2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Bayadır yazamyorum okuyup çıkıyorum, Güvenim çok geçmiş olsun...

yeğenime doktorum güneş kremi kullandırmamıştı öğlen çıkmasın güneşe onun haricinde güneşe ihtiyacı var güneşten korunmaya değil demişti, biz de ilk fırsatta gittiğimizde doktora sorarım... güneş kremlerinin iyisi koruması yüksek olanı fısfıslı olmuyo papatyacım daha kalın katı krem oluyo, bu sene yüzümden ameliyat olduğum için ve iz kalmaması için doktor güneşe dışarıya çıkarken güneş kremi kullanmamı tavsiye ettiği için en koruyucu olanı araştırmıştık ordan biliyorum, baya baya kalın oluyo ve beyazımsı oluyo yüzüm biraz... la roche posay 50+ kullanıyorum ben yüzüme ama bebek için bi ürün değil tabi... bebek serisi var mıdır bilmiyorum eczaneden almıştım... ama kullanılıcaksa bebek ürünlerinde ben de mustelaya güveniyorum...

geçmiş olsun canım...

çok ihtiyacım var çok istiyorum ama plan yapamıyorum eşimin işlerinden dolayı... ne zaman olur bilmiyorum ama kesinlikle ihtiyacım var... bi yandan da düşünüyorum ne yer yanıma elektrikli te gözü minik ocaklardan, küçük bi tencere,kaşık,kase,blendar alsam diyorum bi de erzak :) şak değil ciddi ciddi böyle düşünüyorum :)

Kızlar melencit aşısını yaptıran oldumu ben doktora sordum öteki ay getir yapalım dedi ama burda bi arkadaş markadan bahsetmişti hangisi iyi acaba ya

ben yaptırmadım yaptırmayı da dşünüyorum ama bilemiyorum ki hangi markayı yaptırsam şimdi mi 2 yaşından sonra mı tek doz mu çift doz mu...

Kızlar ben malesef meleğimi kayb ediyorum.çok üzgünüm. Allah kızlarımı bana bağışlasın.

üzüldüm canım hayırlısı ama, allah kızlarına uzun ömür versin...

her doktor 18 aya kadar eğer basabiliyosa normal olduğunu söylüyo etrafımda da duydum gördüm hiç merak etme hiç sorunsuz yürüyolar ... 14 aylık benim kızım da benimki de göstermiyo çok da üstünde durmuyorum belki biraz daha dursam söyler..

slm kızlar...

db55, edlin bir gün bebişleri optimuma götürsek :)

hoşgeldin sonsycim...

brc , cannan maşallah onlara, çok şekerler...

uzun zamandır giremedim okumadım hiç yazılanları umarım herkes iyidir...kızım bizimle yatıyordu ve sık sık meme için uyanıyordu...artık beraber yatamıyoruz kendi yatagına gecmesinin zamanı geldi diye onu yatagın alıstırmaya calıstım biraz agladı zor oldu ama basardım sanki gece sadece 1 veya 2 kere uyandı ve yatagında uyudu hep...tam bu iş oldu galiba diye sevinirken gene cok sık uyanmaya cıglık atarak aglamaya basladı yatagında uyumuyor bagırıyor kalkmak için herseyi yapıyor kabus gibi uykusuz geceler gecırıyorum ne oluyor anlamıyorum...birkac gece aralıksız 3 er saat uyumak kar kaldı yanıma sadece bırkac gece...

gece beslenmesını de keseyyım dedim ama olmuyor her gece mutlaka kalkıyor ve sütünü içmeden uyumuyor aglıyor...bir biberonu bitiriyor lıkır lıkır durmaDAN İÇİYOR sanırım gercekten acıkıyor kızım...ama neden bu kadar cok acıkıyor ki??gece yiyip yatıyor zaten gece acıkmaması lazımmıs bebeklerin artık...sizce normal mi??sizde oluyormu??

tatilden konuşulmuş son mesajlarda gördüm papatya yazmış...biz bu sene tatile gidemeyiz büyük ihtimalle kızım geceleri cok sık uyandıgı agladıgı için kimseye bırakamam onu,onunlada cıkmanın bir anlamı olmaz orda da kalkıp aglayacak gene aynı sinir stres birde orada yemesi içmesi sorun o yüzden malesef gıdemem...anneme bırakıp bırkac gün gitsek iyidir...acayip bunaldım ve cok ihtiyacım var gece uykusuna ve aglama sesi duymadan stres yasamadan bir gün gecirmeye..hayırlısı bakalım...

bzim dişlerde hala bir gelişme yok sadece 5 tane cıktı kaldı öyle..6. nın ucu cıktı gelmiyor gerisi....azı dişleri falan cıkmadı hala...geç kaldı dişlerimiz ondan sıkıntılı belkide

Bizimki eskiye nazaran iyi ben bazı şeylere dikkat ediyorum onunla ilgili sanırım bizimkisi belki sizdede durum aynıdır
Mesela kızım gece çığlık çığlığa uyanıyorsa o gün içinde mutlaka bişeyden korkmuş oluyor geçen gün köpekten korktu, bi başka gün mumdan korktu ve o şekilde uyandı artık gündüzden gece başımıza ne geleceğini tahmin edebiliyoruz gece uyumadan önce çok kudurursada o gece uyumuyor birde ben ona kızıncada uyumuyor bazen uyutmaya çalışırken kızıyorum o zamanda gece kabus oluyor bizim bebeklerimiz balık burcu sakin bi hayat istiyorlar sanırım birde çok duygusallar dikkat etmemiz gerekiyor. Biyerde okumuştum uyku problemi olanlar için vişne şurubu çok iyiymiş araştır istersen benim kızım meyve suyu falan içmediği için ben içirmedim ama hala ısrarla içirmeye çalışıyorum eğer kızın içerse dene bi istersen

yatağına alışmadığı için değildir başka bi sıkıntısı vardır ondan uyanıyodur bizde de oldu yine 3-4 gün üstüste, çok geriliyo insan... bence yine devam et kendi yatağında yatırmaya...

gelebiliyosa anneni de alıp bi ev falan kiralamak aslında hem gece annenle yatar mamasını falan o verse sen yine biraz dinlenirsin hem de kızında ayrı kalmamış olursun... bizimkilerin gelme imkanı yok bakalım biz nasıl yapıcaz bu sene,ev mi olur otel odasında yemek mi yaparım artık :)

Gecen gun oglumda kurutma makinasinin icine atti camasirlari:)) biseyler surekli kayip zaten alip bir yerlere koyuyor:))

masallh ins sonrada hevesli olurlar:)

cnm oglumda oyle gunlerdir ac gibi likir likir iciyor anla miyorum bnde. Acikiyor demek ki

birşey daha soracaktım kızzım bu aralar 3 defa kaka yapıyor bazen 4 defa..çok degılmi sizcede??sizinkiler ne durumda??

Canım uyumadan önce ya da gece uyandığında rezene ya da papatya çayı versen belki biraz sakinleştirir rahatlatır.

birşey daha soracaktım kızzım bu aralar 3 defa kaka yapıyor bazen 4 defa..çok degılmi sizcede??sizinkiler ne durumda??
Bizimki günde 1 kere en fazla 2 kere yapar.Bazen de bigün yapmadığı oluyor. Bu aralar kabızlık var.Diş çıkarma döneminde de ishal oluyor.Yedikleriyle alakalıdır belki?

genelde 2 kere yapıyo ama bizim de 3-4 kere yapmışlığı var arada, biraz fazla yediyse daha çok da yapabiliyo bi de bazen kaç kere değil de toplamda ne kadar yaptığına bakmak lazım, 3-4 kere yaptığında daha az miktarda olabiliyo...

Aksamustu kizimla bahceye indik. Apartmanda bir teyzede anaokuluna giden torununa bakiyor, okuldan donerlerken bahcede karsilastik ama kiz nasil sinirli agliyor, bagiriyor, babaanesine vuruyor filan kadin basedemiyor. Biraz dikildik konustuk, baktimki kizim nasil dikkatli bakiyor aglayip bagiran cocuga,hatta oda ciglik atip biseyler anlatir gibi bagirmaya basladi aradi. Aksamda gunduz gordugu herseyi ezberine almis gibi biseye kizinca ciglik atip gelip bana vurdu bikac kez hatta abartip yuzumu tirnaklamaya calisti, olmadi sacimi cekti filan. Normalde de hic oyle saldirgan degildir, genelde sakindir. Tepki vermemeye calistim, daha dogrusu nasil davranirsam bidaha yapmaz bilemedigimden bir tepki veremedim, insallah bu aksama ozgu birseydir de yarina unutur...

evet canım benim de 4 yaşında bi yeğenim var o bağırdıkça derin de bağırıyo aynen taklidini yapıyo...
olumsuz şeyleri çok daha kolay kapıyolar...

kızlar bu akşam bi avmde ben kabindeyken eşim dışarda birisiyle konuşuyodu bi çıktım baktım ayşegül yıldıza ne çok benziyo acaba mı dedim kendi kendime, bebeğe baktım aynı babası, tamam dedim kesin, yine de emin olmak için adını sordum elif deyince biliyodum adını önceden, tanıyorum ben galiba elifi dedim gülümsedi, eşim demesin mi nerden kadınlar kulübünden mi diye :) yoo dedim mecbur söyledim orda ibrahim tatlısesin kızı diye, kadınlar kulübüne uğramayan kadın yoktur dedi, 13 aylıkmış kızı, belki aramızdadır belki nisan annelerindedir o da...
ben kabindeyken bebeklerin kilolarını konuşuyolardı bizim kıza tombik diyolar maşallah o kadar tombik ki... ama aynı baba kızlar aynı... bu arada o kadar mütevazi sıcakkanlı konuşkan ki... çok da zarif bi kız 13 aylık bebek var sanki hiç doğum yapmamış gibi...
alakasız oldu gece gece ama anlatmak istedim, kk yı biliyo o da belki okuyodur bizi :)

Cok tatlisin canim. Evet nisan annesi benden 1 hafta sonra falan dogum yapmisti...

Bu arada gunaydin arkadaslar. Yakaricim sen sormustun cok kaka yapıyor diye. Benim oglum da 3 gundur cok yapiyor belki 4 defa. Kivami normal sivi falan degil. 1 gece once de ateslendi sabaha normale dondu sukur dis diye dusundum insallah oyledir. Hastaliktan yeni ciktik antibiyotik 3 gun once bitti.

bu aralar deniyorum ama kızım gece beslenmesınden vazgecmıyor...gece agladıgında vermemyeyım dedim ama yıktı ortalıgı cok agladu sütünü verdim bir dikişte bitirdi ve hemen uyudu...gercekten acıkıyor galiba...bebekler gece acıkmaz dıyorlar ama acıkmasa böyle içmez herhalde..bu şekilde yatagında yatabiliyor en azından..

bu nasıl bir duygu kızlar annelik böyle birşeymiş demekki...kızım ne kadar yesede hep az yiyormuş gibi geliyor,sanki hep aç hiç doymuyor..ben buna cok kızardım ama şimdi kendim yapıyorum hatta bazen yemesi için zorluyorum sonra ne yapıyorum ben dıyorum bırakıyorum..aylar gectıkce sanki yemek yetiştiremiyorum sürekli acaba doyuyormudur dıye soru var aklımda...ne kadar yemeli hala bir standart oturtamadım galiba..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…