ayyy çok teşekkür ederiz teyzesi hiç birimizin bebeğine nazar değmesin RABBİM KORUSUN İNŞ bugn kimseler yok forumda bebekler durmuyo galiba
evet benim kızım durmuyor mesela
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ayyy çok teşekkür ederiz teyzesi hiç birimizin bebeğine nazar değmesin RABBİM KORUSUN İNŞ bugn kimseler yok forumda bebekler durmuyo galiba
işte benim meleğimin mevlüdündeki hali
kızlar doğum yapalı 50 gün falan oldu dün gece camaşırımda kan lekesi vardı daha devamı gelmedi 40 günden sonrada aynı şekilde bi leke gelmişti.bu normal mi aramızda adet görmeye başlayan var mı
Merhaba arkadaşlar uzun bir aradan sonra yeniden aranızdayım telden takip etmeye çalıştım sizi ama maalesef paylaşımda bulunamadım. Çoğu arkadaşları göremedim arethusa,cenzey,egegeç,enbitane sanırım herkes bebişleriyle vakitlerini dolduruyor çok güzel ve yararlı paylaşımlarda bulunuyorsunuz. nihayet aranıza dahil olabildim. Kızlar bana da bir destek olun oğlum 2 aylık perşembe aşımızı olduk 800 gr almışız geçen ay 1200 gr almıştı ebem kilosu iyi dedi ama bana az almış gibi geldi. şimdi de az emmeye başladı saatte bir ve 5 dk emiyor en fazla 7 dk iki gündür emmeyi reddediyor kucağımda gezerek emziriyorum sütümün iyi olduğunu düşünüyorum ama neden böyle yapıyor bu durumu nasıl düzeltirim bilmiyorum huzursuz değil aç olsa ağlar diyorum gece bile saat başı uyanıyor korkum emmeyi bırakması bugün nerdeyse 4 saat emmedi emincede ara ara emdi onları toplarsak 10 dk emmiştir bu normal mi düzene girmesi için ne yapabilirim
Kızlar ben bebeğim her ağladığında aç olduğunu düşünüyorum bazen de Emzirirken göğsümü cekistiriyor bırakıyor bazen de emerken uyuyor ve memeyi bırakıyor ben de göğsümü cekiyorum ve ağlamaya başlıyor sizce ac mi kalıyor yoksa gazı olduğundan mı yapıyor bu arada yine 3 gündür kaka yapmıyor kaka yaptgnda bu sorunları yaşamıyorum pek
kızlar bebişinizin eldivenlerini halen takıyormusunuz.benim kızın tırnakları uzun ve halen kesemedim yani bırakmıyor.oyüzden takmak zorunda kalıyorum.dün arkadaşım geldi oturmaya neden hala takıyorsun diye sordu.sizede bir sorayım dedim.
Allah şifa versin tezzamanda. bende iş başı yaptım kızçemi özleyerek gün geçiriyorum. ssk dan paramın yatmasının peşindeyim şu sıralar D
Eylül aqnnelerimiz bebişlerimiz ne kadar oldu dünyaya geleli kaç kilo gelişimleri nasıl
canım bende ıkı kat gıydıryorum oda sıcklıgı 26 derece benımkı de altını acınca kakasını yapıyo bazen altı acık bırakıyorum hosuna gıdıyo
o arada da elektırıklı sobayı kullanıyorum
slm kızlar,
bebekleriniz için ıslak mendıl kullanıyormusunuz,unıbaby kullanıyordum bıttı,molfıx ın hedıyesı vardı oda ıyı gıbıydı sımdı ne alsam bılemedım:44:
öncelikle şunu belirteyim ki çok kilo alımı bebeğe yapılacak kötülükten başka birşey değildir,, fazla gelişen yağ hücereleri bebeğin ileride obezite bile olmasına neden oluyor.. Önemli olan boy ve kilonun orantılı gelişimi..
Benim bebeğim 2ay 1 haftalıkken 5,5 kilo 56 cm di... Ayda ortalama 1 kg alıyor maşallah
slm kızlar,
bebekleriniz için ıslak mendıl kullanıyormusunuz,unıbaby kullanıyordum bıttı,molfıx ın hedıyesı vardı oda ıyı gıbıydı sımdı ne alsam bılemedım:44:
katılıyorum arkadaısm ama masallah bebegın üst sınırda kilo alıyor :)
600- 1000 gr ayda alması gerekıyor dıyor drlar oğlum ilk ay 1500 gr yakın aldı dr hemen öğün düzenlemesi yaptı fazla gitmiş diye tabi benımkıler sızlerden cok düşük kiloda doğdular ikiz oldukları için
biz 2 ay 20 günlüğüz kızım 1950 gr dı hastaneden çıktıgımızda bugün 4400 gram çok şükür
oğlum 2500 gramdı bugün 5500 gram, küsüratları yazmadım
her bebeği doğum kilosuna göre degelendirmek gerekiyor ama büyümeden cok gelişme önemli dedı, ayında beklenen hareketleri ve davranısları yapıp yapmadıgı daha önemli.
güzel büyümeli ve gelişmeli zamanlarımız olsun
ben takıyorum hala tırnaklarını kesiyorum ama gene de çiziyor yüzünü bide ne zaman acık bıraksam çok sğuk oluyo elleri 3 aylık olana kadar felan takacağım
bır aylık kontrolununde drumz eldıvenlerı görünce kızdı cıkarın hemen tırnaklarını kesin ellerini tanısın gelişimini yavaslatırsınız elleri cok önemli demişti, cıkardık bız de gercekten de ellerıyle cok oynuyorlar ve ıkıncı aylarından berı ellerını emıyorlar bu da gelişimlerinin bir parcasıymıs.
çizilirse cizilsin törpülersen bişey olmaz 3 ay eldiven cıkarılması için gec bence
Merhaba arkadaşlar,30 eylülde doğum yaptım,genelde ekim anneleri topiğinde yazıyorum ama sizi de hep takip ediyorum...bizden tecrubelisiniz diye bir iki bisey soracaktim...bebegini yuzu ustu yatiran uyutan var mi...gaz sancisindan dolayi bebegimi yuzustu yatirinca rahatliyor ve ses cikarmadan uyuyor ama sakincali diye ben hep gozetliyorum,bu sefer ben hic uyumamis dinlenmemis oluyorum...kacinci ayda gozlemlemeye gerek kalmiyor,siz oyle uyutuyor musunuz....diger sorunumuz da yuzundeki sivilceler,once sivilce olustu simdi yuzu komple sokuluyor,ozellikle kaslari ve kulaklari...sizde de oldu mu ...
ya kızlar bısey sormak ıstıyorum benım bebegım ıkı aylık bazen oyle zaman oluyorkı gunduz yada gece kesıntısız 6/7 saat yatıyor dun eczacı bı arkadasım var sakın o kadar saat yatırma dedı cocugun kan sekerı dusuyor dedı ac kalınca oyle bısey var mı 3 saatte bı kaldır emzır dedı yoksa metobolızması yanlış calışır dedı sızın bebeklerınız ne kadar yatıyor