2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

ben çok sıkmadan yapacağım inşallah bu sebepten dolayı bide kundak anne karnındaki o sıkışık hali yaşatıyormuş bebeğe kendini daha güvende mi rahat mı hissediyormuş ne.. böyle duymuştum ne kadar doğru bilmem ama ilk sebepten dolayı yapacağım inşallah.. hatta şöyle bişey aldım...
Eki Görüntüle 744430

evet evet öyle diolar ama bi süre için geçerliymiş sonra istemiyolarmış kundagı bende bebeğime göre karar vercem bakalım

ödem bende de oldu hem de 7 hafta önce falan çok erkendi. ayakkabı değişikliğinden olmuştu sanırım çok rahatsız edici bişey. yapmanız gereken şu TUZ YOK.bazen hiç tuzsuz yiyorum herşeyi. yemeklerimin tuzu yok denecek kadar az ve bir de çok su içmek gerek. fazla yormayın kendinizi...

:KK70: o aralarda birşeyler oldu canım bende de bir anda arttı kilolar şimdi tın tın :KK1: akşam kocama diyordum bende vücudum ele geçirildi resmen, bu minnak adam ne isterse ona göre yaşıyorum artık :emir_bebek: onun keyfi yerinde olsun da gözümde başka birşey yok aslında, ödemi doktoruma sormuştum yüksek tansiyon eşlik etmiyorsa normal değerlendirilir demişti. duş almak iyi geliyor biraz serinleyince sönüyorum :KK76:

Benim ödemim yok şimdilik :nazar: Ama tabi bundan sonrasını görücez :44: Benim doktorum da "Hamileliklerde ödem olabilir. En önemli nedeni de kilo" demişti. Ben bgn 32. haftaya girdim, sadece karnım var, top gibi :KK1: Ama bu haftalardan sonra ödemim olacak mı bakalım? Bi de zaten hava çok sıcak.. Uff bunaldım iyice. Neyse ki yalnız değilim, hepimiz aynı durumdayız.. :KK1: Herşey miniklerimiz için :KK49:

Son düzenleme:
ben çok sıkmadan yapacağım inşallah bu sebepten dolayı bide kundak anne karnındaki o sıkışık hali yaşatıyormuş bebeğe kendini daha güvende mi rahat mı hissediyormuş ne.. böyle duymuştum ne kadar doğru bilmem ama ilk sebepten dolayı yapacağım inşallah.. hatta şöyle bişey aldım...
Eki Görüntüle 744430

Çok güzel bişeye benziyor, güle güle kullansın bebeğin. Mışıl mışıl uyusun...
Kundak konusuna gelince, ayakları serbest olacak şekilde, kollardan biraz sarmak iyiymiş. Öyle yapıcam ben de inşallah..

Çok güzel bişeye benziyor, güle güle kullansın bebeğin. Mışıl mışıl uyusun...
Kundak konusuna gelince, ayakları serbest olacak şekilde, kollardan biraz sarmak iyiymiş. Öyle yapıcam ben de inşallah..
teşekkürler canım... önemli olan kollar onlar rahatsız ediyor zaten bebişleri:KK1: biraz sarmaktan zarar gelmez bencede...

Benim ödemim yok şimdilik :nazar: Ama tabi bundan sonrasını görücez :44: Benim doktorum da "Hamileliklerde ödem olabilir. En önemli nedeni de kilo" demişti. Ben bgn 32. haftaya girdim, sadece karnım var, top gibi :KK1: Ama bu haftalardan sonra ödemim olacak mı bakalım? Bi de zaten hava çok sıcak.. Uff bunaldım iyice. Neyse ki yalnız değilim, hepimiz aynı durumdayız.. :KK1: Herşey miniklerimiz için :KK49:
bende de şimdilik ödem yok ama bakalım nereye kadar inşallah olmaz:KK16: bana da sadece göbeğim var gibi geliyor diğer yerlerim aynı her gören de öyle diyor.. kaç kilo aldın canım merak ettim sadece göbek nekadar oluyor ki :KK1: ben 7 kilo kadar aldım sadece göbüş bu kadar gelir mi diyorum kendime:44:

Kızlar bugün göbek fıtığı olduğunu öğrendim çok korkuyorum kalıcımıdır,yoksa geçermi diye gbeğim fındık kadar dıaşarda:KK43:(

