2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352
keşke canım yaa şimdi uyandırmayı denedim yok uyanmıyoo zilli ayakalrının altına vurdum burnunu elledim kucagııma aldım baygın gibi yatıyooo nasıl uyandırabilirim bir formül bilen var mı ?

topuklarını sıkacaksın ,kulaklarını sık ,hafif canını acıt yani ,bana doktor demişti uyanmazsa bu şekilde hafif canını acıtarak da olsa uyandır diye
 
kızlar sizlere bişey soracagım doğum öncesi demir eksıklıgı olup sezeryana giren varmı... benımkı düşük cıktı kaç aydır ılac içiyorum ama genede düşük ((
 

biogaia deneyin ben çok memnunum..biraz pahalı ama değer.pişmn olmazsınız
 
kızlar bende gaz için oğluma bir iki damla zinco vermiştim ertesi gün akşama kadar kakasını yapamadı yavruş,bu arada unibaby ıslak mendil kullanıyordum ama pişik oluyordu nerdeyse pamuk ve suya döndüm ıslak mendilden daha kolay oluyo valla hemde daha ekonomik unibabynin bi paketi 5 milyon koca paket pamuk 75 kuruş daha ne olsun hemde hicyenik :)
 
1000 tl bence iyi bakıcı için. Belki 100-200 fark eder. Biz salıncak aldık elektrikli-pilli. Keyfi yerindeyse duruyor ses çıkarmıyor ama genelde gazımız yüzünden yapışık gibiyiz günün çoğunda kucakta. Ama uyuyunca sürekli içinde olmuyor eğim yüzünden rahat değil gibi. Bence önce yakın birinde varsa dene, ya da mağazada bir dene dışarı çıkarma imkanın varsa. Boşuna bir ton para verme.

Biz de dün gece mahvolduk gaz yüzünden, son çare 20 cc kadar anasonu demleyip verdim, için azıcık da eezene-kimyon çayı attım, ondan sonra rahatladı biraz. Bir de Ayşe Öner'in gaz masajını denedik, bayağı bir çıkarttı. Metsile de iyi diyorlar, bir de ondan almayı düşünüyorum. Her ilaçtan çeşit yaptık zaten evde:)

Ben özellikle gece veriyorum, ama sütümün az olduğunu hissedersem bir de 60 hazırlıyorum üstüne. Bazen bitiyor, bazen bitmiyor. Ama bazen 100ü bile bitiriyor.
Ben medelanınkini kullanıyorum, memnunum.
Bu şurubu sürekli mi kullanıyorsun canım yoksa sadece sancısı vasa mı veriyorsun?

Bence çok yapmamışsa kakasını ya da bezi iyice şişmemişse değiştirme. Ben 4 saat değiştirmiyorum, sürekli bir şey de sürmüyorum, daha pişiik olmadı hiç. Prima premium kullanıyorum bezini ve mendilini.
Gece bebeklerinizi kaç saatte bir emziriyorsunuz benim bebeğim gece 4 saatten önce kalkmıyor kalkmasinimi beklemeliyim yoksa benmi uyandirmaliyim.
Bizimki 1 aylık kontrolünde 4850 idi, 1100 gr almış,doktor gece 4 saate kadar uyumasına izin verdi.gündüz pek olmuyorama uyursa da 3 saatte kaldırıyorum en geç. kilo alımı iyiyse bence hiç uyandırma.
 
Son düzenleme:
aguline şurubu ilk 2gün sabah akşam 1 çay kaşığı verdim 2 gündür sadece akşamları gazı oluncaki asla gazsız gecemiz yok veriyorum.tamamen bitkisel olduğu için içim rahat.doktor günde 3 kere bir tatlı kaşığı verebilirsin dedi ben çay kaş.kullanıyorum...
 
slm arkadaşlar ben 19 şubatta suni sancı verilerek normal doğumla minik kızımı aldım kucağıma çok şükür şubat anneleride yeni doğum yaptığı için soruma çok yanıt alamadım giren yok pek.sizlerinde melekleri hayırlı olsun yuvalarınıza mutluluk getirsin inş. bana yardımcı olursanız çok sevinirim.doğumdan sonra herşey güllük gülistanlık olucak sanıyordum ama şimdide başka sıkıntılarmız var sütüm 4 gündür yoktu bugün artık sıkarakta olsa geldi ama şimdide kızım mememi tutmuyor.kaşıkla mama vermek zorunda kaldım.şimdi sağıp sütümü biberonla veriyorum doyurmaya yetmiyor.emmesi için sürekli zorluyorum ama tutmuyor.bana alışamayacak diye çok tedirginim morelim bozuldukça herşeye ağlar oldum...benzer durumu yaşayan varmı nasıl çözdünüz sorunu ne olur bir fikir verin bu morelle olan sütümde kaçacak...
 

