2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
3 ay sonunda canım et istedi:KK53:
dışarı çıkcaz yemeğee:KK9:en sevdiğim yemek dışarda yemekk :KK9:

Son düzenleme:
benimde idrardan sonra sildiğimde sapsarı oluyo tuvalet kağıdı enfeksiyonmu acabaa:26:

Ya bende iki gündür dikkat ediyorum yoğun ve sapları geliyor
Beyazdı sarıya döndü
Ama yanma olmazsa sorun değil
Ben Dr uma ne sorsam sorun değil sorun değil önemli değil diyor
Çok fazla rahat o yüzden ben daha tedirgin oluyorum sanırım
Bi de bu sancılar çok canımı sıktı off

Beyazdı sarıya döndü

nasıl sancı canım ya neