• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Alıntıları ekleyemedimmm
yenikullanıcı canım dökmüşsün ya içini klasik olacak ama aynı şeyleri yaşıyoruz..dün piknikteydik bir an olsun poposunun üstüne oturmadı desem yeridir...bu aradda şifa ile karıştırdığını ben de farkettim önemli değil hala bu yeni düzene alışamadık
papatyacım iyi tatiller size biz de cuma akşamı tekirdağa kaçacağız ama deniz tatili değil köy havası alacağız inşallah
asyacım inşallah anneciğinin birşeyi yoktur bizler anne olunca onların değerini daha bir iyi anladık Rabbime hep dua ediyorum mümkün olduğunca geç al onu benden diye...
gökalpi anlatırken hamzayı okudum bir an bualcanın da dediği gibi 2 yaş ergeni adayı çocuklarımız kuzuluğu bırakıp başladılar keçi olmaya..bizim de uykumuz hiç belli olmuyor...
Candaşı merak ediyorum cmtsi kontrolü olacaktı galiba..
Hepinize mutlu ve bolll sabırrrlı günler

OTE="yenikullanici, post: 36614508, member: 305701"]kızlar derin bizi dışarda çok yoruyo,mümkün değil arabada oturmuyo,dikiliveriyo ayağa çıkarıyo da kemerleri görmeniz lazım,avaz avaz susmuyo,kucakta da aynı şekilde gerine gerine bağrınıyo ağlıyo illa salıvericez ortalığa bi oraya bi oraya ne dikkatini çekerse oraya gidecek,etiket meraklısı,her etiketi elliycek istediğini çekiştirip atıcak... ben tek çıkamıyorum hiç,eşimle ya akşamları ya pazarları çıkıyoruz o peşinde sürekli ben etrafa bakınıyorum,adam da yoruluyo hiç keyif almıyo artık... bakıyorum daha küçüğü de daha büyüğü de ne güzel arabasında geziyo biz arabayı alışveriş arabası olarak kullanıyoruz...
bugün bi mağazada derin yine avaz avaz ağlıyo eşim etrafı dağıtmasın diye kucağına almış, ben de başka bi köşede bakınıyorum yanımda bi görevli çocuk görevli kıza diyo ki niye bu çocukları böyle ağlatıyolar hiç anlamıyorum yaa diye... zaten bunalmışım, gittim dedim ki,ben anlatayım,sizin bu düzenlediğiniz reyonları dağıtmasın diye biz çocuklarımızı zaptetmeye çalıştığımız için ağlatıyoruz malum alışveriş de lazım mecbur geliyoruz e çocuk da evde yalnız bırakılmaz beraber geliyoruz şimdi anladınız mı diye... çocuk bi utandı önüne eğildi kızardı kız çocuğa bakıp gülüyo... sonra ben de güldüm kendime ama başına gelmeyen ne kolay konuşuyo öyle...[/QUOTE]
kızlar derin bizi dışarda çok yoruyo,mümkün değil arabada oturmuyo,dikiliveriyo ayağa çıkarıyo da kemerleri görmeniz lazım,avaz avaz susmuyo,kucakta da aynı şekilde gerine gerine bağrınıyo ağlıyo illa salıvericez ortalığa bi oraya bi oraya ne dikkatini çekerse oraya gidecek,etiket meraklısı,her etiketi elliycek istediğini çekiştirip atıcak... ben tek çıkamıyorum hiç,eşimle ya akşamları ya pazarları çıkıyoruz o peşinde sürekli ben etrafa bakınıyorum,adam da yoruluyo hiç keyif almıyo artık... bakıyorum daha küçüğü de daha büyüğü de ne güzel arabasında geziyo biz arabayı alışveriş arabası olarak kullanıyoruz...
bugün bi mağazada derin yine avaz avaz ağlıyo eşim etrafı dağıtmasın diye kucağına almış, ben de başka bi köşede bakınıyorum yanımda bi görevli çocuk görevli kıza diyo ki niye bu çocukları böyle ağlatıyolar hiç anlamıyorum yaa diye... zaten bunalmışım, gittim dedim ki,ben anlatayım,sizin bu düzenlediğiniz reyonları dağıtmasın diye biz çocuklarımızı zaptetmeye çalıştığımız için ağlatıyoruz malum alışveriş de lazım mecbur geliyoruz e çocuk da evde yalnız bırakılmaz beraber geliyoruz şimdi anladınız mı diye... çocuk bi utandı önüne eğildi kızardı kız çocuğa bakıp gülüyo... sonra ben de güldüm kendime ama başına gelmeyen ne kolay konuşuyo öyle...
Aynen biz de hep öyleyiz doğdugundan beri hiç birlikte bi yere gidemedik arabasında hiç durmaz hemen cıkmak ister oturmaz bi yerde öyle oturup yemek yiyelim bişey içelim hiç yapamadık..bebekken bile öyleydi şimdi hiç durmuyor herseyi karıstırıyor markette raftan alıyor herseyi olmaz deyince aglama tepinme baslıyor...o yüzden onu sadece parka sahile cıkarıyorum koşsun oynasın alışveriş için büyüklere bırakıyoruz uygun olmazsa cıkmıyoruz pek...cok bunaltıcı bir durum artık arabada da kusuyor sanırım evden cıkamıcaz dısarı artık

