• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Cnm Zeynoma çok çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin...
yıpranmakta çok haklısın ama insan vücudu işte bazen iflas ediyor..
Utkan hasta olduğunda ben mahvoluyorum ki sen iki minik bebekle yine cok iyi baş ediyorsun cnm..

Ben yine ara verdim. Malum kpss yaklasiyor bir yandan derse gidip kalan vakitte ders calisiyorum kizima bile kisa sureli vakit ayirabiliyorum. Ev islerini siz dusunun artik. Saldim cayira misali. Kizim da calisirken onume top atiyor, sariliyor bacaklarima benimle ilgilen diye. Kiyamiyorum.

Papatya cnm kizina Allah acil sifalar versin. Sabrina hayranim. Benim kizla bir ogunumuz beni sinirlendirmeye yetiyo. Umarim kisa surede toparlar kendini.

okulumuza bir bayan geldi
odtü de yüksek lisans yapıyor
neden anlatıyorum bunu
her şeye yetişmeye çalışıyor çünkü
oğlu var iki yaşında ama yürüyemiyor
erken doğmuş buna bağlı olarak yürümesinde ve görmesinde sorun var
okuldan çıkıyor , oğlunu fizik tedaviye götürüyor
maşallah dedim, allahım inşallah emeklerinin karşılığını alır
azmine şapka çıkardın valla

Allah yardımcısı olsun gerçekten, bu gibi durumlar çok daha zor, duyup görünce anlıyoruz ne boş şeylere takıldığımızı...

Mrb kızlar artık yazdıklarınızı bile okuyamıyorum ama hep aklımdasınız bi göz attım papatya çok geçmiş olsun ağız yarası kansuzlıktan olabiliyormuş kan değerlerine baktırdın mı?
Ben son gaz çalışıyorum 15 günüm kaldı duanıza ihtiyacım var. Evimi bi görseniz sanki taşınıyorum halılarım falanda kirliyken kızıma tuvalet eğitimi vereyim dedim artık çişimiz tuvalete kakamız tuvalete sırf suyla oynamak için çiş diyor bazen boşa çıkıyor çoğu zamanda doluya. Artık sadece gece yatarken bez bağlıyorum onuda istemiyor ağlıyor. Sizde başlayın kızlar tam zamanı. Öyle mutlu oluyorki çilini yapınca bi apartman duyuyodur ev ahalisi büyük bi heyecanla alkışlıyor. Sifona basıp çilimize bay bay yapıyoruz. Bizden haberler bukadar..
Melencit aşısını yaptırdınız mı ben daha yaptırmadım hangi markayı yaptırsam siz araştırmışsınuzdır size sorayım dedim.

Mrb kızlar artık yazdıklarınızı bile okuyamıyorum ama hep aklımdasınız bi göz attım papatya çok geçmiş olsun ağız yarası kansuzlıktan olabiliyormuş kan değerlerine baktırdın mı?
Ben son gaz çalışıyorum 15 günüm kaldı duanıza ihtiyacım var. Evimi bi görseniz sanki taşınıyorum halılarım falanda kirliyken kızıma tuvalet eğitimi vereyim dedim artık çişimiz tuvalete kakamız tuvalete sırf suyla oynamak için çiş diyor bazen boşa çıkıyor çoğu zamanda doluya. Artık sadece gece yatarken bez bağlıyorum onuda istemiyor ağlıyor. Sizde başlayın kızlar tam zamanı. Öyle mutlu oluyorki çilini yapınca bi apartman duyuyodur ev ahalisi büyük bi heyecanla alkışlıyor. Sifona basıp çilimize bay bay yapıyoruz. Bizden haberler bukadar..
Melencit aşısını yaptırdınız mı ben daha yaptırmadım hangi markayı yaptırsam siz araştırmışsınuzdır size sorayım dedim.

Allah yardımcın olsun canım,
kızına da maşallah, aslında bizim için daha zamanı değil gibi, bugün bi oyun grubuna katıldık ordaki öğretmenle de konuştuk bunu, çocuğa göre değişir doğru zaman, fiziksel olarak da hazır olması gerekir dedi, hazır olduğunda sinyalleri kendi verir zaten dedi çişini yaparken çiş dermiş eliyle bezini tutarmış,klozete gidermiş falan, yok bizde böyle şeyler daha,sadece kaka yaptığını gözlemleyebiliyorum çoğu kez, saklanır bazen, oturur gibi yapar zorlanır biraz falan anlyıyorum,zaten saatleri de aşaı yukarı belli onun.... biz 2 yaşını bekliycez sanırım bunun için...
menenjiti ben de yaptırmadım, 2 yaşından sonra tek doz mu yaptırsam bilmiyorum...

