gunu esim gitti ben annemlerdeyim ve oraya gitmek hic icimden gelmiyor oraya tasindiktan 2 ay sonra isten cikartildi ve nerdeyse 1 aydir issiz gene kendi memleketi ve babasigilde orda olunca rahat oyüzden eskisi gibi sik sik arkaaslariyla görüşmeye basladi ve ara ara alkol almaya basladi yani kötü bisi yapmiyo zarar vermiyo bize ama ben cok kiziyorum bu duruma annemlerin yanina gelmeden 2 gün oncesi gene alkol almis eve geldi ve ictigi icin bayabi tartistik ve bem annemlere gidicem dedim yilbasindada buraya geldik ve dün de gene icmis eve gitmiş dedim gene neden ictin neye üzüldün dedim öylesine deyip gecistirdi beni bende kizdim ne zaman kendini duzelticen felan oda en kisa zamanda toplicam kendimi dedi ve gecen sefer ictiginde bu son demisti gene icti bu sefer bidaha olmaz dedi deli oldum ya dedim artik ne zaman gelirim yanina bilmiyorum dedim ve hic bisi demedi ve halada ses yok napmaliyim kizlar gitmek isremiyorum burnu surtsun diye ailemin issiz oldugundan boyle alkol alsigindan haberi yok soyleyemedim soylersem is dahada büyüyecek babam mi taniyorum yani akil verin bana nolur kizlar :-( :'( :'( :-(

Merhaba kizlar nasilsini ben pek iyi değilim kizimda oyle sun atesi vardi bugün de cok fena öksürüyor du ama simdi iyi bilen arkadaslar vardir paylasmistim sizinle lohusayken kv benle kavga edip gitmisti sonrasinda esimin memleketine tasindik esim is buldu ordan felan uzun mesele anlayacaginiz derine inmeyeyim simdi yoksa cikamayacagim yilbasinda esim ve kizimla benim ailemin yanina geldik ertesi gunu esim gitti ben annemlerdeyim ve oraya gitmek hic icimden gelmiyor oraya tasindiktan 2 ay sonra isten cikartildi ve nerdeyse 1 aydir issiz gene kendi memleketi ve babasigilde orda olunca rahat oyüzden eskisi gibi sik sik arkaaslariyla görüşmeye basladi ve ara ara alkol almaya basladi yani kötü bisi yapmiyo zarar vermiyo bize ama ben cok kiziyorum bu duruma annemlerin yanina gelmeden 2 gün oncesi gene alkol almis eve geldi ve ictigi icin bayabi tartistik ve bem annemlere gidicem dedim yilbasindada buraya geldik ve dün de gene icmis eve gitmiş dedim gene neden ictin neye üzüldün dedim öylesine deyip gecistirdi beni bende kizdim ne zaman kendini duzelticen felan oda en kisa zamanda toplicam kendimi dedi ve gecen sefer ictiginde bu son demisti gene icti bu sefer bidaha olmaz dedi deli oldum ya dedim artik ne zaman gelirim yanina bilmiyorum dedim ve hic bisi demedi ve halada ses yok napmaliyim kizlar gitmek isremiyorum burnu surtsun diye ailemin issiz oldugundan boyle alkol alsigindan haberi yok soyleyemedim soylersem is dahada büyüyecek babam mi taniyorum yani akil verin bana nolur kizlar :-( :'( :'( :-(

ahhh tatlım çok üzüldümm...eşin büyük bir sınavdan geçiyo rabbim ona bu zor sınavında yardım etsin ve doğru yoldan ayırmasın inşallah bu sefer verdiği sözü tutar ve içmez birdaha...her işi bozulan içkiyemi vuracak kendini ...sende güzel destekleyici şeyler söyle bence ve bu zor zamanında yanında ol derim ben...allah yardımcın olsun canım...
facede 2013 temmuz anneleri grubu var üye sayımız baya fazla ona üye ol gel orayada kafan dağılır...

