2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar ben doktordan geldim ve bebeğim 35 + 4 te 1 hafta geride sadece 2300 gr. Benim canım çok sıkıldı ama doktorum olumsuz bişi söylemedi sağlıklı bir bebek max 3 kg gibi doğar dedi. Çatı muyanesi yaptı daha doğrusu yapmaya çalıştı ama kendimi çok kastığım için canım çok yandı malasef :KK19: Çatın orta gibi dedi, normal deneyecekmişiz ama olmazsa sezeryana da geçebiliriz dedi. Herşey doğum anında belli olacakmış Bebeğe kilo aldırmak için ne yesem ne içsem. Çok küçük bebeğin bakımı zor olur diyorlar :KK50:

canım geçen ay benim bebeğimde zayıftı çok kilo almamıştı ben 2 hafta boyunca iyi beslendim bol bol bulgur pilavi ye et ye ben yedim bebeğim tam 600 gr almıştı 2 haftada doktorumda iyi beslenmişsin demişti.

kızlar ya benim ellerim çok uyuşuyor hatta bazen uykudan uyanıyorum elimi kolumu hissetmiyorum.birde sırt ağrım başladı eskiden bu kadar olmuyordu masajlada geçmiyor off birde sıcaklar iyce bunaldım yaaaa
kuaföre gitcem bu gün ağdaya ama nasıl zor geliyor anlatamam iyce uyuşuk oldum haaa:KK50::KK50::KK50:

iyi haftasonları kızlarr
geçmişi okuya okuya geldik :KK70:
dün gece ne güzel sancım oldum halının üstünde ikigözüm iki çeşme ağladım ama geçti bir süre sonra
kocişte ne umutlandı adamcağız hemen telefonları şarja takmış hastaneye gideceğiz eksik olmasın diye :KK70:
ama bu da gol değildi :KK9::KK9:

serays hareketlerinde azalma oldu gibi eskisi gibi çok değil büyüdüklerinden sanırım. egelgec doktor benim boy ölçümünüde yanlış söylemişti aşağı yukarı kilosu tahmin edliyor ya belki sanada farklı söyledi o yüzden.

boyunu zaten bi uzatıyor bi kısaltıyorlar ben artık boşverdim valla sağlıklı mı sağlıklı tamam diyeceğim artık..

Günaydın herkesee..
Egelgec dr unu ben de kınadm cok konusmyan bi dr bende de var artk ruyalarmda konuşur oldm kendsyle.. ama bos ver surda bi şey kalmadı dogmumuzun iyibgecmesi icn bazen ktlnmak lazm..
Bu ne guzel bi ortam ya cdden, benzer konular ortk paylaşımlar fena alstimm sizlere.. Gerckten cok teşekkürler. . Annişler bebişlerinizi çok seviyorum. .

benimki çok sohbetlidir normalde çocuklarının okul seçimlerine kadar konuşurduk bende öğretmen olduğum için fikir isterdi okullar hakkında 20 dakika bakardı ultrasonla ama çok zor bir doğum yaptırdı ve 5te çıkması gerekirken 6 ya kadar kaldı hastahanede sonradan düşündüm kim bilir ne işi vardı belki evlilik yıldönümüydü adamın belki çocuğunun doğumgünüdür bende sonuçta doğurmuyorum bi aksilik yoksa yoktur.. en azından haftaya nöbetçiymiş cuma akşam gidicem kimse olmaz rahat rahat bakarız bebeğime..
eşim ben bile bazı nickleri biliyorum artık diyor, birşey olsa kızlara sorsana diyor :KK70: inşallah bebişlerin doğumu gerçekleşince de burdan devam ederiz güzel güzel..

