• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar bebeklerinize güneş kremi olarak ne amayı düşünüyorsunuz?
doktoruna soran veya kullanıp memnun olan var mı?
ben geçen gün mstelanınkine baktım ama pıs pıslı değildi
karar veremedim
kızım çok beyaz benim, güneşte kremsiz mahvolur yavrum

Papatyacım ben geçen yıl mustelanınkini kullandım. doktora da sormuştum iyidir kullan dedi. güneşten çok iyi koruyor. 1,5 ay Fethiyedeydik hiç yanmadı kızım. güneş kremleri ile ilgili tek sorun çocuğun yüzüne sürüyorsun ve çocuk elleriyle oğuştururken gözüne kaçıyor maalesef ve gözü yakıyor. sürekli sulanma yapıyor. ben dikkat ediyorum göz çevresine çok yakın sürmemeye ama ne yapsam yinede engel olamadım bu konuya.

Merhaba arkadaşlar. Ben yazdıklarınızı her gün okuyorum. Bende 2013 mart annesiyim. 13 aylık bi kızım var. kızım hala yürümedi. normal mi?? bide kızıma gözün nerde? , Kulağın nerde diye soruyorum göstermiyor.
:14: sizin bebekler nasıllllllll

benim arkadaşımın oğlu 17 aylık hala yürümüyor. adım bile atmıyor doktoru normal demiş. hiç merak etme her çocuğun yapısı farklı oluyor.

Papatyacım ben geçen yıl mustelanınkini kullandım. doktora da sormuştum iyidir kullan dedi. güneşten çok iyi koruyor. 1,5 ay Fethiyedeydik hiç yanmadı kızım. güneş kremleri ile ilgili tek sorun çocuğun yüzüne sürüyorsun ve çocuk elleriyle oğuştururken gözüne kaçıyor maalesef ve gözü yakıyor. sürekli sulanma yapıyor. ben dikkat ediyorum göz çevresine çok yakın sürmemeye ama ne yapsam yinede engel olamadım bu konuya.

canım doktor önerisiyle şampuanımızı değiştirip mustela kullanmaya başlamıştık
kremi de iyidir diye düşünmüştüm
hımmm aklımızda bulunsun canım
hiç düşünmemiştim
sağ ol

Merhaba arkadaşlar. Ben yazdıklarınızı her gün okuyorum. Bende 2013 mart annesiyim. 13 aylık bi kızım var. kızım hala yürümedi. normal mi?? bide kızıma gözün nerde? , Kulağın nerde diye soruyorum göstermiyor.

canım benim kızım da neredeyse 14 aylık yürüdü
tabiki normal, ayaklarının üzerine basıyorsa kafana takacak bir şey yok demektir
benim ikizlerim bebeklerinin gözünü , ağzını falan gösteriyor ama kendilerininkini gösteremiyor
ama birbirlerinin gözünü oyacaklar neredeyse gösterirken

sabah sabah çıldırdılar benimkiler
paçalarıma sarılıp hadi diyorlar
dışarı çıkmak istiyorlar
dışarısı da soğuk, bir baktım 12 derece
ama benimkileri evde tutmak mümkün değil
kayınvalidemle hadi çıkaralım dedik, kalın giydirdik üstlerini
bindik bisikletlerimize attık kendimizi dışarı
güvercinlere yem attık, onları sevdik
anneanneye gittik, kuzenle oynadık ( o da 2 yaşında ), ortalığı birbirine kattık, ekmek aldık
döndük evimize
yataklarına yatar yatmaz uyudular yaramazlar
nasıl bir sokak sevdasıdır bu anlamadım
apartmanda insanları rahatsız etmemek için yemin ederim erenin ağzını kapatıp indirdim aşağıya

dışarı çıkmak istiyorlar
anneanneye gittik, kuzenle oynadık ( o da 2 yaşında ), ortalığı birbirine kattık, ekmek aldık
döndük evimize
apartmanda insanları rahatsız etmemek için yemin ederim erenin ağzını kapatıp indirdim aşağıya

selam papatya, cok guldum seninkilere :9:benim oglum da ayni, esim cocuklar filan evden gizli gizli cikiyolar, biri giderde onu goturmezse yandik artik sustur susturabilirsen,terasa camasir asmaya bile birlikte gidiyoruz, o da attadan sayliyo neyseki idare ediyoruz simdlik :1:

nazlma noldu canım ya? Kanaman mı var?
Ne saçma bir soru, düşük yapıyorsun demek.
Allah kızlarına sağlık sıhhat, uzun ömür versin inşallah.

cnm gec yuruyebilir her bebek farkli takma kafana. eger bir yerlere tutunup gidiyorsa sorun yok bnce. bnm oglumda yeni yeni ogreniyor vucut organlarini. hala karistiriyor ama gozu kulagi burunu.

canım ben eğitimi verdim zaten o yuzden tek yapmaları gereken cocuğu tuvalete yada lazımlığa oturtmak. eğer tuvalet molası yapıyorlarsa zaten problem yok demektir:) ben ilk aylar çalışmayacağım sonrasına karar vermedim daha. benim şirketimin de tesadüfen Amerika ofisi Atlanta'da . yönetim sürekli söylüyor çalışmak istersen kapımız açık diye. hatta part time bile teklif ettiler. oraya gidince karar vereceğim koşullara göre.

kreşe yarım gün göndermek istiyorum çünkü artık kızım arkadaş istiyor. çok sosyal bir cocuk sevecektir kresi diye düsünüyorum. oncelikle oyun grupları bulmaya calısacağım eğer güzel oyun grubu bulursam zaten krese göndermem herhalde çalışmamaya karar verirsem. sen calışıyormusun?
iste kucuk gruplarda mola yok 3 yastan sonra var tuvalet molasi.belki yaparlar konusunca. sen bilirsin calisma konusunda ama burda tr den daha cok bunalirsin evde. bn calisiyorum oglum o yuzden kreste. ona da bana da iyi geliyor surekli evde olmamak:16:

canım doktor önerisiyle şampuanımızı değiştirip mustela kullanmaya başlamıştık
kremi de iyidir diye düşünmüştüm
hımmm aklımızda bulunsun canım
hiç düşünmemiştim
sağ ol

mustela yine en iyisi. diğerleri daha da çok yakıyor gözleri . dikkatlice kullanırsan iyi bir koruyucu ben memnunum. bu yılda onu kullanacağım:)

cnm gec yuruyebilir her bebek farkli takma kafana. eger bir yerlere tutunup gidiyorsa sorun yok bnce. bnm oglumda yeni yeni ogreniyor vucut organlarini. hala karistiriyor ama gozu kulagi burunu.

iste kucuk gruplarda mola yok 3 yastan sonra var tuvalet molasi.belki yaparlar konusunca. sen bilirsin calisma konusunda ama burda tr den daha cok bunalirsin evde. bn calisiyorum oglum o yuzden kreste. ona da bana da iyi geliyor surekli evde olmamak:16:

oraya gidince konuşurum kreşlerle. zaten bekleme listesi varmış diye duydum:) çalışma konusunda haklısın benim içinde yeni bir durum olacak bir süre çalışmamak. üniversiteye de erken gittim . biter bitmezde 20 yaşından beri 15 senedir hiç aralıksız çalışıyorum bir ara iyi gelecek bana.kızımla doya doya vakit geçiremedim şimdiye kadar o günlerin acısını çıkarırım artık:) sıkılınca da tekrar dönerim çalışma hayatına diye düşünüyorum bende. bakalım yeni günler ve yeni bir hayat bizi bekliyor... sen kaç yıldır Amerika'dasın?

Cnm bnm 5 yil oldu buraya geleli. Belli biseyden sonra alisiyosun her seyi. Ins sizn icinde cok guzel olur hersey:)

Sent from my iPad using Kadınlar Kulübü

sifacim hayirli olsun ikinci bebek yolda demek :46:Allah saglikla mutllukla dogurup buyutmeyi nasib etsin amin:13:
evet canım 2. bebeğim bizi çok şaşırttı süpriz mucize diyoruz :49: amin canım benim ALLAH razı olsun , sen nasılsın bebeğin nasıl :34::54:

nazlma cok uzuldum allah diger cocuklarina omur versin

sifaa senin de hayirli olsun cnm bebisini saglicakla kucagina al ins

dışarı çıkmak istiyorlar
döndük evimize

sana hayranim papatya ben tek cocukla senin yaptiklarinin yarisini yapamiyorum allah daha da guc versin cnm

cnm bebekten bebege degisir bence bireysel farkliliklar var sonucta merak etme benim komsumun yigeni de oglumdan iki hafta buyuk oglum siralarken o daha yeni ywni surunuyodu daha yeni baslamis yurumeye oglum onbir aylik yurudu cani isterse sordugum herseyi gosteriyo ama cani istemezse hic dinlemiyo

bi de kizlar duydunuzmu bilmiyorum adim adim gelisim seti var dokuz ayliktan basliyo ben onu almistim dokuz ayindan itiraben her ay ne yapmasi gerekiyorsa onunla ilgili aktiviteler etkinlikler oyunlar var ben memnunum yapiyoruz her gun bazen hic ilgilenmiyo bazen ilgileniyo arkadasimin oglu iki yasinda o simdilerde cok daha fazla ilgileniyo hatta nize geldiklerinde oyuncak yerine o ayki dergisini getirmisti tavsiye ederim

Bu çocuk hergün bişeylerle beni şaşırtıp güldürüyor :) Bu sabah pijamalarımı çıkarttım yatağın üstüne bıraktım kahvaltı falan ettikten sonra etrafı toparlıyorum pijamalarımı katlıycam pijamanın üstü yok. Oraya bak buraya bak yok Allahım. Bi ara da oğlumun elinde görmüştüm sanki ama bulamadım bi türlü. Pes ettim sonunda başka işlerle uğraşayım bari dedim. Bi ara çamaşır atıcam makineye çamaşır sepetini bi açtım pijamanın üstü orda :) Nasıl akıl etmiş de gidip onu oraya atmış nerden aklına gelmiş :1:

Artık kızım ev işlerinde bana yardımcı oluyor allahım birde mutlu oluyor ki anlatamam makineye çamaşır koyacağım zaman çağırıyorum Serra gel makineye çamaşır Koyalım koşa koşa bir geliyor ben yere koyuyorum o da makineye koyuyor. Sonrada gel serelim deyince ellerini sirkeleyerek bir gelişi var ki anlatamam çamaşırları sirkeleyip bana veriyor bende asıyorum daha ben ne yapayım kızım bütün işimi yapıyor:)

Back
X