2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

insallh hersey gönlünüzce olurrr...

diş hediğine giden bir arkadaş vardı ? heves ettim yapsammı ki acaba ? sizler yapacak mısınız ya da yaptınız mı ? nasıl yapılıyor bilen var mı ? neler yapılır o davette ?

canım nette de bir bak istersen.. benim gittiğim yerde diş şeklinde bir pasta üstü şeker hamuruyla yapılmıştı, diş şeklinde magnetler kurabiyeler de oluyor.. tabaklara koymak için sarma tatlı börek poğaça gibi ikramlıklar... bardaklar içinde renkli şeker serpiştirilmiş diş buğdayı... (buğday yoktu, nohut ve mısır vardı gittiğimdekinde)

ben buğday kaynatıp renkli şeker ve leblebiler ve narla karıştırıp tanıdıklara dağıtmak istiyorum o kadar... onu da yapabilirsem...

Son düzenleme:
face bende katılmak istemiordum burası zevkli diye benide ekleyin onaylayın artık yöneticiiiiiiiiii

bugün ilk defa kızımı uyurken kardeşime emanet edip 2,5 saat eşimle gezdik kızıma bişeyler aldık yemek yedik iyiydi yani sonra eve geldik ay bizi gördü nasıl çırpınıyor yattığı yerden kuzum ya...

inşallah düzelirsiniz canım.ailede huzursuzluk olursa çok zor.
diş hediğine giden bir arkadaş vardı ? heves ettim yapsammı ki acaba ? sizler yapacak mısınız ya da yaptınız mı ? nasıl yapılıyor bilen var mı ? neler yapılır o davette ?

biz de hiç yapmayız ama ben gitmiştim birisine.buğday pişirmişler,çerez meyve pasta çeşitleri falan vardı.onlar yeniyor,müzik falan da çalınıyor.magnet tarzı birşeyler de dağıtabilirsin.diş buğdayı için olanlar var mesela.
bir de bebeğin önüne meslekleri temsil eden birşeyler konuyor.hangisini alırsa o meslekten olacak deniliyor.orası da eğlenceli.bir de gelen misafirler hediyeler falan getiriyorlar işte.

selam kızlar.inşallah hepiiniz ve bebişleriniz iyidir. benim kızım kaç gecedir mızıldanarak uyanıyor.gece 5 kere falan bu şekilde uyanıyor.dişlerine baktım gözle görünür bişey yok.sütüm azaldı sanki acaba doymuyormu.şu milupanın tahıllı kaşık mamalarınımı alsam yoksa devam sütümü alsam bilemedim. siz neler veriyorsunuz. kışın pek bi sebzede yok.yavrum balkabağı havuç yemekten turuncu olacak valla:2:.

Canim pataes hasla ispanak kat havuc kat irmik ekle ben ole yapip veriyorum pirinc unlu mama yap hem tok tutyo elma armut cam rendeden gecir ver benim oglan hepsiniyyiyo masallah oynata ziplata yediriyorum bende hu hafta kahvaltiliklara gecicem ins tarhana corbasina yavas yavas baslicaz bakalim simdi isimiz daha zor ben hu hafta sabahlari oglene dogru meyva püresi veriyorum aksama dogru sebze puresi iyice alissin diye

kızlarr napıyosunuz buralardaaa
ooo kimleri goruyorumhosgeldin canim
o zaman oglumun emzik almamasina sevineyimbelli ki birakmasi da zor olacakti
Kizlar gunaydin bi arkadas giz muayenesi demis sartmi acaba yaptiran varmi aranizda
biz yaptirmadikdoktorumuz da yaptirin demedi en iyisi bir daha ki muayene de sorayim:18:
Allah yardimcin olsun canim insallah en kisa zaman da araniz duzelir
kızlar face gruba katılmak için onay bekliyorum yönetici kimse bi söyleyi verin çok oldu bnde grup için açtım face ama bi onay verilmedi
canim yoneticinin hesabi hacklendi simdi yeni hesap acti. bir de sadece gruba katilmak icin actiysan faccebook mesaj at grup yoneticisine adi melike avci cunku face hesabinda hic arkadasi olmayanlar sahte hesap olabilir diye eklemiyor
hadi hayirli olsun incileriniz darisi basimiza
ben yapmayi dusunuyorum ama henuz dislerimiz cikmadi

canım ben kaşık maması aldım artık bazı akşamlar değişik olsun diye veriyorum.. bazen kahvaltısına da azcık ekliyorum... devam sütü aldım ama kahvaltıda kullanmak için.. açmadım henüz yediği miktar çoğalınca açacağım şimdilik az az yiyoruz..

Selam güzel anneler tatlı bebişler :) oğluşumun burnu tıkandı 😢serum fizyolojik damlatıp Otribebe yle çekiyorum. Doktoru aradım peditus ver dedi şimdi biraz daha iyi gibi.. Şimdi dışarı çıkardı babamız bizi azıcık gezicez öpüyoruz hepinizi muckk😘😘

Mrb arkadaşlar az önce dr dan geldik kızım 5 ayını yeni bitirdi.. Son 1 haftadır çok iştahsız ve 10 gün önce ki kilosuyla bugünkü tartı aynı çıktı ve kusma şikayetimiz vardı dr idrar yolu enfeksiyonundan şüphelendi tahlil verdi.ammaa o tahlili yapabilmek ne mümkün kızlarda çok zor..bende eve geldim bakalım evde yaptırıp götürcem artık😞

Kuşlar nasilsiniz
Yazmayali o kadar uzun zaman oldu ki...
Bu zaman zarfında osman alp 6 ay 10 günlük oldu..
Hepimizin çilesi ek gida donemi malum..
6. Ay asisi için saglik ocagina gittiğimizde hüsrana ugradim..
Yavrum kilo almamis..
Boyu 68cm kilosu 8100 gr...
Hemşirekilo almamis ddeyince moralim bozuldu...
Persentil değerleri de düşmüş..
Kilosu %53 boyu %68...
Siz ne yediriyosunuz ne yapmaliyim ya ufff...
Ben sabahları kendi yaptgm bebe biskuvisi pekmez peynir ve Ihlamurla kahvalti veriyorum. 1 öğün çorba veriyorum. Gece yatmadan önce de ya meyveli yoğurt ya da meyveli irmikli muhallebi veriyorum. Aralarda da sürekli emiyo. Ama süt ilk zamanlardaki gibi değil biraz azaldi.
Ne yapmaliyim ya...

Merhaba arkadaşlar ben de temmuz 2013 annesiyim. Forumu hep takip ettim. Cok da faydasını gördüm. Benim ogluma atopik dermatit teşhisi konuldu. Konu ile ilgili prof. omer kalayciya gittim. Mükemmel bir hoca. Bana bebegimin cildini nemli tutmami her aksam ililibanyo yaptirmami ve kortizonlu krem fobimi yenmemi tavsiye etti. Ogluma bu hafta alerji testi yapilacak ama hoca alerjiden dolayi oldugunu sanmıyorum muhtemelen cildinin cok kuru olmasindan kaynaklaniyor dedi. Ben de bebegimi her aksam yikiyorum ve gunde iki uc defa mustelanin atopik ciltler için kremi ile masaj yapiyorum. Kirmizilik cikan bolgeye kortizonlu krem kullaniyorum. sorunu yaşayan anneler sizler neler yapiyorsunuz?

canım hiç üzülme benim kızımda bu ay 200 gr almış.artık eskisi gibi kilo almıyorlar.beslenmesine gelince bende seninki gibi yapıyorum.yoğurt zorla yiyor.kahvaltılık 1-2 kaşık gerisi çöpe. meyve püresini yiyor (elma-avakado) bitiriyor bide çorbasını.tahıllı kaşık maması ise cennetlik arkadaşımızın tavsiyesi ile ilk bugün denedim yarım ölçü yaptım yarısını yedi.dediğin gibi benimde artık sütüm az.yani hepsi aynı gibi.

geçmiş olsun.kızlara o tahlili yaptırmak ne zordur bilirim.inşallah iyileşir bir an önce.
benim de çok az alıyor bebeğim.yine iyiymiş seninkinin kilosu.benimki bugün 6800 çıktı.200 gr almış 1 ayda.ne bileyim ne yapsam bilemedim.ek gıdaya başladık ya bakalım alırmı bu ay.

Aynen yedirmekte zorlaniyorum ben de. Yoğurdu tek sevmiyor mesela.ancak meyveyle ya da çorbayla. Hem de inatci bi bebek. İstemediği zaman tukurmeyi öğrendi. Bi tukuruyo hem o hem ben hem etraf rezalet. Tiksindirmemek için zorlamak da istemiyorum ama... Hemşire bozdu iste moralimi..
Ben tahilli klasik mamasi falan hic denemedim.daha doğrusu su an kontrolum altındayken hazir gida yedirmesem de evde yapsam diye ugrasiyorum.bu yüzden tereyagli pekmezli karisik tahilli bebe biskuvisi yaptm onu vermeye calisiyorum.
Ama acikcasi içimi rahatlattin canim sağol. Saglik ocağından ciktiktan sonra agladim yani o kadar..

