• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
öyle yorgundum ki
eşim ve kayınpeder çocukları dışarı çıkardı
iki saat uyumuşum
kendime geldim, çok iyi oldu

adetlerinizi merak ettim kızlar
benim doğum sonrası
ilk adetim 8 ay sonrasıydı
ve miktar olarak kan çok fazla geliyor
sizlerde durumlar nasıl
gitsem mi ki acaba doktora?
benimki eskisi gibi cnm...
kızlar biz artık avm lerdek oyun alanlarında oynayabiliyoruz
dün trene bindik, atlı karıncaya bindik
onları öyle görmek ne büyük bir mutluluk
allahım sana sonsuz şükranlar ve şükürler sunuyorum
bu canlar için
maşallah size e peki beraber mi oturdunuz trende atlı karıncada?
Geçen gün yazmıştım. Kanamalarım çok oluyor diye. Ben tamamen spirale bağlamıştım. Demek doğum sebebiyle olabiliyormuş.

Ayrıca normal doğum yapmıştım ve doğumdan beri akıntım var. Çok rahatsız edici şekilde. İki defa onar gün fitil kullandım ama geçmedi. En son yine verdi doktor ama bu sefer kullanmadım. Çok rahatsız edici bir şey. Hem yakıyor hem kullanımını sevmiyorum. Sizlerde de var mı akıntı? Özellikle normal doğum yapan arkadaşlar?
ben sezeryan yaptım ama evlendiğimden beri akıntı sorunum hiç bitmedi..bende rahim yarası var sanırım o yüzden..

Kızın çok tatlı maşallah. Saçları da iyice uzamış. Daha önce anlatmıştın toka takmıyormuş . Bizim kızın saçları son iki ayda çok uzamış. Resimlerine bakınca fark ediyorum. Ensesini çoktan geçti. Banyoda zorlanıyoruz yıkarken, üstelik sonra makinayla kurutmak zorunda kalıyorum. Artık havluyla kurumuyor. Annem ve babam kestir diyorlar ama eşimin ailesini bildiğimden yanaşmıyorum. Onlarda kız çocuğunun saçı kesilmez, hep uzatılır. Olsa olsa bi kaç sene sonra uçlarından kısaltabilirim. Toka taktırıyor da biz rahat ediyoruz.

bizim herzamanki halimiz :) allah kavuştursun cluecim, annenden yana çok şanslıymışsın...

evet canım ben de bi yerde okumuştum onu, genelde meyve püresinin içine koyarım pekmezi, portakal olduğu zamanlar birlikte verdiğim çok olmuştur...

ben hep besleyip ardından hemen uyutuyorum, büyüyo maşallah :) ama sabah yorgunmu oluyo bilmiyorum... gece hiç süt içmediği için uyumadan önce beslemezsen erken uyanıyo acıktığı için... mecbur besleyip uyutuyorum ben... ama artık gece ağır bişey vermiyorum muhallebiyi bırakalı çok olmuştu zamten çorba veriyodum bi süredir, şimdilerde meyve veriyorum sadece uyurken... 2 yaşından sonra bırakırız artık gece beslenmesi falan bizim gibi yaşar o da...

benim kızım da abartılı bi şekilde herşeyi ağzına götürüyo ısırıyo, sonra öğürüyo falan müdahale etmezsem... gitgide artırıyo bu huyunu...

Cok tatlisiniz canim masallah. Aynen bizde dun iki defa bahceye indik, kosturduk geldik. Bizim kizda yurumeye basladi haftasonundan beri vede bolbol dusmeye:(

Evin durumu suan daha vahim. Pazar aksam kizima muzlu yogurt yedirdim, sonra biz cayin yaninda fistikli cikolatali bisiler yiyoduk, o da geldi. Koparip minnacik parcalar veriyodum ben, esim tutup isirtti koca bir parca. Tabiki yutamadi, ogurdu ve yedigi yogurdun hepsini haliya kustu. Neyse kalkip sildim, ertesi gun hala kusmuk kokuyor gibi geldi, aldim bi legen koslali su, bastira bastira bidaha sildim. Iki gun gecti, dun bi acaip koku oldu salonda, bi kaldirdim haliyi alti kuf yapmis:( fazla islatmisim, kuruyamamis. Hadi bir daha sildim altini ustunu ve bu defa cikarip balkona astim. Yine gitmezse koku yikamaya gidicek artik care yok. Yani suan salonda halimiz da yok, oyuncaklari yerlere vurup, at kosturuyoruz parkenin ustunde:)))

