- 6 Nisan 2013
- 73
- 1
merhaba canım bende liya hanıma goturuyorum HATTA BUGUN KONTROLUMUZ VARDI çok ılgılı bı dr SİBEL arkadasımın da dedıgı gıbı soguk gıbı ama işini dikkatle yapıyor bugune kadar çok dr degıstırdık fakat şimdilik kendısındenden memnunum..telden de aradıgımda ulasabıldım fakat cep numarası verırmı bılmıyorum..
Canim şöyle anlatmaya calisayim örneğin kizim 9 da uyandi yarim saat sonra falan emer ondan sonra 3 4 saatte bir emer.gun icinde arada eline salatalik havuc veririm.aksam 8 9 gibi eşim gelince sofrada ne varsa uygun gorurusem 4 5 kasik yediririm.eline ekmek veririm kemirir yumusatir.mesela bugun saat 4 gibi teyzesi mercimek corbasi yedirdi.yemek tadından ihmal etmiyorum ama doyumluk degil.benim düşüncem ek gidayi doyumluk versem anne sütü alimi azalacak.anne sutunu omru boyunca enfazla 2 sene alabilcek ama diger gidalari ömrü boyunca alicak.mesela benim kizim sofra kuruldumu super heyecanlanir verdigimi hic sorun çıkarmadan yer.istemedigi biseyi hic zorlamam.zahide yetise katilan bir cocuk doktoruna bir anne sordu bebeği ek gida alirken cok zorlanirmis hiç istemezmis ama anne sütünü alirmis.doktor 1 yasina boyle devam edebilirsin ama yemeklerden yediğikadar yedirmeyi ihmal etme cignemeyi ogrensin dediydi.Canim baya olmus sen bunu yazali epeydir bende ziyaret edemiyordum ama dikkatimi cekti cevabin sen duzenli ek gidavermiyor musun emzirmekle ne alakasi var
bu cagriyi ben de yapmistim canim ama kizlar sanirim pek yuzyuze gorusme yanlisi degil sadece iki arkadas cevap verdi onlarla da istanbulun farkli yakalarinda ciktik
canım ısımız bıttı şükür bı problem yok ..ama gelişim geriligi olmaması ıcın çaba gostermemız gerkıyor dedı dr. Mama ılac vıtamın vs ..hayırlısı bakalım ıyı olur ıns.senın kızın ne durumda
canım ısımız bıttı şükür bı problem yok ..ama gelişim geriligi olmaması ıcın çaba gostermemız gerkıyor dedı dr. Mama ılac vıtamın vs ..hayırlısı bakalım ıyı olur ıns.senın kızın ne durumda
sorma cnm ya.dr bı tane şurup verdı ılaca yuklenmeyelım basıt gecırırse dedı sevıdım bende.burnunu aç serum fızyolojıkle dedı.daha once nazalmen burun spreyı vermıştı yag gbı yakmıyo onu sıktım burnu kanadı bıraz once:26: çok uzuldum yakmasın dıye serum fızyolojık bıle sıkmadım.şimdi kanadıda hiç sıkamam napcam bılmıyom moralım bozuldu
Gecmis olsun.burnu mu tikali bebisin eher oyleyse sogani 4 e bol mumkun oldugu kadar yakininda tut bebegin soganin kokusu ile hapsuruk yapar burnu açılabilir
canım benım lutfen kendını uzme benım kızım 72 cm ve aylardır hala 6bucuk kılo hıcbı sorunun olmadıgını soyluyorlar ya ben ne yapayım çok ama çok uzuluyorum elımdn bısey gelmıyo
umarım heceler anlamlı olması şart değilçok heyecanla bekliyorum valla
benm kız da 7530 sağlıklı olsun ayda 400 gr civarı alıyor ama mutlu iştahsız olmasına rağmen sağlıklıysa üzülcek birşey yok derm ben
ben hala adet olmadımArkadaşlar sorum olacaktı sizlere doğum yapalı 8 ay oldu iki sefer adet oldum bu ay adetim 10 gün gecikti hala olmadım 5 gün geçtiktwn sonra test yapmıştım negatif çıktı. Korkmalı mıyım yoksa gecikme normal midir. Strese girdimmm...
gündüz uykuları çok kısaldı. geceleri çok rahattım. çok uyurdu şimdi saat başı uyanıyorasis merhaba uzun zamandır yoktun, ben de çok sık giremiyorum arada geçmişi okuyorum.
Yemeklerle aranız nasıl, kızın uslu mu?.......
8 ay oldu doğum yapalı hala adet olmadım. 40 gün süren kanamamda çok az oldu. aşırı kanamam hiç olmadıKızlar doğumdan beri hiç adet olmayan var mı? ben henüz olmadım da merak ettim..
teşekkür ederım canım ...bızımkıler ılerde manken olacaklar anlaşılan
işe yararsa ne ıyı olur.yapayım cnm.ben onu bılıyom ama tıkanmaması ıcın dıye bılıyom.tıkanan buruna faydası varmı bılmıyom.bıde ınş soğanı görmez ne bulsak agzımıza atıyoruzda:26:
Sanirim oyle olcaklar bu zamanlarda bebeklerin yag depolari olusurmus bizimkiler yese yag olcak da iste. Eline havuc verip agzina atacakken o arada buldugum firsatta kasik agzina girerse iyi :) yoksa agzini acmiyor. Oyle boyle yediriyorum az cok
Benim kizin yeni gecti burun tikanikligi ne zor biseydir o oyleserum fizyolojik ise yaramiyor soyleyeyim. Denedik olmadi.dogal yolla olmuyorsa otri bebe nin deniz suyu solusyonlari var biraz pahali sanirim ama deger ilac icmesinden daha iyidir. Emmek iskence olmustu kizima. Bir haftadan fazla surdu ( insallah cabuk gecer
En nihayetinde oğlum öne doğru emeklemeye başladı (geri geri gidiyordu) adına emekleme denirse tabi sürünerek öne doğru ittiriyor kendini :))
En güzel anneler günü hediyesi oldu.
Dişimiz hala yok..
bızım 8 dişimiz oldu teyzeleriama çok ugrasıyoruz emekleyemıyoruz
Maşallah size ya bizim daha 2 dişimiz var,emekliyo hatta tutunacak yer bulup kalkıyo ellerini bırakıyo sanki ayakta durcak