2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
cnm bisey olmaz heralde. ben gecende goturmustum 18 aydan erken oldugu icin yapmayalim dediler. 2 yas kontrolunde tamamlariz dediler. taa o zamana kadar bekliyorsa bi kac haftadan bisey olmaz
Elimdeki aşı kartında 18 24 ay yazıyor zaman olarak..bu o aralıkta olabilir demek galiba canım..

Kizlar ben cok yoruldum.bu tatilden sonra da dinlenmeye ihtiyacim olacak ama pazartesi de okul aciliyor maalesef.benimkiler tatile doydular, hatta sıkıldlar.denizden eren pek hazzetmedi.kumla oynamaktan da sıkıldı. Zeynep daha uyumluydu.sahilde gayet guzel oynadi.
cok korumadim sukur hasta da olmadilar.hatta deniz sonrasi duslarini bile sahilde soguk su ile aldirdim.
sahildeki en buyuk problemlerden birisi herkesin cocuklara surekli cips, cikolota,bisküvi vermeleri.yedirmiyoruz henuz, cok kucukler sözünü bir türlü
anlamiyorlar.
artik iyiden iyiye konusuyorlar.dun gittigimiz bir mekanda eren taburelerle oynuyor, zeynep de oba bagiriyir:enen oynama! Hayir olmaz! Herkes bu minik halleriyle konusmalarini duyunca şaşırıyor.

Telefondan yazmak gercekten zormus.
tatilde de sizleri okumadan edemedim.
asyaseyhan canim guzel haberlerini bekliyorum.
candas senden de hayırlı ve guzel haberler bekliyorum.

Kizlar ben bir sey duydum ve inanamadim.burada tanistigim birisinin kiz kardesi normal yollardan dorduzlerine hamile kalmis.tek yumurta dorduzu olan bu bebekleri kizmis.ve normal dogum ile dunyaya gelmisler ve kuveze girmeden eve gelmisler çünkü ortalama 3 kilolarmis.inanmak ne guc degil mi.sirf meraklarindan bir sürü doktor doğuma girmis ege uni. hastanesinde

Aşıyı ne kadar geç yaptırabiliriz??? Daha 18 ay dolmadı 7 mart doğumlu kızım ama 29 agustosa gün verdiler 7 rylül gibi yaptorsam olurmu acaba daha önce hep gününde yspyırmıştık..
bizim 18.ay bugün doldu ama geçen hafta yaptırdık
yok yok cnm eskide kaldı tatilde gönlümüzce eğlendiğimiz dinlendiğimiz günler...pazar günü piknikte 5 dk.toplasan oturmadı hamza da...
o sıkıntı maalesef dışarıda sürekli bize de oluyor çocuğun eline tutuşturuveriyorlar hemen...
yerim onların o dillerini maşallah subhanallahh

ya ben de anlamıyorum niye verirler,geçenlerde eşimin kuzeni gelmişti 3 yaşında oğlu cips yiyodu yiyo mu dedi derin için yok yemez çok küçük daha hiç vermedim dedim mutfağa gittim geldim bi baktım bizimki ağzında bişey geveliyo ne yiyosun sen dedim ısırdı biraz verdim dedi, hemen yatırdım çocuğu burnunu sıkıp ağzındakinialmaya çalıştım benimki de bi aceleyle yedi ki sormayın alamadım tabi,o zaman ne denli rahatsız olduğumu anladı,oğlu derine uzattıkça hayır verme oğlum küçük o annesi vermiyo diyo :) gelince eşime anlattım takılma böyle şeylere dedi ama bikaç gün sonra çocuk alerji olunca doktora ilk bunu sordu son günlerde değişik bişey yedirmedim deyince ben... niye yaparlar ben de anlamıyorum valla...
ya canım maşallah seninkilere ya,biz de gitgide şeker haller alıyruz hergün yeni bişey ama erenle zeynep kadar yol katedemedik,maşallah onlara o dillerine...

inanılmaz... ben de 3üz duymuştum kiloları falan çok iyiydi 3ünün de tam hatırlamıyorum şimdi,ama hiç sormadan bende tüp bebek ve sezeryan olduğuna dair bi fikir oluşmuştu,hiç aksini düşünmedim sormadığım bilmediğim halde,okadar inanılmaz yani demek benim için... maşallah onlara da...

offf benimki hala inatla çiğnemiyor yaa, ağzında tutuyor ne verirsem, toplayıp çıkartıyor. Bilmediğinden değil üşengeçliğinden yapıyor bence. Geçen verdiğim kabak çekirdeklerini yedi çünkü, arada çubuk kraker de yiyor. Ama eline salatalık veriyorum, dolmalık oyuyor ısırıp atıyor. Köfte veriyorum, ağzında biriktirip çıkartıyor. Geçen bir arkadaşımla konuştum, onun kızı da 2 buçuk yaşına kadar çiğnememiş. Benimki de mi öyle olacak acep?