Koku olayı bizde de oldu. Halıyı sildikten sonra altının hava almasını sağlamak gerekiyormuş. Kitap, terlik vs. ile bi kaç gün havalandırmayınca altı küflenip koku yapıyormuş. Ben de yeni öğrendim kayınvalidemden;))))))

biz muz,elma,armut,portakal,mandalina,ayva ve de 2 küçük çilekle tanıştık bugüne dek..
kavanoz meyve pürelerinden de veriyorum haftada 2-3 kere

Bizim kız inşallah!!! yaz meyvelerini sevecek diye umut ediyorum. Şimdilik çok meraklı yemeye. Çilek, kara dut ve yeşil eriği severek yiyor. Yemek yemeyi sevmediği için bu durum beni umutlandırdı. Gerçi ek gıdaya geçmeden önce elimizdeki böreklere, ekmeklere saldırıp bizi iştahlı bir bebek olacağına inandırdı. Sonrası tam bir hayal kırıklığı oldu. Gittikçe zayıflayıp boya verdi. Dört aylıkken falan sütüm o kadar yarıyordu ki sadece anne sütüyle persentili %85 lere kadar çıkmıştı. Şimdi artık takip bile etmiyorum. %20 falandır en fazla. Ek gıda hiç yaramadı kızıma. Ama buna da şükür mümkün olduğunca az kafama takmaya çalışıyorum. Çünkü uyku problemini çok takmıştım 4-5 aydır mışıl mışıl uyuyor. Bu da geçer diyip avutuyorum kendimi.

Geçen gün yazmıştım. Kanamalarım çok oluyor diye. Ben tamamen spirale bağlamıştım. Demek doğum sebebiyle olabiliyormuş.

Ayrıca normal doğum yapmıştım ve doğumdan beri akıntım var. Çok rahatsız edici şekilde. İki defa onar gün fitil kullandım ama geçmedi. En son yine verdi doktor ama bu sefer kullanmadım. Çok rahatsız edici bir şey. Hem yakıyor hem kullanımını sevmiyorum. Sizlerde de var mı akıntı? Özellikle normal doğum yapan arkadaşlar?

Bende sürekli değilde ara ara oluyor ama benim herzaman idrar yollarımda iltihap oluyor ben ona bağlıyorum

biz muz,elma,armut,portakal,mandalina,ayva ve de 2 küçük çilekle tanıştık bugüne dek..
Canım çilek bizde alerji yaptı. Yanakları benek benek oldu, iki gün geçmedi.
Bu arada oğlumun tırnaklarında beyazlıklar görmüştüm bugün doktoruna sordum baktı tırnak yapısıyla alakalı bişey dedi. Pek tatmin olmadım ama neyse doktor bu bi bildiği vardır heralde? :44:
Bizim doktor da tırnak kesme şekliyle alakalı demişti, oğlumun tırnaklarında var bayağı beyaz.

öyle yorgundum ki
eşim ve kayınpeder çocukları dışarı çıkardı
iki saat uyumuşum
kendime geldim, çok iyi oldu

adetlerinizi merak ettim kızlar
benim doğum sonrası
ilk adetim 8 ay sonrasıydı
ve miktar olarak kan çok fazla geliyor
sizlerde durumlar nasıl
gitsem mi ki acaba doktora?
Ben de doğumdan 7 ay sonra oldum. Normal miktarda ve düzenli canım.

bahar geldi
güzel güzel elbiseler almak istiyorum kızlar
ama keyfime göre ve keseme göre bir şey bulamıyorum
:((((

saçma sapa bir sürü şey yazıyorum, beni idare edin kızlar bugünlük
pek bi yazasım var
Yazasını sevsinler senin :) Hep yaz, hep yaz.

