2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352

canım resimler ilgisini çekiyor bizimkide resimleri gösterip durmadan soruyor bu ara arıya taktık sinekleri arı diye kovalıyor ölü sineği alıp arı arı diye elinde tutuyormuş babası yakalamış bizimki hep bir yaramazlık peşinde hacı yatmaz aldım şu altına su konulanlar var ondan boyundan büyük üstüne çıkıcam diye hırs yapıyor büyüdüler sanki hiç bebek değillerdi ne çabuk büyüdü bunlar ya
 

Aynen oyle ne cabuk buyuduler. Koca adam oldular :) bugra kopek ve kediye takik. Sokakta kedi kopek kovaliyoruz:) arabanin altina giriyor kedi pesinden surunuyor biraksam girecek yanina:)
 
Aynen oyle ne cabuk buyuduler. Koca adam oldular :) bugra kopek ve kediye takik. Sokakta kedi kopek kovaliyoruz:) arabanin altina giriyor kedi pesinden surunuyor biraksam girecek yanina:)

bizimkide sokakta öyle canım kocaman köpeğin burnuna ellemeye çalışıyor hayvan huylanıyor ama o ısrarla elleyecekmiş dün yavru kedi vardı uysaldıda kedinin yattığı gibi yanına yatmaya çalışışınca kediyi benim yaramaz kaçırdı tam anlamıyla sevmeyi beceremiyor benm oğlan heyecanını tepkisini hemen belli ediyor kedinin üstüne atlamaya kedi gibi yatmaya çalışıyor hayvanlarda kaçıyor seninkidemi öyle bu benm sıpamı normal değil parkta kimde ne görse almak istyr evde oyncakların yüzüne bakmıyor
 
Evet Bugra da oyle:)) ayari yok:) cok heyecanli bir cocuk hareket de eklenince tam cilgin:) ay bir de eline kepce alip kizima vurdu gecen gun o gulunce iyice takti harekete bildigin sopa atiyor bize:) kikir kikir guluyor ardina. tepki vermedikce unutacak sanirim.
 
selamlar...

özledim sizi kızlar... karnelerle uğraşmaktan bişey yapamıyorum. evde de iş bitmiyor. bi koşturmacadır gidiyor.

utkum bir kaç gün önce ateşlendi. genelde sabah ve akşamları olmak üzere iki üç gün sürdü. boğazlarında hafif bi kızarıklık varmış. ondandır dedi doktor. dondurma yedirmiştim azıcık sanırım ondan oldu. şimdi iyi çok şükür. arada ishal oluyor ama düzeliyor. nedenini anlamış değilim.. dişten kaynaklı olabilir. sanırım 10 dişi var. alışkanlık kazansın diye dişlerini macunsuz olarak fırçalıyoruz. her erkek çocuğu gibi hareketli. ama bazı korkuları var. annesi gibi yüksek sesten çok etkileniyor ve korkuyor. :18: normaldir zamanla düzelir diye düşünüyorum.
bizden bu kadar. herkese sevgilerimi sunar selam ederim. bebecikleri gözlerinden öperim..

ikincileri ne zaman yapıyoruz bu arada?
 

evet. çalışmak çok güzel ama yoğunluk, trafik, stres derken anlamı kalmıyor. Ne güzel kitap alışkanlığını şimdiden edinmesi, ben de veriyorum eline biraz bakıp sonra ağzına sokuyor. Oral dönemi atlatamadık hala:)
 

Benim ki de agzina sokacak seyleri seciyor kitaplar kalin sayfali bebeklere gore sanirim disine layik gormuyor
 

hoşgeldin canım ,
çok geçmiş olsun paşaya biz 7 dişde kaldık ama çok kaşıyor yine bazen gece ağlayarak uyanıyor sanırım dişten eli ağzında oluyor. sen ikinci çoçuğu iyiden iyiye düşünüyor gibisin sanki bir arada sormuşdun ikiyi nezamn yapıyoruz diye ben 2016 ı gibi hamile kalsam diyorum oğlan biraz büyür bakalım nasip herşeyin hayırlısı sen nezamn düşünyrsun?? utku paşayı kocaman öpüyorum sende özletme kendini arada ya canım
 