ahhh tatlım çok üzüldümm...eşin büyük bir sınavdan geçiyo rabbim ona bu zor sınavında yardım etsin ve doğru yoldan ayırmasın inşallah bu sefer verdiği sözü tutar ve içmez birdaha...her işi bozulan içkiyemi vuracak kendini ...sende güzel destekleyici şeyler söyle bence ve bu zor zamanında yanında ol derim ben...allah yardımcın olsun canım...
facede 2013 temmuz anneleri grubu var üye sayımız baya fazla ona üye ol gel orayada kafan dağılır...

kızlar face gruba katılmak için onay bekliyorum yönetici kimse bi söyleyi verin çok oldu bnde grup için açtım face ama bi onay verilmedi

Ben hep yanında oluyorum cnm ama o da bir yere kadar ne bileyim dedigin gibi esim her bunalip sıkıldığında içki içer bu yüzden hep tartisiriz benimde sunavim bu sanırım ama oraya tasinmadan bunlarin olacagini söylemiştim daha bir sürü sey söyledim ve hepsi bir bir çıkıyor canim allahim sabır versin bana dayanma gücü versin inş
Evet oraya da üye olayım kafam dağılır biraz
Cevabin icinde cok tesekkur ederim canim diyer arkadaslarinda cevaplarini bekliyorum

canım evet az önce ordan yazdım sana oğluna aşık oldum resmen...maşallah allah nazarlardan korusun.canım ben işe başladım bilgisayardan buraya rahatlıkla giriliyor ama bu telefonla olmuyo biliyosun...artık hem burdayım hem facede :)))
sağol canım allah hepimizinkini nazarlardan korusun.
Kizlar gunaydin bi arkadas giz muayenesi demis sartmi acaba yaptiran varmi aranizda
canım tvde göz doktoru çıkmıştı.ilk göz muayenesi 6. ayda yapılmamlı demişti.ben de ne zaman yaptırırım bilmiyorum.

hay allah gerçekten üzüldüm ya.keşke bırakabilse alkolü.gitmemenden korkması belki bir işe yarayabilir ama bir yandan da öyle yalnız kalınca daha çok içkiye sarılabilir.yanında olman daha iyi olabilir aslında.yanında olup bir yandan da tavrını koysan.git yanına.şimdi geldim ama düzelmediğini görürsem bir daha dönüşüm olmaz de.biraz sert çık,gerçekten inansın.belki çabalar.psikoloğa yöneltmeye çalış.iş bulabilse biraz rahatlasa belki o da daha kolay bırakabilir.inşallah düzelir bu durumlar canım.

Ben hep yanında oluyorum cnm ama o da bir yere kadar ne bileyim dedigin gibi esim her bunalip sıkıldığında içki içer bu yüzden hep tartisiriz benimde sunavim bu sanırım ama oraya tasinmadan bunlarin olacagini söylemiştim daha bir sürü sey söyledim ve hepsi bir bir çıkıyor canim allahim sabır versin bana dayanma gücü versin inş
Cevabin icinde cok tesekkur ederim canim diyer arkadaslarinda cevaplarini bekliyorum

allah sabır versin zor bi durum iş meselelerini iyi bilirim biz de evlendik iki yıl o meselr tadımızı kaçrdı inşallah eşin hatasını anlar

sağol canım allah hepimizinkini nazarlardan korusun.

canım tvde göz doktoru çıkmıştı.ilk göz muayenesi 6. ayda yapılmamlı demişti.ben de ne zaman yaptırırım bilmiyorum.

hay allah gerçekten üzüldüm ya.keşke bırakabilse alkolü.gitmemenden korkması belki bir işe yarayabilir ama bir yandan da öyle yalnız kalınca daha çok içkiye sarılabilir.yanında olman daha iyi olabilir aslında.yanında olup bir yandan da tavrını koysan.git yanına.şimdi geldim ama düzelmediğini görürsem bir daha dönüşüm olmaz de.biraz sert çık,gerçekten inansın.belki çabalar.psikoloğa yöneltmeye çalış.iş bulabilse biraz rahatlasa belki o da daha kolay bırakabilir.inşallah düzelir bu durumlar canım.