Şu an neredeyse 20 yıl önceki kilomda olduğum için benim gardırop ta yenilenmeye ihtiyaç duyuyor aslında.Hamilelik öncesi kıyafetlerim de çok bol geliyor. Şimdilik 5-6 sene önce aldığım üzerime aldığım dönemde olmayan ancak vermeye de kıyamadığım kıyafetlerimle idare ediyorum. Daha yenilerin bazılarını da babama daralttırdım. Bu aralar kıyafete ayırabileceğim bir bütçemiz yok maalesef.
Ah ah ah.. 20 yıl önceki kilo mu. Waaowww. Pek bi maşallah canım. :) Kendim için rüyamda görsem hayra yormam. O derece ütopya hani :)

Kızın çok tatlı maşallah. Saçları da iyice uzamış. Daha önce anlatmıştın toka takmıyormuş . Bizim kızın saçları son iki ayda çok uzamış. Resimlerine bakınca fark ediyorum. Ensesini çoktan geçti. Banyoda zorlanıyoruz yıkarken, üstelik sonra makinayla kurutmak zorunda kalıyorum. Artık havluyla kurumuyor. Annem ve babam kestir diyorlar ama eşimin ailesini bildiğimden yanaşmıyorum. Onlarda kız çocuğunun saçı kesilmez, hep uzatılır. Olsa olsa bi kaç sene sonra uçlarından kısaltabilirim. Toka taktırıyor da biz rahat ediyoruz.

Bana kalsa ben de hiç kestirmem. Bayılıyorum uzun saçlı bebişlere.
Son 4-5 banyomuz banyoda geçiyor bizim. Aman Allah'ım o ne rahatlıkmış o, su sesi hiç durmadan kulaklarımızda, oğlum gıcır gıcır oluyor. Malzemeleri salonun ortasına getirme/götürme derdi yok. Süper.

Selam kızlar , hayırlı kandiller hepimize :3: dualarda buluşmak ümidiyle

ben bu aralar gelemedim okuyamadım bile :17: ev işlerine yetişemiyorum bile :37: sık-sık kızımla dışardayız havalar iyi oldukça :55: sizler , bebişleriniz nasıllar :emir_bebek::nazar: öptük kocaman :16:

sanada hayırlı kandiller canım, nasıl gidiyor hamilelik? hamile kalmak istediğim için merak ediyorum diğer minikle ilgilenmek zor oluyor mu?

teşekkür ederim canım, kesinlikle taktırmıyo hem de,hemen elini atıp çeki çıkarıveriyo sonra ağzına... dalıp da farketmeden afif bişey taksam da kısa süre sonra farkediyo yine ya da aynada görüyo hemen elini atıveriyo tokaya, çok da uzadılar hep önünde sağlar bütün gün... bana da kestr önlerini diyolar ama birz sabredeyim de gözüne girmeyecek gibi hepsi bi boy uzasın diyorum yoksa hep uzadıkça önlerini kestirmek gerekicek öyle olsun da istemiyorum hepsi bi boy uzasın istiyorum gözlerini bozmadan başarırırz inşallah... biz hiç makina kullanmadık, kendi kendine kuruyo genelde akşam yıkıyoruz yıkandıktan 1-2 saat sonra uyuyo bazen nemli oluyo tam kurumuyo bile ama odası sıcak sorun olmadı hiç...

Ah ah ah.. 20 yıl önceki kilo mu. Waaowww. Pek bi maşallah canım. :) Kendim için rüyamda görsem hayra yormam. O derece ütopya hani :)

Canım benim kilom pek bi değişken esasen :)

Liseye başlayana kadar kemiklerim sayılacak kadar çok zayıftım. Lisede kilo aldım, 53-54 civarıyken lise sonda son hızla 60 kiloya çıktım. Üniversitede yine 53-54 e indim derken üniversite son sınıfta 48 kiloya kadar düştüm. Sonra aldım 60 kiloya çıktım, 5-6 senedir de hiç 60ın altına inmemiştim hatta 65 e de çıkmıştım. Doğumun akabinde de 70 kilo oldum sonra yedim 74 oldum :) Şimdi de şükür 54-55 arası gidip geliyorum tekrar. Hayırlısıyla şu kiloda bir sabit kalabilseydim. :1:

