• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
hayırlı olsun canım şimdiden...

biz bayadır tek uyku yapıyoruz bi buçuk saatlik,eskiden bş de yaklaşık 1 saatlik uykumuz vardı,şimdi 1 buçuk saatlik tek uykumuzdan uyanır uyanmaz daha tam ayılmadan hemen ayağıma alırsam bi saate yakın da öyle uyuyo... ama bizim gece uykularımız çok bozuldu sık sık uyanıyo sık sık ayağımda sallayıp yanıma yatırıyorum odasına git gel zor oluyo,emziği bıraktıktan sonra böyle olduk... emziği versem ağzına dalıverirdi hemen,hatta çoğu zaman kendi bulur takar ağzına devam ederdi uykuya iyi mi ettim kötü mü bilmiyorum...

gönlünüze göre bi yer olur inşallah,korkma ödeniyo canım eşin haklı yıllarca kira ödeyeceğine biraz daha öder kendi evine öder... bence babaanne bakıcaksa için rahat etsin,düzeni bozulacak diye bakma da yeni düzeni olucak diye bak istersen...
ben de ayni senin gibi uykudan uyaninca tekrar salliyorum bir saat kadar daha uyuyo elh:D

Kızlar merhaba,
Bebekleriniz ve siz çok çok iyisinizdir inşallah.
Ben hayata baktığım toz pembe gözlüklerimi kaybettim.
Ararım, tararım, hiç bir yerde bulamam.
Ne oldu bilmiyorum, tatil dönüşümü, Gökalp'in yoruşumu.
Çok kaygılı, gergin ve mutsuzum.
Hiç bir sebep yok. Görünürde her şey olması gerektiği gibi.
Ama ben mutsuzum.
Geçecek biliyorum, derdim kendime, onu da diyemiyorum.
sanırım Gökalp'ten oldu. Bambaşka bir bebek oldu, tatmin edemiyorum, gönlünü hoş tutamıyorum.
Hele dün bakıcısına verdikten sonra en az bir saat çığlık çığlığa ağladı. Evden çıkamadım hemen, üst kattan sesleri nasıl geliyor.
Kadın, böyle devam ederse ben bakamam, dedi.
O da tuz biber oldu.
Daha önce verip sıvışıyordum, şöyle bir bakıyormuş, beni göremeyince oyuna dalıyormuş.
Şimdi arkasını bir dönmüş, ben yokum, susturamamış kadın.
Akşam gelince de iyiydi tabii. Lakin gözlerinin önü çökmüş sinirli sinirli ağlamaktan.
Bugün kaçmayacağım, daha doğrusu bundan sonra, neden gittiğimi ve ne zaman geleceğimi söyleyeceğim.
Yine ağlayacak ama belki anlar, sıvışmaktan iyidir.
Üstüne üstlük biraz rahatsızım, sanırım Gökalp'e de bulaştı. Şimdi bir de hasta olursa o yük de binecek omuzlara.
Bir daha tatile gitmeyeceğim.

Canlar merhaba hepinize.umarim herkes iyidir...Reyyan ve ablasi artik krese gidiyor..o kadar cabuk alisdilarki maşallah. .Nazli icin artik zamani gelmişdi.ama Reyyan küçük diye tereddut etmisdim çok. Ama iyiki gidiyorlar ikisi.beraber olmalari çok çok iyi. ..bizden haberler böyle. .yememizde iyi şükür. Pek kilo alamasada güzel besleniyor..

