2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352

canım ben tatil planı yapanlardanım.marmariste yazlık kiralayacağız,oralar biraz daha serin oluyor.bebek çok sıcağa dayanamaz çünkü.bir de ağustos un sonunda gitmeyi planlıyoruz,biraz daha ele avuca gelir oğlum o zamana kadar en azından.otel ek gıdaya geçileceği için o dönemlerde,bana mantıklı gelmedi.otelde ek gıda hazırlamak çok zor olur.o yüzden yazlık en mantıklısı.bebekle otelin yemek saatlerine de uymak zor.zor olacağından eminim ama keyifli de olur....malum yeteri kadar bunaldık birçoğumuz.değişiklik iyidir
 

operasyon başarıyla sonuçlanmıştır benden kaçar mı :) kargoya verilemek üzere bekliyor.bu arada ben verdikten sonra damlayı ağzındaki kırmızılık gitsin eline yüzüne bulaşmasın diye 2 çay kaşığı su veriyorum.malum bir de demirin lekesi çıkmıyor kıyafetlerden.bir de c vitamini demirin emilimini artırıyor.suya 1 damla limon damlatıyorum.aklında olsun.4 damla ver canım unutma.
 

tekrar çok çok teşekkürler canım ama kusura bakma inan yeni gördüm mesajı..adresi de werdim gezmeye beklerim :)
dediğin gibi su wermek lazım diline yapışıyor resmen önlüklerde kaldı lekeler..
 
Son düzenleme:
Kızlar akşamları oğlum çok huysuzlanıyor. Gerçi gün içinde de durduğumuz yerde durmuyoruz, hele ağlamanın önünü hemen kesmezsek ortalığı yıkıyor. Herkes amma asabi çocuk diyor. kendi kendine de oyalanmıyor, bazen bir bardak su içemiyorum. Ancak ayağımda uyutunca nete giriyorum, kitap okuyorum. Çünkü bırakınca hemen uyanıyor. En keyifli olduğu saatler uyandıktan bir saat sonrasına kadar. Ama akşamları beter oluyor. İlk zamanlar gaz dedik, kolik dedik, şimdi o da geçti. Ama aynı huysuzluk başlıyor akşam 7'den uyuyana kadar. Sanki bir yerine bir şey olmuş gibi. Uyku saatini geriye çekelim dedik o da olmuyor, arada uyanınca uykusunu almış oluyor, bu sefer denge iyice şaşıyor. Var mı uyguladığınız bir yöntem bir öneri???
 
Slm oğluşuma akşaları yatmadan önce mama veriyoruum içme suyunu kaynatıyorum sogutup kavanoza koyuyorum mama yapcam zamanda ısıtıyorum sizler nasıl yapıyosunuz bi tanıdıgım suyu kaynatma minerellri ölüyo dedi kafam karıştı
 

Evet mineralleri ölüyor ama mikrop kapmasından iyidir, en azından bir süre için, bizim kadar dirençli değiller. Ben de aynı şekilde yapıyorum.
 

gun icinde uyuyor mu yeteri kadar?
 
kaynatilmasi gerekir. bebegin bazi mineralleri almamasi gerekiyor zaten, bu yuzden icme suyu kullaniyorsaniz sodyum
ve sulfat degerlerinin litrede 200 mg i asmamasina dikkat edin.
 

al benden de o kadar..nasıl bir yorgunluktur bu anlamadım..allahtan annem var ama kadın da her işe yetişemio..benim oğluşta annesini anlayışla karşıladı ve kendi kendine oynamayı öğrendi şükür:):):) bahar yorgunluğu olmasını ve en kısa zamanda geçmesini diliorum:)
 
Haklısın en mantıklısı yazlık bence de biz ek gıdaya geçmeden gitmek zorundayız haziran başında Antalya daha uygun olucak ama çok uzak bide yol derdi var Zonguldak tan uçak yok arabayla da 10 saatten fazla sürecek neyse bakalım eşim araştırıyo neye karar verecek düşün düşün karar veremedim ona devrettim artık :)))
Bizim de öyleydi önce öğleden sonra uzun uyku alsın dedim ama uzun unutamadım şimdi 7:30 gibi duş aldırıp 8 gibi yatırıyorum gece çok kalkıyor Sabah'ta 6 da uyanıyor ama en azından aksam sürekli ağlamıyor
Evet umarım bahar yorgunluğudur ben hasta olucam herhalde dedim ama Allah'a şükür hala olmadım umarım çabucak geçer
 
Günaydın güzel anneler ve oğluşumun tatlı arkadaşları
Annemler bir akrabamızda bebekler için boyuna takılan yüzme simidi görmüşler onlar yurt dışından çok ucuza almışlar 1aylıktan beri bebek evde küvetinde yüzüyormuş ben de internetten swimava marka buldum aldım gercekten güzel benim ki pahalı oldu ama neyse bizimki nasıl ayaklarını çırpıyor görmeniz lazım bence tatilde cok işe yarar bide gazı olan bebekler için denene bilir bi göz atın derim tabii daha ucuzunu bulmaya çalışın
 
slm arkadaslar bebeklerinizin disi ciktimi benim oglum tam 4 aylik oldugu gun ilk disini cikartti bugunde 4 aylik 2 haflalik oldu bugunde ikinci disi cikti
 

aynı durum bizde de var.gece mamasını yediriyorum 12 ye doğru. zar zor uyutuyorum.

