2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Canim inan umurumda degil benim ailem havalara uctu evladin erkegi kizi olurmu can candir belki oda bana bu sekil soylemek istemedi ama insan sunu bekler olsun kizim hayirli evlat olsun saglikli olsun dimi ama neyse biz mutluyuz darisi olmayan kardeslerimize

nerde ücret almıyorlar

Ben simdi tatilde yaylaya nigedeye geldim.burda ozel hastanede dun muayene icin gitmistim. adam bayaaa ayrinltili bakti ic organlari falan gosterdi beyincige kadar dusun..
20-22de ayrintili usgeye gideceksin dedi o tarihte izmirde olacagimi soyledim...

neyse cikista kiza sordum ayrintili usg fiyatini muayeneye geldigimizde extra ucret odemiceksiniz dedi sadece muayene ucr. 27 tl. burda yazilan fiyatlari duyunca cook sasirdim...
olmazssa izmir donusu gelirim buraya yine. normalde ben antepte yasiyorum. dr um orda...
simdi yaz tatilindeyiz.

Belis markasını duydum canım nette çok fazla ürünleri var
bende onun birkaç serisini beğendim Bursa ya gittiğimde bakıcam
mudanya yolunda moremo diye bir mağaza varmış orda satılıyormuş
Bursalı anne adayları bakmak isterse haberleri olsun
mağazanın kendi ürünleride güzele benziyor bakmakta fayda var

Kizlar caganinda besigi belis. boyasi antibakteriyel..kaliteli...ama ben onu cagan buyuyunce bu sene arkadasima. verdim...park yatak alcam...daha iyi tavsiye ederim. 2 yil sonra koyacak yer bulunmuyor besige. ki cagan hic yatmadi nerdeyse..
ilk cocuktan once nasi hic yatmadi bebek diyolar diyodum. dogruymus yatmayinca yatmiyor....

Canim inan umurumda degil benim ailem havalara uctu evladin erkegi kizi olurmu can candir belki oda bana bu sekil soylemek istemedi ama insan sunu bekler olsun kizim hayirli evlat olsun saglikli olsun dimi ama neyse biz mutluyuz darisi olmayan kardeslerimize

K.valdene noluyomuski. zaten hem kiz hem erkek torunu varrmis. cok dusuncesiz knsanlar...bide tup bebek diyosun...allah hayirli evlat versin..canim sen hiiic moralini bozma...bi kiza kiz kardes gibisi var mi dert ortagi olurlar allahin izniyle

selam gizem
beni de arayan olmadı. gittim sordum kayit olmak gerekiyormus hamile oldugunla ilgili. ama ben aile hekimleri dolu oldugu icin kaydimi yaptiramadim. yine de 20. hafta gel asini yapariz dediler. iki kez oluyormus. digeri ne zaman onu bilmiyorum

Canım ikinci aşı ilk aşıdan 1 ay sonra .. ilki 20 . haftada yapılması gerekiyor . Ben de dün yaptırdım ama kolum çok ağrıyor . Banyo yasak 2 gün :KK43:

İlk hamile olduğumu söylediğimde de bu teyzenin yanındaki kadın 3 yıllık evli olduğumu duyunca siz mi istemediniz yoksa olmadı mı diye sormuştu:) Patavatsızlığa alıştım galiba:)

hAHHAHHAHAH=))
bana eşimin patavatsız teyzei,kızım olmuyor mu yoksa dye sormuştu!!
Allahtan cahilliğine verebiliyorum insanların yoksa ben onun suratına lafı yapıştırırdım=9
onlara göre evlendikten 10 ay sonra doğum.3 tane ve hepsi erkek olmalı=)
senin teyze gibimm=)
ondan üzülmüştür=)
kızlar bu da bişey mi
benim kayınpederim telefonda ''kızım sen benim evladımsın, siz mi istemeyip korunuyosunuz'' diye sormuştu ben şok :KK53: :KK53: :KK53:
adamın canına tak etmişti 5. yılımızda böyle bi patavatsızlığa imza attı :KK9:

günaaaydınnnnnnnnnn :)
sınava gidiyorum umarım verir ve mezun olur kurtulurummmmmmmm:26:
hadi inşallah geçersin canım

