• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

ben doğduğu günden itibaren kızım kocaman bir bireymiş gibi herşeyi anlatıyorum (2 buçuk aylık şu an)
annem bile hayret eder geldiğinde... koca adam gibi konuşuyosun el kadar bebeyle der... bende alışsın diyorum, annesi gibi iletişimi yüksek olsun diyorum... söyledikleriniz mantıklı geldi... ben zeka konusunda gerilik yapıcağına veya geç konuşmaya sebep olucağına inanmıyorum... tam tersi tv izleyen çocuk (ki ne izlediği çok önemli) daha kısa sürede iletişim kurar diye düşünüyorum... benim en önemli tereddütüm,şimdilerde yaşadığımız göz kaymaları süreklilik gösterirmi tv ye baktıkça... gözleri zarar görürmü?

hayatım istesende zaten okadar uzun süre izleyemez tv yi o göz kaymalarıda normal oğlum 6 ay kadar arada bile olsa şaş bakıyodu sekiz aya kadarda normal demişti dr umuz bence korkmayın çoook sakınmayın herşeyden esirgenen göze çop batar misali çoğunuzun ilk bebişi olduğu için fazla hassassınız bence relaks olmak lazım accık :6:

4 çocukmu:18::18:
ey maşallahhhh:1::1::1:
evet esımde bende genıs aıleyız acı-tatlı gunlerde dugunde bayramda kımseye ıhtıyac duymadan yetıyoruz kendımızcee ve cocugumuzunda ole olmasını ıstıyoruz inşl.. hep böle dusunmeye devam ederıs ve yeterz bebelerımıze cunku eskılden sureklı gensı aıleler vardı ve ne hallerde buyuyorlardı sımdı hersey teknolıjı tmm etraf ortam bozuldu ıce ama bebelerı saglam yetıstrır ve saglam ark..ıle tanıstırırsak hallede bılırz belkıde o kotu meselelerıde ınsl kıı 2 kız 2 oglan yeter bıseee:17::17:rabb usade ederse tabıı dogum dan cıktım bır dah dogururmusun dedıler(acıdan korkucamı sandılar )evetttt dedım oglum yanlız kalmasınnn acı gecer ama oglum yanlıs kalmasın dedım ınsl rabb ızın verırse tabiii:16::16::16:

canlar tavsiyenize uydum sordum perşembeden perşembye açılıyormuş oğlumda azcık kakasını yapıp rahatlayınca bi cesaret götürdüm bacaklarda çok ağladı yavrum benim kıyamam o ağladı ben ağladım ebe de gülüyor neyse emzirdim sakinleşti evimize geldik uyuttum inş. ateşi olmaz ...

bu arada paşam 6.5 kilo olmuş 1 ayda 1 buçuk kilo almış yaklaşık maşaallah ebe kilosu hızlı gidiyor ek bi şey sakın verme dedi zaten ne verebilirim ki daha 2 aylık neyse orda 2 ebe vardı ikisi de her istediğinde emzir öyle saat işi olmaz daha çok küçükbi süre sonra kendi azaltacak zaten emzirmeyi dedi ben sorunca artık az daha böyle devam edeyim dedim bende

ahh canım aynısı bizdede oldu bugün günde 2-3 kere yapan çocuk dünden beri yapamadı öğlen 12den beri ağlıyor ıkınıyor çok zor oldu 1 saat önce azcık yaptı rahatladı sayılır
suya oturtacam derken üşütme canım dikkatli olmak lazım
evet cn esımı beklıyorum o gelsın banyo oncesı oturtur sonrada bıcı bıcı yaparız tmm dır evler soguyor artık dıkkt etmek gerek ben 2 kat gıydırıyorum kayserı sogudu bu haftalarda sımdı hava kapalı yagmurluuuu:26:kii sorma gıtsınn

tebrıkler bende susturmak degılde hep dınlemkteden yanayım ınsl da ole olurum ılerde 3 cocuk nasıl yetebılıyormuusn bende 4 cocuk da kararlıyım ama :17::17:tabı en az 10 senemıs var dahaaaa:52::52:

