2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Merhaba kızlar biz geldik nasılsınız hasta arkadaşlara şifalar diliyorum...
Kızlar pazartesi gunu randevum var çok heycanlanliym

Çocuktan çocuğa değişiyor galiba. Küçücük kafası var zaten, uzun gider diye paraya kıydım

evet aslında baya da kullanır minicik bişey zaten ama öyle çok şey alasım var ki sepeti ödemeye gelince baya yüksek fiyatlar çıkıyor. az az alıp kenara koymak istiyorum bu tarz şeyleri. bebek bezleri, çamaşır detarjanı, yumuşatıcı falan. sonuçta doğunca bi sürü masraf olcak şimdiden alsak o zamana yükümüz hafifler biraz..

Anladım canım. Neyse ki erken teşhis.

Ben de geçen gün yazmıştım, indirim çeki veren mağazadan baya bir ihtiyacını aldım. Herşeyleri pahalı bıdıkların. Ancak alırız zaten.
Neler alıyorsun? Bebek kıyafetlerini yıkarken yumuşatıcı koymayın diyorlar. Hem çok kokuyor hem de kıyafetten tam çıkmıyormuş. Deterjan olarak da Friendly markasını öneriyorlar. Onun bir de biberonları yıkamak için kullanılan bulaşık deterjanı var.

Bir de bebek bezini çok aşmayın diye yazmışlar buradaki bazı konularda. Bebek çabuk büyüdüğü için elde kalıyormuş.

sağ böbrekte 2 mm taş sol böbrekte daha minik minik bikaç tane taşla geldim :26:başkada hiçbişey yok şükürler olsun tek çareside su :26:

eylül 320 gram olmuşş bide :))

Geçmiş olsun gizo,eşim yıllardır taş düşürüyor sancısının çok zor olduğunu biliyorum(
Bizim uzuuun araştırmalar sonucu bulduğumuz bir tarif var taşı eriten eşim çok iyi geldiğini söyler ve her taş düşürdüğünde yaptirir...
1kg siyah turp 4 litre sut

turpları kabuklarını soyup rendeliyosun ve bi trncerede sütle beraber kaynatıyosun o kadar kaynatıhorsun ki süt axalıp 1 litre kadar kalıcak sonra süzüp içiyorsun soguk yada sicak..tadı güzel olmuyor ama bir cay bardagi jadar bile taş dökmeye çok iyi geliyor hatta eşim yarım çay bardağı içiyor hep..siyah turp bulabilirsen yap bence...bizim bir akrabanin taşlar böbreğine batti diye ameliyat demiş doktor bu karışımı yapıp icirmisler ve ameliyattan once kontrole gittiginde taş fln göremeyince doktor çook şaşırmış ve nryaptn fln diye sormuş..adam anlatınca doğrudur herşeyin şifası dogadan demis doktor..Mdacm sende yap bence bôbrek temizleyen bu tarif umsrm iyi gelir kzlar

canım dünde tekrarlandı idrar yine temiz çıktı taş harekeet halinde olduğu için görülmeyebiliyomuş..

Aman walla her gün bir derdim çıkıyor benim. Kocam yakında boşayacak. Yeni kn tahlilimde de şekerim düşük çıkmış. Acaba bebişe etkisi var mıdır ki?

sanmam canım benimde kanım düşük :/

Allah razı olsun canım mutlaka bulucam ve yapıcam bi zararı olurmu bebeğe falan ?

aa yumuşatıcı almayım o zmn ben de detarjan alırım sadece. daha bişey alamadım canım tecrübesizlik böyle bişey işte ürünlerin içinde boğuldum resmen internet yerine mağazadan mı alsam diyorum böyle başa çıkamıcam galiba. 4lü ikiz paketleri var primanın 2 numarası. 3-6 kilo yazıyor pakette. 6 kilo olana kadar dört paket yetmez bile belki. sonuçta sürekli alt değiştircez

Doktora her gidişimde bir sürü dert anlatıyorum. Adam en başından beri ayda bir çağırıyordu, bu sefer 2 haftaya düştü kontrol
hamileyken doktora danışmadan yapma canım. Ne olacağı belli olmaz. Doğumdan sonra yaparsın.