Cok sik icen biri değildi ama ne zaman oraya tasindik gene basladi isdw bakmiyo ki cokda iyi biliyor issizligi cok kez issiz kaldi ama gene ders cikarmadi bide babam var deyip ona güveniyor babam arka cikar nasilsa deyip iyice koyverdi kendini dedigin gibi biraksam iyice dağıtacak kendini daha kötü şeyler yapmasindan korkuyorum dediğini denicem umarim işe yarar canim

allah sabır versin zor bi durum iş meselelerini iyi bilirim biz de evlendik iki yıl o meselr tadımızı kaçrdı inşallah eşin hatasını anlar

İnş canim esimde çok iyi bilir issizligi ama genede ders almadi devam ediyo davranislarina beni cok üzüyor kizim var takmamaya çalışıyorum onun la ilgileniyorum umarim dahada kötü şeyler olmaz

Kızlaaaaaaaaaaaaarrrr :))) bugün oğlum gündüz sadece iki kere yarımşar saat uyudu... uykusu vardı ama dalamıyordu nedense... mızmız mızmız uğraştırıyordu bizi... akşam banyo yaptırdık uyusun kolayca diye nerdeee... ağlamaklı oluyordu zavallım emerken bir süre sonra... hatta sizin bebekler yaptı mı bilmem emerken bir de parmağını sokmaya çalışıyor iki gündür ağzına... çok kızdırıyordu beni bu hareketi... neyse ben de damaklarına masaj yapayım parmağımla rahatlar kuzum dedim. elimi yıkadım geldim alt damağa başladım dokunmayaaaaa veeeeeeeeeee :))) önceki günden farklı birşeyler hissettim :)) keskin birşeydi :)) alt çeneyi açmayı bilmediği için gözümle göremedim ama elimle hissettim dişimiz çıkmııııışşş :))) canım benim uykuya emerken daldı ama memeyi de yarım saat bırakmadı.. ben çektim uyandı hemen kuzum... ben de hemen diğer memeyi verdim emerken daldı gitti bıraktı yatırdım hemen...
canım benim yaaa geceleri de kıvranıp duruyordu bundanmış demek kuzum benim.. ateşlenmesinden korkuyorum umarım ateşlenmeden atlatır diş meselelerini...

öncelikle allah yardım etsin sabrını versin diyorum.dışardan konuşmak kolaydır ama bende ne olsa aramızda aileme belli etmem içimde yaşarım dediğin gibi iş büyümesin diye.bence 1 ay çok uzun bir süre değil iş bulması için hele bu zamanda, iş konusunda biraz daha bekle derim.alkol içinde rabbim ıslah etsin eşini, o ki size bi eziyeti yok dua et sabret.orda kalsan önü daha çok açılacak git başında dur derim.inatlaşma olmasın sonra.allah yardımcın olsun

öncelikle allah yardım etsin sabrını versin diyorum.dışardan konuşmak kolaydır ama bende ne olsa aramızda aileme belli etmem içimde yaşarım dediğin gibi iş büyümesin diye.bence 1 ay çok uzun bir süre değil iş bulması için hele bu zamanda, iş konusunda biraz daha bekle derim.alkol içinde rabbim ıslah etsin eşini, o ki size bi eziyeti yok dua et sabret.orda kalsan önü daha çok açılacak git başında dur derim.inatlaşma olmasın sonra.allah yardımcın olsun

Evet canim beklicem sabredicem yapacak birdey yok buda bizim sınavımiz herhalde burda kalsam zaten aklim hep onda ama cok bunaldim ondan burdayim gidicem yoksa hic toparlayamayacak kendini allah razi olsun canim allahim herkesin yardımcısı olsun inş

Çok sık içmiyorsa çık içmiyorsa size zarar vermiyosa çok müdehale etme bnce onun yerine boş zamanlarını doldur akşam bebişi sıkıca giydir atın arabasına yürüyüş yapın gezmeye gidin ev oturmasına gidin??
Face e gel cnm hepimiz ordayız..

Cnm kızın vardı değil mi nasıl oldu??