Ya ne zor işler arkadaş...
Kendimi kötü bi anne gibi hissettirdi hemşire...
İns alir canim. Ben de ilk basta çok ugrastim damak tadini anlayabilmek için. Neyi nasil sevdiğini öğrenmem zaman aldi.

günaydın.dün aşıdan dolayı çok sıkıntılı geçti.akşam sık sık ateşlendi.sanırım ağrısı da vardı.ağlayarak uyandı durdu.neyseki kayınvaldem olunca o uğraştı gece boyu biz uyuduk ama aklım oğlumda kalınca da iki de bir geldim baktım.inşallah bugün geçer ağrıları biraz ya.

geçen seni geçirdim aklımdan dedim bu esmer bebiş vardı avatarda o nerelerde acana birde osmanalp geçti oda yazmıoş geldim baktım ki:) bende facebook okuyucusuyum ama yazma girişimim olmadı henüz nedense buradan daha rajat ediyorum canım :)
oo gözün aydın canım ne güzel :)

canım çok üstüne gidersen dahada alkole sarılabilir zor durum

artık ileti gelmiyor canım

merhaba kızlar.nasıl geçti haftasonu.benim evde pinekleyerek geçti.gerçi iş güç de bitmedi.oğlum da kabız olmuş sanırım.kuru kayısı kaynatıcam şimdi
aşı nöbeti ile geçti bizim de cuma aşı oldu ama ateş pek yoktu asıl cumartesi akşamı coştu 38,8 gördü calpol soğuk havlu vs derken düştü

walla bizim konyada yapılır canım bende yapacağım nasip olursa belki yazın konyaya gidince yaparım bakalım. aşurelik buğday nohut vs kaynatılır haşhaş dövülüy tabaklara buğday üsütne hashaş konulur yanında pasta börek vs gelenler hediye getirir magnet isteyen yaptırar yada diş şeklinde kurabiye artık ne istersen konsept belli. çocuğun tepesinden o buğdaylar dökülür (tabi kurutulmuş hahaş olmadan) diğer dişleride bu buğday gibi tane tane çabucak çıksın diye birde bereketli çocuk olsun diye o buğday döküldükten sonra tepisye çeşitli meslek gruplarına ait objeler konulur kuranı kerim (hoca olsun) kalem ( öğretmen olsun ) ilaç (eczacı olsun ) diye bu çoğaltılabilir tepsi çocuğa uzatılır hangisini alırsa o olacak denilir eğlenilir yani o olacağından değilde geyik olsun diye :)
ya kaşık mamalara ben güvenemiyorum canım hiç yinede sen bilirsin bende çok çeşit veremiorum karnıbahar bal kabağı havuç patates brokoli muhallebi ıhlamur lor tarhana verdiklerim

ya seni facebooktan gördüm yılbaşı akşamı maşallah nazar değmesin ne kadar güzel bir hatunsun öyle bi içim ısındı bi beğendim anlatamam sıcacık bir gülümsemen var oğlun kucağında o toplantıda paylaştığınız bayanlarla olan fotolarda da bayıldım 40 bin kere maşllah nazar değmesin canım.
ya bizde de 3 aylıkken böyle bi sıkıntı oldu doktor 10 gün gibi kısa pediyotlar ile bebeğin kilosu değelndirilemez demişti. o tahlil zor bizde evde yaptırdık götürdük.
bende seni ve admen geçirdim aklımdan yukarda da yazdım canım :) nasılsın hoşgeldin özledik. benim bebeğimde 8 kg canım doktor iyi dedi. bende ek gıdaya tam geççmedim işe başladım annem arada evde veriyor ama ben hep emziriyorum. verdiklerimde belli başlı şeyler yukarıda yazdım canım

Son düzenleme:
slm canlar ve can bebişler. Ay ne güzel anneler işe başladıkça burası hareketleniyor facebook a yazmak telefondan daha kolay buraya girmek ölüm telefondan o konuda haklı herkes bende işe başladıktan sonra buraya daha çok zaman ayırıyorum. bu arada kızlar size bir kaç sorum var. peditus şurup hakkında bana doktorum ( kuzenim aynı zamanda) 1 yaşına kadar verme peditus dedi bende vermiyorum ya bilemedim. birde benim oğlum devamlı geceleri terliyor çocuk su gibi uyanıyor ne kadar değişsem de o ter hep var ne yapacağımı şaşırdım odası 23-24 derece felan aslında çok sıcak değil. o yüzden de hasta oluyor birde sünnet meselesi hep içimde sıkıntı hala yaptırmadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…