Öyle sağlıklı olsun en önemlisi ama insan ister istemez üzülüyor. Millet benim haftamda 3 kilo bebek doğuruyor neyse vardır bunda da bir hayır napalım. İnsanların dediklerine de, diyeceklerine de kulağımı tıkamak istiyorum ama nedense yapamıyorum çok duygusallaştım herşey dokunuyor bana ağlıyorum. Benimde sizlerle aynı günüm. Benim nadiren ağrım oluyor. Daha çok ödem şikayetim var. Sizin ağrılar sanırım doğuma hazırlık ağrısı. İnşallah kolaylıkla sağlıkla alırız bebişleri kucağımıza hepimiz. Tavsiyen içinde sağol canım.

canım kilosuna hiiiç takılma ben artık o ölçümlere bakmak bile istemiyorum sadece buraya fikir olsun diye yazıyorum sağlıklı olduktan sonra önemli değil ama sen kilo alsın istiyorsan et ve bulgur, kuru fasulye nohut tüket sonra ceviz ve bademi eksik etme ve sabahları haşlanmış 2 yumurta ye bunlar bebeklere çok kilo yapıyor ama birde şu var benimki baştan aldı aldı kiloları şimdi durakladı yani bazı bebekler son haftalar da atak yapıyormuş bazıları başta ama aşağı yukarı ortalama doğacaklar sağlıklı olsun da hakikaten gerisi boş canım..

Kizlar gunaydin gecenlerde yazmistim size bebegimin haftasi ileri cikti diye 37 haftamizda kirk haftalik cikti suanda 38 deyiz bebegin hareketleri azaldi biraz evvel dr gorustum beni cagirdi eğer bebegim haftasini doldurmussa doguma alacakmis fazla kalmasi zararli olabilir dedi ama bn cok korkuyorum yaa olcumler yanlissa ve bebegim kucuk dogarsa diyr cok korkuyorum napayim sizce bana bi akil verin lutfeenn:KK43:(

Allah yardımcın olsun canım ama bu durumda yapılacak en iyi şey başka bir doktordan daha fikir almak olur, gidebileceğin bir doktora daha görün bence

Burun tıkanıklığı, kabızlık bır turlu cozemedıgım sorunlar sızler bır caresını bulduysanız paylasırmısınız? Yoksa kalan kısımda da direnelim mi?:)

canım sabahları kahvaltıdan yarım saat önce koca bir bardak suyla 3 hurma yiyorum ve gezeleye gezeleye kahvaltıyı hazırlıyorum kahvaltı bitince 10 dakika içinde lavabodayım tavsiye ederim :KK66:
burun tıkanıklığım sadece gece ilk uyuduğum da oluyor ama çözüm arayacak kadar yormuyor beni sürekli abdest alınca gün içinde tıkanmıyor heralde :44:

Kizlarrr bir dusunun deniz kenarinda senzlogu kurmusuz uzaniyoz biri de bize masaj yapiyor butun agrilarimizdan kurtulmusuz.sonraa hopp cumbulopp denizeee :KK16:

Kizlarrr bir dusunun deniz kenarinda senzlogu kurmusuz uzaniyoz biri de bize masaj yapiyor butun agrilarimizdan kurtulmusuz.sonraa hopp cumbulopp denizeee :KK16:

hehehe rümaysaa deniz mi aşerdin sen :)
seneye üç senelik yetecek kadar tatil yapmak istiyorum bende :KK52:
geçen sene de hamileydim yapamadım, bu senede hamileyim yapamadım, önümüzdeki yılı da garantiye almalıyım :KK9::KK9:

Ya kızlar bende tam tersi ishalim geçmiyo ya doktorun verdiği ishal kesici tozuda içiyorum ama magnezyumu da kullanmak zorundayım pfsss kafam karışıo iyice:KK53:

Az önce doktordan geldik. Sadece nst'ye girdim. Bu kadar. "Var mı bir sıkıntın?" dedi. Ödemim olmaya başladı dedim, "normal" dedi. Hafif sancılarım oluyor dedim, "normal" dedi. Kan sulandırıcı iğne kullanıyorum ben. Devam ediyim mi dedim? "Devam" dedi. "Kanama, su, sancı vb gelirse hemen gel" dedi ve bitti :KK19: Çatı muayenesi de yapmadı, yapıcam demişti. Haftaya çağırdı. İnşallah o zamana gelir bebeğim...

