Evet canim yaninda olman daha iyi sanuyorum ama bende bunaldin yoruldun dedigin gibi ailesi bir yandan beterler zaten anlayissizlar herseyimize karismaya calistilar kiraladiginiz eve bahane buldular uzakligina bahane buldular ama gayette memnunum evimden ve uzakligindan yani zirt birt cikip gelemiyorlar uzak olunca ama eşim o yönde bize karisma lari yönünde tavrını koydu karışamiyorlar şimdi umarim düzelir hersey aileme anlatmak konusunda hala kararsizim annem cok uzulecek kafasina takacak beni biliyorum babamda inattir baya isler kötüye gidebilir ama esime dedim gelecegim yanina kendini toplayana kadar beklicem sabredicem dedim ama bir gelisme olmazda devam edersen temelli gidicem dedim duzelicek hersey dedi bakalım artik herseyin hayirlisi canim ya
inşallah düzelirsiniz canım.ailede huzursuzluk olursa çok zor.Evet canim yaninda olman daha iyi sanuyorum ama bende bunaldin yoruldun dedigin gibi ailesi bir yandan beterler zaten anlayissizlar herseyimize karismaya calistilar kiraladiginiz eve bahane buldular uzakligina bahane buldular ama gayette memnunum evimden ve uzakligindan yani zirt birt cikip gelemiyorlar uzak olunca ama eşim o yönde bize karisma lari yönünde tavrını koydu karışamiyorlar şimdi umarim düzelir hersey aileme anlatmak konusunda hala kararsizim annem cok uzulecek kafasina takacak beni biliyorum babamda inattir baya isler kötüye gidebilir ama esime dedim gelecegim yanina kendini toplayana kadar beklicem sabredicem dedim ama bir gelisme olmazda devam edersen temelli gidicem dedim duzelicek hersey dedi bakalım artik herseyin hayirlisi canim ya
diş hediğine giden bir arkadaş vardı ? heves ettim yapsammı ki acaba ? sizler yapacak mısınız ya da yaptınız mı ? nasıl yapılıyor bilen var mı ? neler yapılır o davette ?
selam kızlar.inşallah hepiiniz ve bebişleriniz iyidir. benim kızım kaç gecedir mızıldanarak uyanıyor.gece 5 kere falan bu şekilde uyanıyor.dişlerine baktım gözle görünür bişey yok.sütüm azaldı sanki acaba doymuyormu.şu milupanın tahıllı kaşık mamalarınımı alsam yoksa devam sütümü alsam bilemedim. siz neler veriyorsunuz. kışın pek bi sebzede yok.yavrum balkabağı havuç yemekten turuncu olacak valla:2:.
ooo kimleri goruyorumkızlarr napıyosunuz buralardaaa
o zaman oglumun emzik almamasina sevineyimgünaydın kızlar ya sağlık ocağına aşıya gttik 5 yaşında çocuk emzik emiyordu o kadar kötü bi görüntüki sormayın ilk defa oğlum emzik almadı diye sevindim :) tabi her çocuk aynı olmaz ama ne bileyim çok kötüydü
biz yaptirmadikKizlar gunaydin bi arkadas giz muayenesi demis sartmi acaba yaptiran varmi aranizda
Allah yardimcin olsun canim insallah en kisa zaman da araniz duzelirMerhaba kizlar nasilsini ben pek iyi değilim kizimda oyle sun atesi vardi bugün de cok fena öksürüyor du ama simdi iyi bilen arkadaslar vardir paylasmistim sizinle lohusayken kv benle kavga edip gitmisti sonrasinda esimin memleketine tasindik esim is buldu ordan felan uzun mesele anlayacaginiz derine inmeyeyim simdi yoksa cikamayacagim yilbasinda esim ve kizimla benim ailemin yanina geldik ertesi gunu esim gitti ben annemlerdeyim ve oraya gitmek hic icimden gelmiyor oraya tasindiktan 2 ay sonra isten cikartildi ve nerdeyse 1 aydir issiz gene kendi memleketi ve babasigilde orda olunca rahat oyüzden eskisi gibi sik sik arkaaslariyla görüşmeye basladi ve ara ara alkol almaya basladi yani kötü bisi yapmiyo zarar vermiyo bize ama ben cok kiziyorum bu duruma annemlerin yanina gelmeden 2 gün oncesi gene alkol almis eve geldi ve ictigi icin bayabi tartistik ve bem annemlere gidicem dedim yilbasindada buraya geldik ve dün de gene icmis eve gitmiş dedim gene neden ictin neye üzüldün dedim öylesine deyip gecistirdi beni bende kizdim ne zaman kendini duzelticen felan oda en kisa zamanda toplicam kendimi dedi ve gecen sefer ictiginde bu son demisti gene icti bu sefer bidaha olmaz dedi deli oldum ya dedim artik ne zaman gelirim yanina bilmiyorum dedim ve hic bisi demedi ve halada ses yok napmaliyim kizlar gitmek isremiyorum burnu surtsun diye ailemin issiz oldugundan boyle alkol alsigindan haberi yok soyleyemedim soylersem is dahada büyüyecek babam mi taniyorum yani akil verin bana nolur kizlar :-( :'( :'( :-(