Sayfa değişmiş ya, alıntı yapabilmişimdir umarım.
Canım, sağolasın. Hatırlamışsın.
Ben eve dönünce ortalığı halledip bilgisyar başına geçerim diye düşünmüştüm.
Lakin yerde miyim, yerlerin dibinde mi, arafta mıyım cehennemde mi, bilemedim.
Buraya yazmaya, sizlerden dua istemeye de inanın takatim yoktu.
Uzatmayım..
Annemin sağ ayağında dışa doğru bir sertlik vardı, kemikleşme gibi, topuk kadar.
Yaklaşık bir senedir ihmal ediyor, gitmiyordu doktora.
Geçtiğimiz gün gitmiş, doktor detaylı mr istemiş, dilim varmıyor söylemeye, kanserden şüphelenmiş.
Bugünkü sonuca bakarak, ordan bir sıvı alınıp patolojiye gönderecekmiş.
Şimdi az biraz rahatım ve kendime geldim.
Sebebi şu: Annem ve babam gönüllü kan bağışçısıdır. Her üç ayda bir düzenli olarak kan verirler. En son kanı da 1,5 ay kadar önce vermiş. Bu sertlik 1 yıldır var, doğal olarak kanda muhakkak çıkardı Allah korusun öyle bir durum.
Adının işitilmesi bile ne kötü, Allah bu dertle uğraşanlara sabır, güç, kuvvet versin.
Demin aradım annemi, sıradayım dedi, dua edin temiz çıksın kızlar.
Ne adaklar adadım Ya Rab..
Ben boğazım düğüm düğüm, gözlerim kan çağı, oğluma yansıtmamaya çalışıyorum ama ne mümkün.
Üstüne üstlük Gökalp acayip huy değiştirdi.
Uyumuyor.
Gündüz en geç 3-4'de az veya çok uyuyan çocuk şimdi 6-7'de uyuyor, haliyle gece 1-2'de ancak yatıyor.
Babasıyla ben şaşkın ve -artık- tahammülsüzüz.
Adana, Sivas oralarda el üstünde tutuldu, günde dört posta dışarlarda gezdi. Şımarık oldu iyice.
Evde kapalı kaldı şimdi, enerjisini atamıyor. İlla ki adda talebi de yok ama bilemedik gitti.
Bir görseniz nasıl nasıl çığlık atıyor istediğini yapmayınca.
Düzelecek elbet.
Dualarınızı eksik etmeyin nolur.
cnm cok gecmis olsun. Allahin izniyle hic bisey cikmicak ins

allahim yaa cadiya bak masallah sana:)

Kizlar bir anda karar verdik ve gece yola ciktik.tatile geldik.yoldan cok korkmustum ama korktugum gibi olmadi.uzun yolculuk sonrasi yurumeleri tuhafti.bacaklari yorulmustu.gece bir arkadasimiza ugradik.3 saat kadar dinlendik.ikizleri koltuktan alip yataga birakinca bir yayilmalari vardi gormeniz lazim.yolda onlarin ilgisini ceken degisik seylet aldim yanima.surekli onlarla oyaladim.kisa uykular yaptilar.molalarda deliler gibi kosturdular.ve surekli atistirdilar.veeee denize bayildilar.kumdan acayip keyif aldilar.o kadar yoruldularki aksam 8 den sonra uyudular.erkenden de uyandilar

ne güzel canım darısı başımıza,eylülde umut var bizim için de :)

