2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Metrocum,
Yakışanı yaptın, en güzelini yaptın.
Sonsy'e ben de öyle yapmıştım.
[Dün gece aklıma geldi, önceden özelden yazışmışlığımız.]
Bitti gitti.

Kızlar, durun, kendimi bir an blöf yapmış yahut posta koymuş gibi hissettim.
Bir anlatayım hele, bir dinleyin.
Evet yazışmışlığımız, görmeden tanışmışlığımız var, birbirimizde hakkımız var. Bazen mesajlar da okuyorum "yanlış anlama, amacım kırmak, eleştirmek değil" gibi cümleleri. Ve içten içe şaşırıyordum. Herkes üslubunu ve çizgisini ve haddini aşmadan yorumlar yapıyor, bu uyarı da ne ola ki?
Evet, zaman zaman gerginiz, lakin burda kimse haddini aşmadı, çizgiyi geçmedi, çirkinleşmedi, çirkefleşmedi.
Metro'nun yorumu, SONSY'in gidişine sebep benmişim gibi algılattı. Tekrar be tekrar söylüyorum, haddimi aşan tek bir cümle kurmadım ben, onu asla suçlamadım, geçeceğini, gideceğini hatırlattım. Kötü bir yorum yapsaydım, sürtüşmenin eşiğinde olurduk, hatta o eşiği de aşardık emin olun.

Bana gelince,
"Her şeyden nefret ediyorum, hiç bir şey beni tatmin etmiyor, geleceğe bakamıyorum. Bir daha asla çocuk yapmam, illalah ettim. Sizlere şaşıyorum, nasıl ikinciyi düşünebilirsiniz? Vermem gereken en az 20 kilo var. Aynalara bakamıyorum Offf, puffff"
[Bkz. Yazar burda telmih sanatı yapıyor]
Demedim.
"Hayata bakmak için zaman zaman taktığım pembe gözlüğümü kaybettim" dedim.
Çünkü ben dokuz parmağı kırık olsa onuncu parmağının sağlamlığına şükreden bir mizaca sahibim.
Alelacele evden çıkarken anahtar -iş bu ya- kapının arkasında kalsa, çilingirin gelmesini beklerken "Allah kahretsin, çok acelem vardı, nerden çıktı bu aksilik" yerine "Allah benim şu saatte şu dakikada işte tam burada, kapının önünde olmamı istiyor, beni göndermedi, başıma kötü bir şey gelecekti demek ki" der, ŞER içinde HAYRA bakarım.
Pembe gözlük ise, hayatımda her şey yolunda gitmesine rağmen, o kahrolası burukluğu def etmek için.

Kaygım, stresim, öfkem.
Annemin rahatsızlığına tanı konulurken içinde acabalı, soru işaretli "kanser" kelimesinin telaffuz edilişi.
Gökalp'in artık eteklerimden değil, yakamdan tutuşu.
Ayaklarımdaki prangalı doktora tezim.
Oğlumun 2 yaş sendromuna girerken, -galiba- benim de 30 yaş sendromuna girişim. Harmanlanışımız.

Hepiniz çok güzeldiniz.

[QUOTE = "post asyaseyhan: 36780770, üye: 400614"] Metrocum,
Yakışanı yaptın, en güzelini yaptın.
Sonsy'e ben de öyle yapmıştım.
[Dün gece aklıma geldi, önceden özelden yazışmışlığımız.]
Bitti gitti.

Kızlar, durun, kendimi bir an blöf yapmış yahut posta koymuş gibi hissettim.
Bir anlatayım hele, bir dinleyin.
Evet yazışmışlığımız, görmeden tanışmışlığımız var, birbirimizde hakkımız var. Bazen mesajlar da okuyorum "yanlış anlama, amacım kırmak, eleştirmek değil" gibi cümleleri. Ve içten içe şaşırıyordum. Herkes üslubunu ve çizgisini ve haddini aşmadan yorumlar yapıyor, bu uyarı da ne ola ki?
Evet, zaman zaman gerginiz, lakin burda kimse haddini aşmadı, çizgiyi geçmedi, çirkinleşmedi, çirkefleşmedi.
Metro'nun yorumu, SONSY'in gidişine sebep benmişim gibi algılattı. Tekrar be tekrar söylüyorum, haddimi aşan tek bir cümle kurmadım ben, onu asla suçlamadım, geçeceğini, gideceğini hatırlattım. Kötü bir yorum yapsaydım, sürtüşmenin eşiğinde olurduk, hatta o eşiği de aşardık emin olun.