canim yoneticinin hesabi hacklendi simdi yeni hesap acti. bir de sadece gruba katilmak icin actiysan faccebook mesaj at grup yoneticisine adi melike avci cunku face hesabinda hic arkadasi olmayanlar sahte hesap olabilir diye eklemiyorkızlar face gruba katılmak için onay bekliyorum yönetici kimse bi söyleyi verin çok oldu bnde grup için açtım face ama bi onay verilmedi
hadi hayirli olsun incilerinizKızlaaaaaaaaaaaaarrrr :))) bugün oğlum gündüz sadece iki kere yarımşar saat uyudu... uykusu vardı ama dalamıyordu nedense... mızmız mızmız uğraştırıyordu bizi... akşam banyo yaptırdık uyusun kolayca diye nerdeee... ağlamaklı oluyordu zavallım emerken bir süre sonra... hatta sizin bebekler yaptı mı bilmem emerken bir de parmağını sokmaya çalışıyor iki gündür ağzına... çok kızdırıyordu beni bu hareketi... neyse ben de damaklarına masaj yapayım parmağımla rahatlar kuzum dedim. elimi yıkadım geldim alt damağa başladım dokunmayaaaaa veeeeeeeeeee :))) önceki günden farklı birşeyler hissettim :)) keskin birşeydi :)) alt çeneyi açmayı bilmediği için gözümle göremedim ama elimle hissettim dişimiz çıkmııııışşş :))) canım benim uykuya emerken daldı ama memeyi de yarım saat bırakmadı.. ben çektim uyandı hemen kuzum... ben de hemen diğer memeyi verdim emerken daldı gitti bıraktı yatırdım hemen...
canım benim yaaa geceleri de kıvranıp duruyordu bundanmış demek kuzum benim.. ateşlenmesinden korkuyorum umarım ateşlenmeden atlatır diş meselelerini...
ben yapmayi dusunuyorum ama henuz dislerimiz cikmadidiş hediğine giden bir arkadaş vardı ? heves ettim yapsammı ki acaba ? sizler yapacak mısınız ya da yaptınız mı ? nasıl yapılıyor bilen var mı ? neler yapılır o davette ?
selam kızlar.inşallah hepiiniz ve bebişleriniz iyidir. benim kızım kaç gecedir mızıldanarak uyanıyor.gece 5 kere falan bu şekilde uyanıyor.dişlerine baktım gözle görünür bişey yok.sütüm azaldı sanki acaba doymuyormu.şu milupanın tahıllı kaşık mamalarınımı alsam yoksa devam sütümü alsam bilemedim. siz neler veriyorsunuz. kışın pek bi sebzede yok.yavrum balkabağı havuç yemekten turuncu olacak valla:2:.
Kuşlar nasilsiniz
Yazmayali o kadar uzun zaman oldu ki...
Bu zaman zarfında osman alp 6 ay 10 günlük oldu..
Hepimizin çilesi ek gida donemi malum..
6. Ay asisi için saglik ocagina gittiğimizde hüsrana ugradim..
Yavrum kilo almamis..
Boyu 68cm kilosu 8100 gr...
Hemşirekilo almamis ddeyince moralim bozuldu...
Persentil değerleri de düşmüş..
Kilosu %53 boyu %68...
Siz ne yediriyosunuz ne yapmaliyim ya ufff...
Ben sabahları kendi yaptgm bebe biskuvisi pekmez peynir ve Ihlamurla kahvalti veriyorum. 1 öğün çorba veriyorum. Gece yatmadan önce de ya meyveli yoğurt ya da meyveli irmikli muhallebi veriyorum. Aralarda da sürekli emiyo. Ama süt ilk zamanlardaki gibi değil biraz azaldi.
Ne yapmaliyim ya...
geçmiş olsun.kızlara o tahlili yaptırmak ne zordur bilirim.inşallah iyileşir bir an önce.Mrb arkadaşlar az önce dr dan geldik kızım 5 ayını yeni bitirdi.. Son 1 haftadır çok iştahsız ve 10 gün önce ki kilosuyla bugünkü tartı aynı çıktı ve kusma şikayetimiz vardı dr idrar yolu enfeksiyonundan şüphelendi tahlil verdi.ammaa o tahlili yapabilmek ne mümkün kızlarda çok zor..bende eve geldim bakalım evde yaptırıp götürcem artık😞
benim de çok az alıyor bebeğim.yine iyiymiş seninkinin kilosu.benimki bugün 6800 çıktı.200 gr almış 1 ayda.ne bileyim ne yapsam bilemedim.ek gıdaya başladık ya bakalım alırmı bu ay.Kuşlar nasilsiniz
Yavrum kilo almamis..