ben bebeklere boya kalemi almayı düşünüyordum, bu akşam yeğenimin boya kalemleri ile boyama yaptırmaya çalıştım
kalemi daha tutamıyorlar, kızım pastel boyayı kemirdi, oğlum da kağıdı yırttı attı, yani bizim için bu aktivite çok erkenmiş
ben de kış geliyor, çocuklar eve kapanacak diye sürekli onlara yeni uğraşlar bulma hevesindeyim ama boya olmadı işte
sizler ne düşünüyorsunuz kızlar? nasıl oyalayacaksınız canavarlarınızı

canım moralini bozmak için söylemiyorum ama arkadaşımın kızı sanırım 4 yaşında falandı hala ağzının içinde top gibi yapıp bekliyordu lokmasını, ısrarla yutmuyordu, bir süre sonra arkadaşım lokmasını çıkarttırıyordu ağzından
yanağının dış kısmından da belli oluyordu o top gibi lokması.

yalnız değilsin canım seninkinden bi tane de bende var,hala blendardan geçirip kaşıkla veriyorum herşeyi ve binbi zorlukla,çok bunaldım artık bugün ağladım sinirimden hala başım ağrıyo... papatyanın dediği örneklerden ben de çok duyuyrum umarım daha erken alışırler çiğneyerek yemeye,gerçekten zor...

ben çook önceden almıştım canım ara araçıkarıp boyama kitabını boyatmaya yani yazıp çizip karalatmaya çalışıyorum dediğin gibi hala kalemi tutmayı beceremiyo bazen ters tutup kalemin arkasıyla yazmaya çalışıyo yazmayınca sıkılıyo bırakıyo,bazen denk gelirse bir iki çizgi atıyo devam etmiyo hoşlanmıyo daha yazıp çizmekten,diğer oyuncaklar gibi kalemleri elinde toplayarak bi o tarafa bi butarafa taşıyarak örtünün dışına örtünün üstğne gibi,öyle oynuyo,en fazla 10 dak.tutabiliyorum onların başında,yani benimki de hazır değil daha... facedeki grupta parmaka boyalar falan yaptırıyolarbayadır,ben de bi hevesle yaptırayım dedim bi gün evde vardı almıştım onu da hatta aktivite önlüğü bile :) hiç ilgilenmedi elinin batmasından hoşlanmadı yine boyaları koyduğum kapları bi oraya bi buraya dizmeye çalıştı,olan badimize oldu,ne kdar önlü taksam da boya yaptığım kağıda oturunca badisibattı ve aklınızda olsun parmak boyalar ciltten kolayca çıkıyo yıkamadan silerek bile çıkıyo ama kumaştan yıkansa bile çıkmıyo... bizimki bugünlerde cezve ve kaşıkla oyalanıyo canım evcilik setine ihtiyacımız var bizim acil olaraktan,baktım barbie lisanslı ürünlerin çelik setleri var bi de ikeada var resimsiz aynı gerçek mutfak malzemesi gibi,onlardan birini alıcam ilk fırsatta,kış için de lego falan oynarlar artık sanırım lego gibi bişeyler alırım...

cnm bn yikanabilir kece kalemlerden aldim hatta bugun yaptik resim:) arabalari cok sevdigi icin araba falan cizdik o da kendince karaladi. tabi cok uzun surmuyor aktivite

bende bi hevesle parmak boyasi icin malzeme almistim yaptirayim dedim ama bzmkide elinin kirlenmesinden hoslanmadi yikadik hemen ellerini

Ben de eline kalem falan veriyorum ama kağıt yerine halıyı karalamayı tercih ediyor bizimki. Zamanımız var daha anlaşılan. Ama legoları seviyor üst üste diziyor yapamadığı zmnda sinirleniyor bugün yine üst üste dizmiş legoları 'aa ne güzel kule yapmışsın annecim' falan dedim defalarca kule yaptık. Akşam eline almış iki tane lego yanıma geldi 'lule' diyor bana. İlk anlamadım sonradan jeton düştü kule yapalım diyormuş bana

