2013 kasım aralık aylarında tüp bebek denemesi yapacaklar BURAYAAAA :)))

bugün başladım kızlar
adetin 3. günüydü bugün..menagon iğne verdi,akşam vuruldum ilk iğnemi..çarşamba kontrole gidicem..
herkesin Allah yardımcısı olsun

Hadi bakalim hayırlı ugurlu olsun inşaallah canim Allahim emeklerimizi bosa cikarmasin

mrb kizlar tunaydin ben bugun basladim dondurulmuslarla simdilik hersey yolunda esterofem ve folikast verdi dr haftaya kontrol var

bugün başladım kızlar
adetin 3. günüydü bugün..menagon iğne verdi,akşam vuruldum ilk iğnemi..çarşamba kontrole gidicem..
herkesin Allah yardımcısı olsun

her ikinize de hayırlı uğurlu olsun kızlar.... darısı güzel haberlerinizi almaya olsun inşallah :)))

Selam arkadaşlar şimdiden Cumhuriyet Bayramımiz Kutlu Olsun

sağolasın, seninde bayramın kutlu olsun, daha nice yıllarımız bu topraklarda, bu vatan da cumhuriyetle geçsin inşallah.

slm kızlar..
geçen sene de 2012 kasım topiğine yazıodum şimdi bu topiği görünce bi garip oldum .. içim acıdı ..
şimdi yeniden tedaviye başladım ilk iğnemi bugün vurdum Allah hepimizin yüzünü güldürsün inşallah..

amin canım çok sağol senin de tüp bebek sanırım. Sizde sorun neydi? Kaçıncı denemendi?

ilk denememizdi canim allah yüzümüze bakti allahima binlerce şükür...sorun bendeydi canim cikolata kistinden ameliyat oldum ve sonrasinda menopoza girdirildim tekrar kist tekrarlamasin diye bian önce hamile kalmam gerektiğini söyledi doktorum zaman kaybetmemek için bu yola baş koyduk allahim geri cevirmedi

hayırlı olsun iyi bi dr .a rast gelmişsin bence şanslısın..

allah sennde yardımcın olsun saol canım bnm

kızlar rica ediyorum bi kez olsun yapmayı deneyin lütfen yaaa.....

ayrıca en son yayınlanan tabloyu bulmak gerekiyor...[/QUOTE]

S.
N
NİCK
DENEME
SAYISI
MERKEZ ADI
SEBEP
1
amayaa
2.deneme
bursa-soranus tüp bebek merkezi
yumurta rezerv azlığı+
fsh yüksek
32
2
sahra 8482
1.deneme
bursa-acıbadem
çikolata kisti
3
zumrutline
2.deneme
bursa-soranus tüp bebek merkezi
tüp alındı
35
4
hstc
1.deneme
eskişehir-acıbadem
kist+prolaktin
5
beren_35_01
6
naneliseker
2.deneme
bursa-acıbadem
sebepsiz inferlitite
7
cileklimonata
rezerv azlığı
8
muhurgozlum
9
caregiver
1.deneme
istanbul
sperm hareketi yok
10
cathee
3.deneme
11
nurdanur
3.deneme
12
hatibulut
1.deneme
ankara başkent hastanesi
endometriozis(Çik.Kisti.)
29
13
iden
1.deneme
istanbul tüp bebek
25
14
naiadd
1.deneme
izmir ege doğumevi
pko ve sperm azlığı
26
15
nese77
2.deneme
adana başkent hastanesi
tüplerde sorun
36
16
ssofya
2.deneme
kadıköy acıbadem
spermm azlıgı
32
17
phaselis
3.deneme
tüpler kapalı
31
18
sumeyyab
1.deneme
adana başkent hastanesi
sperm azlığı ve pko
19
merve_uk
1.deneme
pko
25
20
kodal82
1.DENEME
ANKARA ANATOLİA
SPERM AZLIĞI VE MORFOLOJİ
31
21
Msruya1. denemeGaziÇikolata Kisti29
22
23
24
25

cnm benım 3.5-4 santım civarında solda bi tane var, ama sperm sayısı da sınırda. laparoskopıye gerek yok dedı doktor. 2 asılama oldum bu yaz, pek umıtlı degıldım, olmadı da. 2 aydır lucrin (ayda 1) kullanıyorum. 4 kasımda inşallah hayrlısıyla baslıcaz, gitcem doktora. rutin testlerı yapıp baslıcaz ınsallah. Cok heyecanlıyım. İnşallah guzel olur hersey. Bılmem hıc arastırdın mı, bu çikılata kıstınde beslenme cok onemlı, dengelı beslenmelıyız ve hazır yıyeceklerın tumunden uzak durmalıyız. Sen de dıkkat et olur mu. Paylasalım burdan gelısmelerı. Insallah bebişler gelcek bu ay :))

