• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
hiç ama hiç durmayan, sürekli birbirini kudurtan iki dünya tatlısına sahibim
sırtım ağrıyor yorgunluktan

özendim bezendim palamut pişirdim, beğenmediler ve yemediler
taze ceviz almıştım onu da yemediler
neden yemiyorsun meleğim dediğimde
anne mama güzel değil
dediler, ben şaka maka artık muhabbet ediyorum kuşlarımla

eren mama sandalyesinden inmişti
kızım: eren otur anne kızar
dedi, küçük dilimi yutum
:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

maşallah maşallah maşallah....
canım sen yazdıkça okudukça gülümsetiyolar beni, maşallah onlara ya...
gitgide algıları tepkiler gelişiyo iyiden iyiye tatlı oldular hepsi ama seninkilerin dillerine ayrı bi maşallah...

yenikullanıcı
canım ben de olsam tahlil yaptırmazdım
dediğin gibi her şeyi güzel maşallah
boyu, kilosu, algıları,hareketleri iyi,
sürekli hasta olan da bir çocuk değil şükür ki
boşu boşuna canını yakma kuzunun

valla ben de yaptırmayı düşünmüyorum canım harıl harıl yiyo değil sonuçta canı sıkıldıkça kemiriyo biçok çocuk gibi,hep yapıyo zaten değerleri iyiyken de yapıyodu,geçen sefer kanı alıken iki elini de delip sıka sıka tüpe doldurdular kanlar yere fışkıra aka,morardı çocuğun elleri kaç günde geçti, boş yere deldiremem meraktan,Allah sağlık versin,demir içeren gıdaları daha dikkatli vermeye çalışırım tedbiren yine de tedbiren deldiremem...
d vitamini de vermeyi düşünmüyorum,bugün karatayı dinledim tesadüfen d vitaminini anlatıyodu d vit. çok öenmeli mutlaka her yaşta insanın değeri 100ün üzerinde olmalı herkes yükseltmeye çalışsın diyo,d vit. dışardan alınacak bi vitamin değil bi hormon değeridir o da güneşle vücuda alınır artar güneşin en tepede olduğu öğlen güneşiyle alınır sadece ve koruyucusuz 20 dak güneşlenmek yeter diyo,ben hiç öğlen çıkmıyodum hergün mazeretsiz yarımşar saat çıkarız artık havaya göre giyinip....
bi de pekmezde demir yok kaynatıldığı için şekerli olduğu için karağer yağlanması yapar diyo,ben çok pekmez veriyorum ya hergün 2-3 tatlı kaşığı,seviyo da... soğuk pres keçiboynuu pekmezi,keçiboynuzu özü,keçiboynuzu tozu falan hangisi daha iyi bi araştırıp öyle vericem artık... demir için fındık fıstık verin dedi... bu arada derin kuruyemiş yiyo baya baya bizimle,seviyo,minik minik koparıyorum yiyo...

hiç ama hiç durmayan, sürekli birbirini kudurtan iki dünya tatlısına sahibim
sırtım ağrıyor yorgunluktan

özendim bezendim palamut pişirdim, beğenmediler ve yemediler
taze ceviz almıştım onu da yemediler
neden yemiyorsun meleğim dediğimde
anne mama güzel değil
dediler, ben şaka maka artık muhabbet ediyorum kuşlarımla

eren mama sandalyesinden inmişti
kızım: eren otur anne kızar
dedi, küçük dilimi yutum
:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

masallah canim kuzulara baslamislar artik iyice seninkiler konusmaya. bzmki daha kelime kelime cumleye gecemedik:)

gitgide algıları tepkiler gelişiyo iyiden iyiye tatlı oldular hepsi ama seninkilerin dillerine ayrı bi maşallah...

valla ben de yaptırmayı düşünmüyorum canım harıl harıl yiyo değil sonuçta canı sıkıldıkça kemiriyo biçok çocuk gibi,hep yapıyo zaten değerleri iyiyken de yapıyodu,geçen sefer kanı alıken iki elini de delip sıka sıka tüpe doldurdular kanlar yere fışkıra aka,morardı çocuğun elleri kaç günde geçti, boş yere deldiremem meraktan,Allah sağlık versin,demir içeren gıdaları daha dikkatli vermeye çalışırım tedbiren yine de tedbiren deldiremem...
d vitamini de vermeyi düşünmüyorum,bugün karatayı dinledim tesadüfen d vitaminini anlatıyodu d vit. çok öenmeli mutlaka her yaşta insanın değeri 100ün üzerinde olmalı herkes yükseltmeye çalışsın diyo,d vit. dışardan alınacak bi vitamin değil bi hormon değeridir o da güneşle vücuda alınır artar güneşin en tepede olduğu öğlen güneşiyle alınır sadece ve koruyucusuz 20 dak güneşlenmek yeter diyo,ben hiç öğlen çıkmıyodum hergün mazeretsiz yarımşar saat çıkarız artık havaya göre giyinip....
bi de pekmezde demir yok kaynatıldığı için şekerli olduğu için karağer yağlanması yapar diyo,ben çok pekmez veriyorum ya hergün 2-3 tatlı kaşığı,seviyo da... soğuk pres keçiboynuu pekmezi,keçiboynuzu özü,keçiboynuzu tozu falan hangisi daha iyi bi araştırıp öyle vericem artık... demir için fındık fıstık verin dedi... bu arada derin kuruyemiş yiyo baya baya bizimle,seviyo,minik minik koparıyorum yiyo...

cnm oglumda pekmeze bayiliyor ve ben hergun suyla karistirip icecek seklinde veriyodum. demir icin hep pekmez verin demezler mi cok sasirdim

masallah canim kuzulara baslamislar artik iyice seninkiler konusmaya. bzmki daha kelime kelime cumleye gecemedik:)

cnm oglumda pekmeze bayiliyor ve ben hergun suyla karistirip icecek seklinde veriyodum. demir icin hep pekmez verin demezler mi cok sasirdim

ben de şaşırdım canım,kaynadığı için kalmıyomuş faydası,meyvenin kendsini yesin diyo üzümü keçiboynuzunu...
derin de siviyo kaşıkla direkt veriyorum çoğu zaman,seviyo diye 2-3 tatlı kaşığı veriyorum ben,hergün de veriyorum,dün bunu duyunca vermedim etkilenip ama bu sabah verdim :) ama bitsin keçiboynuzu özü tozu ya da soğukpres pekmezini alıcam mutlaka bakıyım araştırayım hangisi daha iyi...

canım ben kuru yemişte çeşidi pek artıramıyorum ya
eskiden dibekte ezip veriyordum, şimdi ezilmişi yemiyorlar, kendileri alıp yemek istiyorlar
şam fıstığını severek yiyorlar, dışındaki tuzlu kabuklu kısmı soyup veriyorum, onu güzel yiyorlar, yer fıstığını da seviyorlar ama ceviz yediremiyorum, hatta taze olanından aldım, kabuklarını soyup veriyorum, yine de yemediler

biz gün ışığından sonuna kadar faydalandık
dışarı çıkarmazsam kendilerini kaybediyorlar sinirden

papatyacım sen hala erenle zeynebin resimlerini paylaşmadın ama,merak ediyoum ben sizi...

canım inanki daha dün gece resim ayırdım resimleri
eskiden telefondan çektiğim resimleri yükleyebiliyordum
dün gece telden çektiğim resimlerin bile boyutları büyük geldi, yükleyemedim

eskiden dibekte ezip veriyordum, şimdi ezilmişi yemiyorlar, kendileri alıp yemek istiyorlar
şam fıstığını severek yiyorlar, dışındaki tuzlu kabuklu kısmı soyup veriyorum, onu güzel yiyorlar, yer fıstığını da seviyorlar ama ceviz yediremiyorum, hatta taze olanından aldım, kabuklarını soyup veriyorum, yine de yemediler

canım inanki daha dün gece resim ayırdım resimleri
eskiden telefondan çektiğim resimleri yükleyebiliyordum
dün gece telden çektiğim resimlerin bile boyutları büyük geldi, yükleyemedim

canım ben her sabah kahvaltısının içine ceviz-fındık-bademi rendeleyip veriyorum zaten... şimdi bizimle de şam fıstık,kaju,fıstık yiyo kırıp kırıp küçük parçalar veriyorum ağzına gelip gelip alıyo,ya da kırıp önüne bırakıyorum mama sandalyesinde yiyo tek tek...
bizimki alışkın değil ya dışarıya pek,bugün indik öğle saatinde bahçeye kimse yoktu sıkıldı 20 dakkada,kapıya gidiyo hadi hadi diyo,gittim yanına geldiiii diyo yani eve geldiikkkmiş... ondan sonrasını bi o kadar kucakta gezdik, bi 40dakka güneş alsın bari dedim...