amin. evet aynen, benim de eleştirdiğim nokta o. Farkında olmadan insanlar buna göre yaşamaya başladı gibi. tercih tabi tartışmak doğru mu bilmiyorum benim fikrim bu. Balayına gidenler odalarındaki yatağın dahi fotosunu koyuyor. Mahremiyet duygusu herkeste farklıdır da insanın en özel ve en mutlu zamanlarını paylaşma isteği bana sanki mutsuzluklarındanmış gibi geliyor. Öyle olunca üzülüyorum, insanlar mutsuz aslında diye birşey geliyor aklıma biz bu olduk artık diye düşünüyorum fln fln. Neyse kızla parkta koştururken bunları düşünecek zamanım olmaz herhalde:)
 

ishali dişten olabilir, bizim kızda da olmuştu böyle bir mahsunlaşıyordu, arada ateşleniyordu. sesi pek sevmiyorlar evet. kapıya birisi vurunca kooku kooku der bizimki de korkuyormuş.)
 

canım bilmiyorum hafta sonudamı çalışıyordm-n ben cmrtesi evde olunca ne bilgisayar ne tv açıyorum oğlumla oyun oynuyorum parka gidiyoruz yemeğiydi uykusuydu gün bitiyor çok güzel bir uğraş aslında evladınla vakit geçirmek ay düştü ay yedi derken hop akşam olmuş bile evde çok mutlu olacağına eminim teknolojiden biraz uzaklaşarak kuzucuğunla uzun zaman geçirmek biraz büydümü 2 çoçuk derken bilmiyorum düşünüyormusun hayat böyle geçecek
 
selam ruzamm
karneler de verilince artik rahatsin
utkucuga gecmis olsun. dondurma veriyorum ben de bi sıkıntı olmadi.
arayi uzatma.
optum
 
bituful gözlerım senı arıyor. tülay evıne dön. bak gururumu ayaklar altına alıp senı çağırıorum yıne
 

Gecmis olsun canim benim oglumda 1haftadir hasta bugun gene kntr. Gittik 3 gün sabah aksam antibiyotik le dekort igne verdi ayni zamanda dis cikariyo ayni zamanda kulagina su kacmis anlicaniz cok vahim durumdayiz ins cabucak geçer Allahim bebisler hic hasta olmasin

Bana kalirsa ben bu aralar düşünüyordum ama oğlan hasta oldu ama arayi genede pek acmayi düşünmüyorum hayırlısı inş:)
 

Mesajini kacirmisim dun. Gecmis olsun utku ya. Bizim dis yok kaldik boyle iyiyiz sanki.
İkincileri yas gibi faktorunuz yoksa arada 3-4 yas olsun bence.
ben saglik sebeplerim yas faktorum olsa da 3. yu dusunmeye basladim bile:)) dogudan donuse insallah. Allah verirse tabi
Asya canim senin zamanlama guzel Allah gonlunuze gore versin
 
Son düzenleme:
Elacım çok sağol..

Girip yazamadım yine Kusma ve iştahsızlık problemlerimiz had safhada yine onla uğraşıp duruyorum..sanırım ömür boyu sürecek bu durum..

Purçak lokumum ben burdayım annem size iyi tatiller tekrar..Tatile giderken Olumlu olumsuz yada bebeyle neler yapılması gerekiyor, şunu yapın yada yapmayın yanınıza şunları alın vs gibi şeyleri yaz, bizede tecrübe olsun..

Bu arada bizimkide parklarda baya karardı..kumral bebe esmer kızan oldu Güneş kremi falan kulanan varmı akışınamı bırakalım sizce bişey kullanalımmı??
 
ela gecmis olsun. cok bosladin burayi. ikinciyi yapinca diger anneler grubuna daha cok yazarsan fircayi yersin

bituful burda gunesi zar zor gordugumuzden surmuyorum. ama oglen yakici guneste uzun kalacaksa kullanmak lazim heralde. cilt kanserinin ilk nedenlerinden biri kucukken asiri gunese maruz kalmak diye biliyorum.
 