kısmetinizde bir yer vardır sizi bekleyen
hep evde olduğun için çalışmak ilk başta ürkütücü gibi gelebilir ama öyle değil aslında
maddi manevi bir rahatlama geliyor insana
ama işte ne kadar yorulsan da evde de seni bekleyen bir o kadar işin ve bebeğin olduğu için daha fazla yıpranırsın
ama ben bir de şöyle düşünüyorum,
bizim çalışmamız da onlara daha rahat imkanlar sunabilmek için
düzeninden korkma canım
hemen adapte oluyorlar ortamlarına
hem gör bak, sana yaptıklarını babaanneye hiç yapmayacak ve bakımı çok kolay olacak
çünkü tüm naz niyaz anneye
Maddi ve manevi olarak rahatlamaya gerçekten çok ihtiyacım var cnm. Çalışmayınca her istediğini alamıyor insan maalesef, bunaldığım zmnlarda da çıkıp hava almak istiyorum ama çocuğu bırakıcak yer yok evde otur otur bunalıyorum bu sefer eşime falan yansıtıyorum ister istemez. Kayınvalideme yakın olursam bu açıdan biraz daha rahat olucağımı düşünüyorum hem de çalışana kadar oğlumu alıştırmış olurum belki. Hakkımızda hayırlısı olsun diyorum artık napıyım.

hayırlı olsun canım şimdiden...
Teşekkür ederim cnm inşallah

gönlünüze göre bi yer olur inşallah,korkma ödeniyo canım eşin haklı yıllarca kira ödeyeceğine biraz daha öder kendi evine öder... bence babaanne bakıcaksa için rahat etsin,düzeni bozulacak diye bakma da yeni düzeni olucak diye bak istersen...
Yeni düzeni olucak güzel bi bakış açısıymış sevdim :KK66:
Kızlar merhaba,
Ama ben mutsuzum.
sanırım Gökalp'ten oldu. Bambaşka bir bebek oldu, tatmin edemiyorum, gönlünü hoş tutamıyorum.
Hele dün bakıcısına verdikten sonra en az bir saat çığlık çığlığa ağladı. Evden çıkamadım hemen, üst kattan sesleri nasıl geliyor.
O da tuz biber oldu.
Daha önce verip sıvışıyordum, şöyle bir bakıyormuş, beni göremeyince oyuna dalıyormuş.
Akşam gelince de iyiydi tabii. Lakin gözlerinin önü çökmüş sinirli sinirli ağlamaktan.
Bugün kaçmayacağım, daha doğrusu bundan sonra, neden gittiğimi ve ne zaman geleceğimi söyleyeceğim.
Üstüne üstlük biraz rahatsızım, sanırım Gökalp'e de bulaştı. Şimdi bir de hasta olursa o yük de binecek omuzlara.
Cnm bizde de durum aynı maalesef istediği olmayınca yerlere kapanmalar çığlıklar inatlaşmalar falan alıştım ben üstüne gitmiyorum o an. Bikaç hafta önce hat safhadaydı bunlar bu aralar biraz daha azaldı çok şükür. Bu da geçicek elbet. Bakıcı da hemen pes etmiş ya çocuk bu annesini yanında istiyor ağlıycak tabi. Umarım herşey gönlünce olur cnm:KK36:

20140824_115820.jpg

Bu da bizden bi foto. Şapkamız özel dedemiz yaptı :KK48:

İnşallah canım ama zor işlermiş bunlar ya nisandan beri ev arıyoruz birkaç tanesi tam olucak derken aksilikler çıktı olmadı bakmaya devam. Ödeme konusu benim de aklımı kurcalayıp duruyor bi de çocuk varken nasıl altından kalkıcaz diyorum ama eşim kendine güveniyor kiraya vermektense kredi öderim diyor. Bi an önce bulsak da ben de iş bakmaya başlıycam artık. Evde çok bunaldım gerçekten ama bi taraftan da oğlumu nasıl bırakıcam diyorum babannesi bakıcak gerçi ama düzeni alt üst olucak. Yani arkadaşım kafam o kadar karışık ki :KK64:

Canım iyi, stressiz bir işin olursa inan çalışmak sana çok iyi gelecek. Hem ardaya babaannesi bakacakmış. Bundan iyisi var mı? Bakıcıya bırakmak zorunda değilsin. Ben çalıştığım için kendimi çok iyi hissediyorum. Sana da tavsiye ederim

Kızlar merhaba,
Ama ben mutsuzum.
O da tuz biber oldu.