Kızlar lar bi ara bnden alıntı yaptıklarında görebiliyordum artık göremiyor muy

kızlar bakın ne buldum yalnız ıspanak ve maydanoz kafamı karıştırdı :27::27::27:

Aşağıda bebeğin yaşına göre hangi ek besinlere başlanmasının uygun olacağı çıkarılmıştır:

4-6 Ay

Anne sütü yeterli ise, en erken 5. aya kadar ek besinlere başlamamak uygundur. Ancak bu dönem bebeğin ek besinlere alıştırılma dönemi olarak kabul edilmeli ve bu dönemde ek besin miktarının az tutulmasına dikkat edilmelidir.

4-5. aydan itibaren ek besinlere yoğurt, meyve ve sebze pürelerini sırayla azar azar vererek başlayabilrsiniz. Sebze püreleri; patates, havuç, kabak, taze fasulye, marul gibi yeşil sebze, bir çorba kaşığı pirinç, bir çorba kaşığı mercimek ile hazırlanabilir. Bunlar; 4-5 bardak su ile kaynatılır, iyice pişince tel süzgeçten geçirilir, bir yaşına kadar tuz katmaya gerek yoktur. Ancak bebek almıyorsa şeker katılabilir. Sebze çorbalarında nitritlerin artmasına neden olan ıspanak ve maydanozu vermemeği tercih etmelisiniz.

Mevsimine göre elma, muz ve şeftali genellikle ilk denenen meyvelerdir. Meyveler çiğ veya pişmiş olarak hazırlanabilir. Daha önce ilk denenecek meyvenin portakal, mandalina veya limon olmamasına dikkat edilmesini önermiştim. Çünkü bu meyveler bazı çocuklarda gaz, karın ağrısı ve alerjiye neden olmaktadır. Ancak bu sorunlar görülmemişse bu meyvalar çok iyi birer C vitamini kaynağı oldukları için verebilirsiniz. Eğer sorun görülmüş ise de 6. aydan sonra muhakkak yeniden deneyiniz.

Annelerin en çok merak ettikleri konulardan biri de, kavun veya karpuzun bebeklere verilip verilemeyeceğidir. Bunlara 6-7. aylardan sonra başlanabilir, fakat besin değerinin düşük ve vitaminden fakir olduğu unutulmamalıdır.

Bebeklere meyve verirken dikkat etmemiz gereken bir başka nokta da; meyve ile anne sütünün birbirlerine yakın zamanlarda alındığında anne sütündeki demirin emilimini azaltması sebebiyle meyve ile anne sütü arasında 1,5-2 saat kadar ara verilmesi gerektiğidir. Aslında anne sütünü yeterli miktarda alan bir bebeğe meyve vermeğe 5. ayın sonunda veya 7. ayda başlamak daha iyi olacaktır.

Başlıca karbonhidrat kaynağı olan unlara da bu aylarda sütle pişirilerek başlanabilir. Unların yapısındaki nişaştanın kolay sindirilebilir hale gelmesi için ya 15 dakika kadar bir süre pişirilmeli veya daha önceden hafifçe kavrulmalıdır. Cezve içinde kahve pişirir gibi 1-2 dakikada hazırlanan muhallebilerde nişasta taneleri çiğ kalacağından bebekte gaza veya fermentasyon ishallerine neden olabilir. Bunun için ya unu çok kısık bir ateşte hafifçe kavurmalı ya da sütü sulandırarak daha uzun süre kaynaması sağlanmalıdır. İlk hazırlanan unlu muhallebiler akıcı bir kıvamda olmalı, giderek koyu bir kıvama ulaşılmalıdır. Bu dönemde kuskus, erişte, şehriye, makarna gibi hamurlu besinler verilmemelidir. Unutulmaması gereken bir nokta da muhallebinin günde bir öğünden fazla verilmemesi gerektiğidir.

6. aydan itibaren bir kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir verilebilir. Verilecek beyaz peynir suda bekletilmeli, sütün içine veya sebze çorbasının içine ezilerek katılmalıdır.

5.-6. aylardan itibaren bebeğinizin bardaktan içmesi için alıştırmalara başlayabilirsiniz.

