Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Başim çok ağriyor bitane parol içsem ne olur ?. İcmek istiyorum ama gonlum razi degil
Bugün biraz normal doğumu araştırdım. Mayıs haziran anneleri topiklerine falan göz attım. Doğum hikayelerini okudum. Sanki çok da korkulacak gibi değil. Bende doktorumu aradım sordum.
6 yıl önce sezeryan oldum normal doğum yapabilirmiyim dedim. Çok riskli bir durum dedi. yabancı ülkelerde çok yaygın ama türkiyede o şartlar yok dedi. Ben yapmıyorum dedi. Kendisi çok güvenilir bir doçent yaptıracak olsaydım sadece ona güvenebilirdim çok heveslenmistim. Neyse yine ameliyat masası görünüyor. Inşallah sağlıklı olsunda bebisim gerisi önemli değil.
kız bugun doktora gıttık hersey yolunda Allaha sukur=) ama benım son adet tarıhım 4 mart olmasına ragmen bebegım her gıttıgımde daha da buyuk cıkıyo. Bu sefer 17 haftaya gırmıssın dedı bebegın boyu 15 cm ve bu sefer de dogum tarıhı degıstı 29 kasım ben bısey anlamadım bu ısten
Selam kızlar,,
Benimde bugün 2'li testim vardı. Zar zor ölçtü dr bizimkini bi türlü poziyon vermedi. 3 kere çıkıp bişeyler yiyip içip tekrar girdim dr un yanına:) Sonunda ölçtü, ölçümler iyi çıktı kanı 4-5 gün beklicem artık Cinsiyeti de öğrendik oğluşumuz olucak inşallah :)
Başim çok ağriyor bitane parol içsem ne olur ?. İcmek istiyorum ama gonlum razi degil
canım ben 15 haftalık hamileyim, sen üniversite hastanelerine güven canım, anlamadığım üniversite hastanesinde çıkan sonuç, özel labaratuvarda neden ölçülemiyor, bu test kitleri aynı diye biliyorum.ben medipolden hakan apaydınla görüştüm,inanırmısın test sonuçlarıma bile bakmadı, bu testlerin gereksiz olduğunu söyledi.kızıma hamileyken bu testleri doktorum yapmamıştı, yani çok önemli bir testse her doktorun yapması gerekir diye düşünüyorum, oysa ki kimi yapıp kimi yapmıyor.
Arkadaşım çok teşekkür ederim tekrardan bilgiler için. Çok rahatladı içim, sağ olasın..Bu laboratuvar kısmını biz de anlamadık eşimle..Şu toksoplazma konusunu inan hatim ettik, doktordan fazla bilgimiz var artık..Üniversite laboratuvarı ile farklı yöntem kullanıyorlar sanırım özel laboratuvarlar. Çünkü ilk doktorum da özel hastanede idi ve avidite testi yapacağız ve bu kanı istanbul'da özel bir laboratuvara göndereğiz dedi..Onlar da sonucu hiç hesap edemediler..Hem de iki kez! Bir de bana düşük çıkarsa bebeği lamamız gerekecek demişti..
Ama biz tabii işi onlara bırakmadık, gittik üniversiteye 3 defa bu testi yaptırdık 2 test yüksek, bir test şüpheli çıktı. En azından bir sonuç çıkardılar! Biz gene işi şansa bırakmayalım da İstanbul'da Düzen laboratuvarına gidelim dedik..İşte o da gak guk etti, sonuç çıkaramadı..Ama konuşacağım tekrar o laboratuvarla..Ya hu senin işin bu kardeşim, düşük de olsa bir sonuç çıkar, nasıl o parayı alıp da kanınız sonuç vermiyor dersiniz? Şimdi tüm belgelerimizi yanımıza alıp Gata'daki perinatolog ile konuşacağız. En azından durumu net bir şekilde değerlendiren biri olsun..Umarım içimiz iyice rahatlar...
canım ben 15 haftalık hamileyim, sen üniversite hastanelerine güven canım, anlamadığım üniversite hastanesinde çıkan sonuç, özel labaratuvarda neden ölçülemiyor, bu test kitleri aynı diye biliyorum.ben medipolden hakan apaydınla görüştüm,inanırmısın test sonuçlarıma bile bakmadı, bu testlerin gereksiz olduğunu söyledi.kızıma hamileyken bu testleri doktorum yapmamıştı, yani çok önemli bir testse her doktorun yapması gerekir diye düşünüyorum, oysa ki kimi yapıp kimi yapmıyor.
