- 15 Kasım 2009
- 1.417
- 632
- 363
Canım aslına bakarsan çok ta kafaya takmıyorum, yemeyi bilmeyen yetişkin görmedim. :) Evde olduğum zaman problem yok, severse her şeyi yedirebiliyorum blenderdan geçirerek ama gittiğimiz yerlerde problem olabiliyor. Bayramda eşimin memleketine gittik. Gitmeden önce ablasını arayıp'' blenderınız var mı yoksa getirelim'' diye sordum. Gerçi orada da sıcaktan mıdır nedir devam sütünden başka bir şey yemedi 2 hafta boyunca hiç yediremedim. Buraya dönünce düzeldi. Oraya park yatağımızı bile taşıdık. Öyle de garip huylarımız var.canım moralini bozmak için söylemiyorum ama arkadaşımın kızı sanırım 4 yaşında falandı hala ağzının içinde top gibi yapıp bekliyordu lokmasını, ısrarla yutmuyordu, bir süre sonra arkadaşım lokmasını çıkarttırıyordu ağzından
yanağının dış kısmından da belli oluyordu o top gibi lokması.
Canım bunu ben de uygulayabileceğimi sanmıyorum. Benimki acıktığında çok sabırsız, çok ta ağlar ama istediği şeyi vermezsen yine de yemez. İnternetten araştırdım. 2- 2 buçuk yaşına kadar çiğnememesi normal demiş doktorlar. Bebekler emmeye programlıymış, kimisi çiğnemeyi geç öğrenebiliyormuş. Aşı için sağlık ocağına gittiğimde de sorarım, ama şimdilik çok ta endişelenmiyorum. Öğrenir inşallah. Arada eline hep bir şeyler veriyorum zaten, evin her yanından çıkıyor verdiklerim. Elbet öğrenir inşallah :)Canım uzun bir doktor cevabından alıntı. 8 saat lik açlık değil 3-4 günde ancak düzelebileceği belirtiliyor.
http://www.annenotlari.com/oku/7035/cocugum-yemek-yemiyor-ne-yapmaliyim
Ama sorun çocuğun herşeyi reddetmesi, hiçbirşey yememesi ise bu daha farklı bir durum. Çocuk kaç gün yememiş tam belirtmemişsiniz ama ertesi gün de yemeyince çaresizlik duygusu yaşamışsınız sanırım. Çocuklar abur cubur yemese de 2-3 gün acıkmayabiliyor. Açlığa dayanıklılık konusunda yetişkinlerden daha güçlüler. Bir de anneyle çatışma durumunda iseler inatla 3-4 gün yemeyebiliyorlar. Ama bu 3-4 günlük dönemi atlatabilir, çocuğa karşı zorlamayan tutumunuzu devam ettirirseniz çocuk kendi iştahıyla yemeye mutlaka başlayacaktır. Hiç kimse açlığa uzun süre dayanamaz.
Bu 3-4 günlük dönemde, çocuğun kendi kendine yiyebileceği doyurucu şeyleri masa üzeri gibi kolayca alabileceği yerde bırakın. Neyi seviyorsa artık, kek, poğaça, köfte gibi. Yediği zaman da aşırı ilgi göstermeden, gülümseyerek acıktın demek afiyet olsun canım kızım filan deyin geçin.
dun alisveris merkezine gittik ogluma biseyler almaya. ayakkabi aldik arabaliydi goruntusu ayagindan cikaramadik odeme yaparken bile:) sonra ceket begendim mevsimlik nasil duracak diye denedim yine cikaramadik ustunden onu da aldik. alisveris merkezinde baya bi sure ceketle dolandi yaz gunu sonra eline pogaca verdim onu yerken cikardim ceketi artik. cok mutlu oluolar yaaa yeni bisey alinca:)
arkadaslar bir de bu suratlar nerde yaa cikmiyo artik
belki iyi gelir canım ya çocuklarla da hep beraber olmak kolay değil... bi de sende 2 tane...yarın okul açılıyor yaaaa
belki de amabelki iyi gelir canım ya çocuklarla da hep beraber olmak kolay değil... bi de sende 2 tane...
evet canım anlıyorum derin de babasının arkasından ağlıyo diye camdan bakmıyoruz,arabaya binene kadar gülüyo hala görüş alanında diye,arabaya binip kapıyı kapattıktan sonrası çok kötü oluyo... evden çıkarken mutlaka apartman boşluğunda bikaç tur atıyolar şarkı söyleyerek kucakta sonra ben kapıda karşılıyorum sevinçle alıyorum kızım gelmiş hoşgelmiş falan babaya hayırlı işler diyoruz öyle kanıyo,ama acelesi varsa böyle vedalaşmadan çıkmışsa ya da biz o çıkarken kahvaltı yapıyo olursak falan çok ağlıyo yine,yani illa şarkılı bi tur atılıcak kucakta...belki de ama
arkamdan ağlıyorlar ya
o zaman çok üzülüyorum, iyice alışmıştık birbirimize 2 aydır
resim yüklemeye çalışıyorum ama resimlerin boyutu büyük geliyor yaaaa
resimlerin boyutunu küçültmeyi anlatabilir misiniz?
Kızlar merhaba, merhaba, merhaba.
Tatildeyken bile takip etmiştim de sizi, şu on gündür doğru dürüst bakamadım.
Oğlum bir acayip oldu, mağara adamı gibi ses çıkarıp illa bir şeyler istiyor.
Bir baba, meme, mama diyordu, ara sıra keyfi isterse dediğimiz basit kelimeleri tekrarlıyordu.
