• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Bugün parktaytık her çocuğun elinde bi abur cubur bizimkide mama mama deyip duruyor şimdi bi şekilde kandırıyorumda ilerleyen Zamanlarda neyapalım bilmiyorum ben patates cipsi falan yedirmem çocuğuma. Aslında nekadar yanlış Park'ta böyle şeyler yedirmek hasta olup yitirmeyen çocuklar oluyor, alamayanlar oluyor, benim gibi yedirmek istemeyenler oluyor... Bugün bi bebek vardı ancak Serra kadardır kızda bi göbek vardı benim okadar göbeğim yok daha bide çocuğun eline patates cipsi vermişler üzüldüm çocuğa ya

Selam kızlar , hayırlı kandiller hepimize :3: dualarda buluşmak ümidiyle

ben bu aralar gelemedim okuyamadım bile :17: ev işlerine yetişemiyorum bile :37: sık-sık kızımla dışardayız havalar iyi oldukça :55: sizler , bebişleriniz nasıllar 0:emir_bebek::nazar: öptük kocaman :16:

Biz iyiyiz bebislerle bogusuyoruz iste. Aslina bakarsan ben de pek vakit bulamiyorum girmeye ama ne yapim ayrilamiyorum burdan da. Ceylin oyuna daldigi anda kacamak yapiyorum iste.
senin hamilelik nasil gidiyo? Ne kadar kaldi?

kızlar biz artık avm lerdek oyun alanlarında oynayabiliyoruz
dün trene bindik, atlı karıncaya bindik
onları öyle görmek ne büyük bir mutluluk
allahım sana sonsuz şükranlar ve şükürler sunuyorum
bu canlar için

Canlarim benim ne eglenmislerdir ama.

23 nisan aksami avm ye goturdum ben de atli karinca ya da trene bindirme umidiyle. Ama kizimin yanina binmeme izin vermediler. Biraz kucuk yapmislar. Sinir oldum hatta. Lunaparka gotursem esintiden burnu akicak diye korktum. Beklicez artik biraz daha.

biz muz,elma,armut,portakal,mandalina,ayva ve de 2 küçük çilekle tanıştık bugüne dek..
kavanoz meyve pürelerinden de veriyorum haftada 2-3 kere

Muz,kivi,elma,armut,yeni dunya,erik,cilek,portakal,mandalin,ayva,kuru incir(bayiliyo),aklima gelmeyen de olabilir. Bugun ilk defa seker pancariyla tanistirdim. Bir iki isirik aldi pek sevmedi atti. Yogurduna kattim yemedi.

Ayva hiç vermedim, en çok elma, armut, portakal, muz yedi. Zorunda kalmadıkça ben de kavanoz maması vermiyorum ama meyve karışımlarından yediği de olmuştur. Bugün böğürtlen-şeftali-yenidünyayı sütlü tahıl karışımıyla blenderdan geçirip yedirdim.
Kızlar sizin bebeklerinizin yemesi nasıl? Benimki mama sandalyesine oturmuyor hiç, önceden yastığa yatırıp reklam ya da pepeyi açıp yediriyordum, şimdi sürekli geziyor. Oda oda dolaşıyoruz yerken. Zaten iştahı da yok bu aralar. Abartısız 1 saat uğraştığım oluyor yedirmek için. Zorlamıyorum ama türlü şaklabanlıklar yapıyorum. Bazen işe yarıyor bazen döküp saçıp kaçıyor. Evin her tarafında onun izleri var. Mama sandalyesine otursa işim daha kolay olacak ama yedirmeye çalışırken çok sinirleniyorum bazen. Önerileriniz var mı?

Arkasinda dolasmakla pek iyi etmemissin cnm. Nasil alisirlarsa oyle gidiyorlar. Benimki de dolasmami lstiyo ama ben oturup kalkmiyorum yerimden gel diyorum. Yicekse geliyo zaten
Cogu zaman mama sandalyesinde bikac oyuncak yada dergi falan veriyorum eline onlarla oyalanirken yiyo. Bisey koymasam onune ayaga kalkiyo atagini asagi saliyo korkutuyo beni.