yetemiyorum hatta depresyona bir gireyim dedim ama çocuklar ona bile müsade etmiyor dört çocuğa gelince bekarkene hep dört derdim iki kız iki oğlan diye eşik ardındaydım beşik ardına gelince cık olmuyor evi b....k götürüyor yemek yapmayı unuttum banyo yapmak lüks falan filan işte anlayacağın zor işler iyi düşün derim ben yok illede isterim dersen böyle oluyorsun:52::52::52::52:

canlar tavsiyenize uydum sordum perşembeden perşembye açılıyormuş oğlumda azcık kakasını yapıp rahatlayınca bi cesaret götürdüm bacaklarda çok ağladı yavrum benim kıyamam o ağladı ben ağladım ebe de gülüyor neyse emzirdim sakinleşti evimize geldik uyuttum inş. ateşi olmaz ...

bu arada paşam 6.5 kilo olmuş 1 ayda 1 buçuk kilo almış yaklaşık maşaallah ebe kilosu hızlı gidiyor ek bi şey sakın verme dedi zaten ne verebilirim ki daha 2 aylık neyse orda 2 ebe vardı ikisi de her istediğinde emzir öyle saat işi olmaz daha çok küçükbi süre sonra kendi azaltacak zaten emzirmeyi dedi ben sorunca artık az daha böyle devam edeyim dedim bende

onlara göre mama da ek gıdaya giriyo

yetemiyorum hatta depresyona bir gireyim dedim ama çocuklar ona bile müsade etmiyor dört çocuğa gelince bekarkene hep dört derdim iki kız iki oğlan diye eşik ardındaydım beşik ardına gelince cık olmuyor evi b....k götürüyor yemek yapmayı unuttum banyo yapmak lüks falan filan işte anlayacağın zor işler iyi düşün derim ben yok illede isterim dersen böyle oluyorsun:52::52::52::52:

ahahhahahaa işedim altıma yaaa:1::1::1::1:

evet cn esımı beklıyorum o gelsın banyo oncesı oturtur sonrada bıcı bıcı yaparız tmm dır evler soguyor artık dıkkt etmek gerek ben 2 kat gıydırıyorum kayserı sogudu bu haftalarda sımdı hava kapalı yagmurluuuu:26:kii sorma gıtsınn

aynen canım ya altta üstte 2 güydiriyorum bende konyadayım aynı sayılır havalar... dün ben ısıtıcının önünde yıkadım herşey güzel gidiyordu neyse bitti giydireyim diye havluya aldım çenesi titreyerek ağladı yavrum ısıtıcının önünde olmama ragmen üsüdü galiba bugün ondan sıkıntıda karnından gurul gurul sesler geliyor :(

kızlar şu sallanan anakucağı kullananlar kimdi?
hani elektrikli veya pilli olanlar... marka ve fiyat bilgisi rica ediyorum...
Canım be elektrikli salincak kullaniyorum ayni zamanda pillede çalışıyor fazla yer kaplamiyor ve aldigima hic pisman olmadim almadan once siyam ikizi gibiydik şimdi ise bicok isimi yapabiliyorum. Papetto salincak yazarsan nette bulabilirsin

heheee süper yaa biz bi çocukta senin halindeyiz yemek yemeğe fırsat bulamıyoruz keşke olsa ama çok çocuk bede isterim biz 3 kardeşiz evlendikten sonra özellikle keşke 3 daha olsaymış kardeş bambaşka gerçekten

onlara göre mama da ek gıdaya giriyo

bilmediğimden soruyorum canım inan ki sen zaten ek olarak vermiyor musun mamayı emziriyorsun de mi

bir hafta önce reglim bitmişti.biraz önce bir baktım kanamam başlamış.böyle olan hiç var mı moralim bozuldu
cnm bana oldu bu sabah kırmızı leke şeklinde gelmiş.daha yeni bitmişti adet.oda az oldu zaten.tırstım randevu aldım doktora gidicem zaten çok akıntım var :(

