canım ilk yaptığımda benimkide tutmamıştı küçük kavanozda yaptım ve fancynancy arkadaşımızın verdiği tarifle tutuyor. Bir dene istersen
Günlük sütü alıp birkaç taşım iyice kaynatıyor sonra soğumaya bırakıyosun. Biraz ılınınca küçük parmağını sütün içine batır, eğer parmağın yanmıyorsa mayalanmaya hazır demektir. Ama önemli olan sütün soğuk olmaması, parmağının dayanabildiği bir ısıda olması. Ben 1 litre süte yaklaşık 2 çorba kaşığı yoğurt koyuyorum. Silme olmayacak, yoğurda kaşığını daldır aldığı kadar ve iyice karıştır sütle. Şu tel çırpıcılar iyi oluyor. Ben makine ile yapıyorum ama fazla yapıp dışarıda da beklettiğim oluyor.
Hazırladığın karışımı koyduğun kabı güzelce sarıp sarmala. Hatta iki kat falan sar, öyle mutfak beziyle değil, havlu gibi büyük bir şeyle sar, birde en önemlisi kabı sarsmaman gerekiyor, koyduğun gibi bırak hiç kımıldatma. Son olarakta kalorifer yanı gibi ılık bir yerlerde dursun yoğurdun, soğukta bırakma. Akşamdan yaparsan, sabaha mis gibi yoğurdun hazır :) Yok gündüz yaparsan akşama hazır :))) 7-8 saat bekletmen gerekir. Tecrübeyle sabittir, tarifime güvenebilirsin :):):)