2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Yemiş demek hıı, vay danacık cay :)

Bizde de keşfetmediği bir yer vardı, koca danam, onu da hallettti :)
Kumandayı kalorifer peteğinin arkasına atmaya bayılıyor, daha doğrusu eline ne geçerse oraya tıkıştırıyor da favorimiz kumanda.
Ben de bazen almaya üşenip ekranın sağ arkasındaki tuştan kapatıyordum. Her seferinde bakıyor, dokunmaya çalışıyor, bulamıyordu.
Dün yaşasın, yuppiii :) Buldu, oynadı da oynadı. 335. kanala gelmiş, demek ki 299 sefer basmış :)

Kızlar biz deniz kenarındayız ama deniz kültürümüz yok. Herhalde bu yaşıma kadar anca diz kapaklarıma kadar girmişliğim vardır :)
Ayrıca hem -korkar- hem de pek -sevmem- denizi.
Nedendir bilmem.

Papatyaaacıkkkk.
Nasıl oldun?
Nasıl oldular?
Nasıl oldunuz?
Pufffff

evet canım hem hemen hemen hepsi kanserojen madde içeriyomuş, arada bahsediyorum yeri geldikçe kızım 5 aylıkken falan yüzümden kanserli bi kitle alındı ve izi kalmasın diye güneşe çıkarken güneş kremi önerdi doktor, eşim o zaman araştırmıştı ve bikaç eczacı arkadaşı söylemiş o zaman biçoğunda kanserojen madde olduğunu ve la roche possay ı önermişlerdi, onu kullanıyorum, bebek için de ürünü varmış henüz almadım ama tatile giderken büyük ihtimalle onu alabilirim çocuk için özel doğal ürünler trukid bella b gibi ürünlerden de bahsediyolar ama bi araştırmam lazım emin değilim... tatil harici güneş kremi kullanmayı düşünmüyorum gittiğimiz 2 doktor da önermiyo, güneş kremi zaten d vitamini alımını da engelliyo, tehlikeli olan öğlen güneşi öğlen saatlerinde dışarıd olmuyoruz 4ten sonra çıkıyoruz bi saat kadar dışarıya, haftasonu da öyle,ya da o saatlerde kapalı alanda oluyoruz... tatilde de zaten anca bi hafta 10 gün kalırız ki o zaman öğle saatlerinde güvendiğim bi ürünü kullanırım mümkün olduğunca gölgede tutmaya çalışırım... tabi yazlıkta olsam hergün denizde olsam o zaman yine hergün güneş kremi kullanmayı tercih etmez mümkün olduğunca öğle güneşinden kaçınmayı tercih ederdim...
bi de güneş korumalı tshirt lü falan vücudun büyük bölümünü kapatan mayolar şapkalar var bebekler için onlar da kullanılabilir tabi de biz çok uzun tatil yapmayız zaten o yüzden çok o kadarına gerek yok sanırım...

çamaşır makinası kurutma makinası aylardır favori bizde, banyo kapısını makinanın kağağını açık yakalamasın, bir de çocuk kilidi sadece çalışıyoken sonlandırma düğmesine etki etmiyo ezberlemiş gibi çalışırken direkt ona basıyo ve makine duruyo hadi yeni baştan başlat :)
evet canım uzadılar ummadığın yere ulaşıyolar ışık prizleri alçakmış bizde şimdi farkına varıyorum :) gezerken heryeri açıyo açık bırakıyo banyoya falan girince bi bakıyorum ışıklar yanıyo elektrik faturamız kabarıcak bu ay... en kötüsü ocağın n kısmına demire falan ulaşıyo orda tencere olsa dokunacak kadar, el de sürekli orda, o yüzden mümkün olduğunca arka bölmeleri kullanıyorum beraber mutfaktaysak ya da onu mutfağa soknuyorum kullanırken... herşeyin zarar olduğunu biliyolar bu sabah tezgahta bıçak var arkamı dönmüşüm elini bıçağın sapına dokundurmuş bana bakarak bekliyo b döndüm gözümün içine bakıyo bak yaramazlık yapıyorum diye alınca elinden kaçışı tamamen yasak bişey yaptığının farkındalık ...