sanki kurulu saat gibi 4 te uyanıyor.tabi 4'e kadar deliksiz uyumuyor.10 defa kalkıyorum pışpışlıyorum emziğini atıyor onu veriyorum.4 te tekrar mama veriyorum.en fazla 2 saat uyuyor sonra uyanıyor.en geç 7 de uyanıyor tabi uykusunu tam alamadığı için zırlamaya başlıyor. ayağımda sallıyorum yarım saat.sonra yanıma alıp 9 a kadar uyutuyorum.bende yat kalk yapmaktan sersem oluyorum.

öff yazarken strese girdim valla.her gece aynı şeyler yaaaaa. akşam olmasını istemiyorum. Şu gece 12-4 arasını nasıl uzatçam bilmiyorum.dayıcam pirinç ununu en sonunda.belki tok tutar uyur.
 
gun icinde uyuyor mu yeteri kadar?

Uzun uykusu yok gün içinde, yarım saat filan uyuyor ama üç- dört kere uyuyor. O da genellikle ayağımda.


Bizimkinin derdi uyuyana kadar çok şükür gece sıkıntımız yok. Gece ben kaldırıp veriyorum mamasını. Ama uyku saatimiz de gittikçe ilerliyor. On bir- on iki derken iki gündür bir buçuk-ikiye doğru gidiyoruz. Uyanık durması bir şey değil de sürekli mızmızlanıyor. Hepsinin derdi başka başka, en azından gece uyuduğuna şükredeyim ne yapayım. Yoksa zombi gibi dolaşırdım, uykusuzluk beni bitiriyor. Yavaş yavaş uyku ritüeline geçme zamanı geldi galiba; uykudan önce banyo-silinme, aynı şarkı, aynı mekan filan.
 
slm arkadaslar bebeklerinizin disi ciktimi benim oglum tam 4 aylik oldugu gun ilk disini cikartti bugunde 4 aylik 2 haflalik oldu bugunde ikinci disi cikti

slm arkadasım benim oglum da 2 ay 1 haftalıktan beri diş sancısı cekiyo iştahı kesildi gaz sancımız bile bitti o kadar yani.Cok huysuzlanıyo kulagını cekip cekip aglıyo suratını ovusturup duruyo elimden bişey gelmiyo cok üzülüyorum doktor jeli de 6. aydan önce önermedi. Senin ki masallah cok sıkıntı yasamamıs. Bizim de damaklarımız iyice şişti sanki dişleri cıkmıs da dökülmüş gibi duruyo:) 1 ay önce damaklarını kontrol ettiğimde elime minik bişeyler geliyodu diş sandım ama degilmiş cıkmadan önce nasıl görünüyo diş yerleri? Biz de su an minik beyazlıklar var emerken de ısırmaya basladı baya acıtıyo velet sizde de var mı aynı sıkıntı.
 

bencede şükret.diyorum ya defalarca yatıp kalkmaktan manyak oldum.zaten 2 gün öncesine kadar yanımda yatırıyordum.2 gündür yatağına koydum ama geri yanıma alcam bu gidişle.

gece uykusuna yatmadan önce ne kadar mama veriyorsun.sonra gece kaçta uyandırıp veriyorsun.son bir soru:gece yatmadan önce mesela 1 de uyuyorsa bir önceki mamayı kaçta veriyorsun.biraz karışık oldu ama anlatabildim mi bilmiyorum.

ben gündüz uykuları için kendi kendime bir yöntem geliştirmeye çalışıyorum şu anda.bakalım başarılı olcakmıyım.
 

canım ya gaz sancımız bitti demişsin.nasıl anladın bittiğini.benimki ağlarken bacaklarını tepiştiriyor. gazdan mı yoksa edepsizliğinden mi anlayamıyorum.
 
canım ya gaz sancımız bitti demişsin.nasıl anladın bittiğini.benimki ağlarken bacaklarını tepiştiriyor. gazdan mı yoksa edepsizliğinden mi anlayamıyorum.

Canım gazdan agladıgında ellerini yumruk yapıp kendini yay gibi geriyodu cok aglıyodu sadece battaniyeyle sallayınca susuyodu normal edepsizlik aglamalarından farklı yani biriyerine bişey olmus gibi aglıyodu. Gaz bitiyo diş baslıyo o bitecek baskası baslayacak bi kere anne olduk ya bize huzur yok artık anladım bunu kabullendim annelik bi yürek yangınıymıs bi kere baslayınca...
 
slm arkadaslar bebeklerinizin disi ciktimi benim oglum tam 4 aylik oldugu gun ilk disini cikartti bugunde 4 aylik 2 haflalik oldu bugunde ikinci disi cikti

maşallah oğluşuna bizde henüz diş yok ama salya ve kemirme var. galiba yakındır. dişi çıkınca da emzirmek zordur heralde dimi :18:
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…