kızlar biraz canlar sıkılmış muhabbetlerden okuduğum kadarıyla. Kendimizi üzmek yok, her yeni doğan gün yeni bi umut. Allah çaresiz dert vermesin. Pozitif olalım ve Allahın takdirine kendimizi bırakalım. Ben çok materyalist bi insandım bunları yaşamadan önce, şimdi ise manevi yönden bambaşka bi huzura bıraktım kendimi. Kocamla birbirimizi yerdik ilk evlilik yıllarımızda, şimdiyse birbirimizi kırmadan uzlaşmanın yollarını öğrendik. Rabbimin bi testiydi diyorum bu bana. Bol bol dua edip kendimize de iyi bakalım. Herşey güzel olacak
Ya bu arada Cemalnur Sargut'un videolarını izliyorum netten bi arkadasın tavsiyesiyle. Yaşadıklarımı anlamlandırmama yardım etti, huzur buldum, tavsiye ederim.
hosgeldın aramıza oncelıklle benımde esım 2011 yılında varıkoselden amelıyat oldu once sayımız sonra hızımız en sonda malesef morfolojımız 2 ye kadar yukseldı suanda tup bebek tedavısndeyım bende bu ay basladık doktorumla ılk konustugum konu bu morfolojı olayıydı bana bız en ıyısını en duzgununu secıyoruz spermlerın dedı tup bebekte tabıkıde hıc etkılemez dıyemem morlfolojı ama elımızden gelenın en ıyısını yapıyoruz avantajımız spermı secme sansımız var dedı benım sana tavsıyem en azından aralık ayına kadar esının beslenmesıne cok dıkkat et beslenme cok fayda edıyo yesıllık et urunlerı hergun az pısmıs yumurtakavrulmamıs fındık badem cevız cınko almasını sagla mutlkaa canım bunlar cok onemlı bızım busekılde yuksekldı esıne havuc kuru yapabılırsın havucun suyunu cıkart ve ıcıne 2 damla zeytınyagı damlat cnım ac karnına ıcsın esın bız buay tedavıye basladık baslamadan once esım bır 2 ay emodex ısımlı vıtamını kullandı onunda cok faydasın oldugunu duusnuyorum cunku sayımız 7 mılyondan 102 mılyona hızımız %20 den 50 ye cıktı umudunu hıcbırzamn yıtırme. benım burda sıfır morfolojı ıle dogal yoldan hamıle kalmıs ve dgumunu yapmıs 2 arkdasım var en buyuk umut bu olsun sana canım tup bebekte daha fazla umut olsun olumlu dusunelım olumlu olsun ınsallah kuusura bakma cok uzun yazdım morfolojı hız sayı dıyınce 2011 yılından berı burda tecrubelerımı paylasmak ıstedım tekrar ksuura bakma
Merhabalar
benim maalesef bir bilgim yok ama yinede yazına cevap vermek istedim. Umarım iyi haberler alırsın onuda burada bizimle paylaşırsın. Ben bugün kendim için arı sütü ve poleni araştırdım. Erkek infertilitesi için arı sütü çok iyi geliyor diye bir kaç sayfada okuduğumu hatırladım.Belki haberin vardır bilmiyorum ama eğer yoksa bir araştır derim ben. Arı sütü ve polenin mucizevi faydalarını okuyunca heyecanlandım açıkçası. Söyleyim dedim :)
Tesekkur ederim cevabin icin, bende aynen dun gidip ari sutu bal polen karisimi aldim ancak sanirim yanlis bisey almisim icinde korean ginseng falanda var sanirim tadi biraz farkli bozuk gibi geldi bana..