E

Evet canim ben adidastan almistim spor ayakkabilarini.gercekten kaliplari bir numara buyuk.ben alali iki ay oluyor.ne kadar sevinmislerdi inanamamistim.onlar da biliyor yeni esyayi degil mi

aynen canım nasıl mutluydu o akşam...

O dedigin olaylardan ben de cok muzdaribim canim.gece bile arabayi kac kere durdurup cocuklarin kolunu kemerlerine gecirdik tekrar tekrar.mama sandalyelerinin kemerlerini takiyorlar ama kemerlerini cikaramiyorlar.gozden kacirmayiver aninda ayaktalar. Zaten arabalarini hic soylemiyorum.arabalarinin icinde halki selamlayan kortejdeki devlet liderleri gibiler.rahatlikla ayaga kalkiyorlar.

canım çok dikkat et biz ilk uçuşumuzu gerçekleştirdik arabasında dikilip cumburlop... Allahtan arık büyüdüler öyle çuval gibi düşmüyolar elimi ayağını kullanıyo korumaya çalışıyo kendini yüzüstü düştü alnı falan kızardı aama elleriyle tutundu yere korudu kendini...

biz de dun baktik ayakkabiya. bi tane sandaletle idare ediyor bizimki. turkiyedeyken almistik kucuk geliyor artik. burda en iyi markalarda bile ortopedik taban yok hepsi duz. turkiyede saticiyle tartismistim ortobedik olmayan ayakkabi giydirilmez cocuga diyodu. hangisi gercekten dogru bilmiorum artik

evet canım burda var öyle bi takıntı ama ayakta sorun yoksa gerek yok varsa ortopedik ayakabı bu çağda düzeltip iyileştirebiliyo,ama tedbiren ortopedik giydirince faydası var zararı yok yani...

Sayfa değişmiş ya, alıntı yapabilmişimdir umarım.
Canım, sağolasın. Hatırlamışsın.
Ben eve dönünce ortalığı halledip bilgisyar başına geçerim diye düşünmüştüm.
Lakin yerde miyim, yerlerin dibinde mi, arafta mıyım cehennemde mi, bilemedim.
Buraya yazmaya, sizlerden dua istemeye de inanın takatim yoktu.
Uzatmayım..
Annemin sağ ayağında dışa doğru bir sertlik vardı, kemikleşme gibi, topuk kadar.
Yaklaşık bir senedir ihmal ediyor, gitmiyordu doktora.
Geçtiğimiz gün gitmiş, doktor detaylı mr istemiş, dilim varmıyor söylemeye, kanserden şüphelenmiş.
Bugünkü sonuca bakarak, ordan bir sıvı alınıp patolojiye gönderecekmiş.
Şimdi az biraz rahatım ve kendime geldim.
Sebebi şu: Annem ve babam gönüllü kan bağışçısıdır. Her üç ayda bir düzenli olarak kan verirler. En son kanı da 1,5 ay kadar önce vermiş. Bu sertlik 1 yıldır var, doğal olarak kanda muhakkak çıkardı Allah korusun öyle bir durum.
Adının işitilmesi bile ne kötü, Allah bu dertle uğraşanlara sabır, güç, kuvvet versin.
Demin aradım annemi, sıradayım dedi, dua edin temiz çıksın kızlar.
Ne adaklar adadım Ya Rab..
Ben boğazım düğüm düğüm, gözlerim kan çağı, oğluma yansıtmamaya çalışıyorum ama ne mümkün.
Üstüne üstlük Gökalp acayip huy değiştirdi.
Uyumuyor.
Gündüz en geç 3-4'de az veya çok uyuyan çocuk şimdi 6-7'de uyuyor, haliyle gece 1-2'de ancak yatıyor.
Babasıyla ben şaşkın ve -artık- tahammülsüzüz.
Adana, Sivas oralarda el üstünde tutuldu, günde dört posta dışarlarda gezdi. Şımarık oldu iyice.
Evde kapalı kaldı şimdi, enerjisini atamıyor. İlla ki adda talebi de yok ama bilemedik gitti.
Bir görseniz nasıl nasıl çığlık atıyor istediğini yapmayınca.
Düzelecek elbet.
Dualarınızı eksik etmeyin nolur.

