2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Araştırıyorum tek Acıbadem Fulya özel odada tek başına normal doğum yaptırıyor diğerlerinin hepsi oğumhanede ve en az iki doğum aynı anda birde. Acıbadem uçmuş 6850 lira diyor ve SGK yok . Doğuma kadar normal doğum yapabileceğim bi yer arayacağım irtibatta kalalım canım umarım gönlümüze göre sağlıklı bir şekilde dünyaya getiririz bebeklerimizi
6 bin mii huuhhh
uçsun onlar boşver :KK9:
benim için doğum yaptığım odada yalnız olmam şart değil o sancıda biri daha olursa laflayıp zaman daha kolay geçebilir yada bağrışıp :KK1: bilemiyorum
ama yattığım odada tek olmalıyım ki çoğu özel tek kişilik odalı zaten
benim takıntım son dakka zart oldu sezeyan zurt oldu sezeryan diye biçok dr bahane bulup zahmet çekmeden uyutup kesmek istiyo :KK53:
resmen böyle olmuş
çok mu genelleme oldu bilmiyorum, istisnalar vardır tabi
benim kuzenimin 3 çocuğu var üçünde de son günler kontrole gitmedi sancısını bekledi sancı başladığı gün de evde bikaç saat çekti hemen koşmadı hastaneye
gidince de 2 saat sonunda doğurmuştu her doğumunda da
biraz da şans işi... inşallah canım en önemlisi sağlıkla hayırlısıyla doğuralım inşallah

Kızlar bakım malzemeleri şampuan sabun yağ vs. İçin son ayları bekleyin
Paket halinde satılanlar oluyor mesela çantalı fln onları alırsınız
Ben oğlumda niveanın çantasıyla beraber satılan ürünlerini almıştım
Çantayı cok kullandım daha yeni fermuara bozuldu

kızlarr ya şu alışveriş olayına bir an önce başlamak istiyorum ama ne alacağımı bilemıyorum evde var olanları ayırdım 0-3 ay 6-9 ay olarak. giysi türünde pek sıkıntımız yok ama bakım malzemeleri gibi şeyler için de daha çok mu erken bozulur mu acaba onlar ? liste çıkarmak lazım şöyle ilk 3 ay ihtiyacımız olan şeyleri sonrasını zaten bebeğin durumuna göre alırım diyorum yanlış mı düşünüyorum şimdiden mı alıp koysak bilemedim.

kendime bişeyler alayım diyorum gecelik çamaşır gibi ama daha da şişicez ne kadar şişmanlarım bilemıyorum son aylarda almak mantıklı öyle bakıp bakıp çıkıyorum. sizler oda mobilya bakıyorsunuz ben oda yapamıyorum maalesef ama oda için yapılacak öyle güzel şeyler var ki. sadece beşik yatak odasına koyulacak o da var zaten. kapı süsü yapıcam onu araştırıyorum .

ben de kitap aldım bebeğime aktivite oyun kitapları falan. mikado çocuk tavsiye ederim ben de arkadaş tavsiyesiyle üye oldum.

siz hazırlık yapıyormusunuz liste cıkardınız mı ?
Yarama parmak bastın canım:)) Bir türlü ne alacağıma karar veremedim. Listeler var ama kış bebeği için neyi kaç tane almalıyız kafamda net değil. Gereksiz şeyler alıp atıl kalmasını istemiyorum. En azından ilk 3 aylık kısmını şimdi alsak sonra mevsimi geldikçe diğer ayları da alırız. İndieimleri de kaçırmak istemiyorum. Bir dahaki büyük indirimde çıkamam belki, belli olmaz.
Hastane çantası için de alışveriş yapmak lazım.
Kapı süsünü isme özel tasarım mı yaptırmak istiyorsun? Akşam araştırırken bir tasarımcının sitesini buldum. Ben de kızımın ismi netlesince ismine göre yaptırmak istiyorum. Siteyi evdeki bilgisayarıma kaydetmiştim. Akşama göndereyim sana.