Bugün parktaytık her çocuğun elinde bi abur cubur bizimkide mama mama deyip duruyor şimdi bi şekilde kandırıyorumda ilerleyen Zamanlarda neyapalım bilmiyorum ben patates cipsi falan yedirmem çocuğuma. Aslında nekadar yanlış Park'ta böyle şeyler yedirmek hasta olup yitirmeyen çocuklar oluyor, alamayanlar oluyor, benim gibi yedirmek istemeyenler oluyor... Bugün bi bebek vardı ancak Serra kadardır kızda bi göbek vardı benim okadar göbeğim yok daha bide çocuğun eline patates cipsi vermişler üzüldüm çocuğa ya

Parka inerken yanima atistirmaliklarindan yani onun icin yaptigim kurabiye, krep, incir kurusu, hic yoksa cubuk kraker ya da kinder alip iniyorum ki tutturmasin diye.
Patates cipsi asla yedirmem eve de sokmam zaten.

Ya Rabbi kafayı yemek üzereyim. Hakkaten yemek üzereyim.
Yavrum yine hastalanıyor kızlar.
Dün akşam ateşi çıktı. Sadece kafası ateşleniyor. Şurup verdim. Sabah da vardı ateşi.
Ya niye böyle oluyor, neye dikkat etmiyoruz anlamıyorum.
Ne kalın ne ince giydiriyorum, banyo sonrası jet hızıyla giydiriyorum.
Hepi topu 15-20 dk kalıyoruz dışarda.
Kapşonlusu kafasında.
Burnu akmıyor, ama geniz tıkanık belli.
Yemesi içmesine de dikkat ediyorum. Siz biliyorsunuz, menülerden bahsedildikçe yazıyorum buraya.
İğneler üstündeyim şu an.
Dişleri çıkmaya devam ediyor, acaba ondan mı?
Ama ara ara da hapşuruyor.
Tıkandım.

İki gün önce gece uyandığında elim tesadüfen vücuduna değdi. Buz gibiydi. Terlemiş, teri soğumuş. Bez koydum hemen.
Birlikte yatıyoruz, ben yorgan örtüyorum, onun üzerinde bebek battaniyesi var, açıyor sık sık.
Hayır ben yorganla yatarken [evimiz kuzey cephe, kaloriferler de söndü sönecek] onun öyle yatmasına içim elvermiyor, uyandıkça yorganı atıyorum üzerine.
Ay her şeyi yaptım, kalın giydirip üzerine çarşaf da örttüm, ince giydirip yorgan da.
Olmadı tulum giydirdim, ter içinde kaldı, çıkarttım attım.
Elektrikli sobayı açayım, oda belli ısıda kalsın diyeceğim ama nolur nolmaz, ona da cesaret edemiyorum.
Şaştım kaldım.
Ay inşallah diştendir, sadece kafası ateşli, biraz da elleri.

Ayva hiç vermedim, en çok elma, armut, portakal, muz yedi. Zorunda kalmadıkça ben de kavanoz maması vermiyorum ama meyve karışımlarından yediği de olmuştur. Bugün böğürtlen-şeftali-yenidünyayı sütlü tahıl karışımıyla blenderdan geçirip yedirdim.
Kızlar sizin bebeklerinizin yemesi nasıl? Benimki mama sandalyesine oturmuyor hiç, önceden yastığa yatırıp reklam ya da pepeyi açıp yediriyordum, şimdi sürekli geziyor. Oda oda dolaşıyoruz yerken. Zaten iştahı da yok bu aralar. Abartısız 1 saat uğraştığım oluyor yedirmek için. Zorlamıyorum ama türlü şaklabanlıklar yapıyorum. Bazen işe yarıyor bazen döküp saçıp kaçıyor. Evin her tarafında onun izleri var. Mama sandalyesine otursa işim daha kolay olacak ama yedirmeye çalışırken çok sinirleniyorum bazen. Önerileriniz var mı?

ben mama sandalyeine oturtmadan kemerlerini bağlamadan yediremem o yüzden hiç yatarak falan yedirmedim döner kaçar gider açtıramam ağzını, mama sandalyesinde de çok sıkılıyo,bi sürü şey verip oyalamaya karşısında bilgisayarda canım kardeşim pepee reklam falan açıp idare ediyorum...son kaşıklarda iyice sıkılınca en yasak şeyler (çok da tehlikeli olmayan küçük cezve limon sıkacağı kaşık çaydanlık kapağı gibi şeyler) daha önce verilmemiş ilgisini çekecek şeyler veriliyo... çok iştahsızsa baştan beri yemiyosa aç olduğu halde o zaman reklam afalan daldığında burnuna birazcık dokunup öyle de yedirebiliyorum :)

Dün akşam ateşi çıktı. Sadece kafası ateşleniyor. Şurup verdim. Sabah da vardı ateşi.
Kapşonlusu kafasında.
Yemesi içmesine de dikkat ediyorum. Siz biliyorsunuz, menülerden bahsedildikçe yazıyorum buraya.
Tıkandım.