Canım hayırlısıyla temiz sonuçları alın inşallah,
Gökalpin durumu da hem o kadra yer gezdikten sonra huy değişimidir hem de bu aralar bizimkiler de öyle canım ya...

Oysa ben geldiğimde yol izlenimlerimi aktaracaktım size.
Arabada Gökalp'in fevkalade rahat durduğunu, 18 aylık bir bebek için oldukça rahat bir yolculuk yaptığımızı.
Arabanın hem ayak yerine hem oturma yerine çarşaf serdiğimizi, ayakkabılarımızı çıkarıp rahatça oturduğumuzu.
Her tarafı bir güzel batırdığımızı, tavanın bile çikolata olduğunu.
8+8+8+8 saatlik yolculuğumuzu.
Bir de bol bol fotoğraflarımızı.
Off.
al güzel haberleri paylaş yine bizimle güzellikleri canım,bekliyoruz Gökalpin fotolarını da...

Biz kızımla evcilik oynamaya başladık. Cumartesi Cansu ya bir arkadaşımız evcilik seti hediye getirmiş. Nasıl sevindi anlatamam. Tabaklar bardaklar kaşıklar tencereler hepsini yerleştirip anne gel diye bağırıyor. Gidiyorum yanına bana bir fincan uzatıyor kendi de alıp sanki içinde bir şey varmış gibi içiyoruz. Allahım ne keyif. Bu arada az önce Cansu'yu uyumaya götürürken Kızım seni çooooooooook seviyorum dedim gözlerinin içine bakarak veee oda bana anneee çoooooooooooook dedi. Allahım bu beklentisiz karşılıksız sevgi beni çıldırtıyor. Nasıl güzel bu minik kalpleri sevgiyle dolu.
bu hafta bizimki de mutfak kap kacaklarıyla adeta evcilik oynuyo canım,ben de evcilik setlerine mutfak setlerine bakıyorum alıcam ben de kızıma ama plastik şeyleri sevmiyo gerçekçi olsun diye çelik emaye falan setler yapılmış onlardan alıcam...

Bu arada geçen yazmayı unuttum siz demiştiniz evini hayal ettim falan diye. Hiç hayal edilecek bir ev değil söyleyim. Tam takır kuru bakır bir ev. Herkesin yatağı ve iki kanepe televizyon. Yerler bildiğiniz beton. Seramik falan bile döşeli değil. Başka bir şey yok yani. Görseniz tam bir yokluk . Ama eşim çocuklarım yanımda çok şükür sağlık problemimiz yok 2 yıl dediğimiz göz açıp kapayıncaya kadar geçer diyorum. Dünyadaki vahşeti, insanın insana ettiği zulmü gördükçe halimize şükretmekten başka bir şey gelmiyor aklıma .
evin içini değil de karşısında park olan müstakil mütevazi b ev hayal etmiştim ben de canım o haliyle hoşuma gitmişti,en başta sağlık huzur evlatlarınla, sağlıkla huzurla oturun...

ay çok tatlı maşallah,resim de büyük yüklenmiş sayfanın yeni düzeninden mi ne,bayıldım,maşallah...
kızlar paylaşın resimleri,büyüyen kuzuları,bayramda bile foto gelmedi,hani tatil fotoları...