Kilosu %53 boyu %68...
Ben sabahları kendi yaptgm bebe biskuvisi pekmez peynir ve Ihlamurla kahvalti veriyorum. 1 öğün çorba veriyorum. Gece yatmadan önce de ya meyveli yoğurt ya da meyveli irmikli muhallebi veriyorum. Aralarda da sürekli emiyo. Ama süt ilk zamanlardaki gibi değil biraz azaldi.
Ne yapmaliyim ya...
canım hiç üzülme benim kızımda bu ay 200 gr almış.artık eskisi gibi kilo almıyorlar.beslenmesine gelince bende seninki gibi yapıyorum.yoğurt zorla yiyor.kahvaltılık 1-2 kaşık gerisi çöpe. meyve püresini yiyor (elma-avakado) bitiriyor bide çorbasını.tahıllı kaşık maması ise cennetlik arkadaşımızın tavsiyesi ile ilk bugün denedim yarım ölçü yaptım yarısını yedi.dediğin gibi benimde artık sütüm az.yani hepsi aynı gibi.
geçmiş olsun.kızlara o tahlili yaptırmak ne zordur bilirim.inşallah iyileşir bir an önce.
benim de çok az alıyor bebeğim.yine iyiymiş seninkinin kilosu.benimki bugün 6800 çıktı.200 gr almış 1 ayda.ne bileyim ne yapsam bilemedim.ek gıdaya başladık ya bakalım alırmı bu ay.
geçen seni geçirdim aklımdan dedim bu esmer bebiş vardı avatarda o nerelerde acana birde osmanalp geçti oda yazmıoş geldim baktım ki:) bende facebook okuyucusuyum ama yazma girişimim olmadı henüz nedense buradan daha rajat ediyorum canım :)canlar güzel anneler nasılsınız bebişler nasıl???biliyosunuz face çıktı mertlik bozuldu:))ne yazıkki bende facedeyim çünkü telefonla buraya girmek ve yazmak tam bir işgence...benim iznim bitti işe başladım artık neti her açışımda burayada bakıcam...face hesabı olmayan arkadaşlarıda merak ediyorum inşallah onlarda iyidir aklımda olan VERVERGİN vardı mesela :))
neyse dediğim gibi artık buralardayım....gerçektende buranın tadı hiçbiyerde yok koskoca bir yıl geçti iyi kötü herşeyi paylaştık burdan , ha doğdu ha doğacak derken şimdi çok şükür yavrularımız kucağımızda şimdide yok ek gıdası yok aşısı yine güzel güzel şeyler paylaşıyoruz...inşallah okul muhabbetlerinide yapmayı nasip eder allahım :))
hepinizi çok seviyoruz oğlumla öpüyoruz sizler :))
oo gözün aydın canım ne güzel :)Kızlaaaaaaaaaaaaarrrr :))) bugün oğlum gündüz sadece iki kere yarımşar saat uyudu... uykusu vardı ama dalamıyordu nedense... mızmız mızmız uğraştırıyordu bizi... akşam banyo yaptırdık uyusun kolayca diye nerdeee... ağlamaklı oluyordu zavallım emerken bir süre sonra... hatta sizin bebekler yaptı mı bilmem emerken bir de parmağını sokmaya çalışıyor iki gündür ağzına... çok kızdırıyordu beni bu hareketi... neyse ben de damaklarına masaj yapayım parmağımla rahatlar kuzum dedim. elimi yıkadım geldim alt damağa başladım dokunmayaaaaa veeeeeeeeeee :))) önceki günden farklı birşeyler hissettim :)) keskin birşeydi :)) alt çeneyi açmayı bilmediği için gözümle göremedim ama elimle hissettim dişimiz çıkmııııışşş :))) canım benim uykuya emerken daldı ama memeyi de yarım saat bırakmadı.. ben çektim uyandı hemen kuzum... ben de hemen diğer memeyi verdim emerken daldı gitti bıraktı yatırdım hemen...
canım benim yaaa geceleri de kıvranıp duruyordu bundanmış demek kuzum benim.. ateşlenmesinden korkuyorum umarım ateşlenmeden atlatır diş meselelerini...
canım çok üstüne gidersen dahada alkole sarılabilir zor durumEvet canim beklicem sabredicem yapacak birdey yok buda bizim sınavımiz herhalde burda kalsam zaten aklim hep onda ama cok bunaldim ondan burdayim gidicem yoksa hic toparlayamayacak kendini allah razi olsun canim allahim herkesin yardımcısı olsun inş
artık ileti gelmiyor canımÇok sık içmiyorsa çık içmiyorsa size zarar vermiyosa çok müdehale etme bnce onun yerine boş zamanlarını doldur akşam bebişi sıkıca giydir atın arabasına yürüyüş yapın gezmeye gidin ev oturmasına gidin??