Kızlar bugün göbek fıtığı olduğunu öğrendim çok korkuyorum kalıcımıdır,yoksa geçermi diye gbeğim fındık kadar dıaşarda:KK43:(
geçmiş olsun canım umarım geçer... bu konu hakkında bilgim yok ama 1 buçuk ay önce arkadaşım doğum yaptı geçen hafta göbek fıtığından ameliyat olmuş onu biliyorum sadece... doktorun bilgilendirmedi mi ne dedi:44:

geçmiş olsun canım umarım geçer... Bu konu hakkında bilgim yok ama 1 buçuk ay önce arkadaşım doğum yaptı geçen hafta göbek fıtığından ameliyat olmuş onu biliyorum sadece... Doktorun bilgilendirmedi mi ne dedi:44:

çok tşk ederim arkadaşım doktorum çok yoğundu arada girdim bugün aklım kaldı .fıtık olr genelde dedi ve salladı sanırım:KK43:

çok tşk ederim arkadaşım doktorum çok yoğundu arada girdim bugün aklım kaldı .fıtık olr genelde dedi ve salladı sanırım:KK43:
daha geniş bir zamanda gidersin ayrıntılı öğrenirsin canım... "fıtık olr genelde" demiş kesin var dememiş ki kafana çok takma bence. olmadı bi genel cerraha gidersin daha net sonuç alırsın...geçmiş olsun tekrardan..

yalnız olmadığımızı bilmek güzel valla hele de benim gibi ilk hamileliğini yaşayanlar için burası bulunmaz nimet anneme ve kayınvalideme de birçok şeyi danışıyorum ama üzerinden zaman geçtiği için herşeyi hatırlamıyorlar sanırım hatta annem kulüpteki arkadaşlarına sorsan diyor artık :KK1:

kızlar kundağı bende istiyorum ama eşim de bebekken kalça çıkıklığı varmış bu benim bebeğim için de riskmiş okuduğum kadarıyla, eğer öyle bir durum olursa kundak yapamam bacakları sıkmamak gerekiyormuş zaten ama yarım kundak yapıp kolları yanlar da sarmak bebekte anne rahmi gibi güven duygusu yaratıyormuş.. hatta bununla ilgili bir video vardı nette ağlayan bebekleri susturma yönteminde yarım kundak-sağ kola yan yatırmak ve elle başını desteklemek- kulağına hişş demek- hafifçe sallamak :) adımları ezberlemişim bu arada :KK70:

yalnız olmadığımızı bilmek güzel valla hele de benim gibi ilk hamileliğini yaşayanlar için burası bulunmaz nimet anneme ve kayınvalideme de birçok şeyi danışıyorum ama üzerinden zaman geçtiği için herşeyi hatırlamıyorlar sanırım hatta annem kulüpteki arkadaşlarına sorsan diyor artık :KK1:

kızlar kundağı bende istiyorum ama eşim de bebekken kalça çıkıklığı varmış bu benim bebeğim için de riskmiş okuduğum kadarıyla, eğer öyle bir durum olursa kundak yapamam bacakları sıkmamak gerekiyormuş zaten ama yarım kundak yapıp kolları yanlar da sarmak bebekte anne rahmi gibi güven duygusu yaratıyormuş.. hatta bununla ilgili bir video vardı nette ağlayan bebekleri susturma yönteminde yarım kundak-sağ kola yan yatırmak ve elle başını desteklemek- kulağına hişş demek- hafifçe sallamak :) adımları ezberlemişim bu arada :KK70:

günaydınlar herkese...........

canım bilmiyorum ama ben kundak işine biraz karşıyım,bence bebeklerimiz el ve ayak kaslarını güçlendirmek için sürekli hareket etmeliler,eşimde hiç istemiyo kundak,seni öle kundaklasam rahat edermisin diyo bana,eee haklıda

nasılsınız kimse de yok eee tabi hafta sonu....benim dünden beri göbeğimde sertleşme var ara ara bıçak saplanması gibi oluyor göbek çevremde neden acaba bugün yok ama ....

nasılsınız kimse de yok eee tabi hafta sonu....benim dünden beri göbeğimde sertleşme var ara ara bıçak saplanması gibi oluyor göbek çevremde neden acaba bugün yok ama ....

canım kimse yok hakatten ya,benimde 1 hafdadır daha sert göbeğim ve arada bir toplanıyo bi yerlere artık eskisi kadar çok hareketde etmiyor,bu hafta içinde dr. a gtcm öğrenirim sebebini...