OTE="yenikullanici, post: 36614508, member: 305701"]kızlar derin bizi dışarda çok yoruyo,mümkün değil arabada oturmuyo,dikiliveriyo ayağa çıkarıyo da kemerleri görmeniz lazım,avaz avaz susmuyo,kucakta da aynı şekilde gerine gerine bağrınıyo ağlıyo illa salıvericez ortalığa bi oraya bi oraya ne dikkatini çekerse oraya gidecek,etiket meraklısı,her etiketi elliycek istediğini çekiştirip atıcak... ben tek çıkamıyorum hiç,eşimle ya akşamları ya pazarları çıkıyoruz o peşinde sürekli ben etrafa bakınıyorum,adam da yoruluyo hiç keyif almıyo artık... bakıyorum daha küçüğü de daha büyüğü de ne güzel arabasında geziyo biz arabayı alışveriş arabası olarak kullanıyoruz...
bugün bi mağazada derin yine avaz avaz ağlıyo eşim etrafı dağıtmasın diye kucağına almış, ben de başka bi köşede bakınıyorum yanımda bi görevli çocuk görevli kıza diyo ki niye bu çocukları böyle ağlatıyolar hiç anlamıyorum yaa diye... zaten bunalmışım, gittim dedim ki,ben anlatayım,sizin bu düzenlediğiniz reyonları dağıtmasın diye biz çocuklarımızı zaptetmeye çalıştığımız için ağlatıyoruz malum alışveriş de lazım mecbur geliyoruz e çocuk da evde yalnız bırakılmaz beraber geliyoruz şimdi anladınız mı diye... çocuk bi utandı önüne eğildi kızardı kız çocuğa bakıp gülüyo... sonra ben de güldüm kendime ama başına gelmeyen ne kolay konuşuyo öyle...

Aynen biz de hep öyleyiz doğdugundan beri hiç birlikte bi yere gidemedik arabasında hiç durmaz hemen cıkmak ister oturmaz bi yerde öyle oturup yemek yiyelim bişey içelim hiç yapamadık..bebekken bile öyleydi şimdi hiç durmuyor herseyi karıstırıyor markette raftan alıyor herseyi olmaz deyince aglama tepinme baslıyor...o yüzden onu sadece parka sahile cıkarıyorum koşsun oynasın alışveriş için büyüklere bırakıyoruz uygun olmazsa cıkmıyoruz pek...cok bunaltıcı bir durum artık arabada da kusuyor sanırım evden cıkamıcaz dısarı artık[/QUOTE]

canım çok zor Allah kolaylık versin,
alışverişe mecbur çıkıyoruz işte biz de,yorulup koşturup geliyoruz,
yemek yerken de ne yiyeylim diye sorunca eşim öyle sipariş verip beklenicek bişey olmasın en çabuk ne olursa en boş neresiyse o diyorum hep :)
ama şimdi biraz daha rahat gibi,normal sandalyey oturunca küçük hanım kendini büyümüş mü hissediyo ne daha uzun sre duruyo eline de ekmek falan verince,bi de pipet istiyoruz onunla da oyalanıyo... ama araba yada mama sandalyesinde durmuyo...

herkese merhaba arkadaşlar
2 yaş sendromu bizi de vurdu. sinirlerim çok bozuldu elimden geldiğince oğluşa yansıtmamaya çalışıyorum ama patlamaya hazır bomba gibiyim bigün kime denk gelicek bilmiyorum :D Kahvaltılarımız iyice kabusa döndü ne peynir yiyor ne salatalık ne domates. Ki domatesi çok severdi şimdi kesinlikle ağzına sokmuyor diliyle itiyor bi de sıratını buruşturuyor ekşiymiş gibi. Sadece süt içiyor bi de yumurtanın beyazını yiyor,canı isterse de kuru ekmek yiyor. Ben yedireyim diyorum olmuyor önüne koyuyorum mıncıklayıp duruyor. Yoğurt yiyordu artık onu da istemiyor.Ne yapıcağımı şaşırdım artık. Mama sandalyesinde de pek oturmak istemiyor artık bizim gibi sandalyeye oturucakmış beyefendi.
Ama bundan daha büyük bir sorunumuz daha var. Uyanınca oturma odasına gidiyor koltuğa oturup televizyonu işaret ediyor aç diyor. açmayınca da çığlıklar ağlamalar...Oyun kuruyorum ilgisi dağılsın diye ama ne mümkün inadı tuttu mu olana kadar devam çığlıklara. Ben de öyle çok tv izleyen biri değilim bi akşam babası gelince tv açılırdı şimdi tv delisi oldu çocuk. Bi akıl verin nasıl başa çıkayım ben bu problemle?