çinemiş çiğnemiş sakız gibi yapmış atmış kurumuş bi halde bulduk canım da nasıl sevindim :) sonra baktım bembeyaz olmuş kağıt dedim gitti en zararlı kısmı boyaları mideye
299 kere mi , ne sevinmiş keşfettiği şeye :)
ya evet papatyayı iyi olmalarını özledik...

Evet güneş kremi de kanserojen ne kaldı geriye. .yediklerimiz içtiklerimiz giysilerimiz evdeki eşyalar telefon vs teknoloji nin her türü kanserojen. ..soluduğumuz hava içtiğimiz su güneş kanserojen..temizlik malzemeleri bakım makyaj malzemeleri kanserojen. ..bebek mamaları sütler dahi artık güvensiz en son artık anne memesindem cıkan sütten kanser damlıyor diye acıklama yapıldıktan sonra bişey demeye gerek kalmıyor galiba..nasil korunacagızki günes kanser yapıyor korunmak için krem sürsen kanser yapıyor.güneşe cıkmasan d vitamini olmuyor bagısıklık zayıflıyor kanser oluyormussun gec saatte cıksan o günesten d vitamini alamıyormuşsun....bilim insanları bu acıklamaları yapıyor biz ne yapalım bilmiyorum...

beni merak etmişsiniz
iyi dilekler sunmuşsunuz
çok çok sağ olun kızlar
çok şükür iyileşiyoruz

perşembe yüksek ateş
cuma yüksek ateş
cumartesi ağızda yara ve huysuzluk
pazar bence hastalıkta zirveydi (yanıldığımı pazartesi ve salı anladım)
pazartesi felaketi
ağzın içi bembeyaz yara, dudak birleşme çizgisi yara ve dudak kenarları uçuk gibi yara
salı berbattı
sinirlerim iyice yıprandı
bildiğiniz gibi değildi
6 gün boyunca bir damla su içiremedim
sadece yaşamak için süt içti o da 7 saatte bir 100 cc kadardı
bazen 80 cc içiyordu 7 saatin sonunda
sadece süt içebildiği için bağırsakları gaz doluyordu
bir de gaz sancısı üstüne
bana bir yapıştı anlatamam size odadan çıkmama izin vermiyordu
bazen kucağımda bile teskin olmuyordu
kucağa alıyorum olmuyor
bırakıyorum olmuyor
bir n daraldım ve
ne istiyorsun? yeter artık diye bağırdım
sesimden bir korktu
emekleyerek gözleri fal taşı açılmış gibi kaçmaya çalıştı benden
sonra yine sürünerek kucağıma gelip bana sarıldı

o an nasıl nefret ettim kendimden anlatamam
Zeyno ağlıyor ben ağlıyor

gün içinde en az 50 kere su ve süt teklif ediyorum
sütü gün içinde iki kere kabul ediyordu sadece
6 gün boyunca bir litre sütle yaşadı diyebilirim

dün akşam üstü 50 cc kadar su içti
allahım dünyalar benim oldu
gecemiz yine felaketti
sabah huzurlu uyandı, bir süre sonra acıktı
huysuzluğa başladı yine
süt veriyorum almıyor
su veriyorum almıyor
kuala gibi ağlayarak sadece bana yapışıyor derken
bu arada ağzını uyuşturan ilacı da saati geldikçe veriyorum ki
belki yer diye
derken eşim ağzına bir parça peynir attı
öyle bir şaşırdı ki sanki yiyecekle ilk defa tanışıyor
sonra yavaş yavaş yemeye başladı
allahım sana hamd u senalar olsun
yine mızmız, yine keyifsiz ama olsun iyileşecek artık biliyorum
çünkü yiyebiliyor

Sıcaklardan mıdır nedir herşeyden yiyen oğlum iyice iştahsız bişeye dönmeye başladı Ne yapıcağımı ne yedireceğimi şaşırdım artık. Yemeği tam ağzına sokucam diliyle tadına bakıyor ve kapatıyor ağzını. Öksürüğü hala geçmedi.Şurupları da içiremiyorum. Şurup kaşığını gördüğü gibi kaçıyor. Bardakla vereyim dedim bi iki kere içti sonra ondan da içmedi. Pipetle bişeyler içmeyi seviyor diye pipetle bile verdim artık onu da anlıyor zar zor içiriyorum
Kızlar bi de bişey farkettim üst öndeki dişinin arasıyla dudağının arasında et gibi bişey var dudak bağı falan olabilir mi acaba? Var mı sizlerde de böyle bişey?