Ya sorma, benim de kafam çok karışmıştı, netleşti araştırdıkta. Sadece birkaç şey kaldı. Yardımcı olalım birbirimize. Bebek bezini şimdilik 1 paket alacağım ben. Yetmezse tekrar alıveririz marketten. Konulardan birinde yenidoğan bezini 3 paket almış biri, herkes fazla almışsın demişti. Ben de biberon sterilizasyon aletine gerek yok diye düşünüyordum, satıcı silikonlar için tencerede kaynatmalar yeterli olmayabilir, ayarlayamazsınız kendiniz dedi. Biraz kafam karıştı. Bir de kış bebeği diye tulum falan alıyoruz ya, içine bir şey giydirecek miyiz? Atlet, body falan.

yook tatlım ne zararı olucak bebeğe sonuçta süt ve turp yani..direkt böbreklere etkili bence yap kuzum eşim içerken tiksinmesine rağmen hep yaptirir demekki rahatlatıyor içtiğim zaman cok cabuk düşüyor taś diyor hep

aldıkların çok güzel güle güle kullanın ama nerden aldığınıı anlayamadım özelden link atsan

Gunaydın kızlar dun geceden beri ayak tabanlarım fena yanıyor ve sanki ayaklarım şişti,i sıcaklar hiç iyi gelmiyor bana
ahhh ahh onların hepsi bende uzun zamandır var geçmiş olsun inşallah geçer yakında

Kizlar bu arada bebegimle alakali iyi haberleri vermeyi unuttum kizim 400 gramolmus boyuda 25 cm kizimin sagligi yerinde annesi onu tasimayi becerebilirse

maşallahhhh

ben bunları düşünmek için erken diye düşünüyorum ama tabi erken kalkan yol alırmış ben biraz tembeliyim neyim
kış bebekleri olacaklarından elbette atlet body giydirilecek hatta ortama göre kilotlu çorap falanda giydirilecek diye düşünüyorum :44:

bebek bezi konusunda ben en az olanlardan huggıes düşünüyorum belki bebek uyum sağlayamayabilir denerim önce bir de numuneler gelecek (umarım beklıyoruz göndericez demişlerdi.)onları denerim.
bebeklerin kıyafetlerini de sabun tozuyla bebk programında yıkarım ama kokularına bakarak alırım. sterilizasyon makıneleri için benımde kafam karıştı bir tencerede kaynatmak uğraştırıcı gibime geldi makınede kısa sürede cıkıyormuş elzem bişeyde değil gibi araştırmalara devam fiyatlarına da bakmak lazım çok da pahalı bişey değilse alınabilir.
birde ben göğüs pompası alıcam acayip pahalı en kullanılabilir olanı çift elektrikli lansinoh tavsiyesi aldım medela daha iyiymiş ama çok pahalı geldi hala ataştırıyorum

sen düşsün diye uğraşmıyomusun yanii su falan ekstra bişeyler ee sancı yapıyo bu taş ama:26:

evet yenidoğan bezi yani 1 numara olan için öyle diyolar. ama ben 2 numara alayım diyorum. zaten doğumdan sonra hasataneden çıkmadan sünnet ettirmeyi düşünüyoruz. onun için de bebeğin en az 3,5 kilo doğması lazımmış. ve sünnet olduktan sonra iyileşene kadar da bezi bi beden büyük kullanmak lazımmış. o yüzden 2 numaranın 4 paketini de bitiririz gibi geliyo bana. ama olur da az kilolu doğarsa o zmn bi paket 1 numara bezden alırım diyorum. daha biberon işine hiç girmedim ama bi kaç yorum okudum onunla ilgili. o sterilizasyon aletine hiç gerek yok fuzuli diyo alanlar. ama satıcılar bişeyler satmak için kafa karıştırıyo malesef. tabi makine değiliz ayarlayamayız ama annelerimiz nasıl ayarladıysa biz de onlardan öğrenir yaparız. o kadar çok teknolojik alet çıkarmışlar ki hepsini alsan bütün ev dolar. sonra atsan atılmaz satsan satılmaz ne yapıcaz tüm bunları? tulumun içine bişey giydirmek gerekir mi bilmiyorum ama erkek bebekler fazla sıcak sevmezlermiş o yüzden çok sarıp sarmalamayın kızlar gibi diyolar. bu giydirme işini doğmadan öğrenemeyiz bence. bebeğin tepkilerine, büyüklerin tavsiyelerine göre yapıcaz artık bişiler

yapıcam hayatıım migrosta varmış siyah turp eşime aldırıcam akşam:26:
çok teşekkürler kuşuumm :)

az önce milupanın hediyesi ulaştı elime
çanta,mama numuneleri,bebek yağı ve bebeğim diye bi kitapçık çıktı içinden.

sen düşsün diye uğraşmıyomusun yanii su falan ekstra bişeyler ee sancı yapıyo bu taş ama:26:
Bol su içiyorum. Benim taşlar yerinden oynamamış. Sadece ağrı ve idrar tahlilinde çıkan kanama yapıyor. O yüzden hamileyken düşmesin istiyorum. Bebek geldikten sonra tekrar bakarız artık duruma. Seninkiler oynamış mı yerinden?

bebek bezi konusunda hangi bezle başlanırsa onunla devam etmek gerekliymiş sonra alerji oluyormuş bez değiştiği zaman böyle bişey duydunuzmu sizde....
sterilizasyon max. için de benim bi ebe komşum var kızı var onunda o hep kaynatıyor biberonlarını. bende öyle yapacam.

hareket halindeymiş canım işte bu oynamışmı demekk :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…