2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352
kızlar benim bebişim yatağında uyumuyor..odasında yatırmıyorum zaten.yatak odaında yanımda yatırmak için bambu beşik almıştım dünya kadar para verip sıpa onda uyumuyor. uyutup yatırıyorum ıh ıhhh diyip duruyor,sonra sallıyorum belki dalar diye,dalmadığı gibi ağlamaya başlıyor.kucağıma alıyorum tekrar uyuyor,bırakıyorum yine aynı.ee tabi sabaha kadar bende hal kalmıyor.son 2-3 gündür babamızı oturma odasına postaladık.yanımda yatırıyorum uykusuzluğa dayanamayıp,mışıl mışıl uyuyor yanımda....alışacak diye de korkuyorum..ne yapmalı bi fikir verin.. :26:
 

e canım cahillik parayla satılmıyor.bedava !!! benim sevgili kaynanam da 2 aylıkken oğlum yoğurda reçel karıştır ver dedi,su bile vermediğimi bildiği halde...şeker vermek zaten doğru değil,reçel verecekmişim!!!!
 

ben karyolasının tek tarafını takmadım bizim yatağın yanına koydum. üçümüz aynı yatakta uyuyoruz. alışırsa da sorun değil. bir tarafımda eşim bir tarafımda oğlum çok mutluyum

şu şekilde

 

Canim Ben ocak annesi degilim ama yazmak istedim. Acaba kokunu mu istiyor. Eger oyleyse giydigin ama yikamadigin uzerinde teninin kokusu olan bi tisortunu yastigina yada kafasinin altina sersen belki ise yarar
 

zamanında anneme kardeşim sarılık olduğunda doktor şekerli su verdirmiş. illa şekerli su vermek istiyordu oğluma da. kabul etmedim.

o zamanki de doktor şimdiki de. tıp o kadar hızlı değişiyor ve kendini yalanlıyor ki, eskiler eskiden bildikleriye kalıyolar.

insanlar anne kv sözü dinlemeden araştırmalılar ne olursa olsun.
 

ben ne yaptım 1 saat önce söleyim:) üstümdeki atleti çıkarıp yanna koydum:) uyuyor 1 saattir
 
kızlar uyudu iyi hoş da bana akıl werin: en son 1 buçukta emdi, salla uyut uyumaz derken 3 buçukta uykuya daldı.. 3 saat oldu emzirmeyeli napayım şimdi uyanırıp emzireyim mi :44:
 
kızlar uyudu iyi hoş da bana akıl werin: en son 1 buçukta emdi, salla uyut uyumaz derken 3 buçukta uykuya daldı.. 3 saat oldu emzirmeyeli napayım şimdi uyanırıp emzireyim mi :44:

acıkırsa kendi uyanır zaten. bebeklerin uykuya da ihtiyacı var. uyandırma bence.
 
kızlar uyudu iyi hoş da bana akıl werin: en son 1 buçukta emdi, salla uyut uyumaz derken 3 buçukta uykuya daldı.. 3 saat oldu emzirmeyeli napayım şimdi uyanırıp emzireyim mi :44:

uyandırma asla ,doktor 1 aydan sonra bebek uyandırılmaz dedi bana ben de sordum da ..onlar da bizim gibi depo yapıyorlarmış beslemeye gerek yokmuş yani
e aylarına göre bebeklerin uyku düzeni diye birşey var
mesela 4 aylık bir bebek kesintisiz 6-8 saat uyuyabilirmiş..
bak bu çizelgeyi incele

Eki Görüntüle 675526
 

gece hiç dokunmuyorum da.. gündüz kesintisiz kendi keyfi ile yatmış olsa düşünmeyecektim de 10 dk da bir uyansa bile sürekli sallayarak uyur uyanık daldı en sonunda atletimle acaba aç da uykuya zorlayınca, söyleyememiş olur mu yawrucak
 
Son düzenleme:


açsa uyanınca fazla emer takviye eder
dayanamayacak kadar açsa uyumaz zaten merak etme uyusa da mutlaka uyanır

nazar değdi bak:))
geceleri ne kadar uyuyor kesintisiz olarak
 
Bebek büyüdükçe uykusu düzene girmeye başlar. Bazı bebekler 6 haftalıkken bütün gece uyanmadan uyumaya başlarken diğer bir kısmı ise bu düzene ancak 5-6. aylarda ulaşırlar. Bazı bebekler daha fazla uykuya ihtiyaç duyarken bazıları az uykuyla yetinirler.
Gece uykuları