Asyaseyhancım hatırlar mısın sonsy’nin çok bunaldığı ve içini buraya döktüğü bir dönemde onu eleştirmiştin ve biraz da suçlamıştın. O geldi şimdi benim aklıma. Herkesin dönem dönem çok bunaldığı, gerçekten zor şeylerle uğraştığı, bu zorlukların üstesinden tek başına gelemediği zamanları oluyor. Sen de şimdi bu dönemdesin. Tavsiyem çevrendekilerden açık ve net bir şekilde yardım iste. Her kim olursa, eşin, annen, kardeşin veya arkadaşın. Bazen desteksiz yürünmüyor bu hayatta.

Asyaseyhancım hatırlar mısın sonsy’nin çok bunaldığı ve içini buraya döktüğü bir dönemde onu eleştirmiştin ve biraz da suçlamıştın. O geldi şimdi benim aklıma. Herkesin dönem dönem çok bunaldığı, gerçekten zor şeylerle uğraştığı, bu zorlukların üstesinden tek başına gelemediği zamanları oluyor. Sen de şimdi bu dönemdesin. Tavsiyem çevrendekilerden açık ve net bir şekilde yardım iste. Her kim olursa, eşin, annen, kardeşin veya arkadaşın. Bazen desteksiz yürünmüyor bu hayatta.

Metrocum, hatırlamak için unutmak gerekir.
Ben hiç unutmadım ki hatırlayayım.
Hep aklımdadır.
Şimdi, gerginlikten, stresten, kaygıdan sana çattığımı/çatacağımı düşüneceksen hiç okuma satırlarımı.
Sonsy'e iki mesaj yazmıştım ben. İlkinde iç dökümünü yazmıştı, ben de rahatlatmak istedim.
Hani bu tabir-i caizse intihar etmek için balkona çıkmış, bir ayağını demirin ötesine atmış bir haldi.
Ona ben ve diğer arkadaşlar güzellikleri göstermeyi, bu dumanlı, sisli, puslu havanın geçeğini söyledik. Hep birlikte, koro halinde.
O ne demişti? Bunu hatırlayabiliyor musun?
Hiç bir şeyin asla ve asla düzelmeyeceğini söyleyip öbür ayağını da parmaklığın ötesine atmıştı.
Benim ona yazdığım mesajda hiç bir şekilde -altını çizerek söylüyorum hiç bir şekilde- en ufak bir sarsıcı söz, kırıcı hareket, ve senin iddia ettiğin gibi SUÇLAMA olmadı. O, üslubunu değiştirince ben de "SONSY'CİM, İYİ OLDUĞUNDA GÖRÜŞELİM" yazdım. Bitti gitti.
Bi bakıcam, bulabileceğimi sanmıyorum ama, bakacağım mesajlara.
Şimdi, gerginlikten, stresten, kaygıdan yazıyorum bu satırları
Doğru, kaygılı, stresli, öfkeliyim.
Arkamda, gideceğimi anlayıp, paçalarıma yapışan, sesi tüm apartmanı inleten bir evlat bıraktım.
Kan ter içinde kalıp, -kıyafetimi bile terden giyemedim- attım kendimi işe.
Şimdi de kafam allak bullak.
Bir bakayım da geleceğim.

Hayır, neyin peşinde, neyin iddiasındayım ki? Neyi arıyorum?
Bilenler, okuyanlar bilir, içini döktüğü için eleştirmedim ben onu, asla suçlamadım, suçlamadım. Geçici bir sallantı, hafif bir deprem yaşadığını söyledim.
O da "sizin tuzunuz kuru" mahiyetli yazınca, "sonra görüşelim" dedim.
Açık konuşuyorum, amacım seni kırmak değil, ama "etme bulma dünyası, bak, sen de aynı pozisyondasın" ima'n canımı sıktı.
Umarım ben yanlış anlamışımdır.

