2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

maşallah çok tatlıı kuzun daaa şuan şoktayımm mama sandalyesine oturtuyomusun. elindekide havuç mu veriyomusun eline o tür şeylerr yaa ben çokmu geri kaldımmm

Artık yatmak istemiyor kucakta oturmak istiyor bende dün mama sandalyesi aldım gözetimim altında oturtmaya başladım. Biz yemek yerken masada olmak istiyor kucakta bebek varken de yemek yenmiyor. Havucu da bugün verdim baya yaladı :) artık biz yemek yerken oda havuç yalar :)

Artık yatmak istemiyor kucakta oturmak istiyor bende dün mama sandalyesi aldım gözetimim altında oturtmaya başladım. Biz yemek yerken masada olmak istiyor kucakta bebek varken de yemek yenmiyor. Havucu da bugün verdim baya yaladı :) artık biz yemek yerken oda havuç yalar :)

çok tatlısınız yaaa :)maşallah acayip kıskandımm bende alcam mama sandalyesi :) ama doktor oturtmayın dedi zararı olmasın bizimkide bize yemek yedirmiyo ayrı ayrı yer olduk artık yemekleri birimiz bakıyoruzz birimiz yiyoruz yaaaa çok şekerr

mama sandalyesı ıçın erken değilmi kızlar.ben daha oturtmadım destekle.sadece kucagımızda oturtuyruz
bu arada dr elma armut puresine başla dedı ben salak rendeleyıp verılcek sandım.ıyıkı nete bakmışım yoksa püre rende sanacaktım aptal kafam:26: kı 2 gun oyle verdım:26:

mama sandalyesı ıçın erken değilmi kızlar.ben daha oturtmadım destekle.sadece kucagımızda oturtuyruz
bu arada dr elma armut puresine başla dedı ben salak rendeleyıp verılcek sandım.ıyıkı nete bakmışım yoksa püre rende sanacaktım aptal kafam:26: kı 2 gun oyle verdım:26:

ya benim doktor ek gıdaya hayır dedi. bu arada sanki geceleri sütüm yok gibi geliyo bana baya yoruluyorum çünkü çalıştığım için dinlenemeyince hiç . acaba gece yatmadan önce biraz versem sonra emzirsemmi bilmedeim . bide nasıl hazırlıyosunuz püreyi banada anlata blirmisin

Kucakta oturan bebek normalde oturur ben zaten oturtup bırakıp gitmiyorum ki başında bekliyorum ki zaten en fazla 5-10 dk oturuyor sonra ondan da sıkılıyor. Meyve püresini bizim ebe cam rendede rende yap onları yedir dedi ama ben daha denemedim. Başka nasıl meyve püresi hazırlanıyor?

Kucakta oturan bebek normalde oturur ben zaten oturtup bırakıp gitmiyorum ki başında bekliyorum ki zaten en fazla 5-10 dk oturuyor sonra ondan da sıkılıyor. Meyve püresini bizim ebe cam rendede rende yap onları yedir dedi ama ben daha denemedim. Başka nasıl meyve püresi hazırlanıyor?

canım benim kızma :)biz bebişlerimizin iyiliği için konuşuyoruz ... zaten 5-10 dk dan bişey olmaz öyle demişti doktor

canım benim kızma :)biz bebişlerimizin iyiliği için konuşuyoruz ... zaten 5-10 dk dan bişey olmaz öyle demişti doktor

Kızmadım canım neden kızayım :)) tabi ki bebişlerin iyiliği için her şey :) zararı olacak şeyleri yapmayız hiçbirimiz.

rendeledığım şeyler pütür pütürya diri geldi çok netten baktım elmayı bölün suda kaynatın öyle püre yapın azcık o sudanda ekleyın dmeışler.hakkatende oyle yapınca yıyebıldı kuzum
ben mama verdiğim için ek gıdaya başlattı dr. sadece emzirseydim başlatmazdı herhalde

rendeledığım şeyler pütür pütürya diri geldi çok netten baktım elmayı bölün suda kaynatın öyle püre yapın azcık o sudanda ekleyın dmeışler.hakkatende oyle yapınca yıyebıldı kuzum
ben mama verdiğim için ek gıdaya başlattı dr. sadece emzirseydim başlatmazdı herhalde

bende rendeleyip vereceğiz sanıyodummm iyi oldu bak söylediğin

Çok acemiyiz çok..ne çok öğrenecek şey var...iyi ki varsınız...

Son düzenleme:
ben cam rendeyle rendeleyip bi tülbentten geçiriyorum yani elmanın suyunu veriyorumdaha 4.5 aylığız biz

Az suda armutu biraz haşladım sonra rendeledim birazda haşlama suyundan ve çok az da pekmez damlattım severek 4-5 çay kaşığı yedi versem daha da yiyecekti ama ilk defa değişik bişey yedirdim ondan azıcık verdim. Arada yapmaya karar verdim. Biraz biraz bünyesini alıştırmaya başlayacağım bu arada yoğurt makinası kullanan var mı hangi marka kullanıyorsunuz.

ben 3 gündür elmayı rendenin ince tarafıyla rendeleyip, sonrada çatalla ezip veriyorum oğluşa.. Annemde öyle yaparmış,bir sorun olmadı..Haşlamak vitaminini öldürüyormuş, biraz daha araştırın isterseniz..