canım ben ilaçlarını enjektör ile veriyorum
iğnesini çıkarıyorum
ağzını açınca iyice sok ve sık
hiç dışına çıkarmadan yutuyorlar

beni merak etmişsiniz
iyi dilekler sunmuşsunuz
çok çok sağ olun kızlar
çok şükür iyileşiyoruz

evet canım aklımızdasın iyice iyileşin artık eski keyifli yazılarını okuyalım...

çok zorlandınız canım, inşallah yarın daha da iyi olucak...

bence sıcaklardan canım benim kızım da öyle bikaç gündür istemiyo pek bişey, en sevdiği şey yoğurdu bile bitirmiyo, 4-5 saat ara vermeden bişey yedirmeye kalktığımda yediremiyorum etrafı batırıyoruz sinir harbi yaşıyoruz açmıyo ağzını, o kadar ara verince de 1-2 öğün azalıyo tek öğün yemek yiyoruz akşam yemeği veremiyorum süt bi kere verebiliyorum 100cc kadar, neyse bu kadarına da şükür tabi, ama sıcaklardan işte bence...
ben de bu akşam burda dudak bağından bahsedicektim canım, dün facedeki grupta yazdılar dişleri ayrık olunca oluyomuş falan diye merek ettim baktım benim kızımın da öyle, üst ön dişler ayrık ve dudağa giden et parçası bizdeki gibi damağın üstünden değilde o iki dişin arasından gidiyo, internette dudak bağı yazınca çıkan resimlere bakarsan öyle,araştırdım biraz internette ön dişler dökülüp ana dişler çıktığında o ayrıklık kapanabiliyomuş ve zamanla o et parçası da yukarıya damağa olması gereken yere doğru çıkabiliyomuş ve 6-7 yaşına kadarbekleyip ana dişler yarıya kadar çıktığında hala devam ediyosa bu durum cerrahi müdahaleyi öneriyolar... tabi zorlayabilirmiş de dişini fırçalarken falan, derin de bikaç kez düştüğünde dişi kanamıştı yani ben dişi kanadı sanıyodum demek ki gerilip orası kanamış... canımız sıkıldı bu akşam biz de eşimle bunu konuşuyoduk ama Allah başka dert vermesin... bir de üst orta dişleri daha kısa kaldı demek o da bundan dolayı...

Kizlar sabah sabah basimiza ne geldi. Oglumu birakip lavaboya gittim kapinin onunde beni beklerken kapiyi disardan kitlemis. Annemler cikmislardi. Normalde annem kimse rahatsiz etmesin die kapiyi arkadan kilitler giderdi bugun kilitlememisti. Banyoda cikacak hic bir yer yok. Oglum disardan agliyor bn zorluyorum kapiyi yok. Mutfak kapisi da acik ordan cikar die korkuyorum bi taraftan. Menteselerden cikarmaya calistim olmuyor. Artik en son cami kiracaktim. Yoksa annemler 3 saate anca gelecekler. Ogluma acmasini anlatmaya calisiyorum zorluyor kapiyi olmuyor. Korktu baya.allhim ne yapar oglum saatlerce cikamazsam dedim.oyle korktum ki anlatamam. Sonra bi ara disardan ses duydum. Oglumun agladigini duyunca o da kapiyi acmis girmis. Annem acik birakmisti allahtan.seslendim aciverdi kadin elh. Allh gonderdi o kadini gercekten. Ne olurdu gelen olmasaydi dusunmek bile istemiyorum.

