2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Kızlar merhaba nasılsınız. Bebekler iyidir in şa Allah. .ben hiç iyi değilim..uzun süredir gelemiyorum. .kızlar hastalandılar...büyük bir şey diğildi çok şükür. .atlatıyorlar yavaş yavaş..asıl sorunum Reyyan. .hiç istekli yemiyor..her yemek saati ağlıyor..yemeğimizin saati bile yokki..bazen kahvaltı yı 1 de yapıyor. ..deliriyorum artık.tükeniyorum...bir insan him bir şey yemezmiki...15 aylık olucaz halada 8 kilo..4 aydır qram almadı..300 almışdı bir ara sevinmişdim..onuda verdi...psikolojim yerle bir...kızım niye böyle anlamıyorum. ..ne zaman düzelir...iki kilo alsın daha ne isterim..kötüyüm bu gün. ..bazen takmıyorum kiloya..bazende böyle oluyorum canlarım. .

Bude kızlar sizden bir ricam var..lütfen minnoşların günlük yemiğini saatiyle yazarmısınız...inanın buna ihtiyacım çok...sizden baktıklarımla zorlayib planlı yediricem 1 ay boyunca. ..ağlasada zorlada olsa yedirmeliyim.bu ay bir yarım kilo alsa uçarım vallahi. ..

canım öncelikle geçmiş olsun, bu ara biçoğumuzda var iştahsızlık, bizde de...
kilo hiç önemli değil yeterki yeteri kadar beslensin, bi de üstüne zayıf kalıyosa en güzeli...
ama sizde durum öyle değil sanırım, yemediği ve yeteri kadar beslenmediği için zayıf sanırım, o yüzden kendi yediği kadarına güvenip bırakmamalısın bence, biz hiç iyi bi örnek değiliz hala karışım veriyorum tek tek yemiyo ama, madem yeterince beslenemiyo bence yediği kadarından bi süre sonra kalan kısmını bence sen de kaşıkla vermelisin...
mesele bu sabah ben kahavaltı yaptım önce ben yerken aç olduğu için özendi geldi yanıma 1-2 tırnak büyüklüğünde ğarça ekmek ve o kadar da kaşar peynir yedi, sonrasında hçbişeye ağzını açmadı, bu kadarıyla yeterli beslenmesi mümkün değil tabi, 30-40 dk. kadar bekledim, kahvaltısını karışım olarak hazırladım kalanını kaşıkla yedirdim, ilk 3-4 kaşığa ağzını açtı sonra kollarıyla mücadele ediyo ağzını açmıyo, yine yeterince yemediği için, bi kolunu yumuşak bi şalla sıkı bi şek,lde değil yumuşakça mama sandalyesine bağlıyorum, mücadele etmiyo o koluyla sonra, karşısında da çizgi filme dalıyo kalanını daldıkça rahat, tek koluyla mücadele ettikçe birazcık zorlayarak yedirdim, şimdi öyle uyudu...
yani yemeyen çocuklarda bence kendi yediği kadarına ilave yapılmalı...
benim kızım tombik biraz ama inanın çok yediğinden değil, herşeyi blndardan yiyen çocuklar tombik oluyomuş çene kaslarını hareket ettirmiyo mide parçalama sindirme görevini yapmıyomuş o yüzden tombik oluyolarmış sanırım benimki de biraz zgenetik biraz da bu yüzden...
son günlerde benim kızım da çok iştahsız zorla bile yediremedim çoğu şeyi, o yüzden dün kan testini yaptırdık sonucu bugün alıcaz bakalım nasıl çıkıcak...

canımöğünleri sormuşsun ama onu kendine göre uyku saatlerinize göre falan ayarlarsın, sonuç olarak her gün, ceviz-badem-fındığını, peynirini,zeytinini,pekmezini,yumurtasını,ekmeğini,yiyosa domates salatalığını,etli-kıymalı-tavuklu-balıklı sebzeli bi yemeğini en az bi öğün,yoğurdunu verebiliyosan kefiri,meyvesini ver, içebiliyosa 200-300ml kadar da süt veren mükemmel olur, yani hepsini veremesen de bunlara yaklaşmaya çalış...