Cevap hakkın doğdu ya, Kadınlar Kulübü'ne son mesajımı bu hakka binaen kullanacağım.

canım 2 yaş sendromuna erken girebiliyolarmış bu çağda,facedeki grupta da çok yazılıyo hemen hemen hepsi huy değiştirdi daha hırçınlar daha çok tutturuyolar daha çok ağlıyolar,benimki de öyle oldu,geçicek...
bi de bakıcıya bırakırken bence de çaktırmadan kaçma,görümcemin kızından biliyorum o öyle yapardı yanımızda bırakırdı annesine kaçardı arkasından sinir krizi geçirircesineağlayıp bilinçsizce yerden yere atardı kendini bi keresinde görmüştüm baya korkmuştum... konuş hep şimdi olmasa da zamanla anlar,kandırılıp bırakıldığı hissine kapılmasın...

aaa neler olmuş,neler yazılmış,ben asyaseyhanın ilk mesajından sonra yazmıştım cvbımı, gönderememiştim kızımı besleyip uyutup geldim göndere bastım sonradan okudum yazılanları...
kızlar bi gerginlik bi küskünlük daha olmasın yapmayın kaç kişi kaldık zaten burada, basedilen olay sonrası sonsy de buraya küsüp gitmişti, lütfen siz de yapmayın...
o gün için ben asyaseyhanın sonsy i hep negatif olmakla suçladığını bardağın dolu tarafından bakmayı tavsiye ettiğini hatırlıyorum, kötü niyetli bi tavsiye değildi biliyorum,ama sonsy sanırım burada anlattığından da bunalımlı günler yaşıyodu ve o da anlaşılamadan eleştirildiğini düşündü sanırım...
asyaseyhancım geçicek sıkıntın,tabi ki alışıcak oğlun daha yeni açıld okullar ne zamandır beraberdir normal bu tepkiler, o ve sen bu haldeyken aile huzurunuza da yansır belki gerginlik tahmin ediyorum o da dolayısyla geçicek...
metrocum senin de kötüniyetli olmadığının farkındayım... ben de eskiden beri sonsynin paylaşımlarını severek okurdum,sonrasında da görüştüğüm için büyütmeden gerçekçi sıkıntılar yaşadığını da biliyorum zaten...
lütfen kırılmayalım küsmeyelim...

Eki Görüntüle 1234272

Bu da bizden bi foto. Şapkamız özel dedemiz yaptı :KK48:
canım oğlunun resmi gümbürtüye gitmeyecek unutmayacağım kadar çok tatlı,onu da yazıcam tabi,maşallah ona ya,ne giyse ne taksa yakışır cinsten,çuval olsa yakışır derler ya,kağıt da olsa çok yakışmış :) maşşallah ona...

heeyyyyyyyyyyy sakin olalım lütfen
asyaseyhan son mesaj ne demek ya
lütfen ama
biz ne olacağız peki, muhabbetimiz, sıkıntımız, mutluluklarımız, paylaşımlarımız
kabul etmiyorum dostum yazmamanı

canım ben evden çıkarken dizlerimi kırıp onların göz hizasına geliyorum, ellerini tutuyorum
annecim ben şimdi işe gidiyorum, ama işim biter bitmez geleceğim
ağlamak yok tamam mı anneciğim diyorum
ikisini de birkaç kez öpüyorum
ilk üç gün ağladılar, 4. gün yani bugün ağlamadılar canım
Gökalp de alışacak, nasıl her an yanında olmana alıştıysa olmamana da alışacak
biz çalışan anneleriz canım, bunları yaşayacağımızı biliyorduk değil mi?
olaylar sıcak olduğu için canım çok yanıyor
ama geçecek annesi

Kızlar merhaba,
Ama ben mutsuzum.
O da tuz biber oldu.

Arkadaşım ne oldu sana? Sakin ol. Son mesaj falan olur mu? Bizler yazışıp sorunları, mutlulukları paylaşıyoruz. Sorunları azaltmak, mutlulukları çoğaltmak için uğraşıyoruz. Sorunlar yeni sorun yaratmamalı. Zaman zaman hayat hepimizi zorluyor ama biz sadece kendimize oluyor sanıyoruz. Lüften öfkeyle hareket etmeyin. Biraz sakinleşin sonra hep birlikte yazışmaya devam edelim. İnan sadece Gökalp değil sıkıntılı olan hemen hemen hepsi aynı durumda. Çünkü bazı dönemler çok zor geçiyor. Bizde aynı durumdayız Cansu da sabrımı zorluyor bazen. Benim artım benden başka ilgilenecek baba ve abiler var. Sen yoğun olarak Gökalp le vakit geçirdiğin için yorulmuş olman çok normal. Senin de dediğin gibi geçecek biraz sabır.