Sent from my iPad using Kadınlar Kulübü

canım ben ilaçlarını enjektör ile veriyorum
iğnesini çıkarıyorum
ağzını açınca iyice sok ve sık
hiç dışına çıkarmadan yutuyorlar

Güzel fikirmiş canım hemen bi enjektör bulup denemem lazım çok sağol

Aynen canım bizim de üst dudak o şekilde. Daha önce farketmiştim ama dişleri yeni çıkıyor düzelir zmnla diye pek düşünmedim ama facede okuyunca endişelendim tabi. Geçen doktora sormayı da unuttum. İnternetten de görsellerden bakınca içim bi fena oldu kapattım. Bugün dişçime bi sorayım bakayım. Umarım müdahale falan gerekmez.

Okudukça içim fena oldu valla çok şükür atlatmışsınız

çok kötü bişey gerçekten ama şanslıymışsınız yine duyurabilmişsin ve kapıyı açabilmiş, bizim başımıza gelse kurtaran olmaz...

aa sen face de var mısın canım , özelden yazsana yada ordaki listeye eklesen kendini, ben varım orda yenikullanıcı diye bakarsın...

Papatya iyileşmek üzere inş kuzun. Yemeye başladıysa daha kolay toparlar kendini.
Sweet çok geçmiş olsun. Bizde de olsa kimse kurtaramszdı. Bîzim kapılarında iç kısımlarında var anahtar. Çıkarmak lazım.

Oğlumu 2 gündür seminere okula götürüyorum. Okuldakiyorumlar okadar canımı sıktı ki yok minyatür bebek, annesî bunu hiç beslemiyor musun ? Çok küçücük kalmış falan filan..10.5 kilo oğlum. Hastalığı'nda verdi biraz.çok iştahsız bir bebek. Sağlıklı olsun ve yemesi gerekenleri az da olsun yesin de yetîyor bana. Ama ister istemez Cnm sıkıldı.

Insallah bugun daha iyidir zeynep, dualarimiz sizinle canim, az kaldi toparlayip yine yaramazlik yapmaya devam edicek. Bisey yemiyor diyede hic sikma canini, ben doktora bisey yemiyor, nasil iyilesicek boyle dedigimde, sen hastayken bisey canin isteyip de yiyor musun? Yemiyorsun ama iyilesiyorsun demisti. Onlarda iyilesiyorlar, gun gun eski haline donucek insallah...

Ayni istahsizlik bizde hep vardi, iyice tavan yapti hastaliktan sonra. Kahvalti yok, corba yok, sebze meyve yok. Ne yiyor dersen pilav yada cani isterse makarna yiyor, meyvede sadece kiraz yiyor. Onun disinda sut ve mamayla yasiyor.
Oksuruk icin bi arkadasim ayak altlarina vicks sur demisti bana, sabah aksam surup kalin corap giydirdim. Oksuruk 2-3gune gecti ama o mu ise yaradi bilmiyorum. Denemekten zarar gelmez, belki sizdede ise yarar. Gecmis olsun...

Buyuk gecmis olsun canim, Allahtan biri sesini duymus. Cok yaramazlar artik napicaklari belli degil hic...

Benim kizimda 10,5kg vede hicbirsey yemiyor ama kilosu bence normal duruyor. Arada bende kizima soylenenleri duyuyorum: azcik yemek yesene, kilo alsana, kucuk kalicaksin bak gibi laflar ama cok da takmiyorum acikcasi. Sisman cocugu napicaz bosver, ilerde zayiflatmaya ugrasiriz bide:)

Çok geçmiş olsun canım ucuz atlatmışsınız

Canım bence 10.5 kilo çok zayıf değil ki kafana takma etraftakileri sağlıklı olsun zayıf olsun

Ayyhhh, kızlar okudukça darlandım vallahi.
Papatyam, bilindik sözler söylemeyeceğim ama demeden de geçemiyorum.
Sen annelik kavramını tam manasıyla idrak etmiş bir bireysin.
Diğer arkadaşları bilmem ama kendi adıma bir anne olarak benden kaç gömlek, kaç entari üstünsün, biliyor musun.
İki yavru, iki hastalık, iki stres, iki yara, iki bere..
Sakın suçlama kendini.
Sakın..

Sweetim, vallahi okurken daraldım. Sonuç tertemiz olmuş, çooook sevindim.
Senin ve bebeğinin yaşadığı korkuyu da tahmin edebiliyorum.
Ben de bekarken kilitli kalmış ve mutfak camını kırmıştım.
Geçmiş olsun canım.