Maşallah cnm...oğluna bi ayicik almani oneririm. Ona sarılıp yatar. Sen de rahat edersin. Bizim kız cok seviyor ayicigini hep ona sarilip uyuyor. Gerçekten cok işe yariyor.
Bikaç ay önce almıştım canım ama beşikten aşağı atıp duruyor :) Dur bakalım tekrar bi deneyeyim. Geçen sabah çocuğu uyuyor diye biliyorum bi gittim yastık,battaniye,nevresim beşikte ne varsa yere atmış.Yatağı kaldıracak gücü olsa onu da atıcakmış

Oyy kıyamam kuzuya...

Bugün evlilik yıldönümümüz.Zaman gerçekten su gibi akıp geçiyor. Üniversitedeki günlerimiz gözümün önünde. Biz hayat mücadelesiyle uğraşırken zaman çabucak geçmiş gitmiş şaka gibi. Yaşlanıyoruz sanırım

Yaramaz bıdık… ellerine geçeni yere atıp sonra da bakıyorlar peşinden. Tüm insanların yaptığı ilk deney bu galiba….:))) Bize anlam ifade etmiyor atılan şeyin yere düşmesi ama bizimkilerin çok ilgisini çekiyor. Ben ayıcığını üç aylıktan beri yatağına koymaya başlamıştım. Dört aylıkken oynamaya başladı. Sonra sonra sarılıp uyumaya.. şimdi çok bağlandı ayıcığına gece yanımıza geldiğinde, sabah yataktan aldığımızda mutlaka onu da getiriyor. Uykuyu iyice onla bağdaştırdı. Senin ki henüz yüz vermiyor anlaşılan ayıcığına ama belki zamanla alışır. Ama şimdilik yaptığı deneylerde kullanıyor…)))

Valla onlar da orda oturuyor :)

Geçenlerde 5 yıldır aynı işyerinde çalıştığım bir iş arkadaşımla Sivas’ta aynı apartmanda oturduğumuzu, ailelerimizin birbirini yakından tanığını ve iyi komşular olduğunu farkettik. Dünya küçük gerçekten. Belki senin kayınvalidenlerle de bir bağımız, bir ilgimiz olabilir. Sana özel mesaj atacağım ama nasıl oluyor henüz bilmiyorum. En az 100 gönderi mi yapmak gerekiyor? sanki öyle bişey okumuştum.

Kutlarım canım, oğlunla ve dilerseniz diğer yavrularınızla nice uzun sağlıklı huzurlu yıllarınız olsun...
Yaşa gelince, evet yaşlanıyoruz, ama artık daha anlamlı yaşlanıyoruz...

ben de bikaç aydır kızımın karyolasının içine ayıcık bırakıyorum, ilkten uyandığında oyalanır oynar biraz belki sonra sonra da uyuma arkadaşı yapar düşüncesiyle koydum,ama köşe yastığına döndü bizimki :) yokmuş gibi davranıyo ona bakmıyo görmüyo gibi... bazen ben alıyorum elime sevimli göstermeye çalışıyorum, yok...

bir de benim kızım ayıcık gibi şeylerden pek hoşlanmıyo sanırım, sürekli fişini çıkardığı internet modeminin üzerine yalamaya çalıştığı yerdeki kapı stoplarının yanına falan mnicik banyo oyuncakları olur ya ördekli ayıcıklı falan sıkınca ses çıkarır onlardan vardı bikaç tane oralara koyduk şimdi bakıyo es geçiyo yanlarından yaklaşmıyo bile değil elini sürmek :) korkup ağlamak falan da yok, çok memnunuz bu durumdan çok da komik geliyo bize...

brc, canım, bir yastıkta gençleşin inşallah :)
nazlıma, kuzum, ne yapacağını inan bilmiyorum ama bildiğim tek şey var. Lütfen zorla yedirmeye çalışma. Çocuk bir süre sonra yemeğe karşı aşırı derecede mesafeli ve kızgın olacak.
Onun aklında "yemek=zorlama+anne öfkesi" yer edinecek.

Ne bileyim, rutinin dışına çıksan. Değişik yemekler yapmaya çalışsan.
Kelin merhemi olsa başına sürermiş. Susayım ben.