Benim kızımın saçları kıvırcık o yüzden daha da uzarsa nasıl olur bilmiyorum. Ben de kızımın saçını hiç kestirmek istemiyorum ama toka da takamıyorum, ne yapacağım bilmem.

benimki eskisi gibi cnm...

maşallah size e peki beraber mi oturdunuz trende atlı karıncada?

ben sezeryan yaptım ama evlendiğimden beri akıntı sorunum hiç bitmedi..bende rahim yarası var sanırım o yüzden..

yok canım, kendileri bindiler, zaten emniyet kemerleri vardı oyuncakların
çok mutlu oluyorlar hem de yalnız başardıkları için

ben ikisi de henüz çok küçükken saçlarını kazımıştım,
ondan sonra da sadece uzadıkça önlerini kestim saçlarının ama
sanırım ikisi de pırasa saç
dümdüz uzuyor,
hiç sevmem pırasa saçı, inşallah değişir, hem benim hem eşimin saçları dalgalı

ben ikisinin de saçlarını uzatacağım
erkek bebeklerde de uzun saçı çok seviyorum ben

Ya kızlar bir şey soracağım [Nasıl bir giriş cümlesi bu :)]
Hasta olduğuna yanmam da huy değiştirdiğine yanarım derler ya.
Oğlum hasta olunca izin almıştım, bir hafta beraberdik, sonra teyzemiz ameliyat oldu, derken 20 gün birlikte vakit geçirdik.
İşe başladım şimdi.
Evde inanın sürekli "Beni kucağına al" modundayız. Her beş dakikaya bir geliyor. Sürekli kollarını uzatıyor bana.
Bunu sadece bana yapıyor ama.
Dün babası gelince "oğlum babanın yollarını bu kadar gözleyeceğimi hiç bilmezdim" dedim, attım babasına.
Onun yanında yöresinde dolanıyor, toplasanız iki kez kucak istiyor.
Bu konuda fikriniz/yorumunuz var mı acaba?
Ne yapmalı, nasıl davranmalı bilemedim..

Oğlum hasta olunca izin almıştım, bir hafta beraberdik, sonra teyzemiz ameliyat oldu, derken 20 gün birlikte vakit geçirdik.
İşe başladım şimdi.
Evde inanın sürekli "Beni kucağına al" modundayız. Her beş dakikaya bir geliyor. Sürekli kollarını uzatıyor bana.
Dün babası gelince "oğlum babanın yollarını bu kadar gözleyeceğimi hiç bilmezdim" dedim, attım babasına.

bence çalıştığımız için bizi çok özlüyorlar
bize yapışıp, sırnaşıyorlar
bana da dönem dönem yapıyorlar çünkü
bana yapışıp uyumak istiyorlar geceleri

İşe başladım şimdi.

muhtemelen Gökalp alıştı sana o yüzden yapıyor...bir süre sonra geçecektir umarım..
aynı durum bizde de mevcut hastaydı iyileşti bir mızmızlık bir ilgi isteme anlatamam..

Bugün kontrolümüz vardı.
Oğlum çıldırdı nerdeyse muayene olurken...sanırım yediği iğnelerden dolayı sedyelere karşı bir korku oluştu çocukta :(
Boğazlarında hafif bir kızarıklık kalmış ama önemli değil dedi dr.amcası...biz 27sinde 14.ayı bitirdik boy-kg.kontrolü de yaptırayım dedim onda da ağladığından rahat durmadı pek..ne kadar doğruysa 9,800 ağırlık 76,5 cm boy..kg.muz 700-800 gr.aşağıdaymış normale göre ama gene de elleri filan tombiş iyi görünüyor dedi dr. ...sık sık balık tüketemediğimizi söyledim,konserve ton balıklarından ufak bir parça yemiş olsa ona yeter o dedi ! balıkyağı olarak ocean portakallı önerdi bize günde 1 çay kaşığı..şuanda alıp almamakta kararsızım malum balık yağları için ticari amaçla kullandırılıyor diyorlar..tabi bunu Dr.a demedim sgk.nın ödediği başka bir şey istedim, sanasol diye bir şurup yazmış onu aldım..

