Aşılama 2013 OCAK-ŞUBAT DönemindeAşılama Yaptıracaklar Buradayız...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
genel anestezi alan arkadaşın belki farklı bir problemi vardır bilemiyorum ama gerçekten anestezi gerektirecek bir durum yok..anestezi kendi başına stres zaten..bayılma ayılma vs..
ben 4 kez aşılama oldum bugünki dahil..normal jinekolojik muayene gibi..sadece spekulum takılırken belki biraz insan kasabiliyor kendini o kadar..mesaneniz de doluysa hiçbirşey hissetmiyorsunuz..sıkışıklığı abartmamak lazım 3-4 bardak su yeterli..hiç korkmayın..

amannn dediğim anda bu ikinci oldu yetişip su serpiosun içimeee iyiki varsın limonportakal:)genellikle jinekolojik muayenelerim kolay gecer spekuluma da alışıgım iki kez simir testi verdim..umarım kolay gecer napalım kolay olsun zor olsun bebişler bizimle olsun diyelim...acısına tatlısına katlanıcaz artık yeterki hayırlı haberler alalım hepimiz,tekrar teşekkürler

patata cnm inan cok uzuldum arkadasim dunyanin sonu degil. toparlan tektar dene baska care yok. seni okadat iyi anliyorumki o aciyi o yikimi ah arkadasim allah ol demezse biz napabilirizki insallah bo dahaki sefer olacak umudunu kaybetme hayata kusme allah dayanma gucu versin gececek meraketme.

Kuzenlerim ilk asilamalarinda hamile kaldilar. Etrafimdaki en alakasiz insanlar hamile kaldi. Ama biz hala neyle mucadele ettigimizi bile bilmiyoruz.polip dediler alindi, spermiyogram dediler yapildi, hormomlar guzel, hsg tamam...yormadim da kendimi...neden olmadi allahim diye soruyorum. Insanlar patir patir dogurup yetimhanelere birakirken niye bize bunu reva gordu benim aklkm almiyor...oyle gucsuz hissediyorumki kendimi...rzervlerin az dedi doktor tupe baslayacak bundan sonra...kimbilir kac sefer boyle umutlanip hayal krikligina ugramak var kaderimizde...ben sadece anne olmak istedim...

merhaba arkadaşlar yazıları okudumda aşılamaya neden sıkışık gidiyosunuz onu anlamadım ben iki aşılamamda da sıkışık gitmedim ikisindede aşılamalarım tuttu bence sıkışık gitmek gereksiz diye düşünüyorum

aşılama günümüz aynı:)bende bugün doktordaydım 6 tane yumoşum var benimde en iyi durumda olanlar 16 ile 18 mm arasında, yarın gece 1:30 da çatlatma iğnesi oluyorum pazartesi 13 de aşılamam var inşallah allahtan başka bi aksilik çıkmazsa..hakkımızda hayırlısı umarım güzel haberler alırız...

Allahın izniyle inşallah tutar ya :) ne güzel :) bnmde bugün ikide randevüm çatlatma iğnemi vurulup pazarteside aşılama yapcaz :) inşllah tutar arkadaşım ya:) inşallah herkesin gönlüne göre verir Yüce Allahım :)

amannn dediğim anda bu ikinci oldu yetişip su serpiosun içimeee iyiki varsın limonportakal:)genellikle jinekolojik muayenelerim kolay gecer spekuluma da alışıgım iki kez simir testi verdim..umarım kolay gecer napalım kolay olsun zor olsun bebişler bizimle olsun diyelim...acısına tatlısına katlanıcaz artık yeterki hayırlı haberler alalım hepimiz,tekrar teşekkürler
Rica ederim;) hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz,aynı korkular aynı endişeler..eğer vakinusmus gibi bir problem yoksa ve canınız çok tatlı değilse doktor fobisi üst noktalarda değilse gerçekten çok kolay..

merhaba arkadaşlar yazıları okudumda aşılamaya neden sıkışık gidiyosunuz onu anlamadım ben iki aşılamamda da sıkışık gitmedim ikisindede aşılamalarım tuttu bence sıkışık gitmek gereksiz diye düşünüyorum

Aşılamanın tutmasıyla sıkışıklığın bir ilgisi yoktur..ben ilkine sıkışık gitmedim ve tüpün ilerleyişini hissettim..daha sonra hemşire ve dr tavsiyesiyle sıkışık gittim ve çok daha rahat oldu hiç hissetmedim..mesane dolu olduğunda daha rahat geçiyor tüp..

canım nasılsın ya ben biraz önce tuvalete gittim çok açık pembe bir şşey geldi dedim hasta olmuşum.. çok üzüldüm bilmiyorum şuan bişey yokkk ben il defa böle bişey yaşıyorum çok korkuyorum adet sancısı veya bel ağrısı hiç bişey yokk neden geldi dakkikada bir tuvalete gidiyorum bişey yokk devamı gelir miki acaba :((

canım pardon üst tarafta yazdıgın yazıyı görmemişim.şimdi farkettim.ya devamı gelmediyse endişelenme...belki bebiş vardır o yerleşiyordur...kaçıncı günündeydin?