Kizlar cok saolun.gecti gitti cok sukur. Dikkatli olmak gerekiyor bundan sonra durmuyolar hic.hep yaramazlik pesindeler:)
Cannancm masallah size baslamisdiniz egitime. Sanirim bzde hazir degiliz daha. Kaka yapsada pek umursamiyor oglum oyle dolaniyor rahatsiz olmuyor ondan :)

Sent from my iPad using Kadınlar Kulübü

kızlar iyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum
çok şükür bugün itibariyle geçti gitti diyebilirim
kızımın huyu değişti ama
hani derlermiş ya
hastalandığına eğil de huyunun değiştiğine yanarım diye
kendi uyuyan kızım artık kucak istiyor
neyse o da zamanla düzelir inşallah

günaydın herkese ... nasılsınız bebekler nasıl ?

papatya Zeynep düzeldi mi biraz ? gerçekten maşallah sana.biz tek çocukla mahvolurken senin gergin olman çok normal bende bazen kızıyorum bağırıyorum farketmeden geceleri.bakıyorum yişne bana sarılıyo ağlıyo kahroluyorum o vakit.bizde insanız yapmasak iyi ama bazen çok yoruluyoruz. son günlerde çok düşünüyorum ya çocuk sayısını 3 lersek birden üçe çıkarsa ne yaparım başedebilir myim :( annelik hem çok güzel hemde çok zor.kilo konusunda bende senin gibi düşünüyorum zayıf osun sağlıklı olsun napalım.meriçte aç gezer neredeyse ama takıntı yapmıyorum çünkü ymemek için inatlaşıyor.acıkıncada zaten bişeyler istiyor.

cannan tebrik ederim seni çiş olayıda bitmek üzereymiş, bende bugün yarın başlayacağım.konuşan klozet alcam, seneye abi olursa belki inatlaşır öğrenmez diye dneyeceğim bakalım.

bende memeden kestim oğlumu.2 gün sıkıntıydı cidden biraz daha alıştı şimdi 5 gün oldu keseli, çok özlüyorum onu emzirmeyi ama mecburdum.şimdi meme sevmeye bakmaya başladık :)

Herkese güzel haftalar. Sağlıklı bir hafta olsun inş hepimiz için :16:
Artık benim pazartesi sendromum falan yok her günüm aynı geçiyor. Bu ara eşimde yoğun çalışıyor nerdeyse her akşam mesaide bi yere çıkamıyoruz. Ev işleri deseniz hiç bitmiyor.Ailem ist.da ve çocukla tek başıma cesaret edip gidemiyorum ama bi taraftanda çok özledim onları. Anlıyacağınız iyice bunaldım :31::31:
Geçen gün Arda'nın odasını havalandırmak için camı açmıştım o arada kahvaltısını veriyim dedim. İşlere dalınca 1-2 saat havalandı oda.Sonra Arda'nın uykusu geldi camı kapattım ayağımda sallamaya başladım. Bi taraftan onu sallıyorum bi taraftan benim içim geçiyor :) Bi ara bişey yerinden oynar gibi ses geldi önemsemedim devam ettim ninniye. İkinciye arkamdan bi serçe pırr diye uçunca çocuğu bırakıp öyle bi fırladım ki dışarıya yavrum o da korktu başladı ağlamaya. Ardayı odanın dışına alıp bi şekilde çıkardım serçeyi ama oğluş kapının önünde nasıl ağlıyor :( Ondan sonra da içimde bi korku kaldı. Bir gece sonrası da beşiğinde uyutayım dedim sütünü verdim uzun sürücek diye pufu çekip oturayım dedim yanına beni görmezse yatmıyor çünkü. Pufu çekerken elime değdi sanki ben yine çığlıkla odadan çıkarken ayağımı artık o hızla beşiğin kenarına mı koltuğa mı nereye çarptım hatırlamıyorum ama fena çarptım. Kaç gündür ceylan gibi seke seke yürüyorum :)) Daha yeni iyileşmeye başladı parmağım.
Dün sabah Arda'nın kolunda 2-3 yerinde pire ısırığı gördüm Allahım deli oldum. Baştan aşağı soydum çocuğu ama ne vücudunda ne kıyafetlerinde bişey bulamadım. Bi ara aşağı inmiştik ordan bi yerden mi geldi acaba bilmiyorum.Bir de vücudunda bazen böcek ısırığı gibi bişeyler çıkıyor. Ucu beyaz etrafı kırmızı oluyor.Bi süre sonra geçiyor başka bi yerinde çıkıyor. Evde öyle böcek falanda yok ki neye karşı vücudu böyle tepki veriyor bulamadım bi türlü :44:
Bugün de ayak baş parmağında tırnak batması gibi bişey farkettim. Geçenlerde tırnağı kırılmıştı baya derinden. Şimdi o tırnak büyürken içeri doğru batıyor sanırım.Ne yapmam gerekir sizce?Oraya küçük bi pamuk falan koyup tampon yapsam işe yarar mı acaba?

Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır yazamadım. Ama takipteydim. Senelik iznimizi kullandık ve iki hafta ailecek tatil yaptık. Ben otomobili sevmeyen kızımla zor olacağını düşünmüştüm ama aksine çok kolay oldu. Edremit-izmir-kuşadası-tekrar İzmir- çeşme dolaştık durduk. Biraz otel tatili yaptık biraz babaannede kaldık, günübirlik biyerlere gittik geldik. Ben hep özenirdim yabancılara çocuklarıyla her yere gidiyorlar, yurtdışı tatil yapıyorlar diye… Bizim için de mümkün olduğunu görmüş oldum, gözümde büyütmüşüm meğer. Bundan sonra daha cesaretli olurum ve kısa tatillere de çıkarım diye düşünüyorum. Kızıma gelince; oldukça uyumluydu, girdiği her ortamda gülücükler saçtı. Otelde el sallamadığı, gülücük atmadığı kimse kalmadı. Park yatağını ve uyku arkadaşı olan ayıcığını her yere götürdük. Uykuya direnmeden kendi kendine uyudu. Sanırım açık hava, gezme uykusuna iyi geldi. İzmir’de kuzenleriyle vakit geçirdi. Amma velakin iki yaşındaki kuzeni kızımı çok kıskandı. Sürekli ittirdi, düşürdü, tekme falan attı. Kızım pek anlamadığı için ittirmelerini çok kafama takmadım. Ama bir de bağırmaya başlayınca çok üzüldüm. Kızım babaannesinin evinde elini neye atsa bağırıp korkuttu kızımı. Bu sebeple kızım biraz sessizleşti ve çekingenleşti. Kuzeninden resmen korktu. Kızımın üzülmesine ben de üzüldüm ama yapacak bişey yok tabi. Sonuçta diğeri de küçüktü ve sanırım bu tür durumlar kaçınılmaz. Biz mümkün oldukça bizim kızı koruduk o kadar. Bir de köpeklerden çekti yavrum, bu sefer de misafirliğe gittiğimiz bir evde köpek kıskandı kızımı. Ben hayvanlara alışsın diye serbest bıraktım ama kızım evde dolaşmaya başlayınca köpek yanına gidip acaip bi şekilde havladı ve bizimki gerçekten çok korktu. Pis köpek zaten önceden de sevmezdim o köpeği….:))))) bunlar dışında çok mutluydu, gezmeye iyice alıştı, sürekli dışarıydı, parktı, gezmeydi derken bakalım İstanbul’da eve kapanınca napacak? Bugün işe başladım, annem memlekete döndü. İzmir’den kayınvalidem geldi. Biraz da o bakacak kızıma. Ben hala tayin bekliyorum. Ama maalesef İstanbul’dan göndermiyorlar. Bakalım inşallah olursa İzmir’e taşınacağız ve kızım için çok iyi olacak. Hakkımızda hayırlısı… tüm annelere selamlar…

Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır yazamadım. Ama takipteydim. Senelik iznimizi kullandık ve iki hafta ailecek tatil yaptık. Ben otomobili sevmeyen kızımla zor olacağını düşünmüştüm ama aksine çok kolay oldu. Edremit-izmir-kuşadası-tekrar İzmir- çeşme dolaştık durduk. Biraz otel tatili yaptık biraz babaannede kaldık, günübirlik biyerlere gittik geldik. Ben hep özenirdim yabancılara çocuklarıyla her yere gidiyorlar, yurtdışı tatil yapıyorlar diye… Bizim için de mümkün olduğunu görmüş oldum, gözümde büyütmüşüm meğer. Bundan sonra daha cesaretli olurum ve kısa tatillere de çıkarım diye düşünüyorum. Kızıma gelince; oldukça uyumluydu, girdiği her ortamda gülücükler saçtı. Otelde el sallamadığı, gülücük atmadığı kimse kalmadı. Park yatağını ve uyku arkadaşı olan ayıcığını her yere götürdük. Uykuya direnmeden kendi kendine uyudu. Sanırım açık hava, gezme uykusuna iyi geldi. İzmir’de kuzenleriyle vakit geçirdi. Amma velakin iki yaşındaki kuzeni kızımı çok kıskandı. Sürekli ittirdi, düşürdü, tekme falan attı. Kızım pek anlamadığı için ittirmelerini çok kafama takmadım. Ama bir de bağırmaya başlayınca çok üzüldüm. Kızım babaannesinin evinde elini neye atsa bağırıp korkuttu kızımı. Bu sebeple kızım biraz sessizleşti ve çekingenleşti. Kuzeninden resmen korktu. Kızımın üzülmesine ben de üzüldüm ama yapacak bişey yok tabi. Sonuçta diğeri de küçüktü ve sanırım bu tür durumlar kaçınılmaz. Biz mümkün oldukça bizim kızı koruduk o kadar. Bir de köpeklerden çekti yavrum, bu sefer de misafirliğe gittiğimiz bir evde köpek kıskandı kızımı. Ben hayvanlara alışsın diye serbest bıraktım ama kızım evde dolaşmaya başlayınca köpek yanına gidip acaip bi şekilde havladı ve bizimki gerçekten çok korktu. Pis köpek zaten önceden de sevmezdim o köpeği….:))))) bunlar dışında çok mutluydu, gezmeye iyice alıştı, sürekli dışarıydı, parktı, gezmeydi derken bakalım İstanbul’da eve kapanınca napacak? Bugün işe başladım, annem memlekete döndü. İzmir’den kayınvalidem geldi. Biraz da o bakacak kızıma. Ben hala tayin bekliyorum. Ama maalesef İstanbul’dan göndermiyorlar. Bakalım inşallah olursa İzmir’e taşınacağız ve kızım için çok iyi olacak. Hakkımızda hayırlısı… tüm annelere selamlar…

Çok iyi yapmışsınız tatil değişiklik herkese iyi gelmiştir. .benim kızım arabada pek durmuyor bende korkuyorum napıcaz diye. .nasıl oyalandı arabada neler yaptı??

Canım en uzun yolculuğumuz 7-8 saat sürdü. Bunun üçte birinde uyudu, üçte birinde meme emdi, üçte birinde de oyaladım. Yolculuk sonrası arabanın halini görmen lazımdı. Oyuncaklar, kıyafetler, kitaplar herşey heryerdeydi… araba koltuğuna biraz alıştı gibi. Uykularını orda yaptı. Uyanıkken de en fazla yarım saat kadar oturuyordu. Biraz video seyretti. İndik bindik vs.. derken vakitler geçti. Kısa yolculuklarda kucağımda sakince oturduğu da oldu. En son İstanbul’a dönerken son bir saat çok sıkıldı. Öyle böyle oyaladım.

Bu arada daha önce yazmıştım kızım arabada kusuyor diye. Onun sebebi ortaya çıktı. Klimanın filtreleri bayağı bi pismiş. Geçenlerde değiştirdik ve o günden sonra kızım hiç kusmadı. Valla herşey tecrübe işte…

Merhaba kızlar,
Sütten kesenlere bi danışmak istedim. Hiç istemiyorum ama hamile olduğum için zorlanmaya başladım. Yavaş yavaş azaltarak bırakılabilir deniyo ama bunu yapanı pek duymadım. Bu arada oğlum kesinlikle biberon almıyor sütü de sevmedi. Doğru düzgün bütün gıdaları da tanımıyor hala bebek gibi püre yiyor kahvaltı da başka türlü yumurta ve peynir yemiyor diye bende vermeye devam ediyorum. Onun dışında çorba makarna bulgur pilavı salatalık ve muz ve kuruyemiş dışında hiç birşeyi ağzına sürmüyor. Cok inatçı yeni seyler denemeye çok kapalı. Önerisi olan olursa çok teşekkür ederim

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

papatya Zeynep düzeldi mi biraz ? gerçekten maşallah sana.biz tek çocukla mahvolurken senin gergin olman çok normal bende bazen kızıyorum bağırıyorum farketmeden geceleri.bakıyorum yişne bana sarılıyo ağlıyo kahroluyorum o vakit.bizde insanız yapmasak iyi ama bazen çok yoruluyoruz. son günlerde çok düşünüyorum ya çocuk sayısını 3 lersek birden üçe çıkarsa ne yaparım başedebilir myim :( annelik hem çok güzel hemde çok zor.kilo konusunda bende senin gibi düşünüyorum zayıf osun sağlıklı olsun napalım.meriçte aç gezer neredeyse ama takıntı yapmıyorum çünkü ymemek için inatlaşıyor.acıkıncada zaten bişeyler istiyor.

