2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar heyecan doruk ta az kaldı herkezin çoğuda bebişleri kucağına alıyor ..erken gelomezse bnm tosuncuk eylülün 5.i doğum içim bir hoş sabırsızlık mı desem heyacanmı korkumu hepsi karıştı:))))

kızlar nst de ağrıları 100 çıkıp hissetmeyen ve hala bu haftada doğurmayan var mı :)))

dr hen an olabilir dedi ama olmuyor :)

1 saatte 8-9 ağrı çıktı 100 değerlerde

ben gecen nst ye girdiğimde benden önceki hamile kadının nst de sancısı cıkmıştı ama kadın hic bişey hissetmiyordu :KK1: hemşire başka hemşireye syölerken duymuştum süprüz var nst de sancı var ama hissetmiyor demişti tabii ne değerde oldugunu bilmiyorum.

Kizlar ben Arasini kucagima aldim sonunda gecmisi okuyamadim kusura bakmayin
bu onceki gece 5'te baslayan maceramiz bugun oglen saatlerinde nihayete erdi arasin 53 cm 3800 kilo olarak aramiza katildi
suyum gelmisti ve suni beklemek istemedim spinal sezeran oldm
su anda sutum gelmiyor tek derdim o
mojeli canim seninde gozun aydin bebisleri ayni gun kucakladik :)

Gunaydin kizlar umarim herkes iyidir. Bende zeynebimi aldim kucagima pazar gunu. Hamileligimin en basindan beri doktorum sezeryan diyodu. Ama doktor kararini degistirdi normal doguma aldi beni. Her seyin olup bitmesi ⁴ saat surdu.kolay bi dogum oldu.allah herkese boyle dogumlar nasip etsin.dogum yapmis olanlara bebekleriyle birlikte hayirli uzun bir omur diliyorum.dogum yapacak olan arkadaslarada allah bir avazda kurtulmasini nasip etsin ins. Kizimda 3100 gr dogdu ama boyunu olcmediler kalca cikigina sebep oluyo diye o yuzden boyu kac bilmiyorum :) bizden simdilik bu kadar herrkese iyi gunler.
Allah anali babalı büyütsün darısı daha doguramayan bizlerin basina hayırlısıyla
canım bende normalde hemoroid yoktu ama hamılelgımn son aylarında oldu:KK43:
hamılelıkte olurmus ve normal doguma engel degılmıs dıye yazıyodu nette ne kadr dogru bılmıorm ama
hatta gecmstı benımkı 2 3 gun once yıne tuvaletımı yaparken kan geldı ve ıkı gun boynca sızladı resmen:KK43::KK43::KK43::KK43:
sezeryan veya normal sıkıntı olmasında ıns hayrlısı bakalım
Bende de var kanamam kabızlık falan yok yarin doktoruma sorcam ben de
sakın sıkma göğüs uçlarını sakın sakın. erken doğumu başlatıyor.Ben lansinoh kreme başladım doktorum onu bile elimle sürmeme izin vermiyor. göğüs pedime sürüyorum sadece.

Neden dogumdan önce kreme başladın ki? O kremden bende de var doğum cantama koydum doğum öncesi sürmenin ne faydası varmış

Kızlar ya sizde de böyle bir durum var mı bilmiyorum ama ben bir bebeğim olacağı fikrine alışamadım eşimle aramıza biri daha katılacak doğum yaklaştıkça böyle oldum kabullenemiyorum sanki ve bazı anneler doğumdan sonra bebeğini kabullenemiyormus ben minigimle böyle bir durum yaşamak istemiyorum:-( onu çok seviyorum çok istiyorum ama neden böyleyim ki?! :-:-)'(

Allah anali babalı büyütsün darısı daha doguramayan bizlerin basina hayırlısıyla

Bende de var kanamam kabızlık falan yok yarin doktoruma sorcam ben de

Neden dogumdan önce kreme başladın ki? O kremden bende de var doğum cantama koydum doğum öncesi sürmenin ne faydası varmış