Kızlar bişey sorucam.. Saçlarınız dökülüyor mu? Benim o kadar çok dökülüyor ki,istemesemde kestirmek zorunda kaldım.. Doğumdan sonra dökülürmüş ama bilemedim, size sorim dedim..

ben 3 gündür elmayı rendenin ince tarafıyla rendeleyip, sonrada çatalla ezip veriyorum oğluşa.. Annemde öyle yaparmış,bir sorun olmadı..Haşlamak vitaminini öldürüyormuş, biraz daha araştırın isterseniz..

kesinlikli sana katiliyorum 5 ayliktik biz ilk kizimda rendelerdim cam rendede muz filan yerdi meyve haslanmaz vitamini kalmaz basta zaten suyu verilir 5 aylikken zaten yer doktorlar sebzeyi filan buhar makinasinda yapin derken meyvenin haslanmasi besleyici degil su yontem var azcik daha buyusun muz renddeleyip akiskan olsun diye elma suyu eklemek dogru ben elma veya baska meyvelere devam sutu koyardim toz halinde karistirir yedirirdim

Kızlar bişey sorucam.. Saçlarınız dökülüyor mu? Benim o kadar çok dökülüyor ki,istemesemde kestirmek zorunda kaldım.. Doğumdan sonra dökülürmüş ama bilemedim, size sorim dedim..

Aynen canım benim de inanılmaz dökülüyo..ben de kestirdim ama kestirmenin bi faydası olmadı hala aynı hızla devam ediyo..evet hamilelik sırasında dökülmeyen saçlar dökülürmüş..bitse artık şu dökülme işi ya çok sinir oluyorum topluyorum sürekli ama evde her yer benim saçım..

kesinlikli sana katiliyorum 5 ayliktik biz ilk kizimda rendelerdim cam rendede muz filan yerdi meyve haslanmaz vitamini kalmaz basta zaten suyu verilir 5 aylikken zaten yer doktorlar sebzeyi filan buhar makinasinda yapin derken meyvenin haslanmasi besleyici degil su yontem var azcik daha buyusun muz renddeleyip akiskan olsun diye elma suyu eklemek dogru ben elma veya baska meyvelere devam sutu koyardim toz halinde karistirir yedirirdim

Ay iyice kafamız karıştı yaa:KK52::KK52:benim de bildiğim suyu değil rendeleyip vermek..geçen bi tv programında bi bayan uzman da dedi cam rendeden geçirip püre şeklinde verilmesi en uygunudur diye hatta meyveden değil sebzeden başlanır dedi

Ay iyice kafamız karıştı yaa:KK52::KK52:benim de bildiğim suyu değil rendeleyip vermek..geçen bi tv programında bi bayan uzman da dedi cam rendeden geçirip püre şeklinde verilmesi en uygunudur diye hatta meyveden değil sebzeden başlanır dedi

soyleki canim hic kafan kariasin 2 yas ve 4.5 aylik 2 kiz annesi olarak tavsiyem 5 aylik olasiya kadar anne sutu yada mama iciyosa bebegin tadimliktan ileri gitme 5 aylik oldugunda doktor grk var basla derse yoksa 6 aya kadar bekle 5 aylik kizimin beslenme lst yazayim sadece uykuda emerdi baslamak zorunda kalmistik standart bi liste not al istersen ve bunlari 5 aylikken kizim rahatca yerdi
kahvalti:
4 5 6 istege gore cici bebe bi kasede islatiliyor icine 2 olcek toz mama ekleniyor basta az az zamanla tam yumurta sarisi eziliyor 1 tatli kasigi labne peynir 1 cay kasigi pekmez alistikca ceviz ezilip ekleniyor afiyet olsun 7 aylikken ben zeytin ezmesi azicik tahinde koyardim hic ugrasamam dersem hazir toz kahvaltiliklar var jcjne peynir yumurta sen koyuyosun
ara:
meyve elma armut cam rendede ve pure yer artik zamanla mutlaka muz besleyici
corba:
yarimsar patates havuc 1 cay kasigi princ ve pismeye yakin irmik 1 su bard suda yuksek ateste haslaniyo bi cezvede filan ogunluk kalani cop yuksek kisikta vitamin gidiyo pisince ister rondo ister suzgecten gecirilip ben iice suzgecten gecirirdim tikanir diye kaseye alinip 1 tatli kasigi zeytinyagi eklenip yediriliyo sevmezse tat versin diye azcik labne peynir ekleniyo
ara:
yogurt yaptiklarimi kizim sevmezdi marketlerde hazir bebek yogurtlari var ufak doktor tavsiyesiyle yedik
gece muhallebi devam sutu anne sutu 7 aylik olduk ben istedigimi verdim tarhana yogurt corbasi balik bide 1 haftadan sonra corbaya et konur etin kendisi yenir suyu cok vitaminli degil istedigin bakliyat sebze ekle ve arada corbaya ciger koy bunlar baslangic zamanla ben pirasa yemegini blendirdan geciripyogurtla karistirir yedirirdim

X