Kızlar, kan sulandırıcı iğne kullananlar siz de doğuma kadar devam edecek misiniz?

rümaysacığım hayali bile güzel valla ama seneye çıkaracaz acısını inşallah hem de 3 kişilik bir tatil:21::21:

hehehe rümaysaa deniz mi aşerdin sen :)
seneye üç senelik yetecek kadar tatil yapmak istiyorum bende :KK52:
geçen sene de hamileydim yapamadım, bu senede hamileyim yapamadım, önümüzdeki yılı da garantiye almalıyım :KK9::KK9:

Hepimizin bel ve sirt agrilari oluyor ya ordan aklima geldi benim bugun boynum cok sert ve agriyor hepimizin dogumdan once guzel bi masaja yenilenmeye ihtiyaci var diye dusundumm denizide yanina ben ekledim..bu sene bi kez gtiitim denize ve iyiki gitmisim iyi geldiydi

Kizlar gunaydin gecenlerde yazmistim size bebegimin haftasi ileri cikti diye 37 haftamizda kirk haftalik cikti suanda 38 deyiz bebegin hareketleri azaldi biraz evvel dr gorustum beni cagirdi eğer bebegim haftasini doldurmussa doguma alacakmis fazla kalmasi zararli olabilir dedi ama bn cok korkuyorum yaa olcumler yanlissa ve bebegim kucuk dogarsa diyr cok korkuyorum napayim sizce bana bi akil verin lutfeenn:KK43:(

canım 38ç in içindeymişssin artık sorun olmayacaktır eğer fazladan kalırsa sorun yaşarsın doktorun daha iyi bilir bizleri de habersiz bırakmaa

Herkese iyi bir haftasonu dilerim...bugün nasılsınız bakalım tatlı hamişler jelibonlar nasıl bende iyiyim çok şükür fakat sabahtan beri hafif bir baş ağrısı var...

evet sevgili anneler an itibariyle doğum iznine ayrılmış bulunuyorum. çok rahatladım. Bebeğime odaklıyım artık annemde yanımda çok şükür:) halıları yıkattık beşiği hazırladık haftayada evi temizletirsek değmeyin keyfimize:) insanın annesi gibi yok valla

Burun tıkanıklığı, kabızlık bır turlu cozemedıgım sorunlar sızler bır caresını bulduysanız paylasırmısınız? Yoksa kalan kısımda da direnelim mi?:)

canim burun tikanikligi icin hic bir onerim yok ve bende cekiyorum ayni derdi breath right kullaniyorum ama pek ise yaramiyor kabiz icin sabah ac karina 3 tane kuru erik yiyorum ama yumusak olanlardan beni cok rahatlatti simdi erigim bitti ama normal duzene girdim kabizligim gitti bide hergun ilginctir muz yiyorum ve kabiz olmuyorum

Çok saol canım ama neler denediysem olmadı hemoroid iyice ılerlerdi zaten onceden de vardı cok zor durumdayım ıkınmaklada bebegı dogum ıcın tetıklemek ıstemıyorum az kaldı deyıp dayanmaya calısıcam artık:KK43:

canim afedersin kabizliktan cok cekince tuvalete zeytinyagi surulmus pamukla giriyordum ve biraz suruyordum yumusatiyordu beni ama benim cok sukur hemoroidim yok sanada gecmis olsun arkadasim

Ya kızlar bende tam tersi ishalim geçmiyo ya doktorun verdiği ishal kesici tozuda içiyorum ama magnezyumu da kullanmak zorundayım pfsss kafam karışıo iyice:KK53:

canim benim eminim herkes seni kiskanmistir ishalsindir diye ama oda zor bir durum suyunu eksik etme aman susuz kalma:KK16:

X