36 haftadan ıtıaren lansıhoh kullanılmaya baslanmalıymış ben basladım cunku gogus ucu yaralarından cok ceken arkadaslarım ozellıkle tavsıye ettıler bende basladım

36 haftadan ıtıaren lansıhoh kullanılmaya baslanmalıymış ben basladım cunku gogus ucu yaralarından cok ceken arkadaslarım ozellıkle tavsıye ettıler bende basladım

Benim de geçen haftalarda göğüs uçlarım cok acıyordu o kremden sürünce geçmişti ben de düşünmüştüm doğuma kadar sürersem belki bebek emerken çatlamaz diye ama emin olamadım sureyim bari ben de

allahım hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip eder inşallah bnden 3 gün önce acaba varmıki sebebi::)

amin canım. Aslında bizim de 6 eylül falan olacaktı. Bende plasenta yaşlanması var doktorum çok bekletmek istemiyor. İlk konuştuğumuzda 27 yada 28 ağustos olabilir demişti. Her hafta kontrole gittik suyumuz iyi yaşlanma minimum düzeyde ilerledi diye bekledik. Senin tarihin normal bir çok arkadaşım beklenen doğum tarihinden 1 hafta önce alındı sezaryene.

doktorumun önerisi ile başladım canım 20 gündür kullanıyorum. Göğüs petine sabah akşam bir miktar sürerek kullanıyorum. Genelde bebek emerken ilk günler meme başı çatlıyor önceden kremi kullanmak bunu engelliyormuş.

bizde kontrole gittik geldik oğluşumla teyzeleri..
sürpriz bir şekilde serviks mi pelviks mi ne o muayenemizi olduk.. bu çatı muayenesi mi oluyor sormayı unutmuşum, aynı şeymi acaba:44: hiç beklemiyordum ama olduk, baya acıdı ne yalan söyleyeyim :KK5: oğlum daha yukardaymış, açılmada pek yokmuş, biraz moralim bozuk döndüm eve :KK5: bizimkinin gelmeye pek niyeti yok anlaşılan.. artık baya zor gelmeye başladı herşey ama napalım hayırlısı diyelim elden bişey gelmiyor :KK50:

tesekur ederim teyzeleri
spinal kesinlikle buyuk rahatlikti
tek bir igneyle uyustum ve uyusukluk 4 saat sonra tamamemn kayboldu
bu arada yanima yatirip emme calismasi yaptik ama henuz sut yok.olacak insallah humana still tea iciyorum
ben kalkp yurudum elimden geldigimce gezdikce aciliyorum daha iyi olacak insallah
emosum gulum bak sira sana geldi haftasonuna yap bir surpriz :)
canım iyi olmanıza sevindim.. sütünde en kısa zamanda gelir inşallah, belki de gelmiştir şimdiye.. üzüm kompostosu baya süt yapıyor diyorlar ama bi dene istersen, bide su tabiki bol bol su içip ısrarla ve sık sık emzir.. bizim için de sev annesi aras ı :KK54::KK54: ne mutlu sana yaaaa... oğluşun yanında mis gibi :KK16::KK16:
bize sıra daha çooook var gibi baksana yukarı da yazdım gelmeye niyetli değil benimki :KK50: yakın zamanda bir sürpriz yapacağını pek sanmıyorum.. takvime göre 12 gün var ama ben en az 15 gün veriyorum kendime inşallah fazlası olmaz.. bakalım bekleyip göreceğiz.

