birşey daha soracaktım kızzım bu aralar 3 defa kaka yapıyor bazen 4 defa..çok degılmi sizcede??sizinkiler ne durumda??
bildigim kadariyla rengi ve kivami onemli, eger yesil, siyah, mukuslu ya da cok sivi degilse sorun degildir insallah, benimki bebekliginden beri oyle, 3-4-5 her bezi kakali bile olabiliyo bazen, rengi de koyu yesil, allerjik bizimki, kendisi yemiyo ama benim yedigim sut urunleri dokunuyo anne sutunden, bebekken kesmistim bir ara yemeyi baya bir faydasi olmustu ama su aralar yine basladim tabi oglumda kakaya basladi
bu nasıl bir duygu kızlar annelik böyle birşeymiş demekki...kızım ne kadar yesede hep az yiyormuş gibi geliyor,sanki hep aç hiç doymuyor..ben buna cok kızardım ama şimdi kendim yapıyorum hatta bazen yemesi için zorluyorum sonra ne yapıyorum ben dıyorum bırakıyorum..aylar gectıkce sanki yemek yetiştiremiyorum sürekli acaba doyuyormudur dıye soru var aklımda...ne kadar yemeli hala bir standart oturtamadım galiba..
bende de var o takinti, illa koydugum tabagi bitirecek, bir kasik bile kalsa sanki yememis gibi geliyo, sonlara dogru nazlanmaya basliyo aslinda bariz doyuyo cocuk birak yedirmeyi dimi yok illa tabak biticek oyalamaya basliyorum filan, ben de kiziyorum sonra kendime, hele bu aralar iyice isteksiz pc filan actim bu aksam yemeginde ama simdi dusunuyorum hic yapmam dedigim seyi yapiyorum diye,insallah yarin sakinliyorum, yemegi hazirliycam yemedigi anda birakicam, yemek yemek bir keyif olmali dimi, mucadeleyle yemek aliskanlik haline geliyo yoksa.
Kızlar ben bir karar aldım ve onu uyguluyorum: bir haftadır oyunla, ısrarla, video seyrettirerek yemek yedirmeyi bıraktım. Çünkü artık işler iyice çığrından çıkmaya başlamıştı. Kızım oyunsuz vs. ağzını açmıyor ve yemek vakitleri onu ikna etmeye çalışarak geçiyordu. Artık her şeyden anlıyor ağzını açmayı istediği şeyleri yaptırmak için silah olarak kullanmaya başlamıştı. Eline istediğim şeyi vermeden ağzını açmıyordu. Düşündüm ki bu böyle olmamalı. Ve nasıl alışırsa öyle devam edecek. 3 yaşına geldiğinde de peşinden yemek yesin diye koşturmak istemiyorum. Şimdi yemeği sunuyoruz reddederse ısrar etmiyoruz. Bir saat sonra falan tekrar sunuyoruz. Bu sefer yiyor. Az yiyor belki ama yiyor. Onun dışında hala emziriyorum ve sütüm çok şükür hala bol bol yetiyor ona. Bu sebeple içim de rahat. Az yesin ama kendisi yesin. Şimdilik yeni mottom bu benim.
aynen katiliyorum, istekle severek yemeli cocuk, zorla ugrasastirarak degil, nasil baslarsa oyle gidiyo, giderek baska seyler bulmak zorunda kaliyosun cunku eski numaralar ise yaramiyo, ben kizlarimda yaptim o hatayi, hala yemege karsi bir tavirlilar, oglumda da ayni hataya dusmek istemiyorum, ben de emziriyorum hala, sanirim anne sutune duskun cocuklar yemege pek merakli olmuyorlar, biz iyi beslenirsek sutumuzden alirlar ihtiyaclari olan gidayi insallah, ben hep bir doktorun tavsiyesini hatirlatiyorum kendime 'cocugunun ne yemesini istiyorsan sen onu bol bol ye' demisti, dolayli yoldan beslenmis oluyorlar :)