• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar selam nasılsınız
o gün bugün yazmadım telden girmedim yıllık izindeydim
bebek karnımda ölmüş kürtaj oldum 3 hafta evvel
üzüldüm ama hayırlısı yapacak bişeyim yok
genetik incelemeye gitmişti bugün sonuçlar belli olur sanırım
inş genetikte bişey çıkmazzda.

Çok geçmiş olsun canım. Allah sana eşine ve oğluna sağlık versin. İnşallah ikinci bebeğini de kucağına alırsın hem de doğal yollarla. Ben de ikinci için çabalıyorum. Yumurtlama günüme dikkat etmeme rağmen iki ay hamile kalmadım. Bu ay ne olacak bakalım. İlki hemen olunca ikinci de kolay olacak sanmıştım ama öyle olmuyormuş demek ki. Her şey kısmet işte. Allahım ne zaman verirse o zamana razıyım.

Benim kızım bu aralar bana mutfakta iş yaptırmıyor. Tezgahın üstünde olup bitenleri çok merak ediyor illa kucak istiyor. E kucağıma alınca da ben bi iş yapamıyorum. Mama sandalyesinde durmuyor ayağa kalkıyor. Yani bu aralar evde yalnızken kilit durumdayım. Geçen akşam yine durmadı, biber dolması dolduruyordum. Ben de biberleri harcı aldım yerde oturdum öyle doldurdum. Benim hamarat kızım boş durmadı o da aldı doldurdu. Ve hakikaten yarısına kadar doldurdu. Elinden ilk dolmamızı yemiş olduk...:)))))

dün kızıma ilk yapbozunu aldım. her zamanki gibi yeni oyuncağına temkinli yaklaştı. pek ilgilenmedi ama zamanla seveceğini düşünüyorum. şimdilik sadece yanında takıp çıkartacağım, hayvanların ismini söyleyeceğim. vakti gelince kendisi de takabilecek duruma gelir diye düşünüyorum. aşağıda linkini gönderiyorum.

http://www.dr.com.tr/Hobi-Oyuncak/O...zzlelar/Cocuk-Puzzlelari/urunno=0000000350157

kızlar selam nasılsınız
o gün bugün yazmadım telden girmedim yıllık izindeydim
bebek karnımda ölmüş kürtaj oldum 3 hafta evvel
üzüldüm ama hayırlısı yapacak bişeyim yok
genetik incelemeye gitmişti bugün sonuçlar belli olur sanırım
inş genetikte bişey çıkmazzda.
cnm cok gecmis olsun. rabbim hayirli zamnada sag salim nasip etsin ins yine

Benim kızım bu aralar bana mutfakta iş yaptırmıyor. Tezgahın üstünde olup bitenleri çok merak ediyor illa kucak istiyor. E kucağıma alınca da ben bi iş yapamıyorum. Mama sandalyesinde durmuyor ayağa kalkıyor. Yani bu aralar evde yalnızken kilit durumdayım. Geçen akşam yine durmadı, biber dolması dolduruyordum. Ben de biberleri harcı aldım yerde oturdum öyle doldurdum. Benim hamarat kızım boş durmadı o da aldı doldurdu. Ve hakikaten yarısına kadar doldurdu. Elinden ilk dolmamızı yemiş olduk...:)))))

oglumda illa gormek istiyor yaptiklarimi. tezgahin ustune oturtuyorum ben ordan izliyor beni. yada ben yere koyuyorum yapcaklarimi oda illa yapmak istiyor ben bi parca veriyorum o da ugrasiyor:) cok pogaca hamurlari yaptik beraber:KK39:

dün kızıma ilk yapbozunu aldım. her zamanki gibi yeni oyuncağına temkinli yaklaştı. pek ilgilenmedi ama zamanla seveceğini düşünüyorum. şimdilik sadece yanında takıp çıkartacağım, hayvanların ismini söyleyeceğim. vakti gelince kendisi de takabilecek duruma gelir diye düşünüyorum. aşağıda linkini gönderiyorum.