Arkadaşım çok teşekkür ederim tekrardan bilgiler için. Çok rahatladı içim, sağ olasın..Bu laboratuvar kısmını biz de anlamadık eşimle..Şu toksoplazma konusunu inan hatim ettik, doktordan fazla bilgimiz var artık..Üniversite laboratuvarı ile farklı yöntem kullanıyorlar sanırım özel laboratuvarlar. Çünkü ilk doktorum da özel hastanede idi ve avidite testi yapacağız ve bu kanı istanbul'da özel bir laboratuvara göndereğiz dedi..Onlar da sonucu hiç hesap edemediler..Hem de iki kez! Bir de bana düşük çıkarsa bebeği almamız gerekecek demişti..
Ama biz tabii işi onlara bırakmadık, gittik üniversiteye 3 defa bu testi yaptırdık 2 test yüksek, bir test şüpheli çıktı. En azından bir sonuç çıkardılar! Biz gene işi şansa bırakmayalım da İstanbul'da Düzen laboratuvarına gidelim dedik..İşte o da gak guk etti, sonuç çıkaramadı..Ama konuşacağım tekrar o laboratuvarla..Ya hu senin işin bu kardeşim, düşük de olsa bir sonuç çıkar, nasıl o parayı alıp da kanınız sonuç vermiyor dersiniz? Şimdi tüm belgelerimizi yanımıza alıp Gata'daki perinatolog ile konuşacağız. En azından durumu net bir şekilde değerlendiren biri olsun..Umarım içimiz iyice rahatlar...
ben videolarını bile izledim doğumların hiç korkulcak bişey değil bence gün yaklaşınca fikrim değişirmi bilmiyorum ama izlememe ragmen hiç etkilenmedimmm :)
sezeryandan sonra normal yapınca dikişler sıkıntı yaratıyomuş sanırım sende sezeryan olursun işte ilkinde nasıldı ameliyat sonrası asıl beni korkutan sonrası :44:bide şuan iz varmıı göbeğinde canım ?
İctim, senden ozur dilerim bebegim, burdaki ablalarin gaziyla ictimmn :)
Şöyle canım 10:50 de ameliyathaneye girdim.belden iğne yapıp uzandım sedyeye hemşirelerle konuşurken bir baktım önümdeki perdenin arkasından bebeğimi karnından tutarak çıkardı. O anı ölene kadar unutamam.
O esnaya kadar hiç ağrı hissetmedim. Yaklaşık 1 saat sonra ameliyat ağrılarım başladı. 2 3 saat arayla ağrı kesici iğneler yaptılar. Ağrıdan oturamadigim için bebeğimi kucağıma alamadım hiç emziremedim. Çay kaşığına sağdık öyle verdik. Bir gün sonra yavaş yavaş kalkıp wcye gidebildim. Gaz çıkarmazsan hastaneden taburcu etmiyorlar. O gazı çıkarmak en zoru..dikisim yirtiliyordu sanki..
Sonra eve geldik ama ne gelme. Arabaya bindik araba kipirdadıkca ameliyat yerim yırtılıyor sanki. Neyse belden iğnenin yan etkisi aşırı terleme ve aşırı baş ağrısı yaklaşık 1 ay devam ediyor. Ve ben 2 haftada tam doğrulup yürüyemedim. Ilk haftada kalkan varmış. Zaten kalksamda ağrıyor geri yatıyordum.
Ameliyat yerim iyileştikten sonra orda his kaybı oluyor. Kesik yer de belli. Ayrıca 1yıl kadar eskisi gibi ağır kaldıramıyorsun. Hali yıkasan suyla iş yapsan şişiyor ameliyat yerin sancılanıyor. O iz hiç geçmiyor.
Keşke şimdiki tecrübemle ilk doğumumu yapıyor olsaydım. Doğum çatalinda olmuyor sezeryana alalım diyene kadar KESINLIKLE o masaya yatmazdim.
Şöyle canım 10:50 de ameliyathaneye girdim.belden iğne yapıp uzandım sedyeye hemşirelerle konuşurken bir baktım önümdeki perdenin arkasından bebeğimi karnından tutarak çıkardı. O anı ölene kadar unutamam.
O esnaya kadar hiç ağrı hissetmedim. Yaklaşık 1 saat sonra ameliyat ağrılarım başladı. 2 3 saat arayla ağrı kesici iğneler yaptılar. Ağrıdan oturamadigim için bebeğimi kucağıma alamadım hiç emziremedim. Çay kaşığına sağdık öyle verdik. Bir gün sonra yavaş yavaş kalkıp wcye gidebildim. Gaz çıkarmazsan hastaneden taburcu etmiyorlar. O gazı çıkarmak en zoru..dikisim yirtiliyordu sanki..