2 yaş sendromu bizi de vurdu. sinirlerim çok bozuldu elimden geldiğince oğluşa yansıtmamaya çalışıyorum ama patlamaya hazır bomba gibiyim bigün kime denk gelicek bilmiyorum :D Kahvaltılarımız iyice kabusa döndü ne peynir yiyor ne salatalık ne domates. Ki domatesi çok severdi şimdi kesinlikle ağzına sokmuyor diliyle itiyor bi de sıratını buruşturuyor ekşiymiş gibi. Sadece süt içiyor bi de yumurtanın beyazını yiyor,canı isterse de kuru ekmek yiyor. Ben yedireyim diyorum olmuyor önüne koyuyorum mıncıklayıp duruyor. Yoğurt yiyordu artık onu da istemiyor.Ne yapıcağımı şaşırdım artık. Mama sandalyesinde de pek oturmak istemiyor artık bizim gibi sandalyeye oturucakmış beyefendi.
Ama bundan daha büyük bir sorunumuz daha var. Uyanınca oturma odasına gidiyor koltuğa oturup televizyonu işaret ediyor aç diyor. açmayınca da çığlıklar ağlamalar...Oyun kuruyorum ilgisi dağılsın diye ama ne mümkün inadı tuttu mu olana kadar devam çığlıklara. Ben de öyle çok tv izleyen biri değilim bi akşam babası gelince tv açılırdı şimdi tv delisi oldu çocuk. Bi akıl verin nasıl başa çıkayım ben bu problemle?

Canım sabır, sabır, sabır. Mücadele işe yaramıyor söyleyim. Biliyorum çok zor ama olumsuzlar üzerinde durmak yerleşmesinden başka işe yaramıyor. Bırak bir müddet yemesin gün gelir yine yer. Cansu'nun henüz peynir tatmışlığı dahi yok. Almıyor ek gıdaya geçişten beri nedenini bilmiyorum ama bir türlü ağzına sokamadık börek ve yumurtaya karışınca bile yemiyor, sabah rutin gözünü açar açmaz süüüüüüüttttttt diyor. Süt içiyor bu kez mama diyor, bir yumurta yiyor kahvaltı dediğin bizde her sabah bu. Ekmek, peynir zeytin bal pekmez hiç yemez bizim hatun. Yemeklerinde tadına bakar canı isterse yarım kase bitirir ama 1 kase dolusu bir şey yediği henüz göremedik. Bıraktım kendi haline ne yapsam da işe yaramıyor. Tv konusuna gelince yasaklar tatlı oluyor bizim bütün gün açık abilerden dolayı genelde yabancı müzik kanalı Cansunun sevdiği bir kaç şarkı var onların dışında pek bakmıyor. İlgisini çekmeyecek kanallar aç istersen bir kaç gün en azından aranızdaki güç savaşı sona ersin. Bunlar benim önerim sadece umarım yanlış anlamazsınız.

• Selam anneler.nasilsınız.çocuklar artık iyice yoruyorlar bizleri..bizde daha zor.iki çocukla ..bazen anlaşamıyorlar..nazlı resim yapınca defterlerini yırtıyor.kalemlerini yerlere atıyor.ver diyor ablasına.oda vermeyince.ısırıyor saçlarını yoluyor..artık iyice tuhaf oldu..ablamız şükürler olsun iyi..vurmuyor..onu vurunca offf ne zaman anlıucak anne vurmak olmaz filan diyor..günde defalarca çekmece topluyorum..her yere tırmanıyor her yere.tapureyi istediği yere sürükleyib çıkıyor..kahvaltımız tam bir kabus..hiç ama hiç yemez..zorla biraz ekmek yumurta yediririm.onuda tükürür..onun dışında yemesi fena diğil..kahvaltı çoğumuzda sorun bu aralar qaliba..gece uykulari berbat..yüz kere uyanıyor bu aralar..emzirdiğim için sürekli istiyor..beraber uyuyoruz sorun olmiyor ama sanırım sütten kesme vakti..belkide kahvaltısı bu yüzden kötü..emdiyi için sabah istemiyor yemek..
  • Bir aydır filan neredeyse şey öğrendi.biz diyoruz Reyyan oda heee diyor.nasılsın diyince iyi diyor...kreşe koyicakdık vazgeçdik..yiyemez oralarda diye endişelendik.seneye başlıycak artık..ablamız gidicek haftaya..çok heyecanlıyım..kızım bizden ayrı ilk defa kalıcak..tuvaleti yemesi giymesi(ayakkabi ceket) kendi yapıcak...qurur verici bir şey. ..darısı diğer kuzularımızın başına.onların güzel günıerini görelim in şa Allah