Bicak saplanmlarin karninin alt kismina mi oluyor benim 2 gundur olunca doktora gittim bebek ve plasentayla ilgili degil dedi usg ile bakip.kas ve gaz agrisi olabilir dedi..cok can yakicsiysa doktoruna bi sir istrsen gonlun rahat eder.bende artik yatip kalkarken zorlaniyom.rabbim bu sicaklarda sabir versin hepimize

canım kimse yok hakatten ya,benimde 1 hafdadır daha sert göbeğim ve arada bir toplanıyo bi yerlere artık eskisi kadar çok hareketde etmiyor,bu hafta içinde dr. a gtcm öğrenirim sebebini...

göbeğim 3 gündür falan çok sertleşiyor ve hareketleride azaldı büyüyorlar ondanmı acaba?

devam etse arayacaktım ama geçti buğün iyiyim artık büyüyor iyice ve sıcaklarda artmaya başladı gerçekten çok zor zamanlar geçiriyoruz ve daha temmuz ağustos var Allahım yardım etsin...her tarafım çatladı gögüsler bir acayip oldu...doğumdan çok korkuyorum hep aklımda çıkmıyor ama bebek görünce hemen doğurım istiyorum karmakarışık duygular içerisindeyim...mesela aklıma zaman zaman geliyorda acaba bebeğimi emzirebilecekmiyim....çok yara oluyormuş acıyormuş kızkardeşimin gögsü kanaya kanaya emzirdi bebeğini...ve bir ay önceden gögüs uçlarına krem sürmeye başlamış böyle olmuş...gerçi oralara daha var ama ...hep aklımda bnlar...:KK43::KK43::KK43::KK43:

herkese selam kızlar nasılsınız bakalım?
herkes odaları hazırlamış maşallah güle güle kullanın.biz daha kaynanamın keyfini bekliyoruz oda almak için ben alcam dedi daha tık yok haftaya kadar ses çıkmazsa gidip alcaz çünkü daha odası boyancak kızımın e boya kokusunun çıkması lazım kıyafetleri yıkanacak düzenlenecek e oda gelmeden yapamıyorum bunları...sizlere bakınca ben hiç hazırlık yapmamışm gibi geliyor yaa ne kremi ne pudrası biberon emzik bez fln hiç bişey almadık daha ama onun dışında herşeyini aldık.geç kalmışım gibi geliyor:KK50:bu arada kızım çok hareketli inanılmaz tekmeler atıyor canımı yakıyor fındığım:KK16:

ya bugünlerde erken doğum korkusu sardı beni sizdede var mı ?

Günaydın annecikler ve prenslerle prensesler :KK70:
çok acıkmışız çok terlemişiz bu gece, mide yanmaları da hortladı yine :KK43:

günaydınlar herkese...........

canım bilmiyorum ama ben kundak işine biraz karşıyım,bence bebeklerimiz el ve ayak kaslarını güçlendirmek için sürekli hareket etmeliler,eşimde hiç istemiyo kundak,seni öle kundaklasam rahat edermisin diyo bana,eee haklıda

canım eğer bebeğim kolik olursa ki erkek bebekler de çok görülüyor kendini güvende hissetmesi adına yarım kundak yapmayı düşünüyorum tabii doktordan fikir alacağız zamanı gelince ama sağlıklı olduğunu söylüyorlar, şu anda rahmimiz de hareket ediyorlar ama kısıtlı bir alanda yine öyle hafif kısıtlamak güven duygusunu besliyormuş.

devam etse arayacaktım ama geçti buğün iyiyim artık büyüyor iyice ve sıcaklarda artmaya başladı gerçekten çok zor zamanlar geçiriyoruz ve daha temmuz ağustos var Allahım yardım etsin...her tarafım çatladı gögüsler bir acayip oldu...doğumdan çok korkuyorum hep aklımda çıkmıyor ama bebek görünce hemen doğurım istiyorum karmakarışık duygular içerisindeyim...mesela aklıma zaman zaman geliyorda acaba bebeğimi emzirebilecekmiyim....çok yara oluyormuş acıyormuş kızkardeşimin gögsü kanaya kanaya emzirdi bebeğini...ve bir ay önceden gögüs uçlarına krem sürmeye başlamış böyle olmuş...gerçi oralara daha var ama ...hep aklımda bnlar...:KK43::KK43::KK43::KK43:

canım olumsuz düşünme hiçbirşeyi inşallah bebişini de güzelce emzirirsin herkesin göğsün de yara olmuyor ki annem üç doğum yapmış hiç yara görmemiş.. hem kremler çok işe yarıyor mecbur kalırsak kullanırız geçer şimdiden düşünme bunları annecik :KK54:

Kizlar dunde benim yanlışlıkla göğsüme çarptı. Canim yandi simdiden aciyorsa işimiz var demektir. Evde de camasir giymiyorum alissin sertlessin diye ama ise yaramicak herhalde.

X