Uzun zamandır girmemiştim yüzlerce sayfa birikmiş okuyamadım. Benimde kızçem olacak :) ama hala doktor kararı veremedik. Hem devlete hem özele gidiyorum. Özeldeki doktorum normal doğum istiyorsan devlet hastanesinde yapacaksın diyor. Özellerde sezeryane alırlar en ufak şeyde diyor. Ben hala hastane bulamadım. İstanbul Anadolu yakasında normal doğum yaptıran özel hastane tavsiyelerinize ihtiyacım var Kadıköy civarında. Devlette yapmak istemiyorum doğumu ,kalamam 5- 10 kişi aynı odada ben yaaa. Doğumhane desen toplu doğum yapıyorlar bildiğim kadarıyla. Düşündükçe fenalık geliyor. Cidden özeller en ufak bişeyde riske girmemek için sezeryane mi alıyor ?
ah kuzum yaaaa benim de derdim bu
sırf ; mecbur kalmadıkça normal doğurttuğu için için devlete gidebilirim
ama ordaki ilgi alaka da malum :KK37: hoş beleş iyi olurdu ev alma arefesinde :KK52:
özeldeki ilgi nezaket+normal doğum süper olur ama özelde normal doğuran hiç duymuyorum son yıllarda
ben özel muayenehaneye gidiyorum dr anlaşmalı olduğu özelde doğumu yaptırıyo
başlarda demiştim ben kesinlikle normal istiyorum diye
sözlerine bakılırsa mecbur kalmadıkça öyle olcak ama özel olduğu için bi tarafım hep kandırılcak mıyım acaba son dakka diyo :KK53:
sen bulursan bana da söyle canikom ben de anadolu yakasındayım

canım ben bugun 18+0 oldum

tatlim biz sata göre 20+1 usgye göre 21+5 iz ve maşallah benim kız gün boyu en az 10kere hareket ediyo çok hareketli=))sen kaçinci haftandasin bi hafta öncesine kadar bende tam hissetmiyordm ama şimdi çok net hissediyorum merak etme seninki biraz nazli galiba ondandir:KK1:

Gunaaaaayyyyydınnnnnnnn herkeseeee
Güzel göbüşlere , güzel göbüşlerin içindeki hayatımızı
Değiştirecek güzel prenseslere yakışıklı prenslereeee...
Huzurlu Birgün diliyorum

Dun ablam ve kızını gemiye bindirdik Mudanya'dan
Oğlu kaldı. Aral cok mutlu Aytaç abisine bayılır
Şuan ev sessiz huzurlu çok geç uyanmışız dun gezdik çocuklarla
Şimdi yavrularımı doğurayım
Ayyyyyy içimdekiyle beraber şuan evde 3 pipili var
Neyse oğullarıma sofra hazırlıyım :KK66:

gebecanlar acil kota ihtiyacım var koyu lacivert

var mı bi tavsiyeniz yaa :26:

çok güzel tuniklerim var giyemiyorum kot lazım biara lcwde bakmıştım renkleri güzel değildi kaldım bööle :KK14:

Bomba uyuşturucu falan taşıyomuyuz terlikle diye hahah:KK9:
ayakkabı giy çıkar zor olmasın diye terlik giy bence :KK9:

ahahhhh :KK9: babet ciyim ben ohh rahat rahat :KK33: inş. arıza çıkmaz :KK30:

Kizlarr ayrintili usg ise ucretsizmis. muayene parasina 27 tl..muaye ucretimiz...extra para almiyolarmis...