maşallah canım bizim de ilk denememiz umarım bizde sizin gibi şanslı oluruz.. Ben burda herkesin hikayesini okuya okuya biraz rahatlıyorum, öğreniyorum yılmamak gerektiğini ama eşim için sanıırm çok zor olacak negatif bir sonucu kaldırmak. Inşallah öyle bir sonuç göstermez bize allahım, yardımcımız olur da atlatırız bu günleri

mrb herkese tunaydinlar cumhuriyet bayramimiz kutlu olsun kizlar
Hayirli olsun canim güzel sonuclansin bende hasta olmayı bekliyorum ayin 2si gibi
seninde hayirli olsun cnm inss hepimiz icin guzel olsun
tedavin hayirli olsun cnm bende dun itibariyle basladim cnm benimde iknci inss bu sefer yuzumuz guler

Amin canım, inşallah bi sonraki kasım topiğinde doğum hikayelerimizi, uyku problerimizi falan anlatınca, yine duygulanırız; döner bu topiği okuruz neler yaşamışız vayyy beeeee deriz :))))

ya sanırım başardım Amayaaa oldu mu??
süpersin tatlım.... çok çok alkışladım seni

yahu adam milleti çocuk gibi zaten, sen anlatıcan ona durumu. tüp bebek nedir, neler yaşanıyo, alıcan karşına güzel güzel anlatıcan.... gerçi ben bu konuşmaları genelde sokakta yürürken falan, böyle çok normal sıradan bişeyden bahseder gibi yaptım hep. normal, sıradan bi olay olduğunu anlasın diye daha çok. misal benim eşim; belki bi çok erkek gibi, çok duygularını belli etmez, belki de gerçekten çok etkilenmiyo bilmiyorum; ama her iki durumda da ne olduğunu anlaması için anlatmak gerekiyo...

hikayemi anlatasım var galiba; uzun uzun anlatıcam sanırım....

