• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Cnm 200 ml kutu sütü ağzını açmadan odanda tutabilirsin. Kızın uyaninca makasla ağzını kes biberona bosalt olmaz mı? ?benim aklıma bu geldi. Öpüyorum.

Soguk içmiyor sıcak sevıyor galıba..ısıtayım sorum degılde uyanıp aglıyo uykusu acılıyor uyumuyo sonra

bence uyanınca cezvede hemen oda ısısına gelene kadar azıcık ısıtsan yeter zaten o arada 1-2 dakika baba oyalıycak mecburen, en iyisi bu gibi, mama veriyoken ben hiç termosla su almadım yanıma biz öyle yapıyoduk acıkınca ağlardı biberonu verene kadar ama yine de eşim oyalardı her seferinde ve ben cezvede su ısıtıp yeni yapardım, termos tavsiye etmişlerdi almıştım hem de iyi bi marka ama o kadar kötü kokuyo ki içinde su içime sinmedi, sadece 1-2 kere dışarı çıktığımızda kullanmıştım sonra ondan da vazgeçtim kaynatılmış soğumuş mama suyumu ölçüp yanımda taşıyodum benmari usulü ısıttım hep, bazen o termosla normal çeşme suyu kaynatıp götürdüm bi kaseyle birlikte onda ısıttım mama suyunu bazen de gittiğimiz yerden bi kase kaynamış su istiyodum mama suyunu içine koymak için...

Uykularımız sorunlu zaten uzun uykusu yok gece uyanıp aglayınca bekleyınce uyumuyor sonra..yatarken hemen içerse tekrar dalıyor...o yüzden fazla oyalansın istemiyorum biraz uyusun uyku çok önemli..her yolu deniyorum..

Biz hala kan sayımı yaptırmadık çok korkuyor aglıyor daha görür görmez o şekilde yaptırmak istemedim...doktorda bıle agzına kulagına baktırmıyor cırpınıyor aglıyor. .bide kan alırlarsa deli olur cocuk varmı yaptırmayan

bence uyanınca cezvede hemen oda ısısına gelene kadar azıcık ısıtsan yeter zaten o arada 1-2 dakika baba oyalıycak mecburen, en iyisi bu gibi, mama veriyoken ben hiç termosla su almadım yanıma biz öyle yapıyoduk acıkınca ağlardı biberonu verene kadar ama yine de eşim oyalardı her seferinde ve ben cezvede su ısıtıp yeni yapardım, termos tavsiye etmişlerdi almıştım hem de iyi bi marka ama o kadar kötü kokuyo ki içinde su içime sinmedi, sadece 1-2 kere dışarı çıktığımızda kullanmıştım sonra ondan da vazgeçtim kaynatılmış soğumuş mama suyumu ölçüp yanımda taşıyodum benmari usulü ısıttım hep, bazen o termosla normal çeşme suyu kaynatıp götürdüm bi kaseyle birlikte onda ısıttım mama suyunu bazen de gittiğimiz yerden bi kase kaynamış su istiyodum mama suyunu içine koymak için...

ben de termos aldım ama pahalı falan değildi
iğrenç koktu, attım onu, hatta eşime de söylendim, cimrilik yaptın dedim
sonra gittim ben pahalı bir şey aldım,
o da berbat koktu, onu da kullanmadım
ben bu konuda pek bi rahattım
mama suyumuzu avm lerdeki dükkanlardan istiyordum
su falan taşımadım hiç yanımda
ayyy ben çok perişandım o zamanlar
hiçbir şeye yetişemiyordum ki

Zeynep gece 12.30 da kalktı, 3.30 da uyudu tekrar
ki ilk defa oluyor bu
geceleri uyanınca hemen uyurlar şükürler olsun ki
uyumuyor bir türlü
ay ne istiyorsun Zeynep, uyu artık dedim
ağladı, kızdığımı anladı
sonra uyudu yavrum
o uykusuzlukla tüm gün baş ağrısı çektim ama
öyle böyle bir ağrı değil
kafamın sol yanı sürekli zonkladı
iki ağrı kesici bana mısın demedi
akşam uyudum biraz
yeni gözüm açıldı
kızlar sağlık gibisi yok

kızım öğlen uykusunda oğlumdan önce uyandı
ben de iki tane erik yıkadım geldim salona
birin zeynoya verdim, birini kendim aldım
hışımla bana geldi, elimdeki eriği istiyor
annecim bu senin bu benim dedim
ısırdım erikten
bu sefer elimden zorla alıyor
erin erin diyor
anlamadım önce
eriği eline verdim, erenin uyuduğu odanın kapısına gitti
tam o sırada eren de uyandı
hemen yanına gitti eriği erene uzattı al dedi
yavrum birini kendine birini kardeşine ayırmış eriği
ay vallahi gözlerim doldu
Allahım onları hiç ayırmasın inşallah