http://www.dr.com.tr/Hobi-Oyuncak/O...zzlelar/Cocuk-Puzzlelari/urunno=0000000350157
bizde arabali olanlar var. oglum cok seviyor eslestirmesini

her gün arkamdan ağlıyorlar
aslında ağlamayı bırakmışlardı ama şimdi ben gelene kadar sürekli mızırdanıyorlarmış evde
beni görünce de anne geldiiiiiiiiiiiiiii diye öyle bir sevinçleri var ki anlatamam
okulda zaten çok yoruluyorum, eve geliyorum inanın dur durak yok
hemen sokak istiyorlar, bir sağa bir sola koşturuyorum, sanırım bu arada biraz daha kilo da verdim
Allahım bu günlerimizden geri koymasın inşallah

açıkçası ben şimdiye kadar oyuncak alırken üzerindeki yaş ibaresine pek de dikkat etmiyordum, alayım nasıl olsa oynar diyordum, ama pek de oynadıkları söylenemezdi
geçen gün 18+ olan Lego aldım 150 parçalık
parçaları epey büyük, teker, tekne, bayrak falan var içinde aparat olarak
çok güzel oynuyorlar maşallah

bugün az uyumuşlar, şimdi ikisini de uyuttum
tahminim 30 dk falan uyurlar, hemen netin başına geçtim
biz bu arada balık sezonunu açtık, haftada iki kere yedirmeye çalışıyorum

QUOTE="yenikullanici, post: 36912348, member: 305701"]voyage sorgun dayız canım,ama burdan 2 gün de alva dona belek e geçicez yarın... otel eski çok beğenmedik ama hizmet kalitesi gayet iyi,bu kış yenilenicekmiş otel bi dahaki sene için kesinlikle tavsiye ederim...
alva dona yı daha çok övüyolar geçen sene yeni yapılmış bakalım onu da görünce yazrım o da bebek dostu bi otel...
bu arada niye 2 ayrı otel onu da yazayım,son dakika fırsatından indirimli olsun diye :) voyage sorgunun 4 günlük indirimi vardı sonra alva dona indirimdeydi hem iki ayrı otel görürüz dedik :)
yol gerçekten zorladı bizi canım ya benim de hiç uçakla ayrı dönesim yok ama öyle olabilir...[/QUOTE
Yolculuk zorlamış sizide ama neyseki kusmamış..dönüş yolunda bizimki gene kustu ve bolca agladı inmek istedi cok kötüydü..ben arka koltukta olunca benimde cok midem bulandı saatlerce memede tuttum kusmasın diye

bugün tam üç saat sokakta oynadılar ve inanır mısınız bana mısın demediler,
ben peşlerinde koşmaktan mahvoldum
bu arada kızlar ben artık ikizleri sokakta zapt edebiliyorum
en az bir saat oynatabiliyorum, gezdirebiliyorum
çok şükür bu günüme
yanımda biri olmadan sokağa çıkamayacağım zannediyordum

canım ben bi taneyi zaptedemiyorum büyüdükçe rahatlarım derken büyüdükçe tek çıkamaz oldum :(

canım benim kızım da sürekli mutfak masasının üstünde ben murfaktayken,sandalyeyi boşta buldu mu çıkıveriyo,o yüzden çareyi sandalyeyi yere yatırmakta bulduk...
kucak isteme durumları işyaptırmamalar hep var bizde zaten,zor yorucu...

güzelmi canım benzer yapbozlardan bikaç tane almıştım ben,kemiriyo diye oynatamıyorum bi türlü... pek ilgisi de yok zaten yapbozlara kart oyunlarına...

açıkçası ben şimdiye kadar oyuncak alırken üzerindeki yaş ibaresine pek de dikkat etmiyordum, alayım nasıl olsa oynar diyordum, ama pek de oynadıkları söylenemezdi
geçen gün 18+ olan Lego aldım 150 parçalık
parçaları epey büyük, teker, tekne, bayrak falan var içinde aparat olarak
çok güzel oynuyorlar maşallah

ben de öyle büyük parçalı istiyorum canım almadım daha, öyle büyük olunca daha rahat kavrar takar,legoları seveceğini düşünüyorum...

bugün az uyumuşlar, şimdi ikisini de uyuttum
tahminim 30 dk falan uyurlar, hemen netin başına geçtim
biz bu arada balık sezonunu açtık, haftada iki kere yedirmeye çalışıyorum

bayadır veremedim balık ben canım,ama yaz da dahil haftada bir ya da en geç on günde bir verdim ben hep somonu,şimdi artık daha sık veririm de,facedeki grupta o kadar çok kişi balık yağı veriyo ki hiç içime sinmiyo balıkyağı ama o kadar yazıldıkça yanlış mı yapıyorum diyorum bazen... günde şu kadar gr balıkyağına ihtiyaç varmış onu da ne balıktan ne diğer besinlerden alamazmış falan deniyo,yani hiç balık yemeyen çocuk da gayet zeki olabiliyo ya da çok zeki olmak zorunda da değil ki her çocuk,ya da ne bileyim doğada ihtiyacımız olanı doğal yoldan alabileceğimizden fazlasına ihtiyacımız olduğuna da pek inanmıyorum hatta bu tarz şeyler korkutuyo beni aslında tam tersi zararlı olabileceğini ticari amaçlı şeyler olduğunu bu söylemlerin de bu yüzden olduğunu düşünüyorum açıkçası...
afiyet olsun yarasın bu arada kuzulara...