Mercanım, şu bik bik bik konuşanlar var ya şu bik bik bik çok bilmişler.
Adam sen de aldırma geç git, diyemiyorum, diyemiyorum, diyemiyorum.
Acayip canımı sıkıyorlar.
Ama sen bakma bana,
Aldırma, geç git.

herkeslere günaydınnn :))
nasılsınız ...
papatya sayfada kaçtır görüyorum Zeyno hastaymış
allah şifa versin bugün daha iyiymiş ama inş daha da iyidir.

bende meriçi sütten kesmeye çalışıyorum ne kadar gönlüm el vermesede mecburum
en son çarşamba akşam verdim süt.dün vermedim eski tekniklerle .(( saç yapıştırdım
baktı burukça güldü kapattı tekrar açtı yine buruldu gece çok huysuzdu sabah erkenden kalktı vereyim mi dedim sevinçle koşup yanıma geldi
yine hüsran sonuç.duyguzlarımı gözardı ettim ama cidden memeden kesmek zormuş insan kendini kötü hissediyor
heleki içli içli ağlamasına insanın yüreği dayanmıyor ama mecburdum (

haftaya filan yeniden tedaviye başlayacağım dr kes dedi
erteleme imkanmda yok .. diyorum kardeşlerinide senin kadar emziririz napalım
sana sebep oldular ( kıyamıyorumda ..
işte bir kez daha anladım ki (kendimdende bildiğim üzre) ilk çocuk hem şanslı hem şanssız
,tüm fedakarlık ona ait (

sizler nasılsınız ...

aa sen face de var mısın canım , özelden yazsana yada ordaki listeye eklesen kendini, ben varım orda yenikullanıcı diye bakarsın...

Evet canım varım listeye de ekliyim ama pek aktif değilim yazılanları okuyorum ben yorum yapana kadar benim söyliyceklerimi başka biri söylemiş oluyor ztn :)

Ev çok sıcak diye gece çorap falan giydirmiyorum ama geçmezse viksi de deniycem bakalım. Bir de karşı komşum göğsüne bal sür diyor bi faydası olur mu bilmiyorum.
Benim oğlum da 10,5 kilo canım yiyor ama çok hareketli olduğu için kilo alamıyor sanırım. Doktoru da gelişimi gayet iyi dedi. Boşver kilolu olmak sağlıklı olmak anlamına gelmiyor.Sağlıklı olsunlar da zayıfmış topluymuş önemli değil.

canım keşke dediğin gibi olabilsem ama inanki değilim
bugün 5.30 da Zeynep uyandı
beni ayakta ve kucağında salla
diyor
oturduğum an kıyameti koparıyor
sesine eren uyandı
o da beni kucağına al dedi
o kadar da yorgunum ki yine söylendim, kızdım onlara
sonra kendime geldim, güzel bir kahvaltı hazırladım
şarkılar, türküler eşliğinde kahvaltı yaptık
evden çıkarken de
arkamdan ağladılar
işte bu kadar duygu dedim
kızıyorum, söyleniyorum, hatta bazen bağırıyorum
ama ben ne yaparsam yapayım onlar beni seviyor
annelerini utandırıyorlar
şimdi okuldan geldim, ikisi de 3 saattir uyuyorlarmış
enerjilerine yetişebilecek miyim bakalım bu yorgunlukla

kilo konuşulmuş
kızım 8, oğlum ise 9 küsur
ve bana hiç zayıf gelmiyorlar
gerçekten umursamaz olun
ben bu konuda çok iyiyim
tınnnnnnnnnnnnnnnnn der geçerim

okulumuza bir bayan geldi
odtü de yüksek lisans yapıyor
neden anlatıyorum bunu
her şeye yetişmeye çalışıyor çünkü
oğlu var iki yaşında ama yürüyemiyor
erken doğmuş buna bağlı olarak yürümesinde ve görmesinde sorun var
okuldan çıkıyor , oğlunu fizik tedaviye götürüyor
maşallah dedim, allahım inşallah emeklerinin karşılığını alır
azmine şapka çıkardın valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…