20-22 haftalarda yaptir dedi..

esra cım ayrıntılı buralarda çok pahalı hastaneye göre değişiyo benim dr. um o konuda çok anlayışlı ve yönlendirdi bizi çok paralar ödemeyin dedi :KK34:

Ben Ankara'da sıkıntı yaşamamıştım giderken ama dönüşte Edremit'te güvenlikçiler x-ray'in zararlı olmadığını geçebileceğimi söylediler. Ben itiraz ettim. Sonra tarama yapan ellerinde cihazlar var ya, onu açıp taramak istedi. Ben de geri çekilip sadece elle arayabileceklerini söyledim. Elle arama yetkimiz yok dedi. Esenboğada vardı ama diye itiraz edince mecburen aradılar elle. Sorun çıkaracak olurlarsa azıcık cazgırlık yap canım.

off canm ne kadar stress yaptım şu yol olayını Allah'ın izniyle sıkıntısız anlatıyım inş. :KK16:

Oyyy kuzum cnm bnm
Esranınkininde kız olduğunu bilmiştim solda atıo dedi kızdır didimmmm tey teyyy tısss
Kız Esraaaaa ne hüznü ay bnm kızım olsa varya sevinçten kanatlanırdım :)
Ama seni anlıyorum kız cocuk erkek gibi olmuyor
Artı bi özen ve yetiştirilme terbiyesi gerekiyor.
Ama bizde oyle bi baba varki aklım kalmazdı.
Sende böyle duşun bir erkek bir kz Allahhhh super tas
Sağlıkla gelsin kızın inşallah :)

Senizin sende benim için dilemiştin sağol güzel arkadaşımmm
Yapcam yapcam bekleyin benüüüüü:KK52:

aynen canikom biliyosun sen bu işi :KK34:

Bugün kat görevlisi teyzeyle konuşuyorduk kızlar. Kızım olacağını söyleyince bizim için üzüldü, 'Olsun, sağlıklı olsun da' dedi. Kaldım bi an öyle:) Ben de müjde verir gibi söylemiştim:)))

Gunaydin kizlaar dun benimde okadar canim sıkildiki bir kizim var ve ikincisi yolda dunn kaynanam kiz oldugunu ogrenince aaaa inanmiyorum eminmisinkj hani erkek neden degil dergibi ve sonra ne yapalim kiZim allahin dedi ben kaynanamin huyunu bilirim ve erkek bekledi kesin bende anne sen dua et oglunun evladi oldu bunlar tup bebek ne gelirse raziyiz dedik her neyse esimle konustum ben tabi agla agla oda askim neden agliyorsun durumu anlattim bos ver asil ben sansliyim ikinci sevgilim geliyor ecrinimin aynisindn geliyor bundan daha guZeli varmi ve annesi musade et ismini zayrn ben koyacagim ve guzel isim istiyorum kizimin dedi okadar mutlu oldum ve bana bize gelen herbebek bas taci bunu verene sukurler olsun dedi kizlarimda olmaya bilirdi dedi. Boyle bacilarrr ben mutluyum esimde mutlu bizim bebekler tup bebek oyuzden degeri cok cok fazlaaaa

ya arkadaş sinirleniyorum ama hiiiiiiiiii :KK4::KK47: ben bu milleti anlamıyorum kız evlat olmassa erkekler nasıl çoğalacak nasıl dönecek bu devran :KK4: bunları diyenlerin çoğuda kadın hi yuh yaneee:KK47: bende karşılaştığım yeni yeni öğrenenlerden şu tekiyi alıyorum '' aaaaa hayırlı olsun erkek miiiiii :KK53: hayır diyorum kızım olacak inş. heeee olsunnnnn neyse heyyyy Allah'ım ya hangi kafada yaşıyor bu millet !!! Farkında deiller heralde bunlar emanet ve Allah nasip ediyor kaderleri herşeyi önceden belirleniyor böyle cahillik olmaz ... Benim eşimde ilk hamiş haberini verdiğimde dedi dua etsene erkek olsun bi kızdım ! :KK47: Dedim Allah'ın işine mi karışıyım bu konu hassas yani hayat bu elma armut istemiyoruz Rabbim bize canlı kanlı evlat nasip ediyor daha ötesi var mı ??? Hepimiz nankörüz yani oğlumuz olsa kız olsun deriz kız olsa diğeri ...Hiii herkezin gönlünden bişiler geçer hayırlısıysa mevlam nasip etsin ne diyelim :KK34: Bende hep derim bi kızım bi oğlum olsun diye Rabbim inş. sağlıkla kızımı nasip etsin becerebilirsem 2. yi yaparım nasip ne olur Allah bilir ...Sinirlendim dilime vurdu yine :KK1: Rabbim gönlümüze göre versin inş. :KK34:

günaaaydınnnnnnnnnn :)
sınava gidiyorum umarım verir ve mezun olur kurtulurummmmmmmm:26:

inş. kuzucum:KK16:

