2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Canım aslına bakarsan çok ta kafaya takmıyorum, yemeyi bilmeyen yetişkin görmedim. :) Evde olduğum zaman problem yok, severse her şeyi yedirebiliyorum blenderdan geçirerek ama gittiğimiz yerlerde problem olabiliyor. Bayramda eşimin memleketine gittik. Gitmeden önce ablasını arayıp'' blenderınız var mı yoksa getirelim'' diye sordum. Gerçi orada da sıcaktan mıdır nedir devam sütünden başka bir şey yemedi 2 hafta boyunca hiç yediremedim. Buraya dönünce düzeldi. Oraya park yatağımızı bile taşıdık. Öyle de garip huylarımız var.

Canım bunu ben de uygulayabileceğimi sanmıyorum. Benimki acıktığında çok sabırsız, çok ta ağlar ama istediği şeyi vermezsen yine de yemez. İnternetten araştırdım. 2- 2 buçuk yaşına kadar çiğnememesi normal demiş doktorlar. Bebekler emmeye programlıymış, kimisi çiğnemeyi geç öğrenebiliyormuş. Aşı için sağlık ocağına gittiğimde de sorarım, ama şimdilik çok ta endişelenmiyorum. Öğrenir inşallah. Arada eline hep bir şeyler veriyorum zaten, evin her yanından çıkıyor verdiklerim. Elbet öğrenir inşallah :)

dun alisveris merkezine gittik ogluma biseyler almaya. ayakkabi aldik arabaliydi goruntusu ayagindan cikaramadik odeme yaparken bile:) sonra ceket begendim mevsimlik nasil duracak diye denedim yine cikaramadik ustunden onu da aldik. alisveris merkezinde baya bi sure ceketle dolandi yaz gunu sonra eline pogaca verdim onu yerken cikardim ceketi artik. cok mutlu oluolar yaaa yeni bisey alinca:)

arkadaslar bir de bu suratlar nerde yaa cikmiyo artik

benimki uzun zamandır öyle canım yeni bişey alınmasını giymesini çok seviyo ayna karşısında seyrediyo da seyrediyo kendini, çıkarınca dediğin gibi kıyamet kopuyo...
suratlar da yazı yazdığımız tabloda üst satırda tüm simgelerin olduğu yerde bi gülen yüz var ona basınca çıkıyo canım...

yarın okul açılıyor yaaaa
belki iyi gelir canım ya çocuklarla da hep beraber olmak kolay değil... bi de sende 2 tane...

resim yüklemeye çalışıyorum ama resimlerin boyutu büyük geliyor yaaaa
resimlerin boyutunu küçültmeyi anlatabilir misiniz?

Kızlar merhaba, merhaba, merhaba.
Tatildeyken bile takip etmiştim de sizi, şu on gündür doğru dürüst bakamadım.
Oğlum bir acayip oldu, mağara adamı gibi ses çıkarıp illa bir şeyler istiyor.
Bir baba, meme, mama diyordu, ara sıra keyfi isterse dediğimiz basit kelimeleri tekrarlıyordu.
Şimdi "gaga" öğrenmiş, "g" harfini keşfediyor.
Bi görseniz, acayip huysuz, hırçın, gergin.
"Hayır, olmaz, yapma annecim" dediğim an kıyametler koparıyor, kendini halıya fırlatıyor, el ayak debeleniyor.
Offf ki ne off.
Kimseyi kınamadım ama bu aksilikler nerden çıktı böyle, bu inatlaşmalar.
Babasıyla gaaaayet iyi, onun sözünü dinliyor, beni hiç dinlemiyor.
Babası da çıkışıyor zaman zaman, ben de.
Hele bir kaç gün öncesi felaketti. Eşimle birbirimize girdik, o gergin ben gergin, Gökalp'i bu ortamda söylemiyorum bile.
Ertesi sabah gece 1,5'da yatan oğlum, 7'de uyandı, beni itiyor, ağlıyor. Huysuzlanıyor.
Ne yapsam memnun olmuyor.
Onla bir yatıyoruz yaa, arkamı ona döndüm, bir hışımla yastığa birkaç kez vurdum, dilimle dişim arasında "of yaaa yeter artık," diyerek. Aman bir baktım içli içli ağlamaya başladı. Nasıl kötü oldum anlatamam. Öğlen farkettim ki sivrisinek yemiş, ondanmış ağlayışı. Daha kötü oldum, daha kızdım kendime.
Uyku düzeni diye bir şey kalmadı. Daha doğrusu "düzenimiz" kalmadı.
Bi bakıyorum gündüz uykusu sıfır, akşam 8,30 da yatıyor, ama tüm gün beni tüketerek.
Bi bakıyorum günde 2,5 saat uyuyor.
Onla oynuyorum, yoruyorum, yoruluyorum, duş aldırıyorum rahatlasın diye, nafile.
Rabbim bu günlerimizi aratma.