Gunaydin kizlar umarim herkes iyidir. Bende zeynebimi aldim kucagima pazar gunu. Hamileligimin en basindan beri doktorum sezeryan diyodu. Ama doktor kararini degistirdi normal doguma aldi beni. Her seyin olup bitmesi ⁴ saat surdu.kolay bi dogum oldu.allah herkese boyle dogumlar nasip etsin.dogum yapmis olanlara bebekleriyle birlikte hayirli uzun bir omur diliyorum.dogum yapacak olan arkadaslarada allah bir avazda kurtulmasini nasip etsin ins. Kizimda 3100 gr dogdu ama boyunu olcmediler kalca cikigina sebep oluyo diye o yuzden boyu kac bilmiyorum :) bizden simdilik bu kadar herrkese iyi gunler.
maşallah canım güzel ve rahat bir doğum olmuş anlaşılan.. allah sağlıkla sıhhatle büyütmek nasip etsin :KK16:

Herkes sezeryan doğum yapıyor ben mi kaldım normal doğum yapacak olan:) Çok stresliyim kaç gündür adet olacakmışım gibi ağrılarım var acaba bunlar belirti mi bu şekilde mi oluyor bilmiyorum. Eylül anneleri eylüle kalmadan bebişlerini alıyorlar maşallah. Benimki eylüle kalır kesin.
yok canım yok bi sen değilsin. bende varım normal doğumu bekleyen.. hem de baya bekleyecek gibiyim bu gidişle :KK50: yalnız değilsin merak etme :KK19:

Nişanın geldi demek oyy senin bebiş geliyor desene. Bende her lavabodan sonra büyük bir umutla beklemedeyim bir an önce birşeyler gelsede kurtulsam diye bakıyorum.. Şimdilik ses soluk yok bakalım. Nişan geldikten sonra hastaneye ne zaman gidiyorsunuz ki yani sancının gelmesini imi bekliyoruz. bende öyle birşey olsa korkudan panik yapıp hastaneye koşarım :)
nişan gelince hastaneye gitmeye gerek yok canım.. bizim doktor hafif kanama lekelenme olursa merak etme, aramana da gelmene de gerek yok bunlar normal ama adet gibi olursan veya birden suyun boşalırsa gel diyor..

bugun tabana kuvvet deyip yurucem ve merdiven inip cikcam bakalim bugunde gelmezse kendi haline birakcam ama artik az oynuyo ve ben artik disarda olmasini icerde olmasindan daha guvenli buluyorum oyuzden gelmesini istiyorum artik bugun elimden geleni yapcam
canım bende bugünkü kontrolden sonra bol bol yürüsem iyi olur dedim ama yürümek hiiiiiiç içimden gelmiyor :KK50: ama napalım bebişlerde bir hareket yoksa gelmek için biz de olmalı dimi.. ben de yürüsem iyi olur eve çıkmadan da bi kaç kat aşağıda inip biraz da merdiven çıkayım bari... yoksa bu gidişle zor doğurcam galiba :KK5:

arkadaşlar yaa benim ne kursagım ne midem yanıyo bebeğim kel mi olcak acaba:KK70::KK9::KK9::KK9::KK9:

7. gun bebegin sacini kesmek sunnet ya, ilk bebegimde kasi mi saci mi ayirt edemeyecek kadar killi bir dogum yaptim =)
vee hic midem bulanmamisti.. Alakasi yok, hepsi halk uydurmasi..​

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba benımde bebişin doğası yok hiç drlar kafamı karıştırmıştı iri bebek falan dıye en son drmuz bebeğe iri demeyelim ama sınırda dedi soğum kilosunu 3800 ile 4000 civarı bekliyoruz dedi ne agrı ne sancı yok bendede nst de temiz hatta bebeğin başı yukarda inmiyor aşağı neler yapıyorum banamısın demıyo btn gun yuruyorum evde işlerimi kendim yapıyorum evim dubleks hergun sayısız defa sırf bebek insin diye inip çıkıyorum ama banamısın demıyo bala bayağı yukarda nasıl olacak anlamadım inmiyor aşağı bugun 39+0 olduk yarından 40haftamız baslıyo napıcağımı sasırdım varmıdır bu oğlanı aşağı ındırmenın bı yolu sizce :))

kızlarr cok agrım var belımde ara ara kasıklarımda ama düzenlı degıl:KK43:(
cuma randevum var ıns cumaya kadr aksı durum olmazda o zamanaa kadr gtmek zorunda kalmam doktoraa

X