Son düzenleme:
Canım be elektrikli salincak kullaniyorum ayni zamanda pillede çalışıyor fazla yer kaplamiyor ve aldigima hic pisman olmadim almadan once siyam ikizi gibiydik şimdi ise bicok isimi yapabiliyorum. Papetto salincak yazarsan nette bulabilirsin

hay allah razı olsn:16:

heheee süper yaa biz bi çocukta senin halindeyiz yemek yemeğe fırsat bulamıyoruz keşke olsa ama çok çocuk bede isterim biz 3 kardeşiz evlendikten sonra özellikle keşke 3 daha olsaymış kardeş bambaşka gerçekten

bilmediğimden soruyorum canım inan ki sen zaten ek olarak vermiyor musun mamayı emziriyorsun de mi

ben hem emziriyorum hem maa veriyorum...

yarimmmmmmmmmmmm:52::52:s
ütü azaltan dıe yazmısısn ya keçi kulagı ne ki yaf ben anlamadımdaaaaaa daha dogrusu hıc duymadım onu btıkı mı ney buu kecı boynuzu gıbı mikinee

aynen canım ya altta üstte 2 güydiriyorum bende konyadayım aynı sayılır havalar... dün ben ısıtıcının önünde yıkadım herşey güzel gidiyordu neyse bitti giydireyim diye havluya aldım çenesi titreyerek ağladı yavrum ısıtıcının önünde olmama ragmen üsüdü galiba bugün ondan sıkıntıda karnından gurul gurul sesler geliyor :(
corap cıtf gıydır uyurken cıkar sadece cnm benım tıtremesı normal cenesınnkı kokrmaa gece uyurkende su torbası ıle su koy ayaklarına yakmayaca k sekılde o kaaaaaaaaa
allah seni benıde guldurdn heeeeeeee:53::50:zaten arkayı uzatma dıolar her goren(4 sendır olmuyordu)dun dısarı cıktım hep gozlemledımm kadınlar ıkı cocukluları kucuklulerı fılan esıme dıyom aksam yokk 2 yas fılan ancakk kıı senn bu notundan sonra bıraz daha fasla dusuneyımmm bennn:18::18:

corap cıtf gıydır uyurken cıkar sadece cnm benım tıtremesı normal cenesınnkı kokrmaa gece uyurkende su torbası ıle su koy ayaklarına yakmayaca k sekılde o kaaaaaaaaa

allah seni benıde guldurdn heeeeeeee:53::50:zaten arkayı uzatma dıolar her goren(4 sendır olmuyordu)dun dısarı cıktım hep gozlemledımm kadınlar ıkı cocukluları kucuklulerı fılan esıme dıyom aksam yokk 2 yas fılan ancakk kıı senn bu notundan sonra bıraz daha fasla dusuneyımmm bennn:18::18:

kim diyomuş onu yok ay o diyene bak bi hele ne yapar ne eder kızımla oğlumun arası altı yaş iyiydi kız okula ben oğluşa bakardım ama şimdi oğlum dört yaşında zaten henüz bakım aşamasında bide bebişim memeci hiç salma memeden diyo ikisi birden inanki çok zor yemek merasimlerimiz tam seyirlik kız memede memeyimi tutarsın oğlana yemekmi yedirirsin yoksa senmi tıkınırsın artık yemek yiyorum demiyorum tıkınıyorum diyorum

ben hem emziriyorum hem maa veriyorum...

su koyayım bi de canım bu gece çorap çift giydiriyorum zaten

ya kızlar oğlum uykusunun arasında sürekli inlemeye başladı ağllayacak gibi oluyor geri dalıyor uykuya normal mi şimdi bunlar