Merhaba ben günümden 10 gün önce sezeryanla dogum yaptım. Bende seninle aynı durumdaydım bebeğim hiç emmiyordu çok üzülüyordum hep uyuyordu dedikleri gunünü bekliyor. Bizde hep sahip biberonla verdik ilk hafta zayıfladı mama vermeye başladık onuda zorla veriyorduk kasıkla hiç vermedik ama onuda biberonla verdik ama pes etmedik her fırsatta zorla memeyi ağzına soktuklara çalıştık pes etme sakın çok uğraştık 10 gunün sonunda biraz alamaya başladı sonralarda daha iyi oldu gittikçe emmeye başladı suanda emıyor şutum çok bol değil günde 2 sefer yine mama veriyorum ama emiyorda sende uğraş alisir sakın pes etme emmiyor diye sutunude sag sagmazsan sütun kaçar sut kanallarını bosalt. Canını sıkma hersey yoluna girer bende çok üzülüyordum ama alıştı. Allah tüm annelere bol sut yavrularında saglık versin.
 

ilk yapan gereken sıvı tüketimini arttırmak.Çatlayana kadar su iç. Sürekli elinde pet şişeyle gez:)) Önce sütünü getişr kalitesini sonra arttırırsın
boll yeşillik ye. Bir de humana still tea eczanelerde satıllıyor 19 lira. Bu da süt miktarını çok arttırıyor gerçekten

ikinci olarak bebeğine kesinlikle biberon verme, biberonu emmeye alışırsa seni kesinlikle rededecektir. Biberondan kolay kolay yutmak varken senin memenle uğraşmaz, bebekler sandığımızdan daha akıllı unutma:))
sütün gelene kadar kaşıkla besle ama sürekli memeni teklif et. Sürekli tutturmaya çalış vazgeçme. Daha küçük bebeğin, öğrenecektir yani

üçüncüsü sütünün gelmesi için 2 saatte bir düzenli olarak memeni sağıp boşalt
2 saatte yapamıyorsan 3 saatte bir yap ama 3 saati geçirme. Unutma ne kadar çok boşaltılırsa o kadar çok gelir sütün

ve en önemlisi moralini yüksek tut, her defasında sütünün arttığını göreceksin
 

Önce meme verip sonra biberon verince alışmıyor biberona alışsaydı benimki alıştırdı doktorumuz alışmaz dedi önce meme verip ardından biberon verirsen memeyi bırakmazmış birakmadida sırf su sut getirmiyor tahin helvası üzüm kurusu incir bunları yiyip su icinde daha iyi humanayida ictim ama çok fark olmadı. Bol tatlı yiyeceksin iste hamilelikte almadığım kiloyu şimdi alıcam galiba :)
 



hiç pes etme zorla memene tut sürekli.ben silikon uçlaalıştırdım.biberonun kolaylığına alışınca meme zorlarına gidiyor.silikon uçla 2 haftaya yakın kandırdım bu arada biberonu bıraktım enjektörü yandan ağzına sıkarak yada biberonu ağzına değirmeden damlatarak verdim sütümü.şimdi memeye alıştı hatta biberonu istemiyor artık memede konuşa oynaşa doyuruyor karnını
 




arkadaşlar çok sağolun resmen yüreğime su serptiniz ALLAH hepinizden razı olsun.tavsiyelerinizi yılmadan deneyeceğim.bugün elektrikli pompa kiraladık ve 3 saatte sağmaya başladım sütüm dünkünden dahaiyi birazda kızım çekse daha iyi olacak bebişimde alışacak tutmaya zamanla inşallah..
 
canım kısır ye kısır.bulgur acaıp sut yapar.bıberonu da sakın verme çocuğa.bolca uyu dınlen.bırde bu sut meselesı bıraz da sans.genetık yanı.
 

bence de biberon verirsen memeden çekilir diye birşey yok
ben sağarak veriyorum ama unutmasın diye arada meme veriyorum çok şükr memeyi reddetme olayı yok yeterki unuttturma ..
 
günaydın kızlar.gecmişi okudum. bebekleriniz ne güzel 4- 5 saat uyuyor. benimki45 günlük max 2 saat uyuyor. siz bir yöntemmi uyguladınız yoksa doğal halerim öyle.
benim bebeğim sizce neden sık uyanıyor? bu gecicimi düzene girer m yani? birde benim durumda olan var mı??
 
yok mu hiç benimki gb. yada bi çare söylicek olan. anlamsız belki ama ben bu durumu takıyorum kafama. uyumasını bebeğim için istiyorum. uyuyarak büyück sonucta. deliksiz uyku gibisi var mı.
 
hepınıze bebeklerınızle mutluluklar dileirm ben mart annesıyım kısmetse son gunlerı sayıyoruz artık... mecburen sezeryan olacagım ama genel mı epıduralmı karar veremedım hiç çok korkuyorum genelden uyanma anından ve sersemlıkten.. epıduralden korrkmuyorum ama sonrasında belyada bas agrısı gunlerce suruyor dıyenler var tecrubelerınızı kolay atlatma yöntemlerınızyazarmsısınızzz?????
 

Ben sezeryanla doğum yaptım, ilk günkü ağrım fazlaydı ama o da akşamına doğru azaldı. Sonrası da gayet rahattı. Şu an hiç ameliyat geçirmemiş gibi hareket ediyorum. Epidural riskini almaya değmez bence. Ama kişiden kişiye değişiyor tabi durum, içine nasıl siniyorsa öyle tercih et bence. Tabi doktorunun görüşü önemli.


Kızlar ben akşama doğru çok kötü oluyorum, sinir sistemim çökmeye başlıyor, vücudum da aynı şekilde, dayanamayacak gibi oluyorum. bu öylenormal vücut yorgunluğu gibi değil. Kendimi zayıf, yetersiz hissetmeye başlıyorum, kuvvetim moralim uçup gidiyor. Siz de böyle misiniz? Normal
miyim ben:)
 
ne tur yatak kullanıyorsunuz?? ben grı sunger ıyı dıye duydum kullanan varmı ıcınızde??????
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…