bnde badem ve cevizi genelde kahvaltisinda krebin icine koyuyorum oyle yiyor

bugun oglumun suluklarini kaynatayim die ocaga koydum sabah. sonrada unutmusum oglumu alip disari ciktim. postaneye gitmem gerekiyordu. eve geldigimde kapiyi acmamla kapatmam bir oldu. dumandan kokudan giremedim. ne oldugunu anlamadim elim ayagim bosaldi resmen. esime ulasmaya calistim acmiyor teli. mecbur itfaiye cagirdim. 5 dkya geldiler. ben telas icindeyim oglum siren seslerini duyunca cok mutlu oldu. amca amca diye itfaiyecilerin yanina gitmeye calisiyor. iki itfaiye araci kapinin onunde ben oglumu tutmaya calisiyorum bi taraftan. neyse cok surmedi hallettiklerini soylediler girebilecegimizi soylediler. icerisi hala yanik lastik kokuyor ve her taraf siyah siyah silinmesi gerekiyor butun evin. siteden bakmaya geldiler davlumbaz falan kotu durumda oldugundan degistirdiler. yarinada duvari boyayacaklar. ocaginda cevirilen yeri erimis onlar degisecek. elh bu kadarla atlattik ama cok korktum eve ilk geldigimde. rabbim beterinden korusun ins

bugun oglumun suluklarini kaynatayim die ocaga koydum sabah. sonrada unutmusum oglumu alip disari ciktim. postaneye gitmem gerekiyordu. eve geldigimde kapiyi acmamla kapatmam bir oldu. dumandan kokudan giremedim. ne oldugunu anlamadim elim ayagim bosaldi resmen. esime ulasmaya calistim acmiyor teli. mecbur itfaiye cagirdim. 5 dkya geldiler. ben telas icindeyim oglum siren seslerini duyunca cok mutlu oldu. amca amca diye itfaiyecilerin yanina gitmeye calisiyor. iki itfaiye araci kapinin onunde ben oglumu tutmaya calisiyorum bi taraftan. neyse cok surmedi hallettiklerini soylediler girebilecegimizi soylediler. icerisi hala yanik lastik kokuyor ve her taraf siyah siyah silinmesi gerekiyor butun evin. siteden bakmaya geldiler davlumbaz falan kotu durumda oldugundan degistirdiler. yarinada duvari boyayacaklar. ocaginda cevirilen yeri erimis onlar degisecek. elh bu kadarla atlattik ama cok korktum eve ilk geldigimde. rabbim beterinden korusun ins
canım şaşkınlıkla okudum,çok büyük geçmiş olsun,ben de hep korkarım bi yere çıkınca hep aklım kalır onu kapadım mı bunu kapadım mı diye,hele ki derinden sonra,yorgun uykusuz ve dalgınken...

papatyacım sen de yoksun,dün kotonkids in indirimi başlamıştı markafonide,onu gördün mü,en uygun fiyatlı güzel şeyler kapışıldı hemen sabah saatlerinde,ben o saatlerde derinle kahvaltısıyla beziyle uğraşırken kaptırıyorum :) yine de aldık gxümüze takılanları,çok şeker şeyler vardı... ben bu yaz baya giydirmiştim kotondan,güzel şeyler var ve fiyatlar da indirimlerde baya uyguna geliyo...
ben 3-4 aldım ama umarım çok büyük durmazlar...
kızlar papatya da benim gibi indirimleri takip ediyo diye direkt ona sesleniyorum,tabi ki hepimiz için paylaşıyorum...

Buyuk gecmis olsun canim, Allah beterinden korusun. Size bisey olmamisya gerisi halledilir...

