2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Canım Allah kolaylık versin sana. Geçen Pazar kahvaltıya arkadaşlara gittik ve kızım uyku saatini 2-3 saat geçirmesine rağmen bir türlü uyumadı orda. Uyumadı ama acaip huysuzlaştı ve biz de kalkmak zorunda kaldık. bebek arabasında gezdirirken 45 dakika kadar uyudu. O sırada bir çay bahçesinde oturup uyanmasını bekledik. Neyse uykusunu azıcık aldı. Sonra ablamlara geçtik. Bu sefer “öğledensonra uyur çünkü sabah çok az uyudu” diye düşündüm ama nerdee??? Ablamlarda saatlerce direndi uykuya. Hayır uyutmayalım diyoruz ama belli ki kız çok uykusuz, oturamıyor aslında, çok huzursuz ve yorgun ama farkında değil. Ben çabaladım, ablam çabaladı en son tam iki saatin sonunda eşim uyutmayı başardı. Saat akşamüstü 7 olmuştu uyuduğunda. Ben resmen mahvoldum uyutmaya çalışırken. Kendi evinde kendi yatağında hiç problem çıkarmadan uyuyor. Ama bir yere gidince hep arıza çıkarıyor. Hayatta uyumak istemiyor, çok zorlanıyoruz. En sonunda da hep babasının kollarında uykuya dalıyor. Eşim tekrar kahramanım oluyor, nasıl rahatlıyorum o uyuyunca.

Kızlar ben bir karar aldım ve onu uyguluyorum: bir haftadır oyunla, ısrarla, video seyrettirerek yemek yedirmeyi bıraktım. Çünkü artık işler iyice çığrından çıkmaya başlamıştı. Kızım oyunsuz vs. ağzını açmıyor ve yemek vakitleri onu ikna etmeye çalışarak geçiyordu. Artık her şeyden anlıyor ağzını açmayı istediği şeyleri yaptırmak için silah olarak kullanmaya başlamıştı. Eline istediğim şeyi vermeden ağzını açmıyordu. Düşündüm ki bu böyle olmamalı. Ve nasıl alışırsa öyle devam edecek. 3 yaşına geldiğinde de peşinden yemek yesin diye koşturmak istemiyorum. Şimdi yemeği sunuyoruz reddederse ısrar etmiyoruz. Bir saat sonra falan tekrar sunuyoruz. Bu sefer yiyor. Az yiyor belki ama yiyor. Onun dışında hala emziriyorum ve sütüm çok şükür hala bol bol yetiyor ona. Bu sebeple içim de rahat. Az yesin ama kendisi yesin. Şimdilik yeni mottom bu benim.

Bende 10 gündür aynı senin gibi yapıyorum ama hiç bişe yemiyor bize tek artısı oldu kızım eskiden tarhanadan başka hiç bişe yemiyordu artık eline verdiğim şeylerin hiç olmazsa tadına bakıyor meyve yiyor artık bu bizim için çok büyük bi olay geçen gün tahinle pekmez yedi eşimle ben mutluluktan havalara uçtuk bizde yemekte uykuda çok büyük sorun ve ben çok yıprandım bu konuda

ay çok merak ettim
hangi mağazaydı acaba
niye biliyor musun? hani İbrahim tatlısesin eşi acaba hangi mağazadan giyiniyor
o kadar zenginliğin içinde diye merak ettim
evet televizyonda da aynı babasına benzetmiştim ben de annesine benzeseymiş güzel olurmuş:)))

ay bu öksürük ne pis bir şey ya
öksürmekten öldüm resmen
sesim de kısıldı
en sonunda doktora gittim, ilaç yazdırdım
inşallah faydası olur
çocuklar da benim peşim sıra sürekli öksürüyorlar numaradan :)))

çocuklarımla yapışık gezme durumumuz son gaz devam ediyor
paçalarıma yapışıyorlar

kızım oğluma avuz diye sesleniyor
oğlumun ilk adı yavuz

hangisi ağlarsa diğeri gelip onu öpüyor, kafasına cici yapıyor
kardeş olmalarını idrak ediyorlar sanırım

bugün onlara gittim evde sürmeleri için bisiklet aldım
http://www.pilsanshop.com/urun/pilsan-rabbit-bike-07-151.aspx
mutlu oldular
havalar Ankara'da pek bi kötü
evde oyalamak epey bi zor oluyor babaanne ve dede için

artık eşi değil tabi de çok mütevazi geldi bana, istanbulda çok daha sosyetik semtlerde sosyetik avmler varken normal bi semtteki normal bi avmdeydi, genelde o tarz kişiler istinyepark kanyon akmerkez nişantaşı city's e falan gider, ithal markalar ithal mağazalar falan... marmara forumda ng style diye bi mağazada karşılaştık konuştuk, sonra ipekyolda yine karşılaştık orda da gülümseyerek slm verdi yine çok mütevazi gerçekten...
ki bebek arabası bile çok çok havalı bişey değildi, eşime sordum sonradan :) maxi cossi mura ymış...

geçmiş olsun papatyacım umarım işe yarar...

Derin de öyle bu aralar hep paçama yapışık, gece çok uyanıyo bu aralar ve akşamları babasından ayrılmayan çocuk gece kesinlikle istemiyo illa ben alıcam kucağıma ben uyutucam, bu aralar baya zorluyo uykusuzluk bizde de had safhada...
güle güle kullanın ev bisikletinizi de, sizin ev baya büyük galiba canım 2 çocuk 2 bisiklet falan, bizde bi tanesi bile ruhumu daraltır ev küçük, oyuncaklardan da çok bunaldım ben, hepsi salondaydı, hepsini odasına şifonyerine komodinlerine oyuncak rafına odasında yere falan yerleştirdim, sırayla bikaç tane indirip veriyorum oynamak istiyosa odasına gidiyo bazen de bikaçını salona taşıyo dağınıklık azaldı gibi evde...

canım aslında evim büyük değil 13 m2
ama benim evim çok sadedir
hiçbir fazla eşyam yoktur
elime ne geçerse atanlardanım
kullanmadığımız küçük ebeveyn banyosunu oyuncak odası gibi düzenledim
fazlalıklarımız orada
mesela yürüteçleri hemen işimiz biter bitmez verdim birilerine
bisikletimiz ve pusetlerimiz kapımızın önünde duruyor
apartmanımızın iç boşluğu çok geniş
dördünü çok rahat kapı önüne sığdırabiliyorum
boş bir odam var mesela
içinde sadece giysi dolabım var
giyinme odası gibi düşünmüştüm, şimdi de çamaşır kurutuyorum orada ve çocuklar rahatlıkla oynayabiliyor orada
çünkü bomboş
yerde bile bir şey serili değil
temizlemesi kolay olsun diye düşünmüştüm
dün bisikletlerini orada sürdüler mesela

bu arada ben ng stye nn elbiselerini çok beğeniyorum ama sezonda epey bi pahalı

Oğlum bugün bana en güzel anneler günü hediyesini 'anne' diyerek verdi Allahım bugünleri de gördüm çok şükür

ohhhhh çok şükür

Çok hoş gözüküyor canım şimdiden güle güle kullan diyeyim :) Valla ben bişey beklemiyorum ya elinde bi maydanozla geldiğini görsem de yeter o derece yani

Aynen benimki yine bisey yemiyor ama olsun eskiden de yemiyordu. Bu sabah disariya kahvaltiya gittik. Farklı ortam farklı şeyler var yer diye düşündüm ama hiçbir şey yemedi. Ekmek kemirdi durdu. Hic zorlamadim inan sadece ben sundum o reddetti. Oradan geldik hemen memelerime yapisti. Bayağı bi emdi. Ben eminim ki memeye güveniyor. Aman ne yicem bunları az sonra annemi emerim diyor:)))) varsin emsin. Belki vücudu için sut daha faydalidir o yüzden illa emmek istiyordur. Bilemiyoruz sonuçta. Senin kizin da hala etmiyor değil mi?? Belki sutumuz hala yetiyordur.

Çok hoş gözüküyor canım şimdiden güle güle kullan diyeyim :) Valla ben bişey beklemiyorum ya elinde bi maydanozla geldiğini görsem de yeter o derece yani

sağ ol canım
gerçi sen en güzel hediyeni almışsın
oğlundan ağız dolusu bir ANNE ama
belli mi olur eşin şaşırtır belki seni

sağ ol canım
gerçi sen en güzel hediyeni almışsın
oğlundan ağız dolusu bir ANNE ama
belli mi olur eşin şaşırtır belki seni
Onun anne deyişine ölürümm bi de uzatıyor annenene diye Şaşırtma konusunda pek umudum yok canım.Onların varlığı bana en güzel hediye ztn ama ufak bişey olursa o da onun güzelliği olur :)

herkese iyi haftasonlari biz yine iki gundur ates belasiyla ugrasiyoruz iki gece once basladi distendir diye dusundum fakat ilacla da dusmedi bi de gece ensesinde mercimek gibi bezeler farkettim beynimden vurulmusa dondum internetten arastirdim biraz rahatladim dun iki kere baya bi kustu normalde kusmaz ates de dusmeyince gece ikiye kadar doktordaydik neyse ki erken gittik bogaz enfeksiyonu baslangiciymis o bezeler de enfeksiyondanmis ilaclari kullanacagiz bezeler gecmezse tekrar gidecez antibiyotik hic sevmiyorum ama bi kere daha inat edip goturmemistim on igne yemisti kullanacaz mecbur bugun kahvalti da yapamadi oksuruk geliyo balgami varmis o kusturuyomus melegimi ins duzelir hemen ates dusmuyo fazla
bu arada yazilanlari hep okuyorum ama fazla yazmaya vaktim olmuyo her sey gonlunuzce olsunbe bislerimiz hep mutlu ve saglikli olsun AMIN

Canım canım canım, çok büyük geçmiş olsun. İnşallah bu süreç göz açıp kapayıncaya kadar geçer. Ne sen ne de bebişin örselenmez, yıpranmazsınız inşallah.
Kusması, balgam atması, ateşin yükselmesi bunlar hep vücudun direnç göstergeleri.
36,5-38,5 arası bakterileri;
38,5-39,5 arası virüsleri öldürmek için çıkarmış ateş.
Son rahatsızlığında 38,5 üzerini görmediğimiz için ateşdüşürücü vermemiştim ben. Yaradan'a binlerce şükür çok kolay geçti rahatsızlığı.
Yemesini sıkıntı etme hiç, düzelince düzene binecek gör bak.
Su bile içmiyordu Gökalp o dönemde. Serum ayakta tuttu onu.
Şimdi iyi elhamdülillah.
Tekrar geçmiş olsun canım.
Kızlar ben de okuyorum sizleri. Klasik olacak ama ".... günü" bizde yok. Eşim için de benim için de bir anlam ifade etmiyor bu tarz "... günleri."
Ama önemseyen arkadaşlarım için anneler gününüz kutlu olsun.
Hepinize sağlık, sıhhat, ve tariflere sığmayan mutluluklar diliyorum.

Mesela eşim şu an balkonda bütün ayakkabılarımızı boyuyor, ben de -Gökalp henüz uyumuşken - bulaşıkları yıkayıp, az biraz da ortalığı toplayıp tezimin başına geçtim.
Eh, size bakıp çıkmadan olmaz tabi :)

Oğlum bugün bana en güzel anneler günü hediyesini 'anne' diyerek verdi Allahım bugünleri de gördüm çok şükür

Ne güzel!!!! İnsanin içi eriyor ilk duyduğunda.ben de cooook mutlu olmuştum. Darisi diğer mutluluklara inşallah!!

Benim de bi beklentim yok boyle günlerden. Nedense içimden gelmiyor kutlamak. Yapay geliyor simdilik. Ama belki ilerde değişir duygularim fikirlerim. Belki kizim ilerleyen yıllarda kirlardan topladigi çiçekleri getirir verir bana o zaman en mutlu günüm olur. Ama şimdilik siradan birgün.

Ne güzel!!!! İnsanin içi eriyor ilk duyduğunda.ben de cooook mutlu olmuştum. Darisi diğer mutluluklara inşallah!!
Gerçekten insan duydukça duymak istiyor :) Amin canım hep mutluluklarını görelim inşallah

Geçmiş olsun canım antibiyotik hiç vermeden olmuyor maalesef bazı durumlarda mecbur kalıyoruz yeter ki onlar bir an önce sağlıklarına kavuşsunlar. Sen içini ferah tut geçicek bu da. Allah dermansız dert vermesin yeter ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…