Sonra eve geldik ama ne gelme. Arabaya bindik araba kipirdadıkca ameliyat yerim yırtılıyor sanki. Neyse belden iğnenin yan etkisi aşırı terleme ve aşırı baş ağrısı yaklaşık 1 ay devam ediyor. Ve ben 2 haftada tam doğrulup yürüyemedim. Ilk haftada kalkan varmış. Zaten kalksamda ağrıyor geri yatıyordum.
Ameliyat yerim iyileştikten sonra orda his kaybı oluyor. Kesik yer de belli. Ayrıca 1yıl kadar eskisi gibi ağır kaldıramıyorsun. Hali yıkasan suyla iş yapsan şişiyor ameliyat yerin sancılanıyor. O iz hiç geçmiyor.
Keşke şimdiki tecrübemle ilk doğumumu yapıyor olsaydım. Doğum çatalinda olmuyor sezeryana alalım diyene kadar KESINLIKLE o masaya yatmazdim.
İctim, senden ozur dilerim bebegim, burdaki ablalarin gaziyla ictimmn :)
o derecemi zor sonrası canım yaa gözüm korktu çokk inş normal olur tabi ama bu iş son ana kadar hiç belli olmuyomuşş :/
hayırlısı olsın hepimiz için kişiden kişiye farkeden de bi durum okuduğum kadarıyla sezeryan olup eve gelip işine gücüne normal devam edenleri okudum bu sitede.bizim nolcağımızı Allah biliyo artık en iyisi neyse o olsun.bide benim eşimle kanım uyuşmuyo bu bile normal yapamamak için bi sebep olarak gösteriliyomuş.varmı aslı astarı bilemem ama herkes sezeryancı olmuş sanki.ticaret gibi :/
senin başının ağrıyıp mutsuz olman onun için emin ol daha kötü hissediyo senin gergin olduğunu :)şifa olsunn :)
Canım şaşkınlıkla okudum yazdıklarını bende belden aşağı uyusturarak sezeryan oldum ilk önce epidural mı spinal mı diye anestezi uzmanıyla konuştuk oda kombin yapacam dedi ameliyat boyunca yanda camlı dolap vardı ordan izledim bütün ameliyatı neyse aşağıya indiğimde sadece üşüme hissettim aksam 6 da doğum yaptım sabah 4 te kalkıp yürüdüm kızımı emzirdim eve gelince de ikinci gün misafirleri ben karşılıyordum birde hiç dikiş yerimde sıkıntı yaşamadım basım ağrımadı dönmedi hı ben sezeryan istemedim ama kızım dönmedi bası hep yukardaydı son haftaya kadar bekledik dönmeyince doktor alalım artık dedi ama kızımda kolik vardı doğduğu gece hiç uyumadı göğsümde yatınca uyuyordu bende ona bişey olur diye bütün gece uyanık kaldım ve o gün bugündür uyku sorunumuz var ( farklı oluyor işte bakalım ikincisi nasıl olacak
Haklısın canım vardır öyle hemen toparlanan benim canım çok tatlı. Çok tatlı olmasına rağmen normal olsaydı diyorum. Ilk avantajı dikişe gerek kalmazsa hemen ayağa kalkıyorlar. Hem istedikleri zaman istedikleri kadar doğum yapabiliyorlar. Kadınların doğurganlık özelliği kalmadı. O doğumu yapmak o gücü kendimde bulmak isterdim.
o zaman ben sendende beter olurum heralde parmağım kesilse kıyamet kopartıyorumm neyse zamanı gelince görcez nolcağınııı :)
o derecemi zor sonrası canım yaa gözüm korktu çokk inş normal olur tabi ama bu iş son ana kadar hiç belli olmuyomuşş :/
hayırlısı olsın hepimiz için kişiden kişiye farkeden de bi durum okuduğum kadarıyla sezeryan olup eve gelip işine gücüne normal devam edenleri okudum bu sitede.bizim nolcağımızı Allah biliyo artık en iyisi neyse o olsun.bide benim eşimle kanım uyuşmuyo bu bile normal yapamamak için bi sebep olarak gösteriliyomuş.varmı aslı astarı bilemem ama herkes sezeryancı olmuş sanki.ticaret gibi :/
senin başının ağrıyıp mutsuz olman onun için emin ol daha kötü hissediyo senin gergin olduğunu :)şifa olsunn :)
hastalık gibi valla bu alışveriş
ne aldınn canımmmm pantlon alıyımm diyorum defacto online'dan ama denemeden alt almadım hiçç