uzun zamandan sonra yeniden merhaba hatunlar. yoğun bir çalışma dönemi, ailemin gelip gitmesi, kızımın hasta olup, dört gün boyunca ateşinin 40 dereceleri gördüğümüz halde geçmemesi ve arkasına benim hasta olmamla birlikte yeniden yazayım dedim. şimdi hakimim çıktı ben de fırsattan istifa de yazıyorum. isim isim sayamayacağım ama kötü günler geçiren bütün annelere geçmiş olsun.
genel olarak kızımdan bahsedeyim bilgi olsun sizlere de. eliz dera hanım boyu 90-91cm, kilosu 13, genel olarak yeme problemimizi atlatmış olsak da arada yine iştahsızlıklar ve çok az da olsa kusmalar halen var. karga, tombul, ayşe, toka, anne, mama, meme, ham, dede, teyze, kulak, burun, gol, hopla ve hatırlamadığım birkaç kelme daha söylüyor. çok iyi anlamladıramamakla bereber kendince söylemye çalıştığı şeyler de var. alıcı dil çok iyi ancak ifade edici dilde sıkıntılar var. bana yardımcı oluyor, sofrayı götürüyor, kaşık, çatal, kırılmayacak tarzda eşyaları alıp masayı hazırlıyoruz. baba eve gelince elindeki poşetleri alıp taşımalar. bulaşık makinesini boşaltmalar. toz almalar söylenilen komutları yerine getirmeler gayet iyi. lakin yaramazlık almış başını gidiyor. her yeri karıştırmalar, dökmeler, evi,m berbat bir durumda. kakasını bir köşeye çekilip yapıyor ve sonrasında eeee eeee diyerek altını temizletiyor. altını temizlerken ıslak mendili ele geçirdiği vakit bacak arasına götürüp silmeye çalışıyor. merdivenleri çıkıor evim 3 kat basamakları inlenmeksizin tek adımda çıkıyor ve üst kata doğru tutmazsak gidiyor.
 
genel olarak organlarını gösteriyor, elim öp dediğim zaman gelip öpüyor, merhaba diyerek tokalaşıyoruz, kızdığım zaman ben sana çok kızdım deyince ellerinin arasına yüzümü alıp dudaklarımdan öpüyor. arada bir poposuna yüzüne acıtmadan vuruyorum. kızacaksınız bana ama napayım.. uçurtmaya bayılıyoruz. dün uçurtma uçurduk ucuda ucuda diye diye sevinç çığlıkları attı. dişimiz 15. yolda. artık eline salatalık kraker, ekmek verebiliyorum ve yavaşça yiyor.mamadan hala vazgeçemedik. günde 3 öğün mama ve ekstra yieceklerimiz var. hala saat 8-9 arası yatıp sabah 5-6 gibi kalkıyoruz. tuvalet eğitimi temmuzda başlamayı düşünüyorum. bu ay tayin işimiz var. çıkarsa gidecez çıkmazsa bakalım artık. bu arada rejim yapıyordum 5 kilo verdim. mutlu, mesut, yaşayıp gidiyoruz. evladım büyüdükçe sevgisi daha da artıyor ve onu daha çok özlüyorum. aklıma gelmişken top gördüğü zaman goool diye bağırıyor çocuklar ne oynuyor diyoruz goool, en sevdiğin çizgi film diye sorunca hoopppplaaaaaaaaaa diye cevap veriyor.18. ayda aşılar var, bir de genel muayene yaptırmak için doktora götüreceğim. böyle işte hatunlar fırsat bulmuşken anlattım. hepinizi öpüyorum, kızımın gelişimi bu aşamada. evlatlarımızdan bütün olumsuzlukların uzak olması dileğiyle.......
 
uzun zamandır bende yazamıyordum. oğluşumla tatil yaptık daha doğrusu oğluşum tatil yaptı biz onu takip ettik. ama güzel geçti havuza götürdük havuzun suyunu bile içti engellemeye çalışsakta. koştu eğlendi bisikletiyle dolaştırdık. bi sürü arkadaş edindi. ben çok yoruldum peşinde koşmaktan ama oğluşum için değdi. benden yemek yemesi hala problem binde bir zorla benden yiyor. yemek yedirmeye çalışırken sanki dövüyormuşum gibi bağırıp kaçırıyor. aşırı düşkün oldu bana ve emmeye. Allahtan annemden yiyor da ordan toparlıyoruz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…