bnde tüp bebek yaptırmıştım.8 günü kırmızı leke geldi 9günü adet oldum inaşlh siizn öle değildir.kızlar bişy sormak istiyorum.eşimin marfolojisi%3 bn daha önce 4 kez hamile kaldım düşüklerim oldu.bu yüzden korunun dedi doktorum.aşılama yada tüple hamle kalman gerekio dedi.ama burda normal yolla deneyenler vr.bizde korunuyoruz acaba yanlışmı yapıyoruz

patata arkadasim lutfen gucunu kaybetme esin yaninda beraber mucadele veriyosunuz. bukadar umutsuz olursan esinde etkilenir inan cnm seninde bebegin olacak. etrafindski birsuru insan hamille kaliyor semle ayni durumdayiz. acimuz ayni benimde erkek kardesim gecen sene evlendi simdi karisi dogurucak. ve ben onlar bir haftalun evliyken tup bebek negatif aldim. temmuzdada gelin hamileymis okadar kahroldum ki arkam sagim onum butun gelinlee hamile. mahalle elimi carptigim hamile. nereye kaca agimi sasirdim
hala olucam ama sevinemiyorum neden ben diyorum bu kadar emek cile. allahim neden ben ve benum gibiler bu kadar bahtsiziz. sonra diyorumki allah bir kuluna zulum edermu halimizu goruyor duamizi isitiyor ama sabrimizu siniyor sevdigi kulunu cok agir imtihan edermus rabbim. bak gor seninde benimde bu yilda emek veren herkes bebegine kavusacak. ben hic duymadim yillarca ugrasip kucagi bos kalani. tup dene cnm yaza dogru. psikolojinu duzelt ve dik dur hamile insanlarla bir arada durma. fazla ortamlara girme. sonraku tedaviye kadar kafani baska seylerle mesgul et ama umitsiz olmak eslerimize yansir. karisini guclu gormek ister bir erkek. sende agla uzuntuni yasa ama saglikli olmak esinle beraber bunlarda birer mimet. unutma cnm bebegin gelecek mutlaka. tedaviye devam maddi manevi perisan olsakda madem allahtan geldu miller nasil kanserlw baska hastaliklarla mucadele ediyor bizde edicez. derdi veren allah dermanini da vermistir guclu ol seni cok iyi anliyorum yanliz deyillsin ve sen cok guclu bir anne olacaksin...

kizlar genel anestezi konusuna aviklik getireyim ben. benim catim dar oldugu icin nirmal muayeneyi bile cok zor oluyorum mumkun mertebe ustten sikusik giriyorum gobekten baktiriyorum
bu bende boyle ayrica asilama yapulirken kasilmamak lazim geldigi icin anestezi bende cik rahatlik sagliyor. ve cok az verdileri icin ayilip bayilmman 5 dkyi gecmiyor hicbir yan etkusi yok. midw bulantisi falan yani.anestezi ile kasilma aci hissetmiyosun ve bu beni paikolijik acidan cok
rahatlatiyor. ozel hastanelerde parayi bastirinca hicbirsey demeden ya
apiyorlar. ben 75 tl verdim ayrica. ama okadar igne ilac emek kendimu kasarsam bosa gider diye. tamamen tercih meselesi yani. ama asilamayi anestezili yaptiranda baya var. burdan okuyupta korkmayin asilamalar genelde anestezi tercih edilmez. ama bir zarari da yok cunku cok az. sadece ac ve susuz olmak insani bayabir zorluyor keske bende anestesiziz yaptirabilsem. amaaan tutsunda gerisu bos zaten. allad
h bebislerimize ol desin 6 subatta goricez bakalim

kızlar ya anestezi falan deyince böyle korkmaya başladım ben biraz,halbuki doktor anlatınca çok basit bi uygulama gibi gelmişti..ben hsg yi anesteziyle çektirmiştim,ondan baya tırsmıştım çünkü:) ama rutin jinekolojik ultrasonda sıkıntı yaşamıyorum ondan zordur mutlaka ama çok mu zor bi işlem ki bu:( napsam ki anestezi mi talep etsem doktordan..bugun hemşireyle görüştüm hiç de öyle anestezi falan diye bi seçenek sunmadı gayet rahat bi şekilde sabah kahvaltınıda yapıp gelebilirsin dedi sadece malumunuz 1 lt su getir yanında dedi:) bu şıkışık olma durumuda ayrı bi geriyor insanı ya:(

spekulum takılınca biraz acıyo onun dışında acı hissetmedim.zaten 2 dakika falan sürdü.idrara sıkışıkta değildim.kahvaltımı yaptım gittim.korkuyordum ama korkulacak bişey değilmiş.telaş etme

kızlar ben hastalandım yani kırmızı kartı gördüm :d bişey sormak istiyorum ben aşılamayı zeynep kamilde yapıyorum 2. aşılamada dosyamı tekrardan mı heyete göndericem ilaçları almak için ama benim o zaman zaman geçiyo hastalığımınm 3. günü normalde iğnelere başlamam lazım nasıl ocak hafta sonundayız anlamadım bana cvp verirseniz sevinirimm..

