2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352
oğlum dönmeye başladı kızlar
yüz üstü yatarken sırtüstüne dönüyor
ama sırtüstü anca yarıya kadar dönebiliyor

maaşallah kuzuya
benim ki hala totosunu kaldıramıyor sırt üstü yatarken
bizim ki bol bol kahkaha atıyor, çıngırak alıyor sallıyor kemiriyor:)

bugün 4. ay aşımızı olduk aşının biri can yaktı tabi.. az almış bu sefer gram, napalım yapacak bişey yok büyüyecekler elbet allah sağlık wersin de:)
sütüm azaldı yine sağda maden suyu falan sökmüyor ondan mı az aldı ki velet.. ne bilem bişeye bağlıcam ya belki ondandır.. 10 gün daha bekleyeyim akşam yatmadan muhallebi werecem az az, ardına da emziririm ohh miss kızıma 6. ayda werdim ama o da 4. aydan sonra 400 gr ma kadar düşmüştü kilo alma açısından, acemilik işte bilemedim ne mama ne ek gıda bişey wermedimdiiii..
ayrıca oğluma bugün tarhana tatırdım dilinin ucuna:) bu ne laaan der gibi baktı yüzüme yarın elma yalatmayı planlıyorum
 
Son düzenleme:
 

Elmayı genelde çok seviyorlar, şapır şupur yalamaya başlar Ben de şu altıncı aya bir geçsek rahatlayacağım. Kendimi çok yormaya çekiniyorum, yediğime çok dikkat etmeye çalışmak özellikle evde değil de başka yerdeysem sıkıntı oluyor. Korkudan tüm gücümü sarf edemiyorum süt iyice gider diye. Bu sefer de enteresan olarak çabuk yoruluyorum, fazla kasıyorum galiba:) Muhallebi bildiğimiz pirinç unu muhallebisi mi?
 
biz de bugün aşımızı olduk gün boyu huzursuzduk gerçi dünde hep mızmızdı üç gün memlekete gittik huy değiştirdi resmen normale dönermi ki yeniden yavrucağım :/ mama+ meme olarak beslendiğimizden ek gıdaya geçiş yapıcaz. öncelikle biberondan kurtulalım dedi. pirinç unu ile suyu kaynat üstüne aptamil devam mamasından ilave ederek muhallebi kıvamında kaşıkla işe başlıcakmışız.sonra yoğurt ve meyve suları sonra meyve sebze püresi az az, alıştırma ayı olacakmış. ben birazcık daha bekleyip başlıcam uygulamaya. sizin kontrollerde neler tavsiye etti drlarınız nasıl bi liste yaptı ??? ben günde 3 ya da 4 kez mama veriyorum. ilk hafta bu dört öğünün bir ya da ikisini devam sütünden pirinç unuyla muhallebi şeklinde vereyim diyorum. sonraki hafta buna ilave olarak yoğurt. daha sonra da meyve sularına başlarım. sizce ne yapayım ??? bir de ilk yoğurt sonra meyve suyu sonra da meyve sebze püresine mi geçicez yoksa püreyi de meyve suyunu da direkt dönüşümlü olarak mı verelim?
 
ben de armut suyu tattırmıştım çay kaşığının ucuyla yüzünü ekşitmişti dudaklarını büzdü. ertesi günü yine vermiştim bu sefer şıp şıp içmişti bu tadı bi yerden tanıyorum ama nerden der gibi :)
 

Biz de insanız yav niye hakkın olmasın:) Oluyor ara sıra, belki fırtınadan önceki sessizliktir, böyle durumlarda kendine sessiz sakin bir ortam yaratıp biraz düşünmek sonra da kendini doldurup doldurup hüngür şangır ağlamak iyi geliyor insanın içi boşalıyor:) Ya da hiç düşünmeden birden yerinden fırlayıp harekete geç, sevdiğin bir şarkıyı aç, sevdiğin bir tatlı, birazcık egzersiz, birazcık da bakım ooohs gibi olursun
 

Biz de evde değiliz ondan galiba bütün gün ciyak ciyak ağlıyor, karşı binadaki amca gece çok ağladı hasta mı dedi:) Bende yok edepsizlikten dedim! Bütün gün kucaktaydı, sokakta arabayla gezdiği zamanlar hariç. İki saattir de ayağımdaydı, topuklarım uyuştu:) Neyse şimdi yatırdım. Çok tepem atıyor bazen yeter artık diyip bağırmamak için kendimi zor tutuyorum, sonra pişman oluyorum. Çok asabi bizimki ya her şeye kızıyor İnsanınevi gibisi yok valla, istersen doğup büyüdüğün ev olsun, çocuk oldu mu kendi evin iyi geliyor bir tek. Ben de meme+mama gidiyorum ama daha ek gıdaya başlamadık, iyi kilo aldığından olabilir. Püre en son veriliyor bildiğim kadarıyla, meyve suyu önce.
 