Şimdi "gaga" öğrenmiş, "g" harfini keşfediyor.
Bi görseniz, acayip huysuz, hırçın, gergin.
"Hayır, olmaz, yapma annecim" dediğim an kıyametler koparıyor, kendini halıya fırlatıyor, el ayak debeleniyor.
Offf ki ne off.
Kimseyi kınamadım ama bu aksilikler nerden çıktı böyle, bu inatlaşmalar.
Babasıyla gaaaayet iyi, onun sözünü dinliyor, beni hiç dinlemiyor.
Babası da çıkışıyor zaman zaman, ben de.
Hele bir kaç gün öncesi felaketti. Eşimle birbirimize girdik, o gergin ben gergin, Gökalp'i bu ortamda söylemiyorum bile.
Ertesi sabah gece 1,5'da yatan oğlum, 7'de uyandı, beni itiyor, ağlıyor. Huysuzlanıyor.
Ne yapsam memnun olmuyor.
Onla bir yatıyoruz yaa, arkamı ona döndüm, bir hışımla yastığa birkaç kez vurdum, dilimle dişim arasında "of yaaa yeter artık," diyerek. Aman bir baktım içli içli ağlamaya başladı. Nasıl kötü oldum anlatamam. Öğlen farkettim ki sivrisinek yemiş, ondanmış ağlayışı. Daha kötü oldum, daha kızdım kendime.
Uyku düzeni diye bir şey kalmadı. Daha doğrusu "düzenimiz" kalmadı.
Bi bakıyorum gündüz uykusu sıfır, akşam 8,30 da yatıyor, ama tüm gün beni tüketerek.
Bi bakıyorum günde 2,5 saat uyuyor.
Onla oynuyorum, yoruyorum, yoruluyorum, duş aldırıyorum rahatlasın diye, nafile.
Rabbim bu günlerimizi aratma.
saolasin cnmbenimki uzun zamandır öyle canım yeni bişey alınmasını giymesini çok seviyo ayna karşısında seyrediyo da seyrediyo kendini, çıkarınca dediğin gibi kıyamet kopuyo...
suratlar da yazı yazdığımız tabloda üst satırda tüm simgelerin olduğu yerde bi gülen yüz var ona basınca çıkıyo canım...
belki iyi gelir canım ya çocuklarla da hep beraber olmak kolay değil... bi de sende 2 tane...
Allah kolaylik versin cnm gercekten zorlaniyor insan bazen.Kızlar merhaba, merhaba, merhaba.
Tatildeyken bile takip etmiştim de sizi, şu on gündür doğru dürüst bakamadım.
Oğlum bir acayip oldu, mağara adamı gibi ses çıkarıp illa bir şeyler istiyor.
Bir baba, meme, mama diyordu, ara sıra keyfi isterse dediğimiz basit kelimeleri tekrarlıyordu.
Şimdi "gaga" öğrenmiş, "g" harfini keşfediyor.
Bi görseniz, acayip huysuz, hırçın, gergin.
"Hayır, olmaz, yapma annecim" dediğim an kıyametler koparıyor, kendini halıya fırlatıyor, el ayak debeleniyor.
Offf ki ne off.
Kimseyi kınamadım ama bu aksilikler nerden çıktı böyle, bu inatlaşmalar.
Babasıyla gaaaayet iyi, onun sözünü dinliyor, beni hiç dinlemiyor.
Babası da çıkışıyor zaman zaman, ben de.
Hele bir kaç gün öncesi felaketti. Eşimle birbirimize girdik, o gergin ben gergin, Gökalp'i bu ortamda söylemiyorum bile.
Ertesi sabah gece 1,5'da yatan oğlum, 7'de uyandı, beni itiyor, ağlıyor. Huysuzlanıyor.
Ne yapsam memnun olmuyor.
Onla bir yatıyoruz yaa, arkamı ona döndüm, bir hışımla yastığa birkaç kez vurdum, dilimle dişim arasında "of yaaa yeter artık," diyerek. Aman bir baktım içli içli ağlamaya başladı. Nasıl kötü oldum anlatamam. Öğlen farkettim ki sivrisinek yemiş, ondanmış ağlayışı. Daha kötü oldum, daha kızdım kendime.
Uyku düzeni diye bir şey kalmadı. Daha doğrusu "düzenimiz" kalmadı.
Bi bakıyorum gündüz uykusu sıfır, akşam 8,30 da yatıyor, ama tüm gün beni tüketerek.
Bi bakıyorum günde 2,5 saat uyuyor.
Onla oynuyorum, yoruyorum, yoruluyorum, duş aldırıyorum rahatlasın diye, nafile.
Rabbim bu günlerimizi aratma.
ben daha gecen gun netten baktim. bagiriyorum bazen cocuga dayanamayip. insan sabirli olamiyor herzamn malesef ama kendimiz ogretiyoruz iste cocuga kotu huylari. psikiyatrislerin yazilarin falan inceledim yuksek ses tonuyla konusmanin onlar uzerinde ne kadar kotu etki biraktigini yaziordu. her seyi o da ogreniyor. onu okudugumdan beri daha sabirli olmaya sesimi yukseltmemeye calisiyorumYarın bende de mesai başlıyor, kaygı da.
Bakıcı ne yapacak bilmiyorum.
Geçen hatırlasın diye çıkardım yanına, kadın kızdı Gökalp'e, o da elindeki fincanı yere fırlattı.
[Bakıcı üst katta teyzemiz, çiçek gibi bakıyor oğluma, şüphem yok. Anneanne gibi.]
Düşünüyorum da acaba çok mu azarlıyorum oğlumu.
Offffff.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?