Mama Örneği: Başlangıç için(5. ayda) iyice ezilerek püre haline getirilmiş havuç maması hazırlanabilir. Ilk havuç mamasına başlandıktan yaklaşık olarak 2 hafta kadar sonra mamaya 1 adette patates eklenebilir( 2 havuça 1 patates oranında). 5. ayın sonlarına gelindiğinde ise; mamaya püre haline getirilmiş 20 gram et eklenebilir. Bir günlük yeme planını şöyle ayarlayabilirsiniz: 3 öğün anne sütüne( her öğün 200 ml[ yaklaşık 1 su bardağından biraz az] ) karşılık 1 öğün sebze maması(100 gram havuç, 50 gram patates, 10 gram sıvı yağ) .

6. ayda ise sebze mamasının içeriği artık daha da zenginleştirilebilir. Örneğin; karnabahar, brokkoli gibi sebzeler mamalara eklenebilir. Hafta da bir kere de bir yumurtanın katı olarak pişirilmiş sarısının ¼’ünü verebilirsiniz. Ayrıca mamaya sütlü buğday ezmesi de ekleyebilirsiniz(200 ml. süt, 20 gram buğday ezmesi, 20 ml taze sıkılmış meyve suyu).

Günlük Öğün Planı Örneği: 2 veya 3 öğün süt (emzirerek veya kaşıkla), 1 öğün sebze maması, 1 öğün sütlü buğday ezmeli mama, 1 öğün taze sıkılmış meyve sulu, sütlü,buğday ezmeli mama.

7-8. AY

6. ayın sonundan itibaren, bebeğiniz tam bir öğün sebze püresi almaya başladığında, püreye bir çorba kaşığı kıyma koymak yararlı olacaktır. Ayrıca baharatsız ızgara köfte, haşlanmış balık veya tavuğun yağsız, beyaz eti didiklenerek küçük parçalar halinde sebze pürelerine eklenebilir.

Süte şeker yerine bal veya pekmez koyarak daha yararlı besinler kullanabiliriz.

Kuru fasulye, nohut, mercimek gibi bakliyatlar da sebze püreleri, yoğurt veya değişik çorbalara katılarak verilebilir. Ancak bunların gaz yapmaması için, iyice pişirildikten sonra tel süzgeçten geçirilerek kabuklarından arındırılması çok önemlidir.

6-7. aydan itibaren tereyağ da sebze çorbalarının içinde verilebilir. Ancak bebeğinize vereceğiniz tereyağı bir çay kaşığını geçmemelidir. Ayrıca az miktarda ızgara köfteye de başlanabilir. Bir öğün ızgara köfte, balık veya tavuktan 30 gram kadar verilmesi yeterlidir. Merak edilen bir diğer nokta da bebeklere beyin vermenin faydalı olup olmadığıdır: Ne yazık ki beyinin büyük bir besleyici değeri yoktur ve bebek beslenmesinde önerilmemektedir.

8. aydan itibaren, artık bebeğinize uygun şekilde hazırlanmış sofra yemekleri verebilirsiniz. Bunlar etli dolmalar, tarhana çorbası, etli sebze yemekleri, şehriye çorbaları, ezilmiş makarna(haşlama suyu dökülmeden) ve pilav olabilir.

Sofra yemekleri ile birlikte, sularında ezilmiş ekmek içi de verebilirsiniz. Ancak yemeği vermeden sadece yemek sularının ekmekle verilmesi sakıncalıdır, bunu unutmamalısınız.

8. aydan itibaren 1-2 çorba kaşığı karaciğer rendesine de başlanabilir. Ancak karaciğer haftada birden daha fazla verilmez.

8. aydan itibaren yumurta sarısına da başlayabilirsiniz. Yumurta alerjisini önlemek için çok iyi pişirilmelidir. Yumurta başlandığında azar azar verip, giderek artırmak kuralına daha titizlikle uyulmalıdır. Haftada 2-3 defa yumurta verilebilir. Bir yaşına kadar yumurtanın akı verilmemelidir.

9-11. Ay

Bu aylarda bebeğinizin büyüme hızı yavaşlayacağı için, daha önceki aylara göre, alacağı anne sütü azalacaktır. İştahsızlık gibi görünen bu olayda, bebeğinizi zorlamayın.