Kizlar sizin cocuklarinizda herkese laf atip konusmaya calisiyor mu? Kizim o kadar cumle kurup konusamiyor henuz ama sokakta bile gordugu herkesle kendi dilince konusup duruyor, pazara cikiyoruz abartisiz herkese laf atiyor. Gecen gun iki minik toka taktim sacina, her gordugune tokalarini gosterip bak bak diye sesleniyor, ama biri ilgilenip cevap verince utanip susuyor:) bide gec gun pazarciyi babasina benzetti galiba, meyve seciyordum, birden babaaa babaaa diye bagirmaya basladi, baba isde kizim diyorum, yok bagirmaya devam. Sonra nerde baba dedim, adami gosterip baaak diyor bana. Meyvemizi alip tezgahtan ayrilirken bile arkasina bakip hala babaaa diyordu:)))

çok geçmiş olsun canım
evde olabilirdiniz, uyuyabilirdiniz, yani daha kötüsü olabilirdi
allah korumuş canım
çok çok geçmiş olsun

papatyacım sen de yoksun,dün kotonkids in indirimi başlamıştı markafonide,onu gördün mü,en uygun fiyatlı güzel şeyler kapışıldı hemen sabah saatlerinde,ben o saatlerde derinle kahvaltısıyla beziyle uğraşırken kaptırıyorum :) yine de aldık gxümüze takılanları,çok şeker şeyler vardı... ben bu yaz baya giydirmiştim kotondan,güzel şeyler var ve fiyatlar da indirimlerde baya uyguna geliyo...
ben 3-4 aldım ama umarım çok büyük durmazlar...
kızlar papatya da benim gibi indirimleri takip ediyo diye direkt ona sesleniyorum,tabi ki hepimiz için paylaşıyorum...

canım benim eşimin üniversiteden arkadaşları geldi
misafirim var yani, ama yine de girip bakıyorum, kimse bir şey paylaşmamış oluyor, yazmıyorum ben de
canım koton benimkilere büyük oluyor, indirimi gördüm ama bakmadım bile
çünkü benimkiler aylarından bile küçük giyiniyorlar
kızım 12 -15 ay kıyafetleri giyiyor
olmaz yani bize koton henüz
ben de bugün mango kids e girdim
çok güzel kıyafetler gördüm ama o da 110 cm den başlıyordu
kızıma kot yelek oğluma da kaz tüyü yelek beğendim ama ikisine de büyük olur diye almadım

Kizlar sizin cocuklarinizda herkese laf atip konusmaya calisiyor mu? Kizim o kadar cumle kurup konusamiyor henuz ama sokakta bile gordugu herkesle kendi dilince konusup duruyor, pazara cikiyoruz abartisiz herkese laf atiyor. Gecen gun iki minik toka taktim sacina, her gordugune tokalarini gosterip bak bak diye sesleniyor, ama biri ilgilenip cevap verince utanip susuyor:) bide gec gun pazarciyi babasina benzetti galiba, meyve seciyordum, birden babaaa babaaa diye bagirmaya basladi, baba isde kizim diyorum, yok bagirmaya devam. Sonra nerde baba dedim, adami gosterip baaak diyor bana. Meyvemizi alip tezgahtan ayrilirken bile arkasina bakip hala babaaa diyordu:)))

canım benimkiler tüm mahalleyi tanıyorlar ve mahalledekilerin hepsiyle konuşuyorlar desem yeridir
karşı komşumuz dedeyi her gördüklerinde
dede hoşça kal diye bağırıyorlar balkondan

çapraz komşumuzun çocuklarını okula giderken gördüklerinde ise
abi okula gitti
abla okula gitti diyorlar hemen
pazara götürmüyorum artık
çünkü her meyveye saldırıyorlar görmemiş gibi :)
mutlaka yemek istiyorlar, yıkanmadığı için vermeyince de ortalığı ayağa kaldırıyorlar

Derin de dışarda çocuklara konuşuyo öyle,gidiyo yanlarına hararetli hararetli bişeyler konuşuyo çoğu kaçıyo kızımdan :)
büyüklere de sevsinler ilgilensinler diye gülücükler işveler,ama çok daha küçüklükten beri yapıyo bunu,sevsinler istiyo onu,karşıdan karşıya seviyolar,dokunmak kucağına almak isteyen olursa hemen ya bana ya babasına kaçıp bacağımıza yapışıyo...

misafirim var yani, ama yine de girip bakıyorum, kimse bir şey paylaşmamış oluyor, yazmıyorum ben de
kızıma kot yelek oğluma da kaz tüyü yelek beğendim ama ikisine de büyük olur diye almadım

canım mango 3-4 yaştan başlıyo ama koton 2-3 yaştan başlıyo,bi bak dene bence olur kışa kalıpları büyük değil,yani kışa bikaç ay var büyüyolar sürekli,derine de 2-3 oluyo kotonda ama yaz sonu indirimden 3-4 aldım seneye giysin diye bişeyler, giydirdim hiç fena durmadı onlar da,mangodan da şort ve sweetshirt almıştım 3-4,şort büyük gibi ama sweetshirt güzel duruyo..

