2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

İletişim bilgisini buldum. Gün içinde konuşacağım.

Eklentiler

• $aoc.JPG
    $aoc.JPG
    20,6 KB · Görüntüleme: 40
Bir bakima dogru söylüyorsun benim ebem de 1 ay daha bekle dedi ek gida icin bende tadimlik veriyorum çoğu anne bebegin sadece süt almasindan kaynakli istahsizliktn bahsediyor.

bence iştahsızlık ek gıdaya başlama zamanından kaynaklamıyor..ilk kızım beni emmedi mama ile beslendi bu yüzden ek gıdaya 4 aylıkken başladım..bebekken her istediğimi yediriyordum.çorbalar yemekler yoğurtlar hayır demeden oyunlarla yerdi..şimdi ise 3.5 yaşında ve iştahı artsın diye kullanmadığım vitamin kalmadı..büyüyünce yemek konusunda daha çok seçici oldu..1 yaşındayken seve seve içtiği sebze çorbasından şuan köşe bucak kaçıyor..yani ne yaparsak yapalım bir çocuk iştahsız olacaksa ya da yemek seçecekse olacağına varıyor..ben bu yüzden bebeğime ek gıdayı 6.ayından önce vermek niyetinde değilim.zaten sütüm azalınca bebeğim mecburen ek gıda ile beslenicek.sütüm varken bol bol emsin kuzucuğum...bebeğim tam emmenin tadına varmışken bende bu güzel duyguyu seve seve yaşamayı isterken en güzeli sık sık emzirmek lazım diyorum...tabiiii ek gıdaya başlayan annelere saygım sonsuz her anne kendi bebeğini istediği gibi büyütür ve her annenin bebeğini büyütme tarzında elbet bir haklılığı vardır.....

bence iştahsızlık ek gıdaya başlama zamanından kaynaklamıyor..ilk kızım beni emmedi mama ile beslendi bu yüzden ek gıdaya 4 aylıkken başladım..bebekken her istediğimi yediriyordum.çorbalar yemekler yoğurtlar hayır demeden oyunlarla yerdi..şimdi ise 3.5 yaşında ve iştahı artsın diye kullanmadığım vitamin kalmadı..büyüyünce yemek konusunda daha çok seçici oldu..1 yaşındayken seve seve içtiği sebze çorbasından şuan köşe bucak kaçıyor..yani ne yaparsak yapalım bir çocuk iştahsız olacaksa ya da yemek seçecekse olacağına varıyor..ben bu yüzden bebeğime ek gıdayı 6.ayından önce vermek niyetinde değilim.zaten sütüm azalınca bebeğim mecburen ek gıda ile beslenicek.sütüm varken bol bol emsin kuzucuğum...bebeğim tam emmenin tadına varmışken bende bu güzel duyguyu seve seve yaşamayı isterken en güzeli sık sık emzirmek lazım diyorum...tabiiii ek gıdaya başlayan annelere saygım sonsuz her anne kendi bebeğini istediği gibi büyütür ve her annenin bebeğini büyütme tarzında elbet bir haklılığı vardır.....

haklisin cnm keske bnmde sutum.olsaydida bol bol emzirseydim:KK43:dedigin.gbi yapardim.kesinlikle ama mslesef 3 ay alabildi sonrasi hep.mama.mamadanda bikti cocuk tattiriyoruz simdivama dutun bolsa bol bol emzir allah cok cok arttirsin sutunu yarasin kuzuna ins

haklisin cnm keske bnmde sutum.olsaydida bol bol emzirseydim:KK43:dedigin.gbi yapardim.kesinlikle ama mslesef 3 ay alabildi sonrasi hep.mama.mamadanda bikti cocuk tattiriyoruz simdivama dutun bolsa bol bol emzir allah cok cok arttirsin sutunu yarasin kuzuna ins
seni çok iyi anlıyorum canım ilk bebeğimde bende aynı sorunu yaşadım sütüm azdı sonrada tamamen kesildi..şuan içinde öyle güldür güldür bir sütüm yok ama bebeğimin gelişimi iyi olduğu için doktor yeterli dedi..ilk 1 ay neredeyse hiç yoktu sütüm ama memeden hiç ayırmadım gece koynumda memede uyuttum gündüzleri yarım saatte bir emzirdim şimdi çok çok çok şükür yetiyor..Rabbim hepinize bol bolllll sütler versin inş.

