öncelikle şunu belirteyim ki çok kilo alımı bebeğe yapılacak kötülükten başka birşey değildir,, fazla gelişen yağ hücereleri bebeğin ileride obezite bile olmasına neden oluyor.. Önemli olan boy ve kilonun orantılı gelişimi..
Benim bebeğim 2ay 1 haftalıkken 5,5 kilo 56 cm di... Ayda ortalama 1 kg alıyor maşallah
cnm bebekler sadece anne sütüyle beslendıgınde obezite olması munkun degıl,hatta senın ıcın araştırdım doğruluğunu
Anne sütü hem doyuruyor hem obeziteyi engelliyor Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli Uzman Dr. Faruk Demir, yaptığı açıklamada, obezite hastalığının alınan enerjinin tüketilen enerjiden fazla olması nedeniyle ortaya çıktığını, fazla enerji alımı nedeniyle yağların aşırı depolanması sonucu kilo alımının yüksek olduğunu söyledi.
Çocuklarda obezitenin yaklaşık yüzde 15
ile 30 arasında görülme sıklığının yaşandığına işaret eden Demir, obez çocukların en büyük özelliğinin genellikle ailelerinin de obez olması olduğuna dikkati çekti.
Obez ailelerde harcanan enerjinin az olduğunu, bebek
ve çocuklarda da daha çok aşırı beslenmeye bağlı olarak obezite hastalığının görüldüğün değinen Demir, “
Anne Sütünün obeziteyi engelleyici etkisi vardır. Anne sütü bebeğin doymasını sağlar. Bu da bebeğin aşırı kilo almasını önler. Anne sütü olan bebekler emzirmenin sonunda doyar. Emzirmede son süt vardır. Bu süt de bebeğin doymasını
sağlar” dedi.
cnm her bebegın gelısımı farklıdır,zayıf doğanlar daha cok kılo alıyorlar genelde,ve ılk aylar kılo alımı fazladır 5.aydan sonra felan azalacakmış bu artış yanı bunlar temel kılolar anne sütünden en ıyı sekılde yararlandıklarının kanıtı,benım oğlum 3240 ,50 cm dogdu,1. ayda 4200 oldu,2.ay 10 gunkukken yanı 2 gun once doktora gıttık 6200 cıktı 200 gr gıysısı var dedı dr 6000 gr olmuş dedı boyuda 60 cm olmuş herseyı cok ıyı dedı dr
hıcbır sorun gormedı,ne fazla kılo almış dedı ne de ogun duzenlemesı yaptı ben her arandığında emzırıyorum 2 saat felan hıc beklemıyorumve en az 15 dk emzırıyorum genelde