Ilk asi kacinci haftaydi kizlarrr:))))
tamam gordum 20. Hafta

beni 18. haftada çağırdılar :44:

hoşbulduk canımcımmmmmmmmmmmmm tatil kötü olurmu yaaaaaaaaaa:KK1:
denizede havuzada girdim çıktığım saniye değiştim ama mayomu hiç ıslak kalmadımm umarım enfeksiyon falan kapmamışımdır:26:
siz napıyosunuzz herşey yolundamıııııııııı çok geçmiş olsun okuyamadım tam geçmişi kaan rahatsızlanmış canım sanırımm:26:iyimi şimdiii ?
Ohhhh çok iyi yapmışsın kuzum:21:
Evet Kaan öksürüyordu,zatürree dedi doktor:KK43:
2 gün hastanede kaldı ve evde de 3 iğne yedi,bugün kontrolümüz var inşallah düzelmiştir
Aysun oğlun mu hasta canım ay cok gecmiş olsun kuzuna yaaa

Bnmde yegenler evde yoruldum cocukları havuza fln soktum hava kötüleşti

Gizo hoşgeldin canımmm :KK66: nasılsın nasıl gecti hemen bronz bi göbüş resmi koy :) ehuhe
Camlarım almış başını gidio nasıl halledicem bilmiyorum
En iyisi birini tutmak
Evet canım,çok teşekkür ederim:KK54:
bende oruc tutmak istiyorum ama doktorum tutma dedıgın için cesaret edemedım.
acaba oruc tutunca bebegin suyu felan azalırmıki?

Yooouu,aksine suyu arttı gibi kocaman oldu karnım..Sadece bol su içtiğimde
gece fln boğazıma kadar doluyorum o biraz kasıyor beni o kadar yoksa açlık susuzluk hissetmiyordum,akşama kadarda iş yapıyorum halbuki...
Dün de evi temizleyip halıları sildim hareket ii geliyor bana:KK8:

Son düzenleme:
Kk bayansu canim benim annemde gecen sene zature olmustu 41 derece atesle hastaneye kaldırıldı ama allaha sukur bes gunde ayaga kalkti ama biliyorsun vücuttan atmak uzun sürüyor

Sana benden bir tavsiye 2 kasikbhakiki bala yarim limon sik ve kaynatıp icir sixakken ama kaynak olmicak icebildigi kadar sicak olsun cok faydali bi ilac

kızlarr ya şu alışveriş olayına bir an önce başlamak istiyorum ama ne alacağımı bilemıyorum evde var olanları ayırdım 0-3 ay 6-9 ay olarak. giysi türünde pek sıkıntımız yok ama bakım malzemeleri gibi şeyler için de daha çok mu erken bozulur mu acaba onlar ? liste çıkarmak lazım şöyle ilk 3 ay ihtiyacımız olan şeyleri sonrasını zaten bebeğin durumuna göre alırım diyorum yanlış mı düşünüyorum şimdiden mı alıp koysak bilemedim.

kendime bişeyler alayım diyorum gecelik çamaşır gibi ama daha da şişicez ne kadar şişmanlarım bilemıyorum son aylarda almak mantıklı öyle bakıp bakıp çıkıyorum. sizler oda mobilya bakıyorsunuz ben oda yapamıyorum maalesef ama oda için yapılacak öyle güzel şeyler var ki. sadece beşik yatak odasına koyulacak o da var zaten. kapı süsü yapıcam onu araştırıyorum .

ben de kitap aldım bebeğime aktivite oyun kitapları falan. mikado çocuk tavsiye ederim ben de arkadaş tavsiyesiyle üye oldum.

siz hazırlık yapıyormusunuz liste cıkardınız mı ?