Çok çok geçmiş olsun canım Allah korumuş iyi ki evde yokmuşsunuz...

:) okurken gözümde canlandırdım da :)
benim oğlum da öyle çok meraklı birşeyler anlatsın ama bir tek kendi anlıyor :)

çok geçmiş olsun canım
evde olabilirdiniz, uyuyabilirdiniz, yani daha kötüsü olabilirdi
allah korumuş canım
çok çok geçmiş olsun

canım benimkiler tüm mahalleyi tanıyorlar ve mahalledekilerin hepsiyle konuşuyorlar desem yeridir
karşı komşumuz dedeyi her gördüklerinde
dede hoşça kal diye bağırıyorlar balkondan

çapraz komşumuzun çocuklarını okula giderken gördüklerinde ise
abi okula gitti
abla okula gitti diyorlar hemen
pazara götürmüyorum artık
çünkü her meyveye saldırıyorlar görmemiş gibi :)
mutlaka yemek istiyorlar, yıkanmadığı için vermeyince de ortalığı ayağa kaldırıyorlar

bizim kattaki komsular yabani biraz, kimse birbirini tanimiyor ama bahceye cocuklarini indirenler var apartmanda, bizde iniyoruz aksamustleri, kizim onlari taniyor ancak burda. Yazin bir ay canakkalede annemlerde kaldik, ordaki apartman daha tanidik, daha samimi, herkes yillardir tanidik insanlar. Her aksam kapici cop toplamaya gelince kizim herkesden once kosuyordu kapiya, once kapiciya laf anlatip, sonra cop vermek icin katta kapisini acanlarla muhabbet ediyordu. Hatta caprazda bi teyzeyle amca oturuyor, onlar kizimi misafirlige cagiriyorlardi, bizimkide kosa kosa gidip yarim saat oturup geliyordu:)

biz mecburen pazara hatta heryere birlikte cikiyoruz birakacak yer olmadigi icin. Bizimkide meyvelere degil ama salataliga saldiriyor. Yanima su aliyorum pazara giderken, salatalik alinca yikayip veriyorum eline, eve gelene kadar iki salatalik yiyor.

Ankara'da havalar iyice soğudu, sokak artık zor bizim için
artık kışlıklarını da çıkardım, yerler parke olmasına rağmen ayakları yere basınca tedirgin oluyorum, üşüyeceklerini düşünüyorum
ve ev ayakkabısı altı kısmen sert olan patiklerden almak istiyorum
aslında terlik alacaktım ama hem kullanamazlar diye düşündüm hem de terlikler 25 numaradan başlıyormuş
bir de bizim terliklerimizi giymeye öyle meraklılar ki
velhasıl kelam bu kışı geçirebilecekleri , ayaklarını sıcak tutacak bir ayakkabı markası istiyorum kızlar

Ankara'da havalar iyice soğudu, sokak artık zor bizim için
artık kışlıklarını da çıkardım, yerler parke olmasına rağmen ayakları yere basınca tedirgin oluyorum, üşüyeceklerini düşünüyorum
ve ev ayakkabısı altı kısmen sert olan patiklerden almak istiyorum
aslında terlik alacaktım ama hem kullanamazlar diye düşündüm hem de terlikler 25 numaradan başlıyormuş
bir de bizim terliklerimizi giymeye öyle meraklılar ki
velhasıl kelam bu kışı geçirebilecekleri , ayaklarını sıcak tutacak bir ayakkabı markası istiyorum kızlar
Cnm bn kis icin pufidik terlikler var ya ondan aldim. Cok hosuna gitti ilk suan sicak hava o yuzden giydirmiyorum. Birazdan cekebilirsem resmini de cekerim

Ters oldu ama iste bu 7 dolarami ne almistim.arabali olanida vardi

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 68
Back