2013 kasım aralık aylarında tüp bebek denemesi yapacaklar BURAYAAAA :)))

tatlım kusura bakma ya, bi hoşgeldin bile demedim, eşek ben gerdiler bugün beni azcık, ondan

canım onemlı degıl ben senı dıger topıklerdende bılıyorum estf ne esegı :) gerılme canım benım kımseyı takma ınsanların agzı torba ddegılkı buzesın kendı cahıllıklerı bende yasıyorum bazen bu tarz seyler bızı yıpratmaktan baska bısey degıl ınsalah bızde o koca gobeklerımızı onların gozune sokucazz

Ha tabi işin birde o tarafıda var. gel benim tanıdığım bir hoca var, şurda bi kişi var, burda bi kişi varlar hala var tabii :) aslında karşındaki çok patavatsızca konuşunca bence muhakkak cavap verip lafını yedirmek lazım ki bir daha söyleyemesin. ama bende böyle bir çare buldum kendimce daha rahat ettim ama. Fakat dediğim gibi yinede sendemi eşindemi sorun diye sorular gelebiliyor o zamanda cevabı esirgememek en iyisi.velhasıl Allah sabır versin bize insanlarada biraz az konuşmayı düşünerek konuşmayı nasip etsin ne deyim

Amin canim insallah benim kistler cok kucuk 2 cm bile degil ama doktor buyumeden bir an once hamile kalmalisin dedi o yuzden zaman kaybetmeyelim dedik senin de hayirlisi olsun canim insallah bu arada ben izmirdeyim gogiiciimm baslamissin canim hayirli haberler insallahhh

Kizlar selam herkese allah nasip ederse kasim adetimde ben de tedaviye baslicam 30 yasindayim 1.5 yillik evliyim esimde varikoselden dolayi hareket sorunu var bende de cikolata kistleri var sorun cok yani (((((( allah yardimcimiz olsun hepimizin

hosgeldın canım, ben de cıkolata kıstı mağduruyum. 4 cm bi kıstım var, esımde de sayı sınırda. sen de benım gıbı operasyon gecırmedın galiba kıstler kucuk olduğu için. Allahım inşallah bu kistler bize sorun çıkarmazda bebişlerimiz tutunur. ben de 4 kasımda baslıcam

canımmm tesekkur ederımmm ınsallah guzel sonuclar olur hepımıze :) sen bu aykı adetle baslıyosun sanırım kentmı en son karar. buarada bende ızmırdeyı arkdaslar ırenbe tup bebek merkezınd tedavım suruyo

Phaselis, kistli olan arkadasın kistini aldırıp mı tüp yaptırdı yoksa kistle mi yaptırdı?? ben aldırmadım da, biraz tedirginim sorun çıkarır mı acaba diye :S

Phaselis, kistli olan arkadasın kistini aldırıp mı tüp yaptırdı yoksa kistle mi yaptırdı?? ben aldırmadım da, biraz tedirginim sorun çıkarır mı acaba diye :S

Hayır canım aldırmadı. doktor o kisti yok kabul edip tedaviye başlıcaz demiş.çok şükür şuan hamile. hatta başka doktorlar ona ameliyat olmazsan tüpbebek tutmaz demişlerdi

Son düzenleme:
kızlar biraz canlar sıkılmış muhabbetlerden okuduğum kadarıyla. Kendimizi üzmek yok, her yeni doğan gün yeni bi umut. Allah çaresiz dert vermesin. Pozitif olalım ve Allahın takdirine kendimizi bırakalım. Ben çok materyalist bi insandım bunları yaşamadan önce, şimdi ise manevi yönden bambaşka bi huzura bıraktım kendimi. Kocamla birbirimizi yerdik ilk evlilik yıllarımızda, şimdiyse birbirimizi kırmadan uzlaşmanın yollarını öğrendik. Rabbimin bi testiydi diyorum bu bana. Bol bol dua edip kendimize de iyi bakalım. Herşey güzel olacak

Ya bu arada Cemalnur Sargut'un videolarını izliyorum netten bi arkadasın tavsiyesiyle. Yaşadıklarımı anlamlandırmama yardım etti, huzur buldum, tavsiye ederim.