biz hiç korunmadık, sonra ben kum döküyorum zannettim ve doktora gittim sağlık ocağına, bu arada reglim de gecikmişti. doktor hemen bi iğne vuralım diyince olmaz dedim hamile olabilirim, test yapmadım ama reglim gecikti. kum dökmeyle ilgili lab yeterli değilmiş devlet hastanesine gitmemi söyledi. ama ağrım çoktu, bende özel sağlık polikliniği var oraya gittim. hamile değilmişim ve kistim varmış. ilaçları verdi gönderdi doktor. 1 hafta sonra kontrole gittim. oldukça küçülmüş, reglinden sonra gel bi daha bakalım o regl ile gider dedi. ama özele vercek param pek olmadığından devlet hastanesine gidip orda baktırıyım diye düşündüm. işte ilk doktor fırçamı da orda yedim. kontrolde bi şey çıkmadı. 4. ayımızdı, doktora hamile kalmak istediğimi, korunmadığımı söyledim, bi problem olmasın, kan testi falan bakılması gereken ne varsa yaptırmak istiyorum diyince, bir yıl geçmeden hamile kalamadı diye herhangi bi test yapamayacağını söyledi ve hemen hamile kalıyosunuz sonra da boşanıyosunuz olan çocuklara oluyo diye gayette yüksek bi ses tonuyla bildiğiniz fırçaladı. doktor ben 18 yaşında değilim. hem boşandırdınız bile hemen, biz tartışmıyoruz bile. ayrıca ben sizden akıl istemedim diye karşılık verdim ama gayet sessiz, folik asit yazdı sağolsun bunu kullan bi ay sonra hamile kalırsın dedi.
3 ay daha geçti, benim reglim yine gecikti. test yaptım pozitif çıktı... eşimin yüzünü hala hüzünle hatırlıyorum.... mayıstı, tatile gidecektik bir hafta sonra, ben kan tahlili için gittim pozitifi gördüğümün ertesi günü. on küsürlü bi şey çıktı. doktor çok ara bi değer olduğunu, regl öncesi de bazı hormonların yükselebildiğini söyledi. haftaya tekrarlayalım dedi. ve tatil için yola çıktığımız gün ben regl oldum dönünce eşime bursada özel bi kadın doğumcu bulıyım, oraya gidiyim dedim. en azından içimiz rahat etsin. kan man baksınlar. bu arada netten, reglin 3. gününde yapılan testlerden haberdar oldum. kadın doğum akademisine gittim haziranın reglinde. bursanın bi kasabasında yaşadığımdan doktor aynur hanım, ben sonucu sana telle haber veririm ona göre yolumuza devam ederiz dedi. ve ertesi gün aradı. fsh değerim 12,37 imiş. bu erken menopoz riskinin olduğunu gösterirmiş. evde tek başımaydım. olduğum yere çöküverdim resmen. erken menopoz erken menopoz... beynimde yankılandı durdu. sonrasını doğru dürüst duymadım bile. tüp bebeğe yönlendirmek istiyorum sizi dedi. ben dedim sessizce bi eşimle konuşayım sonra arayayım sizi.... kapattım. ömrü hayatımda üzüntüden, sinirden ağladığım sayılıdır, çok istediğim bi şeyde dua ederken süzülür yaşlarım. başkaca da ağlayamam pek. ağladım... olduğum yerde, çöküp kaldığım yerde ağladım. yerin yarılmasını dibine geçmeyi istedim, dünyanın başına yıkılmasının nası bi şey olduğunu ilk kez böyle DANNN diye hissettim. eşim gelmek üzereydi. nası söyliyim diye düşündüm. yemekten sonra olsun dedim. toparlanmam lazımdı. geldi, yemek yedik, ama yok ağzımı açıp tek kelime edemiyorum... kv evinde yoktu ve eşimin kocaman bi akvaryumu var o evde, balıklara yem vermeye gidecekti, bende geliyim dedim, orda söylerim diye düşündüm, gittik ama yine yapamadım. eşimi çok seviyorum ve çok üzüleceğine de emindim. sonra çıktık eve gelirken, doktor aradı bugün dedim ama gayet güleç bi halde. şimdi şaşıyorum halime.... bi sorun varmış dedim. erken menopoz riskim varmış benim. (ufak tefek minyon bi hatunum ben) çıtır hatun aldım diye seviniyodun ama biraz kıtıra kaçmışım galiba dedim. güldü eşim, yani? dedi.... tüp bebek yaptırmamız gerekiyomuş, doğal yollarla zor gibiymiş dedim.anlattım uzun uzun, hatta yolu uzattık eve varmayalım diye. olur yaptırırız dedi. başkada bi şey demedi pek, dinledi. üzülmemem gerektiğini, bende yada kendisinde bi neden olması arasında kendisi açısından bi fark olmadığını söyledi sadece. ben başka bi doktora daha danışmak istiyorum dedim ve ziya çetine gittik ertesi gün. fsh 15 i geçmeden ben tüp bebek önermem pek dedi, bi ilaç verdi. bir ay sonraki regle göre karar veririz dedi. veeee bi ay sonra fsh 19,04 oldu. o da hemen tüp bebek diyince bi kaç yerle görüştük ve soranus tüp bebeğe karar verdik.

her doktor kontrolüne birlikte gittik. ki bu benim için çok güzel bi şey. ilk denememizin transfer sonrası 9 gün evdeydim ve bi çok şey okumuştum. ama her gece okuduklarımı tek tek eşime anlatmadım. hatta nerdeyse hiç konuşmadık bu konuda... normal hayatımız devam etsin istedim. sadece sonuç almaya gitmeden önce bana bi his geldi ve negatif olacağını hissettim. ve gitmeden önceki gece yine balıklara yem için gittiğimizde ben yine sokakta, okuduğum şeylerden bahsettim. ilk denemede negatif sonuç alma ihtimalinin daha yüksek olduğunu, ayrıca sonrasında bi problem yaşamaktansa(hamile kalıp sonrasında sorun yaşamak yada doğumla kötü sonuçlar almak, doğumdan kısa bi süre sonra sorun yaşamak) negatif almanın beni yıkmak bi tarafa etkilemeyeceğini anladığımı söyledim. eşimin beni anladığını, dinlediğini hissetmek güzeldi. hem o da böylece daha bi hazırlandı. ertesi gün gidip kan verdikten sonra gezdik tozduk eve döndük yine telle cevap geldi ve negatifi aldık. akşam da yine hayatımızda hiç bi şey değişmedi. eşim nasıl hissettiğimi sorduğunda dediğim gibi dedim, bu takdiri ilahi, verdiğine de vermediğine de şükürler olsun, Rabbim bundan sonrası için bize güç versin dedim.eşim de çok rahattı, sen bi kaç gün önce öyle bi konuşma yapmasaydın benim için zor olurdu dedi. bu da benim için çok önemliydi.