Kuskus, erişte, şehriye, makarna gibi hamurlu besinleri bu aylardan itibaren yoğurtla karıştırıp verilebilir. Makarna ve benzeri hamurlu besinlerin haşlandıkları su atılmamalıdır. Hamurlu besinlere rendelenmiş peynir, yoğurt veya domates eklenerek besin değerleri artırılabilir.

Verilecek Mamanın Özellikleri: Artık mamanın iyice ezilerek püre haline getirilmesine gerk yoktur, mamayı çatalla ezmeniz yeterli... Artık bebeğinizin eline kendi kendine yiyebileceği besinleri de verebilirsiniz(ekmek, küçük parçalara ayrılmış-pişirilmiş et-sebze gibi...). Ancak şu konuya da dikkat etmek gerekir: Henüz bu dönemde bebeklerin dişleriyle öğüterek beslenme yetenekleri olmadığı için verilen besinlerin dil üzerinde ezilerek yutulabilecek besinler olması gerekir. Fındık, çiğ havuç gibi besinler bu dönem için henüz uygun değildir.

1 Yaş

Bebeğiniz 1 yaşına geldiğinde, acılı ve baharatlı yiyecekler dışında evde hazırlanan erişkin besinlerinin tamamını yiyebilir.

Hazırlayan: Uz. Dr. Hayri Levent Yılmaz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

Ek gida ve bebeklerin aylil gelişimiyle ilgili Arda - Berk Akalın adresini inceleyebilirsiniz kızlar benim doktorumdan 6aydir hic duymadigim çok yararli bilgiler var..doktor kontrolündeki bilgileri paylamis arkadaş ben ciktisini aldim çok yararli bilgiler var keşke daha önce kesfetseymisim diyorum..

canım Allah yardımcın olsun.. içki sınırı bilmeyi engellediği için kötü bir şey maalesef.. eşine destek ol, onu içkiye sevkeden sebeplerle beraber savaşmaya çalışın...

Kızlaaaaaaaaaaaaarrrr :))) bugün oğlum gündüz sadece iki kere yarımşar saat uyudu... uykusu vardı ama dalamıyordu nedense... mızmız mızmız uğraştırıyordu bizi... akşam banyo yaptırdık uyusun kolayca diye nerdeee... ağlamaklı oluyordu zavallım emerken bir süre sonra... hatta sizin bebekler yaptı mı bilmem emerken bir de parmağını sokmaya çalışıyor iki gündür ağzına... çok kızdırıyordu beni bu hareketi... neyse ben de damaklarına masaj yapayım parmağımla rahatlar kuzum dedim. elimi yıkadım geldim alt damağa başladım dokunmayaaaaa veeeeeeeeeee :))) önceki günden farklı birşeyler hissettim :)) keskin birşeydi :)) alt çeneyi açmayı bilmediği için gözümle göremedim ama elimle hissettim dişimiz çıkmııııışşş :))) canım benim uykuya emerken daldı ama memeyi de yarım saat bırakmadı.. ben çektim uyandı hemen kuzum... ben de hemen diğer memeyi verdim emerken daldı gitti bıraktı yatırdım hemen...
canım benim yaaa geceleri de kıvranıp duruyordu bundanmış demek kuzum benim.. ateşlenmesinden korkuyorum umarım ateşlenmeden atlatır diş meselelerini...

hayırlı olsun incileriniz.. ateş de yapısal mı bilmiyorum.. maşallah benim bebeklerimde diş ateşi olmadı..

Çok sık içmiyorsa çık içmiyorsa size zarar vermiyosa çok müdehale etme bnce onun yerine boş zamanlarını doldur akşam bebişi sıkıca giydir atın arabasına yürüyüş yapın gezmeye gidin ev oturmasına gidin??
Face e gel cnm hepimiz ordayız..

Cnm kızın vardı değil mi nasıl oldu??

