çok teşekkür ederim, hemen bu gece deneyeceğim:)
afiyet olsun canım umarım sever...
gece muhallebisini nasıl yapıyorsunuz?normal pirinç unundanmı??hangi marka kullanıyorsunuz..doktor bıze tahıllı aptamıl önermişti ama malum içime sınmedı son haberlerden sonra gerçi onda varsa hepsinde vardır mutlaka..artık gdo suz mısır olmadıgını söylüyorlar, içinde mısır olan herseyde gdo varmış zaten
eskiden irmikle suyu pişirip yapardım genelde sonrasında da ılınıca tos mama katardım genelde portakal suyu falan ekliyodum tatlansın dşye de...
bazen dr.oetker in pirinç unu ile aynısını yapardım... şimdi sütle yapıyorum çok çok nadir, mesela bu akşam yaptım keçi sütüyle dr.oetker pirinç unuyla, demir emilimi azalıyo biliyorum ama sırf tatlandırıcı niyetşne 2 tatlı kaşığı da pekmez ekledim çok da sevdi... meyve eklemedim çünkü meyve zaten yemişti bugün...
Tatli olanını sıkça yapıyorum kızım ve ben çok seviyoruz. Hatta geçen gün arkadaşım gelince o da yedi ve cok beğendi. Biz büyükler icin de cok sağlıklı bir atıştırmalık. Tuzlu olanı denemedim ama denicem en yakın zamanda.
afiyet olsun canım size de inşallah onu da sever... ben onu daha hiç yapmadım...
Dün acile gittik kan tahlili falan yaptılar bişey çıkmadı. Doktor viral döküntü dedi normal bişeymiş çocuklarda oluyormuş.Allerset verdi 3 gün kullanıp tekrar gidicez bi de kulağının içi kızarmış dedi ona da bakarız dedi. Karşı komşuma anlatıyorum işte bizim de bi tanıdığın çocuğuna öyle demişler kulak iltihabı olmuş çok çekmişler diyor korkutuyor beni de
korkulucak bişey yoktur geçer inşallah canım geçmiş olsun tekrar...
Uykularımız sorunlu zaten uzun uykusu yok gece uyanıp aglayınca bekleyınce uyumuyor sonra..yatarken hemen içerse tekrar dalıyor...o yüzden fazla oyalansın istemiyorum biraz uyusun uyku çok önemli..her yolu deniyorum..
gece beslenmesi zamanında benim kızım d aynı böyleydi canım uyanınca besleyene kadar hiçbişekilde susmaz ağlardı tam uyanamamış olsa bile... inşallah siz de artık gece beslenmesini bırakabilirsiniz zor biliyorum bu şekilde...
Biz hala kan sayımı yaptırmadık çok korkuyor aglıyor daha görür görmez o şekilde yaptırmak istemedim...doktorda bıle agzına kulagına baktırmıyor cırpınıyor aglıyor. .bide kan alırlarsa deli olur cocuk varmı yaptırmayan
biz de hala yaptırmadık biraz hastalıklarından öteledik ilk zamanlar sonra da ihmal

hep aklımda aslında inşallah ters bişey yoktur, ilk fırsatta yaptırıcam...
ben de termos aldım ama pahalı falan değildi
iğrenç koktu, attım onu, hatta eşime de söylendim, cimrilik yaptın dedim
sonra gittim ben pahalı bir şey aldım,
o da berbat koktu, onu da kullanmadım
ben bu konuda pek bi rahattım
mama suyumuzu avm lerdeki dükkanlardan istiyordum
su falan taşımadım hiç yanımda
ayyy ben çok perişandım o zamanlar
hiçbir şeye yetişemiyordum ki
kendi perişan günlerimi hatırlıyorum da sen haydi haydi haklısın papatyacım, olsun zaten onlar da kaynamış su...
Zeynep gece 12.30 da kalktı, 3.30 da uyudu tekrar
ki ilk defa oluyor bu
geceleri uyanınca hemen uyurlar şükürler olsun ki
uyumuyor bir türlü
ay ne istiyorsun Zeynep, uyu artık dedim
ağladı, kızdığımı anladı
sonra uyudu yavrum
o uykusuzlukla tüm gün baş ağrısı çektim ama
öyle böyle bir ağrı değil
kafamın sol yanı sürekli zonkladı
iki ağrı kesici bana mısın demedi
akşam uyudum biraz
yeni gözüm açıldı
kızlar sağlık gibisi yok
benim kızım da ara ara böyle molalı uyku yapar ayda bir falan hep öyle olsa Allah korusun dengesi şaşaıyo insanın... geçmiş olsun bu arada sana da...
kızım öğlen uykusunda oğlumdan önce uyandı
ben de iki tane erik yıkadım geldim salona
birin zeynoya verdim, birini kendim aldım
hışımla bana geldi, elimdeki eriği istiyor
annecim bu senin bu benim dedim
ısırdım erikten
bu sefer elimden zorla alıyor
erin erin diyor
anlamadım önce
eriği eline verdim, erenin uyuduğu odanın kapısına gitti
tam o sırada eren de uyandı
hemen yanına gitti eriği erene uzattı al dedi
yavrum birini kendine birini kardeşine ayırmış eriği
ay vallahi gözlerim doldu
Allahım onları hiç ayırmasın inşallah
yemeklerini yiyince
mama sandalyesinden indikten sonra ellerine suluklarını veriyoruz
suyu oturarak içmeye alıştırdık
Zeynep suyunu içti, suyu bitince erenin yanına geldi, suluğunu erene uzattı
al dedi eren zeynonun suluğunu alınca kendi suluğunu bıraktı, Zeyno hemen o dolu suluğu aldı ve oradan uzaklaştı
eren boş suluğu çekince başladı ağlamaya
kızımın cinliğine sevindim, oğlumun saflığına üzüldüm
kızlar ne demek istediğimi ikinci yavrularınız gelince anlayacaksınız
evlat farklı bir şey
iki evlat bambaşka bir şey
canım hayranlıkla okudum maşallah onlara...