Azıcık rahatlayım diye geldimdi de ayhh darlandım iyice :)
Bakmayın güldüğüme, bende de sinirler tavan yapmış durumda.
Düzeltemedik gitti, ne oldu, nasıl oldu bilmiyorum ama iyice hırçınlaştı bu çocuk.
Gittiğimizde hava değişiminden hasta olmuştu, geldik ruh değişiminden hastalandı.
Baba, meme, dede bildiği kelimeler, daha bir kaç kez haricinde bilinçli bir şekilde -anne- dediğini duymadım.
Sürekli "ıhhh, ıhhh" diyor, her şeye ıhhhh.. Her şeyi istiyor, uzanıyor, ıh ıh da ıh ıhhhh..
Eh, bu da geçecek elbet.

cnm bnde bisey izleme konusunda dertliyim. bzm evde tv yok bilgisayardan bakiyoruz bakicaklarimiza. turkiyedeyken tv olunca cok alisti kisitlamama ragmen. aciksa kosup gelip bakiyorbilgisayara burda da. ben artik sadece uyudugunda acip biseyler izliyorum. diger zamanlarda cok bunalmis olursa 10-15 dklik can, niloya yada kayo aciorum o kadar. kisitlayinca yasaklayinca ozel oluyor heralde

oglum artik eslestirmeleri guzelce yapiyor.ilk ayakkabilari eslestirerek baslamisti 2 ay once. ayakkabiliktan bulup giyerdi farkli yere koysamda esini bulup giyiyordu. simdi araclarin oldugu puzzle ve renklerin oldugu kitap var onlarida kendi yerlestiriyor yerlerine. her gecen gun buyudugunu bisey yapabildigini gormek cok hosuma gidiyor

Aşıyı ne kadar geç yaptırabiliriz??? Daha 18 ay dolmadı 7 mart doğumlu kızım ama 29 agustosa gün verdiler 7 rylül gibi yaptorsam olurmu acaba daha önce hep gününde yspyırmıştık..

Geceleri hala süt için kalkıyı kızıö gece emmeyi bıraktık ama kalkıp süt diyor ve içmeden tekrar uyumuyor gece beslenmelerine devam hala...

Canım sabır, sabır, sabır. Mücadele işe yaramıyor söyleyim. Biliyorum çok zor ama olumsuzlar üzerinde durmak yerleşmesinden başka işe yaramıyor. Bırak bir müddet yemesin gün gelir yine yer. Cansu'nun henüz peynir tatmışlığı dahi yok. Almıyor ek gıdaya geçişten beri nedenini bilmiyorum ama bir türlü ağzına sokamadık börek ve yumurtaya karışınca bile yemiyor, sabah rutin gözünü açar açmaz süüüüüüüttttttt diyor. Süt içiyor bu kez mama diyor, bir yumurta yiyor kahvaltı dediğin bizde her sabah bu. Ekmek, peynir zeytin bal pekmez hiç yemez bizim hatun. Yemeklerinde tadına bakar canı isterse yarım kase bitirir ama 1 kase dolusu bir şey yediği henüz göremedik. Bıraktım kendi haline ne yapsam da işe yaramıyor. Tv konusuna gelince yasaklar tatlı oluyor bizim bütün gün açık abilerden dolayı genelde yabancı müzik kanalı Cansunun sevdiği bir kaç şarkı var onların dışında pek bakmıyor. İlgisini çekmeyecek kanallar aç istersen bir kaç gün en azından aranızdaki güç savaşı sona ersin. Bunlar benim önerim sadece umarım yanlış anlamazsınız.
Yok canım tabiki yanlış anlamam yardımcı olmaya çalışıyorsun sonuçta sağol. Bizimki tatlı delisi tatlı olan herşeyi yiyor bi de meyve. Kahvaltıyı ayrı ayrı sevmiyor.bugün peynirli domatesli yumurtanın hepsini yedi ama ayrı yediremiyorum işte. Dediğin gibi müzik açayım dedim sabah biraz dinledi sonra yine mızmızlandı kumandayı veriyor bana değiştiricekmişim :)) bu günlerde geçicek inş sabırlı olmaya çalışıyorum.