Canım ya atlatamadı bi türlü heralde mikrobu tam atamadı ki uygun ortamı bulduysa tekrar ateşi çıkmıştır, biz de çok sık hastalanan belki burda en çok hastalandığını yazanlardanız doktor bize alerjik bi bünyesi olduğunu bikaç yaşına kadar böyle devam edeceğini sık hastalanacağını o yüzden biraz daha fazla korumamızı kapalı alanda avmde hasta insanların yanında falan pek tutmamamızı söylemişti,kalabalığa pek sokmamak gerekiyo... hastalandıktan sonra iyileşti diye yanına götürdüğümüz birinden bile mikrop alabiliyomuş 5 gün sonrasına kadar mikrop taşırmış, ama mecbur gidiyoruz avmlere de mecbur insan içine de çıkıyoruz çok da yapılacak bişey yok, düşer ateşi inşallah hafif atlatır bu sefer...

Arkasinda dolasmakla pek iyi etmemissin cnm. Nasil alisirlarsa oyle gidiyorlar. Benimki de dolasmami lstiyo ama ben oturup kalkmiyorum yerimden gel diyorum. Yicekse geliyo zaten
Cogu zaman mama sandalyesinde bikac oyuncak yada dergi falan veriyorum eline onlarla oyalanirken yiyo. Bisey koymasam onune ayaga kalkiyo atagini asagi saliyo korkutuyo beni.
Canım o zaman 1 saat seansımız 5 seans olur diye korkuyorum, çocuk yemeden de yaşıyor. :)
Kapşonlusu kafasında.
Tıkandım.

Diştendir inşAllah annesi, üzme canını..

ben mama sandalyeine oturtmadan kemerlerini bağlamadan yediremem o yüzden hiç yatarak falan yedirmedim döner kaçar gider açtıramam ağzını, mama sandalyesinde de çok sıkılıyo,bi sürü şey verip oyalamaya karşısında bilgisayarda canım kardeşim pepee reklam falan açıp idare ediyorum...son kaşıklarda iyice sıkılınca en yasak şeyler (çok da tehlikeli olmayan küçük cezve limon sıkacağı kaşık çaydanlık kapağı gibi şeyler) daha önce verilmemiş ilgisini çekecek şeyler veriliyo... çok iştahsızsa baştan beri yemiyosa aç olduğu halde o zaman reklam afalan daldığında burnuna birazcık dokunup öyle de yedirebiliyorum :)

Mama sandalyesine oturttuğum gibi basıyor çığlığı değil ki kemerini bağlamak. İlk başlarda (sandalyeyi ilk aldığımda 6-7 aylıkken önceleri oturuyordu, sonra oturmadı. Mama sandalyesi oyuncağı aldım, önüne ep farklı şeyler koydum bana mısın demedi. Hepsini aşağı atıp o da aşağı inmeye çalıştı her seferinde. Benim kızım özgür takılmayı seviyor maalesef hiç engellenmeye gelemiyor. Yürüteçte de durmamıştı, her yeri rahatça karıştıramadığı için.

Ya kızlar bir şey soracağım [Nasıl bir giriş cümlesi bu :)]
Hasta olduğuna yanmam da huy değiştirdiğine yanarım derler ya.
Oğlum hasta olunca izin almıştım, bir hafta beraberdik, sonra teyzemiz ameliyat oldu, derken 20 gün birlikte vakit geçirdik.
İşe başladım şimdi.
Evde inanın sürekli "Beni kucağına al" modundayız. Her beş dakikaya bir geliyor. Sürekli kollarını uzatıyor bana.
Bunu sadece bana yapıyor ama.
Dün babası gelince "oğlum babanın yollarını bu kadar gözleyeceğimi hiç bilmezdim" dedim, attım babasına.
Onun yanında yöresinde dolanıyor, toplasanız iki kez kucak istiyor.
Bu konuda fikriniz/yorumunuz var mı acaba?
Ne yapmalı, nasıl davranmalı bilemedim..