QUOTE="yenikullanici, post: 36912348, member: 305701"][/QUOTE
Yolculuk zorlamış sizide ama neyseki kusmamış..dönüş yolunda bizimki gene kustu ve bolca agladı inmek istedi cok kötüydü..ben arka koltukta olunca benimde cok midem bulandı saatlerce memede tuttum kusmasın diye
dün döndük canım biz de,dönüşte 2 kere kustu derin de,aklıma sen geldin...
ama bizimki araba tutmasından değil,pütürlü yiyememeden ...
öğürüyo kusuyo diye pütürlü veremiyorum hala herşeyi blendardan geçirip veriyorum ya ben, yolda çubuk karker yiyodu,biraz iri parçalı koparmış öğürdü kustu yarım saat mola,üstünü değiştir arabayı temizle yola devam derken babası kuruyemiş yiyodu derin de istedi ben ona istediğinde minicik koparıyorum luruyemişleri babası biraz irice vermiş yutamadı haydi yine kustu,yine yarım saat mola,üst değiştir,bu sefer temizlenicek durumu yok arbanın,valiz aç havluları yerlere ser falan,dönüşte biz de aynı şeyi yaşadık...
ama dönü yine de daha rahat geçti çünkü nedense baya uyudu 2 uyku yaptı arabada ilkini bi saat ikincisini 3 saat kadar,uyanık olduğu tüm zamanları da mızmız ve ağlayarak hep bişeyler verip kandırarak...
he bi de kola kutusunu oynasın diye eline vermiştik onu da yere düşürünce patladı bi mola da onu temizlemeye vermiştik...

kızımın hiç iştahı yok, iyice düzeni de kaçtı, ana yemek/çorbaları hiç sevmiyo,bıktı belki ama kendi tanli pütürlü ısırarak bişey yemediği için mecbur hep herşeyi haşlayıp blendardangeçiriyorum çorba gibi veriyorum... istemiyo içmiyo püskürtüyo, dün yolculuk sebebiyle çorba içmedik,tatilde bi gün içerken kustu bıraktık, gittiğimiz gün de hiç yemedi,bgün yine yemedi uyumak istedi yattı... sabahtan beri hazırladığım karışımın 2/3si, hazırladığım meyve püresinin 2/3si ve yoğurtla duruyo... takılmayayım diyorum ama içime sinmiyo napıcam bilmiyorum,mama sandalyesine oturtamadık bile bu akşam,kucakta yesin dedik ordaki gibi,kucakta bile oturmadı, o kadar kararlı ki yememekte sadece ağlamıyo tamamen karşı koyuyooturmuyo bile...

kızımın hiç iştahı yok, iyice düzeni de kaçtı, ana yemek/çorbaları hiç sevmiyo,bıktı belki ama kendi tanli pütürlü ısırarak bişey yemediği için mecbur hep herşeyi haşlayıp blendardangeçiriyorum çorba gibi veriyorum... istemiyo içmiyo püskürtüyo, dün yolculuk sebebiyle çorba içmedik,tatilde bi gün içerken kustu bıraktık, gittiğimiz gün de hiç yemedi,bgün yine yemedi uyumak istedi yattı... sabahtan beri hazırladığım karışımın 2/3si, hazırladığım meyve püresinin 2/3si ve yoğurtla duruyo... takılmayayım diyorum ama içime sinmiyo napıcam bilmiyorum,mama sandalyesine oturtamadık bile bu akşam,kucakta yesin dedik ordaki gibi,kucakta bile oturmadı, o kadar kararlı ki yememekte sadece ağlamıyo tamamen karşı koyuyooturmuyo bile...
canım yemek yememe değil de öğün atlama bizde de var
okuldan geliyorum mesela
yemek yemiş oluyorlar, sokakta ellerine bir meyve veriyorum, bu aralar favorileri kelek
sonra antep fıstığı falan veriyorum, akşam 8 oluyor kesin acıkmışlardır diyorum, yerler diye düşünürken mama sandalyesine bile oturtamıyorum bir kaç gündür
yoğurt bizde artık uzun bir zamandır öğün değil
aynen bizim gibi yemeklerin yanında getiriyoruz sofraya, ne kadar yerlerse atık
süt hiç içmiyorlar, yumurtayı neredeyse yemiyorlar