cnm bnde bisey izleme konusunda dertliyim. bzm evde tv yok bilgisayardan bakiyoruz bakicaklarimiza. turkiyedeyken tv olunca cok alisti kisitlamama ragmen. aciksa kosup gelip bakiyorbilgisayara burda da. ben artik sadece uyudugunda acip biseyler izliyorum. diger zamanlarda cok bunalmis olursa 10-15 dklik can, niloya yada kayo aciorum o kadar. kisitlayinca yasaklayinca ozel oluyor heralde
Evet yasak olan herşeye bayılıyorlar. Bir de burda çocuğun arkadaşı falan yok olsa belki biraz oyalanıcak sıkılıyor tvye sarıyor bu sefer. Bizimki de can ve niloya hastası :))

Arkadaşlar bikaç gündür Arda'nın bezinde kristal jel gibi şeyler farkettim internetten baktım çok çiş yapınca bez patlıyormuş olabiliyormuş böyle bişey. Bezini de çok fazla tutmuyorum aslında değiştiriyorum. Bez markasını değiştireyim dedim prima kullanıyorduk molfix aldım ama yine aynı. Başına böyle bir şey gelen var mı?

Aşıyı ne kadar geç yaptırabiliriz??? Daha 18 ay dolmadı 7 mart doğumlu kızım ama 29 agustosa gün verdiler 7 rylül gibi yaptorsam olurmu acaba daha önce hep gününde yspyırmıştık..

benim kızım da 6 mart doğumlu o tarihte tatilde lucaz inşallah,doktoruna son gittiğimizde sormuştum bikaç günden bişey olmaz dedi dönünce bikaç gün geç yaptırıcaz,sen de yine de bi sor istersen canım sağlık ocağına... 15 aylıkken sağlık bakanlığından gelip evde ağızdan 2 damlayapılan aşıyı da tekrar olucakmış...

Geceleri hala süt için kalkıyı kızıö gece emmeyi bıraktık ama kalkıp süt diyor ve içmeden tekrar uyumuyor gece beslenmelerine devam hala...

biz zaten gece beslenmiyoruz ama bu yaz gece uykularımız çok kötüydü o kadar sık uyanıyo ki...

benim kızım da 6 mart doğumlu o tarihte tatilde lucaz inşallah,doktoruna son gittiğimizde sormuştum bikaç günden bişey olmaz dedi dönünce bikaç gün geç yaptırıcaz,sen de yine de bi sor istersen canım sağlık ocağına... 15 aylıkken sağlık bakanlığından gelip evde ağızdan 2 damlayapılan aşıyı da tekrar olucakmış...
Bize o aşıdan yapılmamıştı bende gidip yaptırmadım..bir hafta erken cagırdı aşı içim bence daha önce hep ayını doldurunca gidiyorduk ayın 7 10 u falan gibi..daha 18 ay dolmadı bizde evde degılız o uüzden bekleyeyim dedim

biz zaten gece beslenmiyoruz ama bu yaz gece uykularımız çok kötüydü o kadar sık uyanıyo ki...
İyi siz bırakmışsınız bizimki bırakmıyo bir dikişte bitiriyo sütünü sonra uyuyor. .onun dısında geceleri hala cok defa uyanıyor pış pış falan uyutuyorum gazı oldugunda yada diş dönemi baya aglıyor sık kalkıyor..

Baktım şimdi elimdeki aşı kartında iki aşı gösteriyor biri agızdan diğeride bacaktan karma aşı..neden 3 tane yapılıyor?

cnm bisey olmaz heralde. ben gecende goturmustum 18 aydan erken oldugu icin yapmayalim dediler. 2 yas kontrolunde tamamlariz dediler. taa o zamana kadar bekliyorsa bi kac haftadan bisey olmaz

Back