Kızçelerrrr ve melekleri
Biz geldikkkk 40 sayfa kadar birikmiş hemen okuayacağım
Yoğunum bu aralarrrr....KPSS için kurs bakıyorum bu seneki
sınavı kaçrımamam lazım her ne kadar eşim razı olmasa da
o kadar okudum vicdanım sızlıyor DURUCUĞUMDA ben başlayana kadar(tabiki kazanırsam inşallah)
1 yaşını geçecek...Sonra anneciğime bırakacağım...Maddi bir sıkıntımız yok ama 5 yaşından 22 yaşına
kadar okuyunca insan vicdan yapıyor...4 sene kadar iş hayatım olduğu için kendi paramı kazanmak ve çatır
çatır yemek çok zevkli..:52::52::52:Ama koca parası daha tatlı:1::1::1::1:Şaka bir yana 2.çocuk olmadan
çalışma hayatımı düzene sokmam lazım....Bu arada sürekli gezmelerdeyiz,tozmalardayız....
Dün gece kızçemsiz çıktım lise arkadaşlarımla harika vakit geçirdim ilaç gibi geldi...
Kızçem yaramaz olmasa da biraz ayrı kalmak inanılmaz keyif veriyor rahatlatıyor....Ama o hep aklımda:31::31::31:
Eldivensiz ne güzel yaşıyorduk derken sabah emişme seansına kalktım bir de ne göreyim kocaman bir çizik kan tutmuş
nasıl becerdi nasıl yaptı bilemiyorum ama şimdi daha iyi...Ben de eldivenini taktım bu akşam yıkandıktan sonra tekrar
tırnaklarımız kesilecek eldivene elveda diyeceğiz...Aslında tırnakları yok gibi ama başarmış yine de:26::26::26::44::44::44::44:
Uyku düzenimiz çok iyi şükürler olsun..yarın gece de dışarıya açıkacağım arkadaşlarla yemeğe ordan da canlı müzik seyrine:56::31::9::10::12::12::12::16::16::16::16:
Ben geçmişi okuyayım da bu arada spora da başlıyorum haftaya sitede gittim ama olmadı
haftanın 2 günü 1 saat bile yeter bana....
bende bakınıyorum tatlım kurs kpss ıcın o kadar okudum hiç de kolay degıldı evde beklemek ıstemıyorum:37::37:kızım olmasa cok sıkıcı ev.benım esımde hıc taraftar degıl dedıgın gıbı koca parası yemekte cok tatlı ama kızıma kardes bırde oglum olsun ıstıyorum:16::16:ondan once de memur olursam cok rahat ederım ama benım sordugum bır ıkı kurs haftaıcı 5 gundu 13-17 arası hergun kızımı bırakıpda gıdebılırmıyım bılemıyorum.ama umarım ıstedıklerımız olur:16:

su koyayım bi de canım bu gece çorap çift giydiriyorum zaten

ya kızlar oğlum uykusunun arasında sürekli inlemeye başladı ağllayacak gibi oluyor geri dalıyor uykuya normal mi şimdi bunlar
evet cn bısdede ölee su koy bırde ıkınması kesılırse usuttugundendırr mutlaka ben 2 gundur koyuyomm rahatızz

kim diyomuş onu yok ay o diyene bak bi hele ne yapar ne eder kızımla oğlumun arası altı yaş iyiydi kız okula ben oğluşa bakardım ama şimdi oğlum dört yaşında zaten henüz bakım aşamasında bide bebişim memeci hiç salma memeden diyo ikisi birden inanki çok zor yemek merasimlerimiz tam seyirlik kız memede memeyimi tutarsın oğlana yemekmi yedirirsin yoksa senmi tıkınırsın artık yemek yiyorum demiyorum tıkınıyorum diyorum
aboww kesın daha fasla dusunmeme gerek ALLAH KOLAYLIK versın esınede sanada (eslerde karısından ayrı kaldııg ııcn bazen cocuk gormuyorya gosuu)(iş stresı fılan pöff)
:))

haydı bana musadee yemegı koydum dıger sofra malz. ayarlayım paşa emdı gerı daldı uyanana kdr tabiiiiiiiiiii
:10::10::10::10::52:

Son düzenleme:
Back
X