Şimdi ben ne söylesem, ne yazsam??? Bilemedim…

Herkese iyi cumalar ve güzel bir haftasonu diliyorum.

Canım iyi, stressiz bir işin olursa inan çalışmak sana çok iyi gelecek. Hem ardaya babaannesi bakacakmış. Bundan iyisi var mı? Bakıcıya bırakmak zorunda değilsin. Ben çalıştığım için kendimi çok iyi hissediyorum. Sana da tavsiye ederim
Çalışmanın bana da iyi geleceğini düşünüyorum cnm. Babannesi bakacağı için de bi yandan içim rahat ama ne bileyim torunlarına pek kıyamazlar ya her istediğini yapıcaklar abur cubura alışıcak sonra şımarıcak sözümü dinlemiycek endişem bu belki de.

maşallah çok tatlı oğluşun. nasıl da bilmiş bilmiş bakıyor... bakışlarına bayıldım.
Sağol cnm sorma valla konuşamıyor ama herşeyi anlıyor herşeyi anlatıyor pek bilmiş :)

Hayır, neyin peşinde, neyin iddiasındayım ki? Neyi arıyorum?
Bilenler, okuyanlar bilir, içini döktüğü için eleştirmedim ben onu, asla suçlamadım, suçlamadım. Geçici bir sallantı, hafif bir deprem yaşadığını söyledim.
O da "sizin tuzunuz kuru" mahiyetli yazınca, "sonra görüşelim" dedim.
Açık konuşuyorum, amacım seni kırmak değil, ama "etme bulma dünyası, bak, sen de aynı pozisyondasın" ima'n canımı sıktı.
Umarım ben yanlış anlamışımdır.
Canım sanal ortamda yazıştığımız için karşı tarafın yazdıklarını o anki ruh halimizle okuyoruz ister istemez. Yazan kişinin jestlerini,mimiklerini,ses tonunu bilemediğimiz için yanlış anlaşılmalar oluyor illa ki. Ve bana kalırsa burda da şu an öyle bi durum söz konusu bi yanlış anlaşılma var. Hamilelikten itibaren zor dönemler yaşadık zmn zmn yine yaşıyoruz. Ama geriye baktığında daha zorlarını geçirmedik mi?Bu da geçicek.Ya gelip geçicek ya delip geçicek ama bi şekilde geçicek işte. Ben aranıza yeni katıldım sayılır ve seni hep olumlu,yapıcı tavırlarınla hatırlıyorum. Şu an Gökalp'te sen de alışma sürecinden geçiyorsunuz. Ben bile bu yaşımdayım annem biraz bende kalıp evine döndüğü zmn inan ki arkasından ağlıyorum hala. Biz seni seviyoruz ve sıkıntımız olduğunda o güzel cümlelerinle bize destek olmak için,içimizi rahatlatmak için aramızda olmanı istiyoruz .son mesaj falan kabul etmiyoruz :KK66:

canım oğlunun resmi gümbürtüye gitmeyecek unutmayacağım kadar çok tatlı,onu da yazıcam tabi,maşallah ona ya,ne giyse ne taksa yakışır cinsten,çuval olsa yakışır derler ya,kağıt da olsa çok yakışmış :) maşşallah ona...

brc
maşallah kuzuma
yenikullanıcıya katılıyorum, çuval giyse yakışır delikanlıya
Eki Görüntüle 1234272
Teşekkür ederim arkadaşlar sağolun.Burdaki tüm kuzucukların maşallahı var valla hepsi birbirinden tatlı. Kız olanlarına ayrıca bakıyorum ilerde lazım olur diye :KK48:

Back