Face e gel cnm hepimiz ordayız..
Cnm kızın vardı değil mi nasıl oldu??
Kızlar lar bi ara bnden alıntı yaptıklarında görebiliyordum artık göremiyor muy
aşı nöbeti ile geçti bizim de cuma aşı oldu ama ateş pek yoktu asıl cumartesi akşamı coştu 38,8 gördü calpol soğuk havlu vs derken düştümerhaba kızlar.nasıl geçti haftasonu.benim evde pinekleyerek geçti.gerçi iş güç de bitmedi.oğlum da kabız olmuş sanırım.kuru kayısı kaynatıcam şimdi
walla bizim konyada yapılır canım bende yapacağım nasip olursa belki yazın konyaya gidince yaparım bakalım. aşurelik buğday nohut vs kaynatılır haşhaş dövülüy tabaklara buğday üsütne hashaş konulur yanında pasta börek vs gelenler hediye getirir magnet isteyen yaptırar yada diş şeklinde kurabiye artık ne istersen konsept belli. çocuğun tepesinden o buğdaylar dökülür (tabi kurutulmuş hahaş olmadan) diğer dişleride bu buğday gibi tane tane çabucak çıksın diye birde bereketli çocuk olsun diye o buğday döküldükten sonra tepisye çeşitli meslek gruplarına ait objeler konulur kuranı kerim (hoca olsun) kalem ( öğretmen olsun ) ilaç (eczacı olsun ) diye bu çoğaltılabilir tepsi çocuğa uzatılır hangisini alırsa o olacak denilir eğlenilir yani o olacağından değilde geyik olsun diye :)diş hediğine giden bir arkadaş vardı ? heves ettim yapsammı ki acaba ? sizler yapacak mısınız ya da yaptınız mı ? nasıl yapılıyor bilen var mı ? neler yapılır o davette ?
ya kaşık mamalara ben güvenemiyorum canım hiç yinede sen bilirsin bende çok çeşit veremiorum karnıbahar bal kabağı havuç patates brokoli muhallebi ıhlamur lor tarhana verdiklerimselam kızlar.inşallah hepiiniz ve bebişleriniz iyidir. benim kızım kaç gecedir mızıldanarak uyanıyor.gece 5 kere falan bu şekilde uyanıyor.dişlerine baktım gözle görünür bişey yok.sütüm azaldı sanki acaba doymuyormu.şu milupanın tahıllı kaşık mamalarınımı alsam yoksa devam sütümü alsam bilemedim. siz neler veriyorsunuz. kışın pek bi sebzede yok.yavrum balkabağı havuç yemekten turuncu olacak valla:2:.
ya seni facebooktan gördüm yılbaşı akşamı maşallah nazar değmesin ne kadar güzel bir hatunsun öyle bi içim ısındı bi beğendim anlatamam sıcacık bir gülümsemen var oğlun kucağında o toplantıda paylaştığınız bayanlarla olan fotolarda da bayıldım 40 bin kere maşllah nazar değmesin canım.Selam güzel anneler tatlı bebişler :) oğluşumun burnu tıkandı ��serum fizyolojik damlatıp Otribebe yle çekiyorum. Doktoru aradım peditus ver dedi şimdi biraz daha iyi gibi.. Şimdi dışarı çıkardı babamız bizi azıcık gezicez öpüyoruz hepinizi muckk����
ya bizde de 3 aylıkken böyle bi sıkıntı oldu doktor 10 gün gibi kısa pediyotlar ile bebeğin kilosu değelndirilemez demişti. o tahlil zor bizde evde yaptırdık götürdük.Mrb arkadaşlar az önce dr dan geldik kızım 5 ayını yeni bitirdi.. Son 1 haftadır çok iştahsız ve 10 gün önce ki kilosuyla bugünkü tartı aynı çıktı ve kusma şikayetimiz vardı dr idrar yolu enfeksiyonundan şüphelendi tahlil verdi.ammaa o tahlili yapabilmek ne mümkün kızlarda çok zor..bende eve geldim bakalım evde yaptırıp götürcem artık��
bende seni ve admen geçirdim aklımdan yukarda da yazdım canım :) nasılsın hoşgeldin özledik. benim bebeğimde 8 kg canım doktor iyi dedi. bende ek gıdaya tam geççmedim işe başladım annem arada evde veriyor ama ben hep emziriyorum. verdiklerimde belli başlı şeyler yukarıda yazdım canımKuşlar nasilsiniz
Yavrum kilo almamis..
Kilosu %53 boyu %68...
Ne yapmaliyim ya...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?