Hayır canım aldırmadı. doktor o kisti yok kabul edip tedaviye başlıcaz demiş.çok şükür şuan hamile. hatta başka doktorlar ona ameliyat olmazsan tüpbebek tutmaz demişlerdi

Ayyy canım Allah razı olsun valla, yuregıme su serptın inş benim de oyle olur. Cunku bana da başka doktorlar aynısını soylemıstı. Kistinin boyutunu hatırlıyomusun canım?

Ayyy canım Allah razı olsun valla, yuregıme su serptın inş benim de oyle olur. Cunku bana da başka doktorlar aynısını soylemıstı. Kistinin boyutunu hatırlıyomusun canım?

Valla o kadar hatırlamıyorum öğrenince söylerim ama ok? eveet iyi düşünüyoruz iyi oluyooorrrr

kesınlıkleee cemalnur sargut'u ne zaman dınlesem bende huzur buluyorum cok guzel anlatıyo ınsan her kelımesınden bırsey buluyo...

kesınlıkleee cemalnur sargut'u ne zaman dınlesem bende huzur buluyorum cok guzel anlatıyo ınsan her kelımesınden bırsey buluyo...

evet canım ya, ben gecen yıl babamı kaybettikten 1 ay sonra doktorumun bebekle ilgili kritik laflarını işitip iyice sarsılmıştım, o zamandan beri zihnim gelgitteydi. Bana klavuz oluyo gercekten

Arkadaslar hepniz bebeginizi saglicakla kucaginiza alirsiniz insallah..sizlerden morfoloji konusunda yardim rica edecegim..esinin sperm morfolojisi 0 olupta tup bebkle hamile kalan var mi aranizda? Aralik ayinda tedaviye baslicaz ama esimin sperm tahlilinde dun sifir morfoloji cikti bas anomalisi yuzde 50 civarinda en cokta kuyruk anomalisi var.. ama normal dollenmede yumurtaya girerken bile sperm kuyrugunu birakiyor diye biliyorum.o yuzden sanki kuyrugun icsi da pek onemi yokmus gibi geldi bana...sizlerin durumu nasildi bu konuda bana umut verecek birileri var mi acabaaa? simdiden cok tesekkurler

hosgeldın aramıza oncelıklle benımde esım 2011 yılında varıkoselden amelıyat oldu once sayımız sonra hızımız en sonda malesef morfolojımız 2 ye kadar yukseldı suanda tup bebek tedavısndeyım bende bu ay basladık doktorumla ılk konustugum konu bu morfolojı olayıydı bana bız en ıyısını en duzgununu secıyoruz spermlerın dedı tup bebekte tabıkıde hıc etkılemez dıyemem morlfolojı ama elımızden gelenın en ıyısını yapıyoruz avantajımız spermı secme sansımız var dedı benım sana tavsıyem en azından aralık ayına kadar esının beslenmesıne cok dıkkat et beslenme cok fayda edıyo yesıllık et urunlerı hergun az pısmıs yumurtakavrulmamıs fındık badem cevız cınko almasını sagla mutlkaa canım bunlar cok onemlı bızım busekılde yuksekldı esıne havuc kuru yapabılırsın havucun suyunu cıkart ve ıcıne 2 damla zeytınyagı damlat cnım ac karnına ıcsın esın bız buay tedavıye basladık baslamadan once esım bır 2 ay emodex ısımlı vıtamını kullandı onunda cok faydasın oldugunu duusnuyorum cunku sayımız 7 mılyondan 102 mılyona hızımız %20 den 50 ye cıktı umudunu hıcbırzamn yıtırme. benım burda sıfır morfolojı ıle dogal yoldan hamıle kalmıs ve dgumunu yapmıs 2 arkdasım var en buyuk umut bu olsun sana canım tup bebekte daha fazla umut olsun olumlu dusunelım olumlu olsun ınsallah kuusura bakma cok uzun yazdım morfolojı hız sayı dıyınce 2011 yılından berı burda tecrubelerımı paylasmak ıstedım tekrar ksuura bakma