Yarın bende de mesai başlıyor, kaygı da.
Bakıcı ne yapacak bilmiyorum.
Geçen hatırlasın diye çıkardım yanına, kadın kızdı Gökalp'e, o da elindeki fincanı yere fırlattı.
[Bakıcı üst katta teyzemiz, çiçek gibi bakıyor oğluma, şüphem yok. Anneanne gibi.]
Düşünüyorum da acaba çok mu azarlıyorum oğlumu.
Offffff.

belki de ama
arkamdan ağlıyorlar ya
o zaman çok üzülüyorum, iyice alışmıştık birbirimize 2 aydır
evet canım anlıyorum derin de babasının arkasından ağlıyo diye camdan bakmıyoruz,arabaya binene kadar gülüyo hala görüş alanında diye,arabaya binip kapıyı kapattıktan sonrası çok kötü oluyo... evden çıkarken mutlaka apartman boşluğunda bikaç tur atıyolar şarkı söyleyerek kucakta sonra ben kapıda karşılıyorum sevinçle alıyorum kızım gelmiş hoşgelmiş falan babaya hayırlı işler diyoruz öyle kanıyo,ama acelesi varsa böyle vedalaşmadan çıkmışsa ya da biz o çıkarken kahvaltı yapıyo olursak falan çok ağlıyo yine,yani illa şarkılı bi tur atılıcak kucakta...

resim yüklemeye çalışıyorum ama resimlerin boyutu büyük geliyor yaaaa
resimlerin boyutunu küçültmeyi anlatabilir misiniz?

bilen anlatsın çünkü ben de foto.makinasıyla çektiklerimi atamıyorum tel.la çektiklerim atılıyo

yenikullanıcı, canım ben yazarken yazmışsın, Microsoft office'de ben bazı resimleri kırpıp ebatını küçültmeye çalışıyorum. kimi oluyor kimi olmuyor.

canım huy değişimi uyku için inatlaşma istediği şeylerin artması yapılmadığında verilmediğinde sinirlenme ağlama kendini yere atmalar bizde de var... bu durumda biz de geriliyoruz haliyle... bi de yemek yememe durumumuz var bu ara yine...
dediğin gibi iyi olsunlar yeter ki...

nihayet yükleyebildim,ama yine tel.la çektiklerimden...
işte bizim son hallerimiz,siz de gönderin kuzuların son hallerini kızlar hep söylüyorum kimseden ses yok...
papatyacım ikizleri merak ediyorum zaten sen göndericeksin sanırım,umarım yükleyebilirsin...

saolasin cnm

Allah kolaylik versin cnm gercekten zorlaniyor insan bazen.

ben daha gecen gun netten baktim. bagiriyorum bazen cocuga dayanamayip. insan sabirli olamiyor herzamn malesef ama kendimiz ogretiyoruz iste cocuga kotu huylari. psikiyatrislerin yazilarin falan inceledim yuksek ses tonuyla konusmanin onlar uzerinde ne kadar kotu etki biraktigini yaziordu. her seyi o da ogreniyor. onu okudugumdan beri daha sabirli olmaya sesimi yukseltmemeye calisiyorum

yeni kullanıcı canım sayfamızı mis gibi kızınla süsledin valla
maşallah kızıma
o cebi işlemeli pembe tişörtün bizde de 3 rengi var
beyaz, nar çiçeği ve sarı :)

biz bugün 18.ay aşılarımızı olduk
iki bacaktan bir de ağızdan olmak üzere 3 tane
akılları iyice eriyor artık
çok ağladılar, hemşireye saldırdılar falan
ama çabuk teskin oldular
kızım 77cm 9.5 kilo
oğlum ise 10.5 kilo 80 santim olmuş
persentilleri epey düşük ama yapacak bir şey yok
çok şükür sağlıklılar

hemşire dil gelişimlerini çok beğendi
hemşire ilk iğneyi yaptı
"yapma acıdı " diye bağırınca benimki çok şaşırdı hemşire ablamız
sağlık ocağından elini uzatıp "anne tut" dedi benim kuşum

kim kaka yaptı kızım diyorum
anne diye cevap veriyorlar
aaaaa suyu kim döktü buraya diyorum
babaanne diyorlar
ha bire uyduruyorlar her şeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…