Kızlar lar bi ara bnden alıntı yaptıklarında görebiliyordum artık göremiyor muy

canım alıntı bildirimleri artık gelmiyor.. her sayfayı okumamızı istiyorlar herhalde...

bizim de göz dr. gitmemiz lazım.. ne yazık ki göz yaşı olayımız düzelmedi:50:

Son düzenleme:
merhaba kızlar.nasıl geçti haftasonu.benim evde pinekleyerek geçti.gerçi iş güç de bitmedi.oğlum da kabız olmuş sanırım.kuru kayısı kaynatıcam şimdi

merhaba kızlar.nasıl geçti haftasonu.benim evde pinekleyerek geçti.gerçi iş güç de bitmedi.oğlum da kabız olmuş sanırım.kuru kayısı kaynatıcam şimdi

biz dün cok gezdik gece 3 te yattık öle olunca sabah 12 ye kdr uyumusuz bugun cıkmadık malum pazrtsı sendrmuna girdik:53::53::53::53::53::53::53: ek gıdaya baslayan bebler hep kabız ben zytınyagı verıyorum arada azıcık oda işe yarıyor

allah size sabır verssin eşinizede hayırlısı ile iş bulup kendine gelmeyi nasip etsin insallh siz daha ıyısını bılırsınız ama bunalımda ne yaptığının farkında değildir yalnız bırakmamak en iyisi ama sizde bunalmısınzdır bı yanda bu durumlar bı yandan esının aılesı aynı memlekette olmak ben aılemle paylasırım herseyımı onların destegı onemlı sağlıksız düşünemediğim zamanlardakı yardımcı olmaları onemlı sizinde yükünüz biraz olsun hafifler bence bi şeylerin yolunda olmadığını hissediyorlardı zaten
ayrıca şölede düşünüyorum ailemin yanımda olmasını hissetmek beni daha güçlü yapıyo

kızlar face gruba katılmak için onay bekliyorum yönetici kimse bi söyleyi verin çok oldu bnde grup için açtım face ama bi onay verilmedi

yöneticin sayfaına virüs girmiş canım suan ekleyemıyor

hayırlı olsun dişiniz darısı bizlere bizimki kabarmıs ama cıkmaz daha cok kasıyo ama sert şeylerı surtup duruyo özelliklede emziğin sert kısmını gevelıyo

hayırlı olsun incileriniz.. ateş de yapısal mı bilmiyorum.. maşallah benim bebeklerimde diş ateşi olmadı..

hayırlı olsun dişiniz darısı bizlere bizimki kabarmıs ama cıkmaz daha cok kasıyo ama sert şeylerı surtup duruyo özelliklede emziğin sert kısmını gevelıyo

teşekkür ederiz :) sabahleyin uzun uğraşlar sonucu dişini gördüm. tam çıkmamış daha sadece ucunu gördüm gibime geldi :) sağ alt diş :))

allah size sabır verssin eşinizede hayırlısı ile iş bulup kendine gelmeyi nasip etsin insallh siz daha ıyısını bılırsınız ama bunalımda ne yaptığının farkında değildir yalnız bırakmamak en iyisi ama sizde bunalmısınzdır bı yanda bu durumlar bı yandan esının aılesı aynı memlekette olmak ben aılemle paylasırım herseyımı onların destegı onemlı sağlıksız düşünemediğim zamanlardakı yardımcı olmaları onemlı sizinde yükünüz biraz olsun hafifler bence bi şeylerin yolunda olmadığını hissediyorlardı zaten
ayrıca şölede düşünüyorum ailemin yanımda olmasını hissetmek beni daha güçlü yapıyo

yöneticin sayfaına virüs girmiş canım suan ekleyemıyor

Evet canim yaninda olman daha iyi sanuyorum ama bende bunaldin yoruldun dedigin gibi ailesi bir yandan beterler zaten anlayissizlar herseyimize karismaya calistilar kiraladiginiz eve bahane buldular uzakligina bahane buldular ama gayette memnunum evimden ve uzakligindan yani zirt birt cikip gelemiyorlar uzak olunca ama eşim o yönde bize karisma lari yönünde tavrını koydu karışamiyorlar şimdi umarim düzelir hersey aileme anlatmak konusunda hala kararsizim annem cok uzulecek kafasina takacak beni biliyorum babamda inattir baya isler kötüye gidebilir ama esime dedim gelecegim yanina kendini toplayana kadar beklicem sabredicem dedim ama bir gelisme olmazda devam edersen temelli gidicem dedim duzelicek hersey dedi bakalım artik herseyin hayirlisi canim ya

Back