cannan tebrik ederim seni çiş olayıda bitmek üzereymiş, bende bugün yarın başlayacağım.konuşan klozet alcam, seneye abi olursa belki inatlaşır öğrenmez diye dneyeceğim bakalım.

bende memeden kestim oğlumu.2 gün sıkıntıydı cidden biraz daha alıştı şimdi 5 gün oldu keseli, çok özlüyorum onu emzirmeyi ama mecburdum.şimdi meme sevmeye bakmaya başladık :)

çok şükür iyileşti artık teyzesi
benim yeni problemim erenin Zeynep'e vurması
bazen ikisinin aynı anda istediği bir şeyi Zeynep vermemek için diretirse eren bir tane vuruveriyor
yavrum hala boş boş bakıyor
alışamadı bir türlü
nasıl yani der gibi
hemen hayır diyorum, kardeş diyorum cici diyorum ama önüne geçemiyorum
tecrübeli arkadaşlarım bu da bir süreç ve geçecek diyor
Zeynep ezile ezile ezmeyi, hakkını korumayı öğrenecek diyorlar ama bilemiyorum

hemen ikiz diye gözünü korkutma canım
belki yine tek olur
ne olursa olsun süper olur annesi
zorlanmaz mısın
evet çok zorlanırsın ama dünyalara değer
e kadar çocuk o kadar sevgi
yürekte sınır yok annesi
sevgide, emekte de sınır yok
can bunlar can annesi

bugün ilk defa ikisiyle evden dışarı tek başıma çıktım
bu benim için milat
ereni doktora götürdüm
zira vücudunun tamamında sırtı hariç kızarıklık vardı dört gündür
alerji olduğunu tahmin ettim ama teyit ettirmek istedim doktorumuza :))))
ikisini güzelce giydirdim
ikisinin de ellerinden tuttum ve arabaya kadar götürdüm
birini koltuğuna sabitlerken diğerine şarkılar söyleyerek kaçmasını önledim
kısa bir yolculuktan ( 6km ) sonra doktora ulaştık
koltuklarından sırayla aldım ve yine elele yürüyerek doktor amcamıza girdik
o sırada eşim geldi
ne kadar hoşuna gittiyse halimiz nazar değecek size diyor canım benim
doktor amcamız baktı ve alerji dedi
sebebini biliyorum çünkü geçen hafta kayınvalidem 3 gün üst üste çocuğa iki yumurta yedirmiş
ne yaptın anne dedim
kızım yedi ne yapıyım diyor
yumurtayı kestik şimdilik
damla kullanıyoruz, çünkü çok kaşınıyor yavrum
kızarıklıklar geçince tekrar ilk baştaki gibi bir hafta bir gün yiyip bir gün yemeyecek
yediği zaman da yarım yumurta yiyecek vs.vs...

eren de de sallanma olayını bitirdik kızlar
yatağına yatıyor ve uyuyor
sadece ben veya babaannesi yanında uzansın istiyor
bunun için de bir çaba sarf etmedik
sallanmayı istemedi, uyuması da çok kısa sürüyor
5dk gibi
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Mrb :) nerelerdesin sen ?
Cok iyi emmis meriç. Batuhan 11 aylikken sutum az diye birakti.

kızlar siz tecrübelisiniz bana yardım edin ne olur bebeğimin 4.ayı 4 gün sonra bitecek ama başını dik tutamıyor sizinkiler ne zaman tuttu ne yapabilirim çok telaşlıyım doktor umursamıyor sizce 1 ay daha bekleyim mi yada ne yapabilirim...

kızlar siz tecrübelisiniz bana yardım edin ne olur bebeğimin 4.ayı 4 gün sonra bitecek ama başını dik tutamıyor sizinkiler ne zaman tuttu ne yapabilirim çok telaşlıyım doktor umursamıyor sizce 1 ay daha bekleyim mi yada ne yapabilirim...

Inan hic hatirlamiyorum boyle bir tarih, donmesini, dis cikarmasi, emeklemesi, yurumesi gibi seyler aklimda sadece. ama doktorun onemsemiyorsa bir sorun yoktur bence. Herseyi dert etme kendine, hepsinin gelisimi farkli, yaptiklari seyler birbirlerine uymayacak herzaman, ileride bunu daha iyi gozlemleyip elbet yapacak diyeceksin sende bizim gibi...

Back