Canim yüreğine saglik ben yazindan cok büyük dersler aldım kendi adima bazen benim enerjim düşüyor eşim beni güçlendirmeye çalışıyor bazen o çok kötü oluyir ben onu toparliyorum iste ne bileyim yazmak istedim paylastigin için teşekkürler

canımm tüp bebek nedenlerimiz farklı belki hikayelerimiz hep aynı.. Bizde hiç korunmadık benim adet düzensizliğim yüzünden gitmiştim dr'a pko var dedi ama çok önemli bir durum değil çocuk düşünmüyorsan doğum kontrol hapı kullan falan dedi hapı aldım eve gelene kadar düşündüm çocuk için çok erkendi ama "ya olmazsa" fikri beni çok korkutmuştu. Eşime bende gayet sıradan bir şekilde anlattım böyle bir durum varmış bence biz korunmayalım baktık bir süre olmazsa tekrar dr' a gideriz zaman kaybetmemeiş oluruz dedim tamam dedi. 1 yıl korunmadık ve çocuğumuz olmadı ben bu arada özel bir kaç dr'a gittim bana hepsi farklı teşhis koydu senin hiç yumurtan oluşmuyor diyen bile oldu hepsinden ağlayarak çıktım. Ikimizde özel sektörde çalışıyoruz ve izin sıkıntısı yüzünden ben çoğu dr'a yalnız gittim geldiğimde eşime anlattım ve sağolsun hep destek oldu benimle çocuğu olsun diye evlenmediğini allah nasip ederse çok mutlu olacağını ama olmasa da zaten mutlu olduğunu söyledi durdu. O zaman hiç belli etmezdi duygularını. Sonra bir devlet hastanesinde testlerimizi yaptırırken eşim test yaptırmak istediğini söyledi yaptırdık ertesi gün ben sonucu yine yalnız almaya gittim sonuç çok kötüydü dr direkt öyle ayaküstü tüp bebekten başka şansımız olmadığını söyledi . Işte o zaman o kadar ağlak olan ben güçlü olmak zorunda kaldım.. Eve gittim eşimle testlerin tekrar edilmesi gerektiğini söyledim," sonuçlar aynı çıkarsa tüp bebek yaptırmamız gerekirmiş, aslında bir yandan iyi oldu ilaç tedavisi, aşılama vs. Derken zaman kaybetmedik başarı oranı en yüksek olan tüp bebekmiş" falan diye anlatmaya başladım. Sorun bendeyken o kadar güçlü olan adam içine kapandı, sustu bazen ağladı... şimdi biz birbirimiz için güçlü olmak zorunda hissediyoruz kendimizi, çok fazla kaptırmamaya çalışıyoruz tüp bebek için ama içten içe ümitleniyoruz işte..

Tabiki ben çok anlattım amaya çok konuştum aynı senin gibi basit bir iş arasında basit bir konu gibi... Daha biz 1. Tüp bebek için ilaçlara bile başlamadık ama ben eşimle sürekli olmazsa ikincisini şurda yaptırırız iyi bir hastaneymiş falan diye konuşuyorum sırf olmama ihtimaline alışsın sarılacağı başka bir ümidi olsun diye.. Ama işte arkadaşlarımızın çocuklarına nasıl baktığını görüyorum, kucağına alamayışını, tedirginliğini, o anda gözlerinde oluşan hüznü, hepsini görüyorum ve hep dua ediyorum ona hayırlı bir evlat verebilmek için.. Allah çabalarımızı boşa çıkarmasın.. Napalım bu da bizim sınavımız..

ne güzel söyledin naiadd bu da bizim sınavımız diye... evet bu da bizim sınavımız ama ben hep korkuyla düşünüyorum çocuğum olunca sınavım ne olacak acaba diye bu da beni korkutuyor.kayınvalidemin bir lafı vardır 'kızım kim bu dünyada sıkıntısız ki, herkes bir çeşit çeker' der hep (kendiside zamanında çektiği için ) Allah kaldıramayacağımız yük vermesin inşallah.Herkesin ne duası varsa rabbim kabul etsin. hikayelerinizden çok etkilendim.benzer şeyleri bende yaşadım, yaşıyorum. Çok ağlayan biri değilken en ufak şeylere bile gözüm doluyor. şuan bile bıraksam kendimi hüngür hüngür ağlarım. Allah hepimize sağlık versin. Hem ruh halimizi biran önce düzeltmemiz lazım hamiş olursak bebeklerimizde bizim gibi ağlak olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…