Bana gelince,
"Her şeyden nefret ediyorum, hiç bir şey beni tatmin etmiyor, geleceğe bakamıyorum. Bir daha asla çocuk yapmam, illalah ettim. Sizlere şaşıyorum, nasıl ikinciyi düşünebilirsiniz? Vermem gereken en az 20 kilo var. Aynalara bakamıyorum Offf, puffff"
[Bkz. Yazar burda telmih sanatı yapıyor]
Demedim.
"Hayata bakmak için zaman zaman taktığım pembe gözlüğümü kaybettim" dedim.
Çünkü ben dokuz parmağı kırık olsa onuncu parmağının sağlamlığına şükreden bir mizaca sahibim.
Alelacele evden çıkarken anahtar -iş bu ya- kapının arkasında kalsa, çilingirin gelmesini beklerken "Allah kahretsin, çok acelem vardı, nerden çıktı bu aksilik" yerine "Allah benim şu saatte şu dakikada işte tam burada, kapının önünde olmamı istiyor, beni göndermedi, başıma kötü bir şey gelecekti demek ki" der, ŞER içinde HAYRA bakarım.
Pembe gözlük ise, hayatımda her şey yolunda gitmesine rağmen, o kahrolası burukluğu def etmek için.

Kaygım, stresim, öfkem.
Annemin rahatsızlığına tanı konulurken içinde acabalı, soru işaretli "kanser" kelimesinin telaffuz edilişi.
Gökalp'in artık eteklerimden değil, yakamdan tutuşu.
Ayaklarımdaki prangalı doktora tezim.
Oğlumun 2 yaş sendromuna girerken, -galiba- benim de 30 yaş sendromuna girişim. Harmanlanışımız.

Hepiniz çok güzeldiniz.[/QUOTE]

asyaseyhancım...
hala alıntılama işini beceremeyebiliyorum...
Annene Allah şifa versin,hayırlı temiz sonuçları çabucacık alın inşallah da asıl o ferahlatıcak seni...
Gökalp de Allah sağlık versin ağlıycak ağlamıycak öyle böyle büyüycek senin bi sıkıntın olmasa seni de bu kadar sıkmayacak,inan ben de bütün yaz evde Derinle bi başıma çok bunaldım ağladığım da oldu zaman zaman eşime sardığım da...
asıl konu burda senin sıkıntılı bi dönemde oluşun ve bunu bizlerle paylaşmış olman, bizim senin toparlanmana destek olmamız...
şu an geçmiş başka olaylarla kıyaslamalar yapmak doğru da değil gerekli de değil,belki kıyas yapılırken yazılanlar da...
evet bi arkadaşımız sıkıntılı zor bi dönemdeydi,bunu paylaştı,iyiniyetli olarak pozitif olmaya davet eden biyazıyı belki yazı dili ve üslup sebebiyle yanlış anladı,belki o ruh halinde karşıt bi fikre açık değildi,belki anlaşılamadığını düşünüp küstü uzaklaştı...
kimse birbirinin aynısı değil,hayat görüşü olaylara bakışı derdini anlatış biçimi aynı değil ama şu an sen de sıkıntılı bi dönemini bizlerle belki aynı şiddette olmasa da karamsar bi halde paylaşıyosun....
bence sonsy aynı şeyleribugün yazsa sen aynı şeyleri yazmazdın...
metronun da bunu anlatmaya çalıştığını sanıyorum ben...
bu arada yazını okuyunca o dönemden alıntılar koydun gibime geldi,ben de bi baktım...