Arkadaslar hepniz bebeginizi saglicakla kucaginiza alirsiniz insallah..sizlerden morfoloji konusunda yardim rica edecegim..esinin sperm morfolojisi 0 olupta tup bebkle hamile kalan var mi aranizda? Aralik ayinda tedaviye baslicaz ama esimin sperm tahlilinde dun sifir morfoloji cikti bas anomalisi yuzde 50 civarinda en cokta kuyruk anomalisi var.. ama normal dollenmede yumurtaya girerken bile sperm kuyrugunu birakiyor diye biliyorum.o yuzden sanki kuyrugun icsi da pek onemi yokmus gibi geldi bana...sizlerin durumu nasildi bu konuda bana umut verecek birileri var mi acabaaa? simdiden cok tesekkurler
Canim mrb bende cikolata kisti vardi gecen sene yaz basi bize tüp bebek dendi hatta ankara da cok iyi bir merkez daha eşimi arastirmadan dendi sonra eşimin sperm testinde sayi cok azdi morfoloji hic yok düşün varikosel iki tarafli . tüp doktor u ameliyat acil değil falan dedi biz buluruz sperm dendi bnm de içim e bi his oldu acelemiz yok önce ameliyat olsun gerekirse bir yıl bekleriz dedim neyse sözün kısası gecen sene 31 ekim de oldu ameliyatını gecen ay tüp bebek için tekrar sperm testi yapildi morfoloji sayisi dört tu galiba ve ileri hiz sayisi tüp bebek icin yeterli dedi yeni doktorumuz kisacasi canim ben ameliyatin faydali olduğunu düşünüyorum bizim icin iyiki eski doktoru dinlemedik ben esime zorla keçiboynuzu pekmezi icirdim ve icinde l arginin ginko ginseng olan bir multi vitamin kullandi 6 ay kadar size ameliyat dendi mi canim umarım yardimci olabilmisimdir
Ben hem karışım aldım hemde ayrı arı sütü aldım.bugün saf arı sütüyle balı karıştırdım.transferden hemen sonra yemeye başlıcam. hazır karışım olanıda 2 gündür yiyorum. Şimdi benim hazır karışımın içeriğine baktım ginseng gibi bişey yazmıyor.tadı ondan farklı gelmiştir.gerçi benimkininde tadının iyi olduğu söylenemez zor yutuyorum valla, suyla çikolatayla tadını azaltıyorum :)
Canim mrb bende cikolata kisti vardi gecen sene yaz basi bize tüp bebek dendi hatta ankara da cok iyi bir merkez daha eşimi arastirmadan dendi sonra eşimin sperm testinde sayi cok azdi morfoloji hic yok düşün varikosel iki tarafli . tüp doktor u ameliyat acil değil falan dedi biz buluruz sperm dendi bnm de içim e bi his oldu acelemiz yok önce ameliyat olsun gerekirse bir yıl bekleriz dedim neyse sözün kısası gecen sene 31 ekim de oldu ameliyatını gecen ay tüp bebek için tekrar sperm testi yapildi morfoloji sayisi dört tu galiba ve ileri hiz sayisi tüp bebek icin yeterli dedi yeni doktorumuz kisacasi canim ben ameliyatin faydali olduğunu düşünüyorum bizim icin iyiki eski doktoru dinlemedik ben esime zorla keçiboynuzu pekmezi icirdim ve icinde l arginin ginko ginseng olan bir multi vitamin kullandi 6 ay kadar size ameliyat dendi mi canim umarım yardimci olabilmisimdir
evet ameliyat onerdi doktorumuz ama internetten okuyup arastirdigimiza gore tek tarafli ve dusuk seviyeli varikosel de ameliyat cok fayda etmiyormus..diger taraftada 6 yasinda indirilmis testis mevcut..yani tup bebek en iyi cozum gibi geldi bize..bakalim gorucez hayirlisi..tesekkur edeirm mesajin icin canim..hepimiz bebislere kavusuruz insallah
maşallah canım bizim de ilk denememiz umarım bizde sizin gibi şanslı oluruz.. Ben burda herkesin hikayesini okuya okuya biraz rahatlıyorum, öğreniyorum yılmamak gerektiğini ama eşim için sanıırm çok zor olacak negatif bir sonucu kaldırmak. Inşallah öyle bir sonuç göstermez bize allahım, yardımcımız olur da atlatırız bu günleri
evet haklısın eşlerimizle iletişim konusunda kesinlikle daha da kuvvetlendi. Dediğin gibi elimizden geleni yapalım gerisi allahın takdiri. Sadece kendi ruh halimden memnun değilim. Normalde iyimser bir insandım bu da beni kuvvetlendiriyordu, şimdi ruh halim çok sağlam değil ağlama krizlerim oluyor çok sık olmasada. Sebebi sadece neden çocuğum yok da değil. Sonuçta olmayabilir de bununda bilincindeyim. çevre baskısından, devamlı bu durumla yüzleştirildiğim için (dua etmeleri bile beni üzüyor-tövbe yarabbim-) hayatımı sanki yoluna koyamıyormuş hissi var var da var işte...acaba hamile olduğumu öğrenince hepsi bir anda geçecek mi onu merak ediyorum umarım kalıcı değildir çünkü sinir bozucu bir durum. Kendimden sıkılıyorum bazen. Etrafa belli etmemeye çalışmakta yoruyor tabi neyse....
amin canim insallah allahim aratmasin kapi kapi gezdirmesin ins. Pozitif yazisini kocamn gorursuncanim benim esim balik burcu çok duygusal hassas adamin teki çok kortku bunalima girdi resmen ama caktirmiyor sozde lakin ben herseyin farkindayim simdi o adami bi gör pozitif düşünün canim ve basindan iyisiyle kötüsüyle konuşun eşime ben hep şunu dedim bir ay önce çocuğumuz yoktu allahim verirse bi mucize vermezse kaldığımız yerden devam edicez zaten yoktu simdide yok dicez dedim.umarim anlatabilmisimdir canim
kızlar bu arada çalışan arkadaşlar tedavi süresince ne yaptınız? ben devlette çalışıyorum ama özel kalemde çalıştığım için sürekli izin almak sıkıntı oluyor yıllık izne bile en hafta 2 hafta çıkabiliyorum üstelik hastane iş yerime çok uzak 2 saat civarı sürer hastane transferden sonra 10 gün rapor veririz dedi öncesinde de 3 günde 1 felan kontrole geliyosunuz dedi ama doktor sabahtan hastanede oluyomuş öğleden sonra muayenehanesine gidiyomuş bu nedenle de sabah hastanede yoğunluk oluyomuş bekleniyomuş yanii siz nasıl yaptınız valla bir de bu dert sardı şimdi beni müdürüm anlayışlıdır yani her şeyden önce o da 1 baba konuşsam anlar ama devmalı saatlik izin nasıl olacak bilmiyorum bir de devlet dairesi malum dedikodu çok fazla nerde nereye gidiyo diye millet devamlı araştırma soruşturma yapar
cnm benım 3.5-4 santım civarında solda bi tane var, ama sperm sayısı da sınırda. laparoskopıye gerek yok dedı doktor. 2 asılama oldum bu yaz, pek umıtlı degıldım, olmadı da. 2 aydır lucrin (ayda 1) kullanıyorum. 4 kasımda inşallah hayrlısıyla baslıcaz, gitcem doktora. rutin testlerı yapıp baslıcaz ınsallah. Cok heyecanlıyım. İnşallah guzel olur hersey. Bılmem hıc arastırdın mı, bu çikılata kıstınde beslenme cok onemlı, dengelı beslenmelıyız ve hazır yıyeceklerın tumunden uzak durmalıyız. Sen de dıkkat et olur mu. Paylasalım burdan gelısmelerı. Insallah bebişler gelcek bu ay :))
cevabin icin cok tesekkur ederim arkadasim, evet beslenmeye cok dikkat ediyoruz 3-4 aydir birsuru vitamin aliyor esim 1-2 aydir keciboynuzu kuru uyguluyoruz, degerler dusup cikiyor surekli ama morfoloji hic 0 olmamisti bu benim moralimi epey bozdu esime moral vermeye calisyorum tabi bir yandan, hepimizin yasadigi klasik SIKINTIlar..ama biliyorum hep olumlu dusunmek lazim:) Findigi hatirlattigin cok iyi oldu hemen alicam simdi, emodex i hic duymadim onada bakicam muhakkak..masallah sayiniz ne kadar guzel artmis darisi basimiza:) cok tesekkur ederim mesajin icin tedavinde olumlu sonuclar alirsin insallahh
canım insan bu dönemde fazla hassas, alıngan oluyor kesinlikle.. Bizim ailelerimiz bilmiyor durumu ama bir kaç arkadaşım biliyor ve özellikle bitanesinin yaptığı her davranış bana batıyor bazen ben mi çok alınganım , hassasım diyorum kendimi doldurmamak için bazen de cevabını verip geçiyorum... Kendini üzme ben şu an için ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum ama gerekirse destek bile alabilirim çekinmem çünkü özellikle bizim anne adayı olarak psikolojimize çok dikkat etmemiz lazım..