İlk 6 ayda bebeğiniz geceleri pek çok kez uyanacaktır. Bir yaşında ise gecede en az 1 kez uyanacaktır. Bebeğinizin gece uyanmaları her zaman sizinde kalkmanız anlamına gelmez, hatta eğer bebeğin karnının tok, altının temiz olduğundan ve üşümediğinden eminseniz kalkmamalısınız. Gece uyanmaları bebeğiniz gece beslenmeleri azaldıkça ve uzun uykuya geçtikçe azalacaktır. 3-6 ay arası :3-4 aylık bebekler günde yaklaşık 15 saat uyur; 10 saat gece ve kalanı parçalar halinde gündüz uyurlar. Hala geceleri bir ya da iki kez bebeğinizi beslemek için uyanabilirsiniz ancak 6 aylıktan itibaren bebeğiniz bütün gece boyunca uyumaya başlayabilir.
Bebekler için uygun uyku saati akşam 7 - 8:30 arasıdır. Daha geç saatte bebeğiniz çok yorulmuş olacak ve uykuya dalmakta zorlanacaktır. Bu yorgunluk fazlası size çok farklı gözükebilir, bebeğiniz duvarlara tırmanacak kadar uyanık ve canlı olabilir ama bu kesinlikle uyku vaktinin geçirilmiş olduğunun işaretleridir.
Sabahları bebeğinizi en az 10-12 saat uyuduğuna eminseniz aynı saatte uyandırın. Bu belli bir düzen oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

16. haftadan sonra: Bu dönemde bebeğin gece 7-8 saat kesintisiz uyuması beklenir. Bebek için “kesintisiz uyku”nun anlamı, derin uykudan hafif uykuya geçiş aşamalarını uyanmadan atlatmaktır. Gün içinde toplam 14 saat uyumalıdır. Hafif uykuya geçen bebek ağlar, sesler çıkarır, yatakta döner, ama unutmamak gerekir ki tüm bunlar olurken hâlâ uyumaktadır ve uyku içi bu geçiş aşamalarında kendi kendini sakinleştirerek/rahatlatarak derin uykuya geçmeyi öğrenmelidir.
 
selam kızlar bugün benimkini kalça ultrasonuna götürdüm şükür normal çıktı ordan da aşılarını yaptırdık öncesinde dr calpol vs verme dedi ateş çıkarsa yarım ölçek verirsin dedi dah ateş yok bakalım ne zaman mızmızlanacak
 
Canim Ben ocak annesi degilim ama yazmak istedim. Acaba kokunu mu istiyor. Eger oyleyse giydigin ama yikamadigin uzerinde teninin kokusu olan bi tisortunu yastigina yada kafasinin altina sersen belki ise yarar

denedim canım onu da denedim...benim mink eşeğim :) gözünü açıyor bakıyor ben yoksam ağlıyor.yanımda yatarken de uyandığında bana bakıyor sonra tekrar dalıyor kendi kendi kendine.fotoğrafımı mı koysam acep :)
 

canım ben sabah 11 de aşılarını yaptırmıştım,akşam 8 den sonra mızmızlandı ve ateşi çıktı.öğleden sonradan itibaren de yorgunluk ve halsizlik vardı oğlumda.
 
selam kızlar,

bizde 8 nisan da dr gidecegiz aşılarımız için bakalım boyumuz kilomz ne oldu ? :26:

benim kızda beşiginden başka yerde uyumuyoo beşikte öyle çok büyük degil az en fazla 7 aylık olana kadar idare eder zilliyi sonrasında ne yapacagım bilmem kiracıyım karyola tarzı beşik alsam gidecegim evin odasına sıgar mı bilmiyorum çünkü istanbulda (benim bütçeme uygun satıılık evlerdeki odalar avuçiçi kadar )park yatak mı alsam ev alıncaya kadar onunla mı idare etsem off bilemedim ki :26: ne dersiniz kızlar ne yapsam ev alınca odasının büyüklüğüne göre mobilyaa almak istiyorum ama ev almama da daha nerden baksak 1 -2 yıl var
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…