Legolarla gayet güzel oynuyorlar, hatta ben de bu kadarını beklemiyordum
sanırım artık yaşları da geldi
onun da etkisi var herhalde

ben alık yağını vermeyi hiç düşünmedim
aynen senin dediğin gibi tamamen ticari amaçlı olduğunu düşünüyorum

yenikullanıcı canım doktor ne diyor derinin blendersiz yememesine
ne kadar devam edeceğini öngörüyor
çok zor çünkü sana da yazık hem

Esim bi seminere katilmak icin sehir disina gidecekti bzde takildik pesine. Otelde ayakkabimi ararken bakin nerdeymis:))))

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    1,8 MB · Görüntüleme: 92
Bizde bi mızmızlık iştahsızlık var bu ara isteyerek yemiyor gece uykuda aglıyor dönemselmi acaba yoksa tatil dönüşü diyemi bilemedim...

yenikullanıcı canım doktor ne diyor derinin blendersiz yememesine
ne kadar devam edeceğini öngörüyor
çok zor çünkü sana da yazık hem

hiç söylemiyorum doktora artık sorucam bu sefer bugün yarın aşıya götürürüm 1 8 ay aşılarını yaptırmadım daha...
daha bi yaşında yoktu söylediğimde yemesi lazım ver önüne yer diyodu,anlamıyo inanmıyo kimse ama yemiyo benim kızım,özenmiyo da hiç biz bişey yerken,her öğünde zorla oturtup tutarak,karşısına sevdiği bişey açıp izleterek ellerini tutarak falan yiyo,ana yemeği tek hiç yediremiyorum bayadır,günde bi kere veriyorum onu da akam yemeği olarak babası gelince, gündüz kahvaltı meyve ve yoğurtla idare ediyoruz... yine de maşallah kilosu falan iyi ya kimse inanmıyo yemediğine, bi öğün yemek yerken görmek lazım bizi, o zaman acıyolar :)
bi arkadaımın 7-8 yaında kızının boğazında emik mi ne varmış ondan yiyemiyomu zayıfmış ameliyat olmuş,bu aralar o aklıma takılıyo acaba mı diyorum ama derin eskiden yediği eyleri bile yiyemiyo ileri gideceğine geri gidiyo,ben ilk ek gıdaya geçişte hep koyu kıvamlı yoğun kıvamlı püre gibi şeyler verdim ona yiyodu,şimdi damaklarına yapışıyo öğürüyo kusuyo diye sulandırıyorum,sadece muz püresi yiyemiyo mesela ya suyla ya sütle açıyorum...
gerçekten zor canım blendarla geziyoruM her an her yerde istediğim şeyi eline verip yediremiyorum...
sağlıklı olsunlar da neyse, düzelir inallah büyüdükçe...

Bizde bi mızmızlık iştahsızlık var bu ara isteyerek yemiyor gece uykuda aglıyor dönemselmi acaba yoksa tatil dönüşü diyemi bilemedim...

biz hala düzene giremedik canım,bol bol uyuyo yemiyo pek...

Musluk suyu kullanıyormusunuz?? Son cıkan haberlerden sonra korkuyorum..içmek için değil de bu

ben derinin yemeğini hala ayrı pişirdiğim için ona hazır market sularından kullanıyorum hep yemeklerine, içme suyu olarak da bebek suyu veriyorum...
ama bizim yemeğe çaya kahveye hala musluk suyu kullanıyorum, hazır sularla baş edemem sanırım... içme suyu zaten marketten 5ltlik sulardan alıp kullanıyoruz...

bunlar da bizim yapbozlarımız, kurbağalıolan bayadır ortalıkta ama yapamıyo tabi daha...
halı üstündeki 2 taneyi bugün yeni çıkardım oltalı olanla ilgileniyo oltaya balık yapıştırıp gezdi baya şimdi oltayı yemekle meşgul ilgisi bu kadarmı...
diğerlerini tek tek çıkarırım bunları kaldırıp,ortalıkta olursa hepsi karıtırır iyice yapamaz, bu hafta bu puzzlelara ağırlık verelim artık...

Back