kızlarr ya şu alışveriş olayına bir an önce başlamak istiyorum ama ne alacağımı bilemıyorum evde var olanları ayırdım 0-3 ay 6-9 ay olarak. giysi türünde pek sıkıntımız yok ama bakım malzemeleri gibi şeyler için de daha çok mu erken bozulur mu acaba onlar ? liste çıkarmak lazım şöyle ilk 3 ay ihtiyacımız olan şeyleri sonrasını zaten bebeğin durumuna göre alırım diyorum yanlış mı düşünüyorum şimdiden mı alıp koysak bilemedim.

kendime bişeyler alayım diyorum gecelik çamaşır gibi ama daha da şişicez ne kadar şişmanlarım bilemıyorum son aylarda almak mantıklı öyle bakıp bakıp çıkıyorum. sizler oda mobilya bakıyorsunuz ben oda yapamıyorum maalesef ama oda için yapılacak öyle güzel şeyler var ki. sadece beşik yatak odasına koyulacak o da var zaten. kapı süsü yapıcam onu araştırıyorum .

ben de kitap aldım bebeğime aktivite oyun kitapları falan. mikado çocuk tavsiye ederim ben de arkadaş tavsiyesiyle üye oldum.

Canim tecrübeli anneler bize yardımcı olsunlar liste yapalim hep beraber

Forumda bir suru liste var ama pekte toparlanmis degil

kızlar bu da bişey mi
benim kayınpederim telefonda ''kızım sen benim evladımsın, siz mi istemeyip korunuyosunuz'' diye sormuştu ben şok :KK53: :KK53: :KK53:
adamın canına tak etmişti 5. yılımızda böyle bi patavatsızlığa imza attı :KK9:

hadi inşallah geçersin canım

ah kuzum yaaaa benim de derdim bu
sırf ; mecbur kalmadıkça normal doğurttuğu için için devlete gidebilirim
ama ordaki ilgi alaka da malum :KK37: hoş beleş iyi olurdu ev alma arefesinde :KK52:
özeldeki ilgi nezaket+normal doğum süper olur ama özelde normal doğuran hiç duymuyorum son yıllarda
ben özel muayenehaneye gidiyorum dr anlaşmalı olduğu özelde doğumu yaptırıyo
başlarda demiştim ben kesinlikle normal istiyorum diye
sözlerine bakılırsa mecbur kalmadıkça öyle olcak ama özel olduğu için bi tarafım hep kandırılcak mıyım acaba son dakka diyo :KK53:
sen bulursan bana da söyle canikom ben de anadolu yakasındayım

Araştırıyorum tek Acıbadem Fulya özel odada tek başına normal doğum yaptırıyor diğerlerinin hepsi oğumhanede ve en az iki doğum aynı anda birde. Acıbadem uçmuş 6850 lira diyor ve SGK yok . Doğuma kadar normal doğum yapabileceğim bi yer arayacağım irtibatta kalalım canım umarım gönlümüze göre sağlıklı bir şekilde dünyaya getiririz bebeklerimizi

Canim tecrübeli anneler bize yardımcı olsunlar liste yapalim hep beraber

Forumda bir suru liste var ama pekte toparlanmis degil

evet canım herkes kendine göre yazınca birsürü liste çıkmış toparlamak lazım artık yavaştan başlayalım diyorum hepsini aynı anda alacak maddiyat da zaman da olmayabilir ama ne alacağımı daha doğrusu nerden alacağımı nesine bakacağımı inanın hiç bilemıyorum kullananlardan tavsiye çok önemlı benım için. görsellık önemlı değil kullanışlı şeyler olmalı sizlerden ricam duyduklarınızı bildikleriniz anlatın kızlar

bende bi liste var bebek mağazasında hazır bi listeydi atmıştım çantama
burda kızlar da paylaşmıştı
gecelik pijama için bence de erken, eylül ekim gibi toplu alışveriş yaparım diye düşünüyorum ben
bebeğe de açıkçası geçici gereksiz detaylara girmeden topluca alırım diyorum
bazı şeyler hiç kullanılmıyor diyo bazı anneler
ama olmazsa olmazlar nelerdir tecrübeli annelere bunu soruyorum :KK3:

Kizlae bende asiri derecede su içiyorum göbeği fazla mi büyütüyor
yok kuzum ya su geçici şişirir göbek yapmaz yani

o listeyi banada söyleyin valla bende ne yapacağımı bilemiyorum :KK43:

X