Benim kız acayip seviyor kalem kağıdı. Yalnız bir takıntısı var ki bıktırdı hepimizi. Kalemi eline alınca başlıyor aydede çizin demeye. Yüzlerce aydede çiziyoruz ne anlıyorsa ondan mutlu oluyor. Arada isimlerimizi yazıyorum, resim çiziyoruz. İlginç ama kalem tutması çok düzgün. Aslında erken ama her çocuk farklı işte. Abilerini hatırlıyorum onlarda pek ilgilenmezdi. Bu aralar oyuncaklarıyla pek ilgili Cansu. Halka sıralama, şekilli bul tak yap boz falan oynamak istiyor. Oyuncağını eline alıp kiminle oynamak istiyorsa onu çağırıyor. Bu aralar abilere isimleri yerine pepee den öğrendiği abiş diye hitap ediyor. Burda fazla kış olmadığı için sanırım bize çok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Canım uzun bir süre kendini bu konuda üzeceğine bence birkaç gün sabret ve hiç ilgilenme. Bırak aç kalsın. Acıksın acıksın ve o senden istesin yemeği. Ama sen hiç oralı olma ki bu konuda seni kullanabileceğini fikrini unutsun. İnan ki çocuklar annelerinin kaygılarını hissediyor ve çok güzel kullanıyor. Benim kızımın da yemek sorunu var. Ama ben hiç peşinde koşmuyorum. Acıkınca o benim peşimde koşuyor mama diye. Zor bir durum allah yardımcın olsun. Ancak çocuk eğitiminde tek kural var kararlı ve tutarlı olmak. Birkaç gün sabrederseniz sorun kalmaz diye düşünüyorum.

canım bizde işe yaramıyo o,çocuk saatlerce aç kalabiliyo aç da uyuyabiliyo...
gece beslenmemiz yok sabah 10 gibi kahvaltısını binbir zorlukla karşım olarak verdim sonra hiçbir şey veremedim artık mama sandalyesinde biletutamıyorum mümkün değil o yemedikçe ydiremiyorum püskürttü ağzında gargara yaptı batırdık heryeri kalktık sonra uyuma mücadelesine giriştikyok uyumuyo inatlaşıyo bu aralar öğle uykusunda,dedim bugün bırakıcam ne isterse yapsın yemesin uyumasın,uyku geldikçe iyice mızmız huysuz oldu o raddeye gelince karşı koymadı uyuttum 1 saat olmadan uyandı ayağıma aldım salladım tekrar beraber bi buçuk saat kadar daha uyumuşuz,yani aç açına 2 buçuk saat uyuyabildi,sonra kalkınca hemen yemez diye bekledim yarım saat bi saat ve en sevdiği şeyi hazırladım muzlu süt normalde gece yatarken veririm onu rahat yedşreyim diye hazırladım,8 saat 10 dakika boyunca ağzına bişey girmeyen çocuk ona da karşı koydu baştan,sonraönlüğünü istmedi öıkardı çizgi film aç eline cezve ver kaşıkla ağzının kenarında bekle ara ara burnunu tut öyle yedirdim,yani o kadar saat aç kalıp nasıl hala yemek istemez ben de anlamıyorum... hele bide ptürlü taneli bişey versme hiç mi hiç yemez yani...
yani biz nasıl alışıcaz nasıl kurtulucaz blendardan hiç bilemiyorum...

Canım uzun bir doktor cevabından alıntı. 8 saat lik açlık değil 3-4 günde ancak düzelebileceği belirtiliyor.
http://www.annenotlari.com/oku/7035/cocugum-yemek-yemiyor-ne-yapmaliyim

Ama sorun çocuğun herşeyi reddetmesi, hiçbirşey yememesi ise bu daha farklı bir durum. Çocuk kaç gün yememiş tam belirtmemişsiniz ama ertesi gün de yemeyince çaresizlik duygusu yaşamışsınız sanırım. Çocuklar abur cubur yemese de 2-3 gün acıkmayabiliyor. Açlığa dayanıklılık konusunda yetişkinlerden daha güçlüler. Bir de anneyle çatışma durumunda iseler inatla 3-4 gün yemeyebiliyorlar. Ama bu 3-4 günlük dönemi atlatabilir, çocuğa karşı zorlamayan tutumunuzu devam ettirirseniz çocuk kendi iştahıyla yemeye mutlaka başlayacaktır. Hiç kimse açlığa uzun süre dayanamaz.
Bu 3-4 günlük dönemde, çocuğun kendi kendine yiyebileceği doyurucu şeyleri masa üzeri gibi kolayca alabileceği yerde bırakın. Neyi seviyorsa artık, kek, poğaça, köfte gibi. Yediği zaman da aşırı ilgi göstermeden, gülümseyerek acıktın demek afiyet olsun canım kızım filan deyin geçin.

canım sağol tavsiyelerin için ama uygulayabilir miyimbilmiyorum, hep yemesi gerekeni zorla da olsa yedirdim, öğün azalttım öğün aralarını açtım ama yine de en temel yemesi gerekenleri hergün mutlaka verdim, 3-4 gün yememesine dayanabilir miyim hiç emin değilim ben bikaç saat yemeyince bile öyle geriliyorum ki hasta olduğu iştahsız olduğu hiç yediremediğim dönemlerde eşimi ya da annemleri ağlayarak çağırdığım çok olmuştur yedirelim diye :) ben böyle yaptıkça nasılsa doyuran biri var diye tembelleşiyo biliyorum ama napıyım o kadar dayanamam sanırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…