Özellikle sezaryenle doğum yapan arkadaşlar, biraz fazla yürüyünce bacaklarınızda ağrı oluyor mu??
 
aynen benimki de sürekli kucak istiyor bırakınca basıyor yaygarayı böyle değildi benimki ana kucağına koyar mutfağa götürür konuşa konuşa yemeğimi yapar işlerimi hallederdim, ya da yatağına koyar dinleme telsizini açar işlerimi yapardım ama iki gündür göz hapsindeyim 1 mt uzağına gidemedim. umarım mekan değişikliğindendir gelip geçer yoksa yandık :/ bi de yazın tatilde uzun kalıcaz kayınvalideme anneme.üç günde böyle olduysa o zaman ne olur bilmiyorum. vallaha evin gibisi yok. evim evim güzel evim..
 

benim kizimda surekli kabiz oluyor 3.gun bir damla zeytinyagi iciriyorum once masaj sonra sicak havlu koyuyorum karnina 1 saate kadar sonucu dolu bir bez olarak aliyorum:)
 
benim kizimda surekli kabiz oluyor 3.gun bir damla zeytinyagi iciriyorum once masaj sonra sicak havlu koyuyorum karnina 1 saate kadar sonucu dolu bir bez olarak aliyorum:)

benim oğlum tam 1 buçuk ay kabızlık çekti mamaya başladığımızda..sabun dene bence anında çözüm alıyorsun..hem sana yazık hemde bebişine.kıyamam yavrum nasıl ağrısı vardır.dufalak kullandım 3 gün sonra yapabilmişti.bekleme derim ben.alışır diyolar kendisi yapmazmış.alışsa benmki alışırdı 1 buçuk ay biz yaptırdık.maşallah şu an kendisi yapıyor..
 
benim kizimda surekli kabiz oluyor 3.gun bir damla zeytinyagi iciriyorum once masaj sonra sicak havlu koyuyorum karnina 1 saate kadar sonucu dolu bir bez olarak aliyorum:)

ayy çok iyiymiş ben de öyle yapayım bir dahakine. ilaçları filan verince bu sabah müthiş bir patlama gerçekleştirdi bizim ki. çok şükür allaha o kadar mutlu oldum ki:)ama bundan sonra dediğin gibi yaparım ilaç en son çare.
 

canım sabun derken tam olarak ne yapıyorsun düşündüğüm şeyse eğer zor değil mi
 
günaydın arkadaşlar. dün dr gittik. oğlum 63 cm 7050 gr olmuş. 1 ayda 650 gr almış. ii dedi kilo alımına. ama emmiyor gündüzleri deyince ek gıdaya başlayalım dedi. yani bizde ek gıdaya başlayanlardanız. ama bu iş beni çok korkutuyor. dün yoğurt vereyim dedim püskürttü. yemek istemiyor.yoğurda böyle yapan diğerlerini nasıl yer bilmiyorum. sizinkiler nasıldı ilk tatmalarında nasıl tepkiler verdiler?
1 gün boyunca meme+yeme olayını nasıl ayarlıyorsunuz? bana programınızı anlatabilir misiniz?
bu arada bebeğim bu aralar geceli gündüzlü çok huysuz. ya açlıktan yada gazdan galiba. gazı bitti diyordum ama ultrason çekildi. yoğun gaz varmış. çok yoruldum artık gece saat başı uyanıyor. gündüz deseniz huysuz. ne zaman düzelecek düzelsin artık
 
Özellikle sezaryenle doğum yapan arkadaşlar, biraz fazla yürüyünce bacaklarınızda ağrı oluyor mu??
canım ben yaşamıyorum böyle bir şey epidural sezeryan oldum

ultrasonda gaz olduğu biliniyor mu??vala çok şaşırdım
hemen eve bir ultrason almalıım
maşallah bebeğine canım
biz geçmedik ek gıdaya ay sonunda kont. var bakalım ne diyecek
ama ben de korkuyorum ek gıdadan
 

kasma rahaaat :)

pirinç unu muhallebisi ewet onu düşlüyordum:) ama wazgeçtim, 6. ayda kendim yapıcam.. şimdilik yani birkaç hafta sonra sütümün durumuna göre 4. aydan itibaren olan hazır muhallebi wericem hem kaşığa alışsın.. mama wersem biberonla beni bırakabilir korkarım
kendi yaptığım muhallebi de şöyle: kızıma yapıyordum
1 tatlı kaşığı pirinç unu
100 ml saf su
3-4 ölçek devam maması

pirinç ununu su ile kaynatıp muhallebi kıvamına gelince ateşten alıyoruz, ılıyınca mama ekliyoruz, 2 çay kaşığı da pekmez.. sonra nam nam nam
 
Son düzenleme:

anlattığım muhallebi bu ayda werebiliyormuşuz yani demek..
 
size bir sorum var ,ek gıdaya geçince kaşık maması vermesek olmuyormu yani sadece doğal şeylerle beslesek..
ben hiçbirşekilde doğal olmayan bir şey vermek istemiyorum ama nedense doktorlar da kaşık maması konusunda rahatlar
eskiden kaşık mamasımı vardı ama eski insanlar çok sağlıklılar ben de doğal besleyeyim diyorum acaba olmaz mı ?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…