Böyle tatları birbirine karıştırınca çocukta ne yediğini anlayamaz ki, dolayısıyla damağıda alışamaz bizim tatlarımıza.. Ben sade veriyorum verdiğim yiyeceği ondada sadece tadımlık, enrkenden başlayıncada tiksiniyorlar.. 5.ay yavaş yavaş çorbaları tattırıp 6. ayda ek gıdaya geçmek mantıklı bence

doktor listemiz aynen. ilk kizim emmeyi birakinca 5 aylikken herseyi yerdi 25 aylik damak tadi sahane herseyi yer begenmediginide secer bizimle yer tatsiz seyleri asla yemez ben ikisininde duz beslenmesine karsiyim reddetme oyle oluyor yegenim secer annesinin hatasi 7 aydan sonra blendr surekli kullanilmaz sehriyeyi filan yutarlar tatsiz yedirdikce cocuk ona alisir reddeder zaten 1 yastan sonra damak tadi oturuyor herkezin kendi bebegi benim tercihim bu doktorumunda tavsiyesi

vay anasını gerçektenmi. yumurta cicibebe peynir :KK70: şaşırdım resmen. ben hiçbirine başlamadım daha. bi kaşık maması. yoğurt. meyve püresi, arada çorba, aptamil devam sütü, su bu yani yavrumun yediği.

kafadan yapmiyorum doktor listemiz ilk kizimdan ve tv ye cikan bi bayan guvenirim ona ozlem ozsoy yolcu yaz cikar bi peyniri yumurtayi sade anca 7 8 aylik olsun cignr yer ki bu kadar yiyemez ablamizda bayilirdi mamalarin kahvaltari var icine peynir yumurta koyun yazar hic sasirtici degil bi bebek buyuttum damak tadi olan yiyen garip ama bebek boyle besleniyor bi cocugun damak tadini anne belirler 7 aydan sonra corbaya unda konur salcada hafif baharatta ki alissin ilk bebegimde tedirgindim onu yiyemez derdim suan sonucu harika kardeside yiyor sutum az devam sutunu severek icmiyor ac kalmasi imkansiz

arkadaşlar bizde 5 aylık olduk çok şükür ek gıdaya başyalayacaz ama başlayamıyorum.anne sütü alıyor sadece şuanda doktorumuz elöayla başla 4 gün elma ver bi çay kaşığı kadar başla 4.gün muz ver onuda 4 gün sonra armut havuç onlarda 4 gün sonra yoğurt mayala hergün taze taze onuda 4 gün sonra hepsini karıştırıp verebilirsin dedi .. ama nasıl olacak nasıl düzen kuracam ne zamanları yedirecem ne zamanları meme verecem bana bi düzen koyun da :))) elma doyuracak mı elmadan ne kadar sonra emziriyim ne kadar elma veriyim tecrübelerinizden bilgi verin bana bi zahmet :))

arkadaşlar bizde 5 aylık olduk çok şükür ek gıdaya başyalayacaz ama başlayamıyorum.anne sütü alıyor sadece şuanda doktorumuz elöayla başla 4 gün elma ver bi çay kaşığı kadar başla 4.gün muz ver onuda 4 gün sonra armut havuç onlarda 4 gün sonra yoğurt mayala hergün taze taze onuda 4 gün sonra hepsini karıştırıp verebilirsin dedi .. ama nasıl olacak nasıl düzen kuracam ne zamanları yedirecem ne zamanları meme verecem bana bi düzen koyun da :))) elma doyuracak mı elmadan ne kadar sonra emziriyim ne kadar elma veriyim tecrübelerinizden bilgi verin bana bi zahmet :))

basta tek vermek alerjisi varmi diye biz onu gectik suan corbaya patates havuc princ irmikle basladik brokoli ekledim baktim alerji uok baska gun mercimek ekledim suan yiyor elma doyurmaz ver biraz sonra isteyince emzir ben meyveyi oglen yogurdu ikindi veriyorum

Hanımlar 5.ayimizi bitirdik doktor kontrolümuzu de olduk oglum bu ay sadece 380 gr almis boyumuz 67 cm kilomuz 7080 gr ek gıdaya basliyoruz bizim listemiz şu şekilde;