sonsy;
Kızlar bu kadar kısa sürede tekrar çocuk yapma hayali kurmanıza bile şaşırdım inanın
Çünkü ben hala kendime gelemedim
Gerçi herkes benim yaşadıklarımı yaşamamıştır
Doğum yaptığım gün başladı herşey
Ameliyathaneden neredeyse patlayacak derecede şiş bacak ve ayaklarla çıkmıştım
Ilk 5 günkü korkunçlukları yazarak anlatamam bile
ve 4 ay süren emmeme sorunu
Emmeyi bırakıp süt içmeme sorunu
Hala uyku sorunu
Neredeyse boşanma durumuna geldiğim evliliğim
Hala kendime hiç zaman ayıramamam
Yorgunluktan perişan perişan işe gitmem
Veremediğim 13 kg
Asla aklıma bile gelmeyecek yazmaya bile moralimin bozulduğu kıyafet bedenim
ve daha birçok şey
Bunları unutmam yıllar alır
Sonra da 40 yaşına gelirim

asyaseyhan:
Sonsy'cim, tatlım bazen sana çok kızıyorum
Şu kara kara bulutları at üzerinden.
Hangimizin bebeği tam istediğimiz gibi yiyor?
Hangimiz şöylee derriiiiiiiin uykular çekiyoruz.
Hangimizin evliliği süt liman?
Kimi zaman sarmaş dolaştır, kimi zaman boğaz boğaza gelir tüm evlilikler.
Amma az olur kavgalar, amma çok.
Senin veremediğin 13 kilo bende devede kulak.
30 kilo var vermem gereken hanım 30 kilo :)
Az yürüyüş, az yemek, 4 ayda eski haline döneceksin hepsi bu..

"Gerçi herkes benim yaşadıklarımı yaşamamıştır"
Doğru, başkaları senden kat be kat sıkıntı çekmiştir emin ol.

Doğumda da çok acı çekmişsin.
Doğumdan sonra eve geldiğimde -ben de 30 kilo fazlalık, yavrum 2,750 gr- benim yaşadıklarımı da kimse yaşamamıştır.
"Ay hep sen beslenmişsin - yazar burada yiyip yiyip şişmiş evladından sakınmış/saklamış bütün minarelleri vitaminleri demek istiyor-"
"Ay ne zayıf bu çocuk, Somalililer gibi - Şair burada bu bebek çok yaşamaz, ölür demek istiyor-"
vs vs bütün zırvalıklar ve saçmalıklara kulak astığım için evladımla ilk haftalarımı bir onun sayılan kemiklerine ve sarkan derisine bir de ayna karşısında gördüğüm o korkunç görüntüye bakarak ağlayarak geçirdim.
Şimdi çok pişmanım.
Öyle ki "Edepsize bir tokat atsaydın" demişler Cenap Şahabettin'e; "Eldivenim yoktu, iğrendim" demiş.
Ben zayıflamaya devam ediyorum, oğlum da akranlarıyla aynı durumda.

Yorgunluktan perişan perişan işe gidiyormuşsun.
Ne mutlu sana! Perişan da olsan gidebileceğin bir işin var. Evde barkta aç çoluğu çocuğuyla karşılaşmamak için onların uyumasını bekleyip hırsız gibi evine giren işsiz babalar var.
"Kendine zaman ayırmak" ifadesi anne olduktan sonra kendi isteğimizle dilbilgisi kitaplarından kaldırdığımız eski bir cümle.

Kızma bana, darılma gücenme hiç.
Ne yapayım, bardağın boş tarafıyla ilgilenemem ben. Dolusundan kana kana içerim.