Bugün kontrolümüz vardı.
Oğlum çıldırdı nerdeyse muayene olurken...sanırım yediği iğnelerden dolayı sedyelere karşı bir korku oluştu çocukta :(
Boğazlarında hafif bir kızarıklık kalmış ama önemli değil dedi dr.amcası...biz 27sinde 14.ayı bitirdik boy-kg.kontrolü de yaptırayım dedim onda da ağladığından rahat durmadı pek..ne kadar doğruysa 9,800 ağırlık 76,5 cm boy..kg.muz 700-800 gr.aşağıdaymış normale göre ama gene de elleri filan tombiş iyi görünüyor dedi dr. ...sık sık balık tüketemediğimizi söyledim,konserve ton balıklarından ufak bir parça yemiş olsa ona yeter o dedi ! balıkyağı olarak ocean portakallı önerdi bize günde 1 çay kaşığı..şuanda alıp almamakta kararsızım malum balık yağları için ticari amaçla kullandırılıyor diyorlar..tabi bunu Dr.a demedim sgk.nın ödediği başka bir şey istedim, sanasol diye bir şurup yazmış onu aldım..

cnm gecmis olsun benim oglum da sedyeden cok korktu o kadar ki avm de bebek odasinda alt acmak icin bile yatiramiyorum agliyo korkuyo igneleri hep sedyede yemisti ya kac ay gecmesine ragmen gecmedi korkusu.

hastalanma konusuna gelince dogumdan once ben iki ayda bir fln hasta olurdum yumurtalik tembelliginden dolayi dogumdan sonra kirkimdan sonra sekiz ay olmadim ondan sonra masallah diyeyim her ay duzenli oluyorum sanirim oglum beni iyilestirdi:)

İşe başladım şimdi.

bence de özlüyodur canım, benim kızım da her akşam babası gelince daha üstünü soyunmasına izin vermeden bacaklarına yapışıyo kucağına almazsa hemen öyle üzüntülü üzüntülü ağlıyo ki başka kimse susturamıyo, ben kucağıma alıyorum feryat figan beni de istemiyo, babası gelince bi yarım saat 40 dak. kadar kucağından inmiyo, öyle omzuna başını yaslayıp elleriyle sıkı sıkı sarılıp geziyo... azıcık bıraksa susturmak mümkün değil öyle şımarıkça falan da değil üzülerek ağlıyo...
eskiden bana öyle bağlıydı eşim bozuluyodu çok hatta bi akşam onun kucağından bana geldi diye baya baya tartışmıştık sen napıyosun bu çocuğa böyle bile demişti :) şimdi bazen bunaldıkça hatırlatıyorum işte böyle bişey diye...

Ayva hiç vermedim, en çok elma, armut, portakal, muz yedi. Zorunda kalmadıkça ben de kavanoz maması vermiyorum ama meyve karışımlarından yediği de olmuştur. Bugün böğürtlen-şeftali-yenidünyayı sütlü tahıl karışımıyla blenderdan geçirip yedirdim.
Kızlar sizin bebeklerinizin yemesi nasıl? Benimki mama sandalyesine oturmuyor hiç, önceden yastığa yatırıp reklam ya da pepeyi açıp yediriyordum, şimdi sürekli geziyor. Oda oda dolaşıyoruz yerken. Zaten iştahı da yok bu aralar. Abartısız 1 saat uğraştığım oluyor yedirmek için. Zorlamıyorum ama türlü şaklabanlıklar yapıyorum. Bazen işe yarıyor bazen döküp saçıp kaçıyor. Evin her tarafında onun izleri var. Mama sandalyesine otursa işim daha kolay olacak ama yedirmeye çalışırken çok sinirleniyorum bazen. Önerileriniz var mı?

Back
X