canım ben çalışıyorum ama özel sektördeyim , patronumla konuştum durumumu anlattım birdahaki dr'a gidişimde ne kadar izin kullanmam gerektiğini sorucam ve ona göre haraket edicem patronumun sorun çıkaracağını sanmıyorum ama bende onları mağdur etmek istemem bide Allah'a şükür benim işyerimde öyle dedikodu derdim yok, hepsi ailem gibi.. en kötü ihtimalle bile rapor alırsın canım her gidişinde, senin raporun varken kim ne diyebilir ki... hiçbirşey daha önemli olmamalı sağlığından.. bide canım transferden sonra 10 gün yatman şart değil bildiğim kadarıyla 3 gün sonra işe gidenler var eğer işin çok ağır değilse..
canım ben çalışıyorum ama özel sektördeyim , patronumla konuştum durumumu anlattım birdahaki dr'a gidişimde ne kadar izin kullanmam gerektiğini sorucam ve ona göre haraket edicem patronumun sorun çıkaracağını sanmıyorum ama bende onları mağdur etmek istemem bide Allah'a şükür benim işyerimde öyle dedikodu derdim yok, hepsi ailem gibi.. en kötü ihtimalle bile rapor alırsın canım her gidişinde, senin raporun varken kim ne diyebilir ki... hiçbirşey daha önemli olmamalı sağlığından.. bide canım transferden sonra 10 gün yatman şart değil bildiğim kadarıyla 3 gün sonra işe gidenler var eğer işin çok ağır değilse..
aynen canım, oldukça hassas ve alıngan oluyo insan. Bizim ailelerimiz biliyo, mecburen... Borç aldığımızdanama her iki ailede allah'a çok şükür ki her hangi bi laf batırması olmuyo. Aynen bende senin gibi düşünüyorum.
Ben devletteyim, ama bende sorun olmasını istemediğimden gittim müdüre açık açık söyledim ilkinde. Tabi bi kişiye söylesen herkes duyuyo bi şekilde. O yüzden ben kim sorsa söyleddim iş yerimde. Ben bu durumdan utanmıyorum ve çekinmiyorum. Ha dedikodu kısmına gelince, oluyosa da benim haberim yok... Zaten ilkinden sonra "bakalım nasip kısmet" diyip geçiştirdim. 10 gün rapor kesinlikle bencede fazla. Ama tabi iş durumuna da bağlı. Ben 3 gün kalmayı planlıyorum bu defa, bi aksilik çıkmazsa inşallah.... Diğer kontroller ise, ilkinde hafta 2-3 kez gidiyordum ama bu defa oda azalacak gibi..... Hepimiz hakkında rabim hayırlısını nasip etsin inşallah... Gönlümüzden geen hayırlı kılıp nasip etsin rabbim...