2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352

Benim oglumda aynen cok konuşuyor gülüyor. Kilo acisindan sen daha iyiymissin ben 62ile hamile kaldım 75le doguma girdim 69la ciktim suanda72kiloyum. Bende meyve püresi yediriyorum hepsinden aptamilin Ülker'in bakıyorum ayina göre alıyorum bide pirinc unu yapıyorum 1cay bardağı onuda seviyo. Ben iki kere adet oldum cok sukur.

bizde demir damlası bulamıyoruz piyasada...devit 4 damla ama doktorum 1 gun ver 1 gun verme dedı...ne yapacagımı sasırdım

Banada yok dedi şurup yazdı 1cay kasigi ver dedi.


Benimki sirt ustuyken yuz ustu donuyor yüz ustuyken sirt ustude donebiliyor ama biraz zor kendi etrafindada donuyo.
 
günaydın arkadaşlar...dün oğluma ilk defa mama verdim. maşallah beni şaşırttı bayıla bayıla yedi. ardından gazını çıkarıp yatırdım ve 5 saat uyudu. sonra 2 ser saat arayla uyandı. 1 aydır uyku sorunumuz vardı. bu durun mutlu etti beni. inşallah devam eder bu şekilde. uykusunu aldı yavrumm.
birde dün aynı aylarda doğum yaptığımız arkadaslarımla buluştum. dolmuşla gittik oğlumla. sorun çıkarmadan etrafına dikkatle baka baka gttik.alışıyor hayataa
sizler nasılsınız?
 

Bizde dün ilk defa yemeğe çıktık eşim ve iki kızmla :) Çevre gezintisini artık seviyorlar, önceden arabayı hiç sevmezdi kızım şimdi 5-10 dakikalık mesafelerde onu araba koltuğuna oturtup kendim araba kullanabiliyorum çok şükür.En azından eve kapalı almayıp arkadaşlarıma gidiyorum.
 


dün gece üçe kadar uyuyamadım. sürekli gidip kapısından baktım. eşim de işteydi o gelince uyuyabildim. inşallah alışabilirim..

benim oğlum gezmeyi pek sevmiyor. evde olsun anne babası yanında olsun başka birşey istemiyor. bir de 3 aylıktan beri yabancılıyor. kimi görse basıyor çığlığı.. biz de kalabalığa alışsın diye gezdirmeye çalışıyoruz. arabayı pek sevmiyor. yakında da onu yayan olarak gezdirebileceğim hiç bir yer yok. ben de oğlumu alıp ikimiz beraber parklara gidelim istiyorum ama ilk denememiz başarısız oldu maalesef araba koltuğuna bağlayıp yola çıktım. biraz uzaktı gideceğimiz yer. bir de trafik... 10 dk sonra ağlamaya başladı. uykusu geldi, emmek istedi. sakinleştiremedim. trafik bir yandan, yavrumun ağlaması bir yandan çıktığıma çıkacağıma pişman oldum... babamız olmadan bir daha uzak mesafelere gidemeyiz sanırım..
 

cevabınız için çok teşekkürler içim rahatladı çorbanın tarifinide yazarsanız sevinirim bende kızıma yaparım
 

araba koltuğuna oturtup arabayla biryere gitmeye ben de korkuyorum. birde bebek arabasına bindirip tek başıma dışarı çıkmaya da korkuyorum. ağlarda susturamazsam. bir elimde oğlum bir elimde araba kalırsam diye korkuyorum. inşallah bu şekil gezebilceğimiz zamanlarda gelir.
bu arada benimki de 3 . ayından beri başkası kucağına alınca yabancılık yapıp başlıyor ağlamaya. ama akrabalara ağlamıyor. kan mı çekiyor ne?
 