1. Hafta 11de ve 16 da elma puresi 60 cc sütle karistirilacak 3 gun sonra elma ve armut puresi 3 gun sonrada aynı saatlerde elma armut ve kayısı puresi karistirilacak
2. Hafta 13:30 da sebze çorbası eklenecek icine pirinc patates ve havuc 1 corba kasigi sizma zeytinyagi konacak 1-2 gun sonra icine koyunveya inek eti eklenecek sonrada teker teker tüm mevsim sebzelerini ekleyebilirmisim ancak yesil yapraklı sebze eklersem corbaya ayni gun icirilmesi gerekirmis yoksa diger gunede kalsa isitilabilirmis
3. Hafta
Saat 16 da meyvenin yanına yogurtda eklenecek yogurdu meyveli yogurt seklinde yapabilirmisim
4. Hafta kahvaltiya başlayacağız 3 bebe biskuvisi 1 tatli kaşığı labne peynir ( veya tuzsuz cokelik olabilirmis) 1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi 50 ml anne sütü 1 çay kaşığı yumurta sarısı karıştırıp yedirilecek

Bir de doktorumuz ek bilgi verdi 1 yaşına kadar bebege asla verilmemesi gerekenler inek sütü, bal, cilek , tuz, şeker, domates, yumurta beyazıymış

Benden bu kadar umarım sizler için de faydalı olur bu bilgilerimiz
Tüm tahlillerimiz de yapıldı dün sonuclarimiz cuma günü çıkacak oglum kabiz oldugu için simdilik demir ilacinada baslamama kararı aldik alerji testlerimizde yapiliyor belkide oglumun inek sutune alerjisi oldugu icin surekli kabiz olabilirmiş bu durumda benim yedigim inek eti peyniri yogurdu hersey oglumun kabiz olmasina neden olabilirmis insallah oyle bisey cikmaz öyle olursa benimde emzirdigim sürece inek ürünlerini yememem gerekirmiş

ne yaptı çok merak ettim.ewde uçan balon kalmamış ki deneyim..:KK16:

Ben çocuk gelişimiyle ilgili bi sitede okumuştum anakucağına balon bağlayın yazıyordu ben de evde olmadığı için deneyememiştim..dün ablamın kızına aldık balonu..benim kuzu görünce çok şaşırdı..onlar gidince balon da bize kaldı..inanılmaz sevdi ipini eline verdim elinden kaçınca ip uçup tavana çıkınca balon inanılmaz sevindi gözlerini kocaman açtı çok şaşırdı bilseydiim bu kadar seveceğini önceden alırdım:KK1:

Ben çocuk gelişimiyle ilgili bi sitede okumuştum anakucağına balon bağlayın yazıyordu ben de evde olmadığı için deneyememiştim..dün ablamın kızına aldık balonu..benim kuzu görünce çok şaşırdı..onlar gidince balon da bize kaldı..inanılmaz sevdi ipini eline verdim elinden kaçınca ip uçup tavana çıkınca balon inanılmaz sevindi gözlerini kocaman açtı çok şaşırdı bilseydiim bu kadar seveceğini önceden alırdım:KK1:

yerim ben onu yaaaa.....bende eşime aldırıp hemen denemek istiyorum:KK9:

kafadan yapmiyorum doktor listemiz ilk kizimdan ve tv ye cikan bi bayan guvenirim ona ozlem ozsoy yolcu yaz cikar bi peyniri yumurtayi sade anca 7 8 aylik olsun cignr yer ki bu kadar yiyemez ablamizda bayilirdi mamalarin kahvaltari var icine peynir yumurta koyun yazar hic sasirtici degil bi bebek buyuttum damak tadi olan yiyen garip ama bebek boyle besleniyor bi cocugun damak tadini anne belirler 7 aydan sonra corbaya unda konur salcada hafif baharatta ki alissin ilk bebegimde tedirgindim onu yiyemez derdim suan sonucu harika kardeside yiyor sutum az devam sutunu severek icmiyor ac kalmasi imkansiz

