Canım, bence gayet makul senin gidirdiklerin. Ben de kısakol çıtçıtlı, üstüne havanın durumuna göre kalın ya da penye takım giydiriyorum. Yeleği de beşiğinden alacağım zaman giydiriyorum ve kundaksız bırakmıyorum. Yani sürekli penye battaniyesine sarılı. Fazla giydirirsek terler bu sefer. Çocuğu hasta eden asıl sebep elbisesinin terden ıslanması. Havalar soğuduğu için yeni yyeni kilotlu çorap giydirmeye başladım. Düşük ayarda ufo açıyorum ben de. Diğer çocuklarımı da hiç kalın giydirmedim. Bir kere bile sırtlarına mendil koyduğumu bilmem. Maşallah Allah korusun, daha grip nedir bilmeyiz. Ayrıca o köpük ishal olsa bizim zorlamamızla mı olurdu. Sadece masaj yapınca köpük çıkıyor. Sürekli öyle olsa hadi neyse. Hem ishal köpük gibi değil su gibi oluyor. Hem de çok kötü kokulu oluyor, endişelenme canım.
Rumeysa Kaan Kocatepeden dinlemiştim eller bebeklerin klimasıdır demişti. Vücudu çok sıcaksa eller soğuk olur, siz de üşüdüğünü sanıp bir kat daha giydirirsiniz diyordu. Valla ne yalan söyleyeyim ben de elleri soğuksa üşüyor sanıyordum, meğer vücut ısısını dengelemek içinmiş. Biz de 47 günlük olduk, direkt gözümün içine bakıyor, o hı hı hı lar arttı. Özellikle sesimi duyduğunda ve emerken meme ağzından çıkınca. Özellikle sabahları uyanınca yanaklarını okşayıp canım dediğimde gülüyor. Bir kaç kere sesli de güldü ama bana değil tabi uyurken :)))
Kaşta çıkan sert tabaka ve pullu görüntü konak. Benim kızımın alnı ve kaşları kaplıydı şimdi sadece bir kaşında kaldı. Sık sık yıkanınca geçiyor. Yımazsanız bile günde bir kaç kez ılık ıslak bezle yüzünü güzelce silin, su değince kabarıyor zaten sonra kolayca dökülüyor. Tarak süreceğim diyen arkadaş bence yapma yüzünü tahriş edebilir, mikrop kaptırabilirsin. Kendiliğinden gidiyor merak etme.
Çok uzun yazdım yaa :)