Evvelki gün yaklaşık bir saat yol yürüdüm oğlumla, çıkmadan önce karnını doyurmuştum, dışarda ağlayınca da emziğini verdim sustu. Bizim milletimiz çok yardımsever hakikaten; bir kaldırıma, merdivene gelince daha ben söylemeden arabanın ucundan tutuverdiler, hatta hafif engelli bir amca bile... Ağlasaydı da geçip bir kenarda oturup biraz oyalanırdım galiba. Ufak ufak başla istersen çıkmaya, 15-20 dk, elinde bir yük de olmayınca panik yapmazsın. Kışın ne zordu ya, battaniyeler, kabanlar filan; dışarı çıkmak istemiyordum.Şimdi daha hafifiz:)
 

haklısın canım aslında ufaktan başlasam olacak. kısa mesafeler deneyebilirim. ağlarsa dururuz bir parkta falan oyalanırız biraz. babasıyla cıktığımızda ağzına emziği veriyorum biner binmez. onunla oyalanıyor bütün alışveriş boyunca. ben eve tıkılıp kalamıyorum. alışması onun içinde benim içinde çok ii olacak.
 
5. ayından itibaren akşamları yavaş yavaş muhallebiye başlıcam. tarif verebilecek olan var mı ? .verenlerden çocuğa sıkıntı yapan oldu mu ? nelere dikkat etmek lazım.
 
ben maalesef çok sık yazamıyorum , arada grip bakabiliyorum. özet geçecek olursam ;
bizimkide emiyor , gece en son 11 - 11 buçuk gibi emzirip yatırıyorum . gece 4 te sabah 8 gibi emziriyorum. sonra uyanıyor 1-2 saat oynuyoruz. alt değiştirme fln. 10 gibi birdaha uyuyor emerek . 11 e kadar fln. bidaha öğleden sonra uyuyor yine emerek . aşamüstü 5 gibi emiyor. 8 gibi emiyor hafif uyuklayark. sonra birdaha 11 gibi mzirğp yatırıyorum.
tam bir rutine girmedi ama yaklaşık olarak yazıyorum. 4 buçuk aylık oldu tam . 7180 gr. 63 cm. 4 ay 1 haftalıkken . dönmüyor bizimki de , poposunu attırıyor o yana bu yana . maşallah kuzularımıza..
muhallebi ve elma suyuna yavaştan başlamak tattırmak istiyorum, memeden soğur mu yada kabızlık hazımsızlık yapar mı diye çekincelerim var.
 
hosgeldin canım

ben de 6. ayda ayırıcam bakalım başarabilecekmiyim

hangi marka mama verdin ben bi türlü yediremiyorum kaşıklamı biberonlamı verdin 5 saat aralıksız uyuması için ne gerekirse yaparımm
ben her pazartesi işyerine izin almaya bebeğimle gidiyorum genelde kanguru kullanıyorum arabaya binince bazen ağlıyor ağlamasın diye kapının üstündeki askıya dikkat cekici sallanan bi oyuncak asıyorum bi 15 dakika oyalanabiliyo ama güneş gelmeyecek ve sıcak olmayacak yoksa oyuncakta fayda etmiyor
 
5. ayından itibaren akşamları yavaş yavaş muhallebiye başlıcam. tarif verebilecek olan var mı ? .verenlerden çocuğa sıkıntı yapan oldu mu ? nelere dikkat etmek lazım.

ben 6. aydan itibaren wericem yazıyorum yine 4. aydan itibaren werilebilir

100 ml kaynatılmış suya 1 tatlı kaşığı pirinç unu ekleyip muhallebi kıvamına gelince ılıyınca 3-4 ölçek dewam maması ekliyoruz, sonra 1-2 çay kaşığı da pekmez
dewam maması 6. aydan sonra dedikleri, 6 aydan önce bebek sütü oluyor sanırım
 
hangi marka mama verdin ben bi türlü yediremiyorum kaşıklamı biberonlamı verdin 5 saat aralıksız uyuması için ne gerekirse yaparımm
ben her pazartesi işyerine izin almaya bebeğimle gidiyorum genelde kanguru kullanıyorum arabaya binince bazen ağlıyor ağlamasın diye kapının üstündeki askıya dikkat cekici sallanan bi oyuncak asıyorum bi 15 dakika oyalanabiliyo ama güneş gelmeyecek ve sıcak olmayacak yoksa oyuncakta fayda etmiyor [/QUOTE]