Yarama parmak bastın canım:)) Bir türlü ne alacağıma karar veremedim. Listeler var ama kış bebeği için neyi kaç tane almalıyız kafamda net değil. Gereksiz şeyler alıp atıl kalmasını istemiyorum. En azından ilk 3 aylık kısmını şimdi alsak sonra mevsimi geldikçe diğer ayları da alırız. İndieimleri de kaçırmak istemiyorum. Bir dahaki büyük indirimde çıkamam belki, belli olmaz.
Hastane çantası için de alışveriş yapmak lazım.
Kapı süsünü isme özel tasarım mı yaptırmak istiyorsun? Akşam araştırırken bir tasarımcının sitesini buldum. Ben de kızımın ismi netlesince ismine göre yaptırmak istiyorum. Siteyi evdeki bilgisayarıma kaydetmiştim. Akşama göndereyim sana.

ewet canım indirimleri de kaçırmak istemıyorum ama kararsızım neyse liste cıkaralım da hele bir.
bu arada ben kapı süsünü kendim yapıcam ama o tasarımcının yaptıklarınıda görmek isterim atarsan memnun olurum canım teşekkürler.

ahahhhh :KK9: babet ciyim ben ohh rahat rahat :KK33: inş. arıza çıkmaz :KK30:

esra cım ayrıntılı buralarda çok pahalı hastaneye göre değişiyo benim dr. um o konuda çok anlayışlı ve yönlendirdi bizi çok paralar ödemeyin dedi :KK34:

off canm ne kadar stress yaptım şu yol olayını Allah'ın izniyle sıkıntısız anlatıyım inş. :KK16:

aynen canikom biliyosun sen bu işi :KK34:

ya arkadaş sinirleniyorum ama hiiiiiiiiii :KK4::KK47: ben bu milleti anlamıyorum kız evlat olmassa erkekler nasıl çoğalacak nasıl dönecek bu devran :KK4: bunları diyenlerin çoğuda kadın hi yuh yaneee:KK47: bende karşılaştığım yeni yeni öğrenenlerden şu tekiyi alıyorum '' aaaaa hayırlı olsun erkek miiiiii :KK53: hayır diyorum kızım olacak inş. heeee olsunnnnn neyse heyyyy Allah'ım ya hangi kafada yaşıyor bu millet !!! Farkında deiller heralde bunlar emanet ve Allah nasip ediyor kaderleri herşeyi önceden belirleniyor böyle cahillik olmaz ... Benim eşimde ilk hamiş haberini verdiğimde dedi dua etsene erkek olsun bi kızdım ! :KK47: Dedim Allah'ın işine mi karışıyım bu konu hassas yani hayat bu elma armut istemiyoruz Rabbim bize canlı kanlı evlat nasip ediyor daha ötesi var mı ??? Hepimiz nankörüz yani oğlumuz olsa kız olsun deriz kız olsa diğeri ...Hiii herkezin gönlünden bişiler geçer hayırlısıysa mevlam nasip etsin ne diyelim :KK34: Bende hep derim bi kızım bi oğlum olsun diye Rabbim inş. sağlıkla kızımı nasip etsin becerebilirsem 2. yi yaparım nasip ne olur Allah bilir ...Sinirlendim dilime vurdu yine :KK1: Rabbim gönlümüze göre versin inş. :KK34:

inş. kuzucum:KK16:

beni 18. haftada çağırdılar :44:
Ben çok seviniyorum kızım olacağı için. İnşallah ikincisi de erkek olur. Kız oksa da hiç üzülmem. Evladın cinsiyetinin ne önemi var. Sağlıklı olsunlar, hayırlı evlat olsunlar bana yeter. Sanki padişaha soy veriyoruz da erkek olsun diye uğraşacağız:)

ewet canım indirimleri de kaçırmak istemıyorum ama kararsızım neyse liste cıkaralım da hele bir.
bu arada ben kapı süsünü kendim yapıcam ama o tasarımcının yaptıklarınıda görmek isterim atarsan memnun olurum canım teşekkürler.
Ben o kadar yetenekli değilim:) Aklımda çok fikir var, dekorasyonda becerikliyimdir ama el işi yapamıyorum. Nasıl bir şey düşünüyorsun? Bu akyi Evim dergisinde gördüm, melek kanadının ortasına melek figürü koymuşlar, pembe tüllerle bağlamışlar kapıya. Malzemeleri satılıyormuş İstanbulda. Artık biz de kendi şehirlerimizde araştıracağız.

Birkaç gündür bebek arabası da araştırıyorum kızlar. Gördüm ki herkesin bu konuda kafası karışık. Onlarca sayfa gezdim, video izledim, blog okudum ve kendimiz için aşağıdaki arabaları belirledim. Haftasonu gidip inceleyeceğim. İnternette incelemeden mağazaya gidince insanın kafası daha çok karışıyor.