kızlar bugün ne güzel şeyler paylaşmışsınız..patavatsız insanlarla olan diyaloglar hariç tabii
o insanlardan her yerde var malesef,çok samimi olmadığım bir arkadaşım var,geçenlerde aradı beni,uzun zamandır konuşmamıştık.."çocuk konusunda sıkıştırmamak için aramıyodum ne zamandır" dedi laf mı bu şimdi..yani beni sadece onun için arıyo sanki..nitekim de öyle,her aradığında sorar,yapmamı ister..ona neyse,o mu bakacak,ona ne faydası olacaksa...nefret ediyorum bu düşüncesizlerden....

bu arada ikinci günüm..ikinci iğnem bugündü....
kalçadan iğne zormuş,oturup kalkarken azcık da olsa ağrı oluyo,ama değer herşeye...
yarın kontrolüm var...hayırlısı bakalım..

ve bu duruma nasıl geldiğimden kısaca bahsetmeye çalışayım..aklıma bile gelmezdi çocuk konusunda sıkıntı olacağı..ama oldu..
evlendik,hemen çocuk planladık,olmadı..doktora gittim,1 sene olsun dedi..1 senenin sonunda gittim,pko teşhisi kondu,hiçbir belirtisini taşımadığım halde..aylarca ilaç tedavisi,çatlatma iğneleri..olmadı..
6 ay sonunda doktor değiştirdim,belki başta değiştirmeliydim.ama nasip..o doktorumun istediği detaylı testlerle "rezerv azlığı" sorunu ile karşılaştım,kesinlikle pko değildim :26:
direkt tüp bebeğe yönlendirildim ve başladım Allah yardımcımız olsun..
eşime gelince benden çok güçlü,çok inançlı,bir kez olsun moral bozmadan hep destek oldu,her türlü ağlamama,sorularıma,sorunlarıma rağmen hep umut verdi..biz çok araştırdık,birlikte,o da herşeyi bilir erkek haliyle
hep yanımda sağolsun,evliliğimiz çok güzel,bizim sınavımız gözüyle bakıyoruz bu duruma..
bu süreçte evlilik iyice rayına oturdu,birbirimize çok daha fazla kenetlendik,varlığı için her gün Allaha şükrettiğim insandır o...
ve ben ona hayırlı,sağlıklı bir evlat vermek istiyorum inşallah,Allah izin verirse..tek eksiğimiz o çünkü,minik bir bebek

hepimize nasip olsun..mutluluklarımıza mutluluk eklensin..

evet canım ya, ben gecen yıl babamı kaybettikten 1 ay sonra doktorumun bebekle ilgili kritik laflarını işitip iyice sarsılmıştım, o zamandan beri zihnim gelgitteydi. Bana klavuz oluyo gercekten

başınsağolsun cnım Allah mekanını cennet etsın nur ıcınde yatsın babacığın.. bende kıtaplarını okuyorum cemalnur hanımın tavsıye ederım kıtaplarınıda

Merhabalar
benim maalesef bir bilgim yok ama yinede yazına cevap vermek istedim. Umarım iyi haberler alırsın onuda burada bizimle paylaşırsın. Ben bugün kendim için arı sütü ve poleni araştırdım. Erkek infertilitesi için arı sütü çok iyi geliyor diye bir kaç sayfada okuduğumu hatırladım.Belki haberin vardır bilmiyorum ama eğer yoksa bir araştır derim ben. Arı sütü ve polenin mucizevi faydalarını okuyunca heyecanlandım açıkçası. Söyleyim dedim :)

canımmm tesekkur ederımmm ınsallah guzel sonuclar olur hepımıze :) sen bu aykı adetle baslıyosun sanırım kentmı en son karar. buarada bende ızmırdeyı arkdaslar ırenbe tup bebek merkezınd tedavım suruyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…