Aptamil milupa verdim canım. önce uykusunun arasında biberonla vermeye çalıştım süt kıvamında yaparak. ama almadı biberonu. dün gece de emmedi beni.bildiğin mama kıvamında yaptım. 100 cc ye 1.5-2 yemek kaşığı koydum. sütten daha koyu kıvamda oldu. kaşıkla verdim umutsuzca. ama şaşırtıcı şekilde yedi. ve uyudu. tabi. 100 cc nin hepsini yemedi 60 cc kadar yedi. Allah ım inşallah mamadan ötürüdür de güzel güzel yer ve uyur. inşallah sana da faydası olur.
 
Merhaba bayanlar.. bende 7 ocak da dogum yaptım bebegim 4 bucuk aylık.Oglum benimde henüz tam olarak dönemiyor ama kıpır kıpır yastagın basında bırakıorum geliorum yatagın ortasına gelmiş.. artık korkmaya basladım yüksek yerlerde bırakmıyorum yere minder atıorum.konuştugunuz konuya bi katılım yapmak isterim. ben 3.ayı bıttı yavas yavas tattırdım.belki size yanlış gelecek doktorlar 6.ayına kadar hiç bişi verme diyorlar ama. ben meyve yedim agzına sürdüm.yogurt yedim sürdüm..bana tat alması gelişir ve sonrasında ek gıdaya tam başladıgımızda yemesi daha kolay olur gibi geldi. alısıo simdiden agzını biLe şapırdatıo :)
suan bebeğim 7 bucuk kilo. bizimde cok sukur uykumuz düzene girdi.
Ben asıl size bişi sormak istiyorum. Bir haftadır filan ogLum bağırmaya basladı aaaa diye bgırıo normal mı yani uzun uzun bagırıyo :/
 

söylemeyi unuttum canım. sütlü pirinçli mama. dr önermişti
çok teşekkür ederim canım bende biberonla veremem heralde kasıkla deneyeyim.


hoşgeldin canım Maşallah oğluşuna
bağırma konusunda bi fikrim yok ama bence normaldir. bizimkide heyecanlandığında mutlu olduğunda acayip bi çığlık atıyor. öyle bişeydir heralde
 
hoşbulduk :)
çığlık da atıo o bi ayrı komik de bu bi degik bagırma azarlar gibi tövbe tövbeee
 

hoşgeldin öncelikle....benim oğlum da 2 ocak ta dünyaya geldi benim oğlum yan dönmelere başlamıştı bir haftadır bu sabah ilk defa tam tur döndü.minderinin üzerine yatırmıştım,mutfağa gidip geldi 30 sn bir baktım yüzüstü minderinden halıya inmiş vaziyette debeleniyor.elini de çenesinin altına koymuş(banu alkan gibi )oyuncaklarına bakıyordu ben de 3.ayından sonra elma yerken yalattım,yemek masasında kucağımdayken yoğurt verdim parmağımın ucunda.4.ayı bitince de ek gıda başladık mecburen,sütüm yetmediği için.yalatmalarımın faydası olmuş kanımca,maşallah oğlum yoğurdunu da,muhallebisini de sorunsuz yedi hep. bağırmaları geçenlerde benim de aklımdaydı ,soracaktım kızlara unutmuşum.iyi ki hatırlattın.benim oğlum da aaaa,,,ooooo,,auuuuu diye bağırıyor.bağırma da öyle böyle değil.ortalığı ayağa kaldırıyor.ağlama gibi değil tabii,oyuncaklarıyla oynarken yapıyor mesela.konuşuyor sanırım onlarla araştırdım biraz,önce ünlü harfleri çıkarması gerekiyormuş zaten,sonra ünsüzlere geçeceklermiş :)
 

kilosuna bakmadan bizim dr da başlatıyo 4. ayda yoğurt ve meyveyle panik olma bence. ama bizde su yok henüz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…