herkesin bebeğinin gelişimi farklıdır.herkes kendince doğruları bebeğine uygular yanlış olduğunu düşünse asla yapmaz.kimse kimseyi yargılayamaz. öyledee yapmıyor zaten kimse.benim bebeğim zayıf az yiyor sizinki tam tersi öbürü başka türlü....ben sizin savunmaya geçtiğinizi fark ettiğim için yazıyorum..sizin sanırım ıkıncı bebek.tecrübe başka bir şey.sizin bebeğiniz mutluysa sorun yok.bu sitelere girip yazmamızın sebebi zaten başkalarının neyaptığını öğrenmek.asla yargılamak değil.kımse bişey ispat etmek zorunda değil herkes kendi yaptığını yazıyor.yanlış anlamayın ben sizin yorumları farklı anlamış olabileceğinizi düşndüğüm için yazıyorum.

basta tek vermek alerjisi varmi diye biz onu gectik suan corbaya patates havuc princ irmikle basladik brokoli ekledim baktim alerji uok baska gun mercimek ekledim suan yiyor elma doyurmaz ver biraz sonra isteyince emzir ben meyveyi oglen yogurdu ikindi veriyorum

Tmm cnm sağol. Mercimek ağır gelmez mi peki

herkesin bebeğinin gelişimi farklıdır.herkes kendince doğruları bebeğine uygular yanlış olduğunu düşünse asla yapmaz.kimse kimseyi yargılayamaz. öyledee yapmıyor zaten kimse.benim bebeğim zayıf az yiyor sizinki tam tersi öbürü başka türlü....ben sizin savunmaya geçtiğinizi fark ettiğim için yazıyorum..sizin sanırım ıkıncı bebek.tecrübe başka bir şey.sizin bebeğiniz mutluysa sorun yok.bu sitelere girip yazmamızın sebebi zaten başkalarının neyaptığını öğrenmek.asla yargılamak değil.kımse bişey ispat etmek zorunda değil herkes kendi yaptığını yazıyor.yanlış anlamayın ben sizin yorumları farklı anlamış olabileceğinizi düşndüğüm için yazıyorum.

yok yahu savunmaya filan geçmedim aksine ilk bebeğimde yaptığım hataları gördüğüm için yazıyorum anne sütünü düzgün alamayan iki kızım var ilki 4 ay civarı emmeyi bırakıp biberon almayıp sadece uykuda emdiği kadar emdi digeri emsede sütüm az ve tek derdim her ikisinide vitaminli beslemek mesleğimden dolayı hep yanlış anlaşılma durumum var zaten konuşurken. ilk bebeğim emmeyi bıraktığında tam 4 aylık bile değildi o kadar çaresizdim ki kaşıkla besle salla uyusun emzir 12 saat yemeden gıkı çıkmayan bi bebekti 5 aylık olduk ve doktorum bi liste verdi bunları bu çocuk nasıl yer demiştik yer annesi yer sen yeterki sun demişti doktorum gerçektende öyle oldu düzenli kahvaltı çorba meyve muhallebi derken 5 öğün 1 kase yemek yedi gündüz az uyurdu uyuyunca direk emzirme mücadelem başlardı gecede 2 saatte bi sabaha kadar uyumazdım ya emer ya emmezdi bi damla emsin diye uğraşırdım durum düzelmeyince ek besinlere yöneldik kahvaltısına meyvesine muhallebisine devam sütü başta tek yoğurda sonra muhallebisine keçi sütü koydum et balık ciger hergün farklı pişirip yedirdim yeter ki anne sütünden alamadığını ek gıdadan alsın diye şükür 2 yaşına girdi ve ay gruplarına göre kilosu standart olsada boyu uzun sağlıklı çok akıllı. sürekli yazmaktanda usandım açıkcası sadece şunu diyebilirim ister 5 ister 6 aylık olsun bu bebekler ek gıdaya başlıcak çokta düz düşünmeyin bi arkadaşın doktoru 1 yaşına kadar domates yasak demiş bizim listede vardı 7 aylıkken bayıla bayıla domates çorbası içerdi kızım alerjide yapmadı 1 yaşına kadar yumurtanın beyazı bal ve patlican dışında herşeyi yedi kızım ister sade ister karışık besleyin her çocuk belli bi süreçte iştahsızlık yaşıyor belki bazılarına garip gelebilir biz bugün enginarlı çorba yicez hiçte zararı yok aksine gelişim için faydalı :)

X