yemeklerini yiyince
mama sandalyesinden indikten sonra ellerine suluklarını veriyoruz
suyu oturarak içmeye alıştırdık
Zeynep suyunu içti, suyu bitince erenin yanına geldi, suluğunu erene uzattı
al dedi eren zeynonun suluğunu alınca kendi suluğunu bıraktı, Zeyno hemen o dolu suluğu aldı ve oradan uzaklaştı
eren boş suluğu çekince başladı ağlamaya
kızımın cinliğine sevindim, oğlumun saflığına üzüldüm

kızlar ne demek istediğimi ikinci yavrularınız gelince anlayacaksınız
evlat farklı bir şey
iki evlat bambaşka bir şey

:16::16: çok teşekkür ederim, hemen bu gece deneyeceğim:)

afiyet olsun canım umarım sever...

gece muhallebisini nasıl yapıyorsunuz?normal pirinç unundanmı??hangi marka kullanıyorsunuz..doktor bıze tahıllı aptamıl önermişti ama malum içime sınmedı son haberlerden sonra gerçi onda varsa hepsinde vardır mutlaka..artık gdo suz mısır olmadıgını söylüyorlar, içinde mısır olan herseyde gdo varmış zaten

eskiden irmikle suyu pişirip yapardım genelde sonrasında da ılınıca tos mama katardım genelde portakal suyu falan ekliyodum tatlansın dşye de...
bazen dr.oetker in pirinç unu ile aynısını yapardım... şimdi sütle yapıyorum çok çok nadir, mesela bu akşam yaptım keçi sütüyle dr.oetker pirinç unuyla, demir emilimi azalıyo biliyorum ama sırf tatlandırıcı niyetşne 2 tatlı kaşığı da pekmez ekledim çok da sevdi... meyve eklemedim çünkü meyve zaten yemişti bugün...

Tatli olanını sıkça yapıyorum kızım ve ben çok seviyoruz. Hatta geçen gün arkadaşım gelince o da yedi ve cok beğendi. Biz büyükler icin de cok sağlıklı bir atıştırmalık. Tuzlu olanı denemedim ama denicem en yakın zamanda.

afiyet olsun canım size de inşallah onu da sever... ben onu daha hiç yapmadım...

Dün acile gittik kan tahlili falan yaptılar bişey çıkmadı. Doktor viral döküntü dedi normal bişeymiş çocuklarda oluyormuş.Allerset verdi 3 gün kullanıp tekrar gidicez bi de kulağının içi kızarmış dedi ona da bakarız dedi. Karşı komşuma anlatıyorum işte bizim de bi tanıdığın çocuğuna öyle demişler kulak iltihabı olmuş çok çekmişler diyor korkutuyor beni de :31:

korkulucak bişey yoktur geçer inşallah canım geçmiş olsun tekrar...

Uykularımız sorunlu zaten uzun uykusu yok gece uyanıp aglayınca bekleyınce uyumuyor sonra..yatarken hemen içerse tekrar dalıyor...o yüzden fazla oyalansın istemiyorum biraz uyusun uyku çok önemli..her yolu deniyorum..

gece beslenmesi zamanında benim kızım d aynı böyleydi canım uyanınca besleyene kadar hiçbişekilde susmaz ağlardı tam uyanamamış olsa bile... inşallah siz de artık gece beslenmesini bırakabilirsiniz zor biliyorum bu şekilde...

Biz hala kan sayımı yaptırmadık çok korkuyor aglıyor daha görür görmez o şekilde yaptırmak istemedim...doktorda bıle agzına kulagına baktırmıyor cırpınıyor aglıyor. .bide kan alırlarsa deli olur cocuk varmı yaptırmayan

biz de hala yaptırmadık biraz hastalıklarından öteledik ilk zamanlar sonra da ihmal :( hep aklımda aslında inşallah ters bişey yoktur, ilk fırsatta yaptırıcam...

kendi perişan günlerimi hatırlıyorum da sen haydi haydi haklısın papatyacım, olsun zaten onlar da kaynamış su...

Zeynep gece 12.30 da kalktı, 3.30 da uyudu tekrar
ki ilk defa oluyor bu
uyumuyor bir türlü
ay ne istiyorsun Zeynep, uyu artık dedim
ağladı, kızdığımı anladı
sonra uyudu yavrum
akşam uyudum biraz
yeni gözüm açıldı
kızlar sağlık gibisi yok
benim kızım da ara ara böyle molalı uyku yapar ayda bir falan hep öyle olsa Allah korusun dengesi şaşaıyo insanın... geçmiş olsun bu arada sana da...

ısırdım erikten
erin erin diyor
anlamadım önce

yemeklerini yiyince
al dedi eren zeynonun suluğunu alınca kendi suluğunu bıraktı, Zeyno hemen o dolu suluğu aldı ve oradan uzaklaştı

evlat farklı bir şey

canım hayranlıkla okudum maşallah onlara...

Allah ne güzel bir nimet vermiş: anne sütü! !! Her daim hazır taze ve steril. Sizi okuyunca bunu farkettim. Çok şükür benim sutum boldu ve hic biberon mama vs kullanmadım. Cok kolaymis gerçekten simdi anladım. Paylasmak istedim.gerci ben de orda burda cok emzirmisimdir. Sokakta buldugum kuaforlerde magazalardaki kabinlerde....nereyi uygun bulursam daliyordum içeri:)))))

ısırdım erikten
erin erin diyor
anlamadım önce

yemeklerini yiyince

evlat farklı bir şey

Cok tatliymis Zeyno maşallah ona!!! haklisin iki çocuk la cok daha zevkli olur herşey. Ben çok istekliyim 2. çocuk konusunda. Bu yaz hamile kalip gelecek bahara kucağıma almak istiyorum. Allah gönlüme göre verir inşallah. Ama hersein basi saglik dun pikniğe gitmistik. Orda zeka geriliği olan bi cocuk vardi. 2.5 yaşında ydi. Daha yeni yürümüş. Hic konusamiyormus ve belli oluyordu dışardan bi gariplik olduğu. Ama kizimla birbirlerini sevdiler elele falan tutustular. Duygulandim, üzüldüm, sukrettim ve ders cikardim.

Günaydın arkadaşlar. Oğlum bugün biraz daha iyi kırmızılıklar az kalmış geçmek üzere çok şükür. Yalnız uykuları düzensizleşti yine. Gündüz iki uyku yapardı ikişer saat uyurdu. Şimdi uyutuyorum 45 dk. sonra uyanıyor tekrar sallıyorum yine uyuyor yine kalkıyor. Köpek dişleri geliyor ondan sanırım ama ben azılarda bile bu kadar zorlanmamıştım. Bu arada yavruları hergün yıkamaya başladınız mı? Ben 2 gündür hergün yıkıyorum ev çok sıcak.

zeynep gece 12.30 da kalktı, 3.30 da uyudu tekrar
ki ilk defa oluyor bu
uyumuyor bir türlü
ay ne istiyorsun zeynep, uyu artık dedim
ağladı, kızdığımı anladı
sonra uyudu yavrum
akşam uyudum biraz
yeni gözüm açıldı
kızlar sağlık gibisi yok

saglık cok önemli cok iyi anlıyorum seni biz 1 yıldır böyleyiz gecede defalarca uyanmalar aglamalar uykusuz geceler ertesi gün baş agrısı halsizlik emzirdiğim için ilaçta içmiyorum fazla...bas agrım kronikleştı artık...her gece aynı sey olunca bütün gün gene evde birlikte olunca nefes alamıyor gibi oluyorum bazen...ah bir kac gün bari uyusam dinlensem :) allah hastalık vermesin buna da şükür

canım irmikle mama yapmadım hiç bunu deneyeyim bari biraz da..pirinç unuyla suyla yada sütle yapıyordum ama pirinçte gdo lu dendiği için onuda sindiremiyorum içime aslında....irmikle sütle muhallebi yapayım bakalım onu sevecekmi..ne ölçüde yapıyorsun?

kız bebek anneleri size şöyle birşey diyen oldumu hiç.."erkek bebeği olmayan cocuk büyüttüm demesin" ben cok rahatsız oluyorum bu laftan erkek bebeğin cok zorlukları varmış kızlar cok rahatmış kolaymış vs... ben pek sık duyar oldum bunu ve cok kasıtlı beni sinir etmek için söylendiğini düşünmeye başladım..

of kızlar içim şişti sabah sabah...haberleri takip ediyordum ınternette yine gdo haberleri var bir sürü gdo lu mamalar mısırda gdo pirin ununda gdo neyle mama yapacagım dıye düşünürken diğer yediklerimiz meyveler sebzeler et tavuk yumurta herseyde tehlike ne yiyecegız bizi gectım cocuklara ne yedirecegıız aklım karıstı kafam cok bulandı moralim bozuldu :(:(:(

Günaydın arkadaşlar. Oğlum bugün biraz daha iyi kırmızılıklar az kalmış geçmek üzere çok şükür. Yalnız uykuları düzensizleşti yine. Gündüz iki uyku yapardı ikişer saat uyurdu. Şimdi uyutuyorum 45 dk. sonra uyanıyor tekrar sallıyorum yine uyuyor yine kalkıyor. Köpek dişleri geliyor ondan sanırım ama ben azılarda bile bu kadar zorlanmamıştım. Bu arada yavruları hergün yıkamaya başladınız mı? Ben 2 gündür hergün yıkıyorum ev çok sıcak.

gündüz uykuları bizde de azalmaya basladı bu ara..bazen sadece bır kez uyuyor bazen ıkı kere fakat sadece 1 saat yada yarım saat...henüz 6 diş var daha cıkmadı azılar yada köpek dişleri gec kaldık sanırım

kız bebek anneleri size şöyle birşey diyen oldumu hiç.."erkek bebeği olmayan cocuk büyüttüm demesin" ben cok rahatsız oluyorum bu laftan erkek bebeğin cok zorlukları varmış kızlar cok rahatmış kolaymış vs... ben pek sık duyar oldum bunu ve cok kasıtlı beni sinir etmek için söylendiğini düşünmeye başladım..

Yok canım ben hiç duymadım. Cok gıcık bir lafmis ama. Herkesin ve her bebeğin kendine göre sıkıntısı olur. Benim kiza da " ayy cok uyumlu bebek, böyle on tane buyutulur" derlerdi. Ben resmen cildirirdim. Evde nasil olduğunu, uykusunu bilmeden insanlar konu

Yok canım ben hiç duymadım. Cok gıcık bir lafmis ama. Herkesin ve her bebeğin kendine göre sıkıntısı olur. Benim kiza da " ayy cok uyumlu bebek, böyle on tane buyutulur" derlerdi. Ben resmen cildirirdim. Evde nasil olduğunu, uykusunu bilmeden insanlar konuşuyor işte. Boşver takma kafana öyle dusuncesiz insanlari. Cok sinir oluyorsan da çekinme söyle tum düşündüklerini. Onların icine dert olsun sen rahatla:)))))

Yakari cnm bosver milleti. Bn olsam bn de sinir olurum inan.:20: Erkegi kizi yok ki bu durumun cocukla alakali bi durum. Bazi erkek cocuklar vardir sakindir bazi kiz cocuklar vardir yaramazlikta sinir tanimaz. Yasayan bilir ancak

Ben de hic duymadim o sözü. her cocuk farklidir.erkek cocuk daha haylaz yaramaz diye söylenmistir belki de.ama kiyas ve öyle bir cümle kurmak mümkün değil bence

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

uyku düzensizliği bizde de var .uykuyu çoğu zaman yapmıyo, ilk uykuyu bile yapacağı saat belli olmuyo bazen... biz daha hergüne geçmedik ama gün aşırı yıkarım heralde evde klima var terlemiyo pek şortlara tshirtlere elbiselere başladık zaten...

canım irmikle mama yapmadım hiç bunu deneyeyim bari biraz da..pirinç unuyla suyla yada sütle yapıyordum ama pirinçte gdo lu dendiği için onuda sindiremiyorum içime aslında....irmikle sütle muhallebi yapayım bakalım onu sevecekmi..ne ölçüde yapıyorsun?

irmik bebekler için çok faydalıymış zaten, organik irmik kullanıyorum ben toz gibi o, ölçüsü yok canım göz kararı yapıyorum, bebeğinin sevdiği kıvama göre yaparsın benimki çok katı sevmiyo biraz akışkan yapıyorum ben... tabi meyveyle pekmezle falan tatlandırman gerekir seveyebilir sade...

ben de hiç duymadım canım kesin kasıt var :)

of kızlar içim şişti sabah sabah...haberleri takip ediyordum ınternette yine gdo haberleri var bir sürü gdo lu mamalar mısırda gdo pirin ununda gdo neyle mama yapacagım dıye düşünürken diğer yediklerimiz meyveler sebzeler et tavuk yumurta herseyde tehlike ne yiyecegız bizi gectım cocuklara ne yedirecegıız aklım karıstı kafam cok bulandı moralim bozuldu :(:(:(

bazen ben de aynı şeyi düşünüyorum...

Back