Bizim ki ayıcık yerine beni kullanıyor artık :) Olsun buna da razıyım küçüklüğünden beri uyku hep problem oldu biz de. Daha yeni yeni sallamadan uyutuyorum tabi ben de yanında yatmak şartıyla. Belki ilerleyen zmnlarda tek başına da yatmaya alışır yani umarım :) Senin yavruş ne güzel uyku arkadaşı edinmiş
Kutlarım canım, oğlunla ve dilerseniz diğer yavrularınızla nice uzun sağlıklı huzurlu yıllarınız olsun...
Yaşa gelince, evet yaşlanıyoruz, ama artık daha anlamlı yaşlanıyoruz...
Teşekkür ederim canım. Evet kesinlikle daha anlamlı yaşlanıyoruz. Hadi biraz daha iyimser bakalım yaşlanıyoruz demeyelim de yaş alıyoruz diyelim

brc, canım, bir yastıkta gençleşin inşallah :)
Aminn canım inşallah Benjamin Button'a dönelim

Bu aralar Arda da istekli yemiyor canım sıcaklardan sanırım böyle oluyor. Yediği kadar, çok fazla zorlamıyorum çünkü bu sefer daha kötü ters tepiyor. Yemediğinde insanın içi rahat etmiyor, tahammül sınırları zorlanıyor ama geçici bi dönemdir sıkma hemen canını sadece biraz daha fazla sabrediceksin. Biz de kahvaltıda zorlanıyoruz ama oğlum müziği çok seviyor önceden mutfaktaki tvyi açıp yediyordum o da bozulunca ben söylemeye başladım artık :) Sabah sabah o bed sesime nasıl katlanıyor ben de şaşırıyorum :) Bir de kendi başına yediği zmn daha iştahlı yiyor ya da bizimle birlikte yediğinde. Ve kesinlikle mama sandalyesinde yediriyorum başka türlü zap etmek mümkün değil ztn. Mesela peyniri de çok sevmez ya yumurtasına katarak veriyorum ya da tahin helvayı çok sever onunla birlikte veriyorum tatlı tuzlu karışıyor ama napıyım öyle yiyor o da. Sen eminim yedirmek için her yolu denemişsindir ztn ama hep sevdiği şekilde sevdiği şeylerle yedirmeye çalış sakın zorlama. Sağlıklı olsunlar önemli olan o. Eğer milletten de zayıf falan laflarını duyuyorsan takma onlar hep konuşur ztn. Umarım bu dönemi çabucak atlatırsınız canım tabi bu arada da kendini yıpratma.Yavruşunun sana ihtiyacı var annesi

Selam güzel anneler; arada bir uğrayıp bakıyorum umarım herkes iyidir.Hastalara acil şifalar, dertlilere acil devalar. Hepinizi öpüyorum.Hayırlı ramazanlar inşallah.

Son düzenleme:
Masallh kuzucuklara buyuyolar artik. Cok tatli cikmislar fotolarda. Onlarin bu tatliliklari olmasa zaten yaramazliklari cekilmez:) tuvaleti ogrenenler var ne guzel ins bzm de cok uzun surmez.bn de
ogluma yavastan kaka ve cis kavramini ogretmeye calisiyorum. Sabah pirt yapti sesi duyunca offf die burnunu tuttu:)sanirim ilerleme kaydediyoruz. Gerci degistirilmek istemiyor hala popoda kakayla dolaniyor ama olsun:))

Sent from my iPad using Kadınlar Kulübü

Nazlma cnm dun tv de izledim saracoglu konusuyordu. Istahsiz cocuklar icin istah acmaya uzumu rondodan cekirdegiyle gecirin ve icirin diyodu. Bi dene istersen

Sent from my iPad using Kadınlar Kulübü

Masallah kuzulara...
ozlemcim bizim de oyuncaklarimiz sise suluk vs. Normal oyuncaklarin yuzune bakmıyoruz. Gecen miyavlayan ve hareket eden bi kedi aldik tuttu kuyrugundan bi saga bi sola vurdu tekmeledi sok olduk satanist kesilcek basimiza

İnşallah tutabiliriz bu sene...Ben sık sık birşeyler yemeden duramıyorum aslında çok çok ta sütüm olduğu söylenemez bizim oğlan ağız tiryakisi

Amin cnm..Yine çok güzel yazmışsın yüreğine sağlık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…