kızlar ben hastalandım yani kırmızı kartı gördüm :d bişey sormak istiyorum ben aşılamayı zeynep kamilde yapıyorum 2. aşılamada dosyamı tekrardan mı heyete göndericem ilaçları almak için ama benim o zaman zaman geçiyo hastalığımınm 3. günü normalde iğnelere başlamam lazım nasıl ocak hafta sonundayız anlamadım bana cvp verirseniz sevinirimm..

ikinci aşılama için tekrar rapor çıkartıyosun

çıkartması uzun mu sürüyor ki ben hemen yaptırıyordum.gerçi büyük yerlerde zor oluyo heralde

doktora sormayı unuttum.benim ilk aşılamam yumurtalar büyümediği için iptal oldu.ikincisinde de rapor çıkarttım ama aşılama özelde yapıldı.devlette iğne tedavileri yapıldı ama aşılamalar olmadı.rapor hakkım bitmiş mi oluyor.bilgisi olan var mı acaba

kızlar bugün 3.günüm
aşılama için göbişten iğne olmaya başlayalı..

bu iğneler bende aşırı hassasiyet ve şişlik yapıyor,sizinde öyle mi?
birde yumurtalıklarım acıyor :(

Selam herkese bende gecen ay raporumu çıkarttım ilacımı aldım aksama başlayacaktım ilk aşıma. Ama ailem kaza geçirince o gun baslamadim o ay rahat hissetmedim kendimi erteledim buzdolabında sakladım bir sonraki adetime . Bir bakmışim bu ay hamişim :) ben çok sorun ediyordum neden bebeğim olmuyor diye demek ki bu ay kafam rahatti nasılsa dolapta ilacım vardı :) ilacımı da ihtiyacı olan bir ablaya verecem inşallah.Rabbim hepimize saglikla hayırlar kucağımıza almayı nasip etsin...

Selam herkese bende gecen ay raporumu çıkarttım ilacımı aldım aksama başlayacaktım ilk aşıma. Ama ailem kaza geçirince o gun baslamadim o ay rahat hissetmedim kendimi erteledim buzdolabında sakladım bir sonraki adetime . Bir bakmışim bu ay hamişim :) ben çok sorun ediyordum neden bebeğim olmuyor diye demek ki bu ay kafam rahatti nasılsa dolapta ilacım vardı :) ilacımı da ihtiyacı olan bir ablaya verecem inşallah.Rabbim hepimize saglikla hayırlar kucağımıza almayı nasip etsin...

çok sevindim,inşallahhh darısı başımıza:)

Slm hepinize allah gönlünüze göre versin
bende izmir özel ege tüp bebek merkezinde salı günü tüm tahlillerimi oldum . Eşimde ve bende sorun yok adetimin 3. Günüydü . Adını hatırlamadığım içinde 3 tane olan 1 antibiyotik, adet bitiminde vajinadan kullanılmak üzere kapsül ve kaba dan olmak üzere 7 tane iğne . Verdiler . şimdilik iğneleri oluyorum ,antibiyotik bitti. Kapsülleride sabah akşam kullanıyorum . Salı günü tekrar gidiyorum kontrol için . Hafta sonuda aşılama olacak sanırım sizde de aynı yöntem ugulanıyormu cevap yazarsanız sevinirim

Slm hepinize allah gönlünüze göre versin
bende izmir özel ege tüp bebek merkezinde salı günü tüm tahlillerimi oldum . Eşimde ve bende sorun yok adetimin 3. Günüydü . Adını hatırlamadığım içinde 3 tane olan 1 antibiyotik, adet bitiminde vajinadan kullanılmak üzere kapsül ve kaba dan olmak üzere 7 tane iğne . Verdiler . şimdilik iğneleri oluyorum ,antibiyotik bitti. Kapsülleride sabah akşam kullanıyorum . Salı günü tekrar gidiyorum kontrol için . Hafta sonuda aşılama olacak sanırım sizde de aynı yöntem ugulanıyormu cevap yazarsanız sevinirim

bende izmir ege ünv. tüp bebek bölümünde tedavi görüyorum
ama bize sadece göbişten iğne verdiler ,ayın 30 da gidicem ve kontrol edicekler
sanırım şubatın ilk günleri aşılama olacak

Back