Chicco I-Move
Chicco Trio Enjoy
Chicco Lite
Kraft Twist
Inglesina Zippy Free
Bebe Comfort Streety
Maclaren Techno XLR

Chicco I-Move benim favorim. Ama eşim ağır olduğu için sen taşıyamazsın diyor. Arabanın bagajında duracağı ve ev asansörü olduğu için bence çok sorun değil ağır olması.
İnternette en çok tavsiye edilen de Inglesina Zippy Free. Hem fonksiyonel hem de nispeten hafifmiş.
Bugaboo markasınında çok tavsiye ediyorlar ama gördüğüm kadarıyla 2500 liradan aşağı değil modelleri, bu fiyat bana fazla geliyor. Çünkü genelde herkes çocuk 1,5-2 yaşına gelince ilk arabasından ne kadar memnun olsa da baston pusete geçiyor.

Ben o kadar yetenekli değilim:) Aklımda çok fikir var, dekorasyonda becerikliyimdir ama el işi yapamıyorum. Nasıl bir şey düşünüyorsun? Bu akyi Evim dergisinde gördüm, melek kanadının ortasına melek figürü koymuşlar, pembe tüllerle bağlamışlar kapıya. Malzemeleri satılıyormuş İstanbulda. Artık biz de kendi şehirlerimizde araştıracağız.

çok güzeller ama tasarımlar bana pahalı gelıyor bende yapabilirm gibime gelıyor malzemeler ucuz çünkü . onlar gibi olmaz tabi ama sonuçta kendi ellerimle yapıcam diyorum. ben de şimdi birkaç şey gördüm melek figürlü keçeden yapılmış yapımı kolay
anne kız tacı yapıcam onun malzemeleri de satılıyor tacın ve bantın üzerine koyunca oluyr.

iştteeee yastık çok hoşuma gitti evde parça kumaşlar değerlendirilir hem de

Eklentiler

• $melek kapı süsü.jpg
    $melek kapı süsü.jpg
    14,7 KB · Görüntüleme: 26
  • $asiyan-bebek-kapi-susu.jpg
    $asiyan-bebek-kapi-susu.jpg
    31,3 KB · Görüntüleme: 26
  • $YENI-ANNE-KIZ-LOHUSA-TACI-VE-BANDI-KARGOSUZ__86367479_0.jpg
    $YENI-ANNE-KIZ-LOHUSA-TACI-VE-BANDI-KARGOSUZ__86367479_0.jpg
    36 KB · Görüntüleme: 21
  • $yastık 1.JPG
    $yastık 1.JPG
    61,8 KB · Görüntüleme: 30
çok güzeller ama tasarımlar bana pahalı gelıyor bende yapabilirm gibime gelıyor malzemeler ucuz çünkü . onlar gibi olmaz tabi ama sonuçta kendi ellerimle yapıcam diyorum. ben de şimdi birkaç şey gördüm melek figürlü keçeden yapılmış yapımı kolay
anne kız tacı yapıcam onun malzemeleri de satılıyor tacın ve bantın üzerine koyunca oluyr.

iştteeee yastık çok hoşuma gitti evde parça kumaşlar değerlendirilir hem de
Baştaki meleğe bayıldım:KK52: Beni de heveslendirdin şimdi:KK6:
kızına hangi ismi koymayı düşünüyorsun?

selam kızalr bugn doktra giitim ben..bebğimi gördüm kesin kız dedi..kızım geliyor tusemilda...çok yaramz bir kız olcakmışşdr öle dedi..artık koltuk tepesnde kapı kenrlrında bulrunuz hazırlıklı olun dedi...
gizemm gelmş ttailden
cemre deniizide gördümmm
papatyamıda görmüyordum. bayadır..bende anca kendime geldim öel kzıalr..

Mucizemmm hşgelsin hamişim=))
iyisin şimdi dimi??
Kızın da hayırlıs olsun.
kızlar ne kadar saklamış anacım sonradan sonradan atak yaptı..

Ben dün ki istifradan sonra mide yanmasından mahvoldum durmadan ağzıma acı s geldi.
Bugün mail atcam ilaç önersin bana.sana ne önerdi canımcım miden için??

X