"Acının hafızası olmaz"
Waaaoww..
Asırlardır duyduğum en güzel cümlelerden

Bir de..
28 yaşındayım ben.
Eşim iki kez, tek çocuğun yeteceğini söyledi
Garibim ne kadar zorlandıysa.
Yine de bana bıraktı.
Gökalp'i de ben istemiştim.
4 Çocuğum olsun isterim kızlar.
Kısmet, nasip, hayırlısı..

sonsy:
Biraz abartmışsın
Sanki bu tarz cümleleri forumda kuran tek kişi benmişim gibi
Herkes farklıdır
Senin gücün yetiyorsa yap 4 çocuk
Benim 2.ye bile yetmez
Evet şikayetlerim fazla
Allah herkese taşıyabileceği kadar yük verirmiş
Benim taşıyabileceğim bu kadar
Şükür etmediğimi nerden çıkarıyorsun
Bir insanı sadece forumda yazdıklarına göre bu şekilde yargılayamazsın
Burda aynı zamanda dertleşiyoruz
Herkes gibi ben de yazıyorum
Gayet normal bir şekilde.

ayyyy canım nasıl buldun bunları pes valla

:)
çok zor olmadı canım, sonsy bu msjlar sonrası yazmamıştı uzun süre bişey bu topiğe o yüzden kolay oldu, kkda sonsy diye arattım,tüm msjlarını gör dedim,bu topiğe yazdığı son msjlara baktım, o kadar ...

bugün ikizlere dedesi bir isteklerinin karşısında:
avcunuzu yalarsınız dedi
ve benimkiler tüm akşamüstünü avuç içlerini yalayarak geçirdi.

şaka yapıyosun, nasıl bişey bunlar ya,canım seninkiler tam çocuk olmuş,maşalllah...

baktım çok güzeller canım iyi yapmışsın kış uzun elbet giyicekler,hatta sonbahar kış ilkbahar 3 mevsim giyecekler,güle güle sağlıkla giysinler...
bak bunlar da bizimkiler... aslında istediğim 2 eşofman takımında beden yoktu ben de bunları aldım... pijamalarda da kırmızılılar güzel ama chicconun kırmızı pijaması tüy bırakıyo çarşaflarda haberin olsun geçen kıştan var bizim, scotch bright ın tüy toplayıcı yapışkanlı rulosu var ya onunla her sabah çarşafını alırım derinin emzik kullanırken saç tüy toz bırakmasın diye alışkanlığımdı,emziği sık sık düşürüyodu çünkü üzerine yapışanla hemen ağzına atmasın diye,neyse işte kıpkırmızı tüy kaplanırdı rulo,o yüzden pembe aldık pijamamızı daiben zaten yatak pijamalarını pembeli beyazlı açık renk alırım...
http://www.trendyol.com/Pembe-Pijama-Takimi-031021/UrunDetay/26480/7030040
http://www.trendyol.com/Ekru-EsofmanTakimi-078585/UrunDetay/26480/7030117
http://www.trendyol.com/Gri-EsofmanTakimi-078584/UrunDetay/26480/7030137
[/QUOTE]

Derin bebek arabaları olur ya onları kullanmayı seviyodu yeğenlerde falan var,
ama bi kere içine oturdu gerildi arabanın bacakları falan,,o yüzden cesaret edemedim market arabası alayım dedim geldi bugün kurdum,şimdi onun içine binmeye çalışıyo,ve ağlıyo,zaten tutturma huyu çok bu aralar...
ama yine de çok güzel oynuyo geziyo evde onunla tavsiye ederim...
işte bu da arabamız...
http://urun.gittigidiyor.com/oyuncak/hello-kitty-eglenceli-kiz-oyuncak-market-arabasi-121775738

[/QUOTE]

siz de güle güle giyinin canım

ay arkadaşım sen çok titizsin ya
ben o kadar olamam herhalde hiçbir zaman

beni de veya bana da demeyi öğrendiler
mesela birini kucağımda zıplatıyorum ya
diğeri geliyor beni de beni de diyor
beni de de'yi kullanmaları çok şaşırttı

bu oyuncağı çok beğendim, daha önce görmemiştim hiç
ama şimdi almayacağım, kış yaklaşınca sokaktan eve girince çıldırmanın eşiğine geleceklerini tahmin ediyorum
o zaman alacağım kafamdakileri ve bu oyuncağı
paylaşımın için çok sağ ol canım
[/quote]

siz de güle güle giyinin canım

ay arkadaşım sen çok titizsin ya
ben o kadar olamam herhalde hiçbir zaman

beni de veya bana da demeyi öğrendiler
mesela birini kucağımda zıplatıyorum ya
diğeri geliyor beni de beni de diyor
beni de de'yi kullanmaları çok şaşırttı
[/QUOTE]

canım ben hiç titiz değilimdir de eşim öyledir,o yapışkanlı ruloları da evlendikten sonra o soktu hayatımıza, her sabah yatağı onunla almak her sabah işe giderken kıyafetlerin üstünden tozları (yıkanmış olsa bile deterjan tozları giysi havları falan kalıyomuş) onunla almak falan :) neyseki kurutma makinası alınca kıyafet tozlarından kurtulduk...
Derin'den sonra yalnızca onunla ilgili şeylere karşı etrafımdakileri bunaltıcak derecede tiztiz oldum ben de...

[/QUOTE]

biz yazın da evdeyiz genelde,akşamüstü 1 saat falan çıkıyoruz o kadar, siz eşofmanları bile kalın kalın almışsınız park için belli oluyo :)
oyuncak listesi benim de kafamda var canım teker teker alıcam ben de,ama öncelikle lego gibi bişey istiyorum artık zamanı gibi...

biz yazın da evdeyiz genelde,akşamüstü 1 saat falan çıkıyoruz o kadar, siz eşofmanları bile kalın kalın almışsınız park için belli oluyo :)
oyuncak listesi benim de kafamda var canım teker teker alıcam ben de,ama öncelikle lego gibi bişey istiyorum artık zamanı gibi...[/QUOTE]

ben lego almıştım daha önceden
şimdi onunla oynuyorlar diyebilirim, rahatlıkla tak sök yapabiliyorlar

canım ankarada kış soğuk ve uzun
evimin hem altı hem üstü boş
yani evim çok ısınmıyor, eeeee sürekli yerdeler diye de özellikle kalın kıyafetler alıyorum

valla ben tozuna falan bakamıyorum, ütüleyemiyorum da artık
olduğu kadar diyorum

ben lego almıştım daha önceden
şimdi onunla oynuyorlar diyebilirim, rahatlıkla tak sök yapabiliyorlar

canım ankarada kış soğuk ve uzun
evimin hem altı hem üstü boş
yani evim çok ısınmıyor, eeeee sürekli yerdeler diye de özellikle kalın kıyafetler alıyorum

valla ben tozuna falan bakamıyorum, ütüleyemiyorum da artık
olduğu kadar diyorum
[/QUOTE]

legoyu seveceğini tahmin ediyorum ben de,bizde de tran var vagonlarında bikaç lego parçası var onlarla eğleniyo,daha çok parçası olsa oynar sanki, gidelim gelelim ben de ilk lego alıcam iri parçalı olanlardan...
ev ısısı konusunda çok şanslıyız biz canım, geçen kış evde hiçbişey yakmadan 24ün altına inmiyodu evin ısısı, altkata yeni gelenin çocuğu var hep yakıyo kombiyi,önceki seneler bu kadar değildi çünkü,kızımın şansına...
ben geçen kış bile hep bitakım penye pijamayla ya da penye tulumla tuttum derini,eşofmanları da dışarıda giyer diye aldım zaten evde giyemez onları...
ütü ben de kurutma makinası aldıktan sonra bıraktım uzun zamandır yapmıyorum,sadece ütü gerektiren dışarı giysilerini...
çocukla hele 2 çocukla herşeye yetişebilmek mümkün değil,hele benimki gibi kocan varsa zaman zaman pasaklı muamelesi bile görebiliyosun biçok kişinin ortalamasından daha temiz ve düzenli olsan bile :) daha dün akşam etrafta atılmış şeyleri görünce sen bu evde atılanı düşeni eğilip almıyomusun hiç diyo,ömrüm eğilip yerden atılanı dağılanı toplamakla geçince bi de üstüne bu laf gelince patladım yani... çocuk hiçbişeyi toplu görmek istemiyo,ben oyuncaklarıtopluyorum o dağıtıyo geze geze her tarafa bişeyler bırakıyo,canı sılıkıyo çekmeceyi boşaltıyo...

Kızımın terleme durumu hiç geçmedi.hala kafası ensesi terliyor uyurken..kışın daha az...bir forumda okudum şimdi kalpten dolayı yazan var sizlerde varmı terleme sorunu

Kızımın terleme durumu hiç geçmedi.hala kafası ensesi terliyor uyurken..kışın daha az...bir forumda okudum şimdi kalpten dolayı yazan var sizlerde varmı terleme sorunu
bizde daha önce de yazmıştım kalple ilgili büyüme yapmayan ufak bi delik ve bi damarda sabit bi darlık durumu var kontrolde takipteyiz bi sorunumuz yok çok şükür ama terleme sorunumuz yok canım,yani direkt bağlantılı bişey değildir, sıkıntı yapma, bi de Allah korusun öyle bişey olsa mutlaka kontrollerde muayene ediliyodur anormal bi ses duyup kalp doktoruna yönlendiriyolar...

[QUO

nikullanici, post: 36794298, member: 305701"]bizde daha önce de yazmıştım kalple ilgili büyüme yapmayan ufak bi delik ve bi damarda sabit bi darlık durumu var kontrolde takipteyiz bi sorunumuz yok çok şükür ama terleme sorunumuz yok canım,yani direkt bağlantılı bişey değildir, sıkıntı yapma, bi de Allah korusun öyle bişey olsa mutlaka kontrollerde muayene ediliyodur anormal bi ses duyup kalp doktoruna yönlendiriyolar...[/QUOTE]
Allah bütün yavrulara sağlık versin canım anne olmak ne zor herseyden bişey cıkarıyorum okudukca kafam bulanıyo..bir türlü rahat olamıyorum gerçi bir çok kişiye göre rahatım ama içim içimi yer hep içime atarım.

bugün ikizlere dedesi bir isteklerinin karşısında:
avcunuzu yalarsınız dedi
ve benimkiler tüm akşamüstünü avuç içlerini yalayarak geçirdi.

Ayyy cok konik bunlar

Cnm bnm oglumda cok terliyor tabi basida. Senin kadtettigin daha da farkli bisey mi bilmiorum ama arastirdikca insanin kafasi daha da karisio. Onemli bisey degildr icini ferah tut.

Ayyy cok konik bunlar

Cnm bnm oglumda cok terliyor tabi basida. Senin kadtettigin daha da farkli bisey mi bilmiorum ama arastirdikca insanin kafasi daha da karisio. Onemli bisey degildr icini ferah tut.
Evet başı daha cok tabi..uyurken bile..kafalar hep karışık canım

ayyy canım zor valla
ben bu konuda çok şanslıyım
maşallah diyeyim
hani eşi ne yapsa mükemmel zannedenler vardır ya
eşi iyi yemek yapar, çok düzenlidir, temizdir, titizdir
hıh işte o benim, tabi eşimin gözünden :)

bebeğin olduğu ev derli toplu olamaz ki
bizim evde de ben sürekli bir şeyleri derleyip toplama modundayım, ama bazen iş çığrından çıkıyor
hatta biz o çığrından çıkmış ev halini sürekli fotoğraflıyoruz, anısı olsun diye

benim evimin her yeri el halısıdır
ve o halılara da epey para verdiğim için temiz kullanmaya gayret ederdim
ederdim diyorum, ikizlerden sonra eren kaka yaptı, defalarca çiş kaçırdılar, çorbaları döküldü vs...
eşim sonra dedi ki:
duygu her şeyi gözden çıkarmış, evi, mobilyayı
çünkü bir yerden sonra yetişemiyorum temizliğe ve düzene

ama benim kafamda senle ilgili hep çok temiz, titiz, düzenli oluşunla ilgili imaj var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…