Özlüyordur seni annesi :) Ben bütün gün evde onunlayım bazı dönemler bizde de oluyor. Diş ağrısı falan mı oluyor acaba? İlgisini oyuncaklarına falan çekmeye çalış canım. Yeni yeni huylar çıkartıyorlar işte bizimkinin de şimdiki huyu uyutucağım zmn elimi ya da kolumu tutmadan uyumuyor. Beşikte sallıyorum elimi uzatıcam diye iki büklüm oluyorum bel fıtığı olucam :D Yavaşça çektiğim zmn da kalkıyor ayağa elimi arıyor :) Emzikten kurtarmaya çalışırken kolu kaptırdık :)

Ben de bikaç kere amam sandalyesine koymadan vermeye çalıştım ama baktım yerinde durmuyor kaçıyor baş edemedim koydum mama sandalyesine. Türlü şaklabanlıklarla yediriyorum ya da mutfakta tv var onu açıyorum. Bazen de eline oyuncak dergi falan veriyorum onlarla oyalanırken yediriyorum. Bi an önce sandalyesine alıştırsan iyi olur canım peşinden koşturmakla baş edilmez. Hem de yemediğimde nasılsa peşimden koştururlar düşüncesi olmasın çocukta.

Daha şimdiden veriyorlarsa yazık valla ya ben de ileride diğer çocuklardan görücek nasıl anlatıcam derdindeyim. 11 aylık çocuğa türk kahvesi verenleri gördüm ya şaşırdım kaldım böyle :53:

benim oğlum en rahat mama sandalyesinde ve maalesef reklam-çizgifilm (o da hepsi dikkatini çekmiyor vroomiz-pepe-canım kardeşim-niloya) yiyor yoksa yatarak filan hayatta olmaz kaldı ki sırtında akrep var sanki uyutmayı bile kollarımda ağzında göğsüm sağ sol yaparak yapıyorum..ben de sinirleniyorum cnm yemediğinde ama o o sırada gülüyor :) ellerinde oynatıyorlar bizi..
Regaib Kandilimiz mübarek olsun Allah dualarımızı kabul etsin inşallah :16:

Hayırlı kandiller hepimize kandiliniz mübarek olsun...

Sağolun kızlar Allah yavrularımıza sevdiklerimize sağlık versin kandilimiz mübarek olsun..

Asyaseyhancığım ben panik pimpirikli kaygı dolu bir anneyim sen benden de ileri derecedesin canım sakin ol hepimiz çok dikkat ediyoruz yavrumuza ama olacak oldu mu oluyor (umarım yanlış anlamazsın sözlerimi..)
bana kalırsa yeni bir hastalık geçirdiği için hemen Dr.a götür..
benim oğlumun son rahatsızlığında ateş hep baş bölgesindeydi vücudu soğuktu ama 40 dereceyi de gördük maalesef :(
bir an önce şifalar dilerim Rabbimden

Ben de bikaç kere amam sandalyesine koymadan vermeye çalıştım ama baktım yerinde durmuyor kaçıyor baş edemedim koydum mama sandalyesine. Türlü şaklabanlıklarla yediriyorum ya da mutfakta tv var onu açıyorum. Bazen de eline oyuncak dergi falan veriyorum onlarla oyalanırken yediriyorum. Bi an önce sandalyesine alıştırsan iyi olur canım peşinden koşturmakla baş edilmez. Hem de yemediğimde nasılsa peşimden koştururlar düşüncesi olmasın çocukta.

benim oğlum en rahat mama sandalyesinde ve maalesef reklam-çizgifilm (o da hepsi dikkatini çekmiyor vroomiz-pepe-canım kardeşim-niloya) yiyor yoksa yatarak filan hayatta olmaz kaldı ki sırtında akrep var sanki uyutmayı bile kollarımda ağzında göğsüm sağ sol yaparak yapıyorum..ben de sinirleniyorum cnm yemediğinde ama o o sırada gülüyor :) ellerinde oynatıyorlar bizi..

Epey zaman önce mama sandalyesinde yedirmeye çalışmaktan da vazgeçmiştim öyle olunca sandalyeyi de kaldırmıştım. Tekrar çıkartıp tekrar bir deneyeyim, belki değişik gelir bu kez. :)

Epey zaman önce mama sandalyesinde yedirmeye çalışmaktan da vazgeçmiştim öyle olunca sandalyeyi de kaldırmıştım. Tekrar çıkartıp tekrar bir deneyeyim, belki değişik gelir bu kez. :)

:) ben gittiğim yerlerde bilgisayar sandalyesi varsa ona oturtup arkasından bağlıyorum tülbentle..:34:yoksa da birisinin kucağına veriyorum..
önüne oyuncak yada ilgisini çekebilecek bir şey koy canım...bizimkinin önünde genelde eski kumandamız,kepçe,bir de araba olur :1:

bence de mama sandalyesini çıkar rahat edersin canım, bizimki de daha mutfağa getirdiğimde anlıyo mama sandalyesine oturturken geriliyo çığlık atıyo ama vazgeçmiyorum ve ben kazanıyorum, inatlaşmayı hırçınlıkla laflarını geçirmeyi öğreniyolar o zaman daha zorlanırız, bence bağırsa da oturt öyle yedir, bi şekilde bi süre sonra sakinliyo tv karşısında falan,ve ben sakinleyince başlıyorum yedirmeye yoksa ikimiz de geriliyoruz, bu aralar tv izlerkenbaşını okşayarak yediriryorum daha bi sakin yiyo sanki, ya ad diş sıkıntılarımız mı geçti ondan mı bilmiyorum baktım da bu sabah 13.geliyo son azı geliyo...

:) ben gittiğim yerlerde bilgisayar sandalyesi varsa ona oturtup arkasından bağlıyorum tülbentle..:34:yoksa da birisinin kucağına veriyorum..
önüne oyuncak yada ilgisini çekebilecek bir şey koy canım...bizimkinin önünde genelde eski kumandamız,kepçe,bir de araba olur :1:

Keşke ilgisini uzun süre korusa. :)

Öncelikle hayirli kandiller arkadaslar... dualarda bulusalim insaallah, hasta bebekler iyilessin hasta olmasinlar hic anneler de yataktan uykusunu almos olarak kalksinlar ;))

Bi sorum var; balik verdiğinizde gun icinde yogurt yediriyor musunuz? Az once aklima balik dustu pazar var cikip aliyim diyorum.

Herkese merhaba; ne zamandır yazamadım ama fırsat buldukça okudum... Önce kandiliniz mübarek olsun. Allahım sizin ve evladınız için gönlünüzden geçen ne dileğiniz duanız varsa kabul etsin.

Hastalara, geçmiş olsun.İşe başladım 3 hafta oldu. Hayat nasıl yoğun geçiyor anlatamam. Tam gün mesai eve gel 3 çocuk, yemek, bulaşık, çamaşır falan filan derken ne zaman gece oluyor ne zaman sabah anlamıyorum. Allahım geçmez zaman vermesin bunada şükür. Çok şükür Cansu'm alıştı anneanne ve dedesine.

Son düzenleme:
Kapşonlusu kafasında.
Tıkandım.

Canım geçmiş olsun. Uzaktan söylemek kolay, kızma ama bence bu kadar dikkat etmesen. Köylerde yada burdan örnek vereyim Diyarbakırda sokakta öyle çocuklar varki kışın ayaklarında çorap yok terlikle, üstleri başları yine öyle incecik ama sapsağlam çocuklar maşallah. Biz çocukların peşinden bu kadar dolaştığımız koruduğumuz için en ufak bir tehditte hastalanıveriyorlar diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Öncelikle hayirli kandiller arkadaslar... dualarda bulusalim insaallah, hasta bebekler iyilessin hasta olmasinlar hic anneler de yataktan uykusunu almos olarak kalksinlar ;))

Bi sorum var; balik verdiğinizde gun icinde yogurt yediriyor musunuz? Az once aklima balik dustu pazar var cikip aliyim diyorum.

Balık bayatsa yoğurtla yenmemeli tazeyse sorun olmaz diye biliyorum. Her ihtimale karşı beraber vermemekte fayda var, farklı öğünler olursa zararı olmaz sanırım. Ben dün balık çorbası yaptım kızıma, tamamen tesadüf (hiç düşünmemiştim) yoğurt vermedim dün. Daha doğrusu veremedim, evde bitmişti. :)

Ama dünkü balık çorbasını bugün de yedi biraz, şimdi anneannesinde. Muhtemel bu öğünü yoğurt olabilir. Çorbayı yiyeli 4-5 saat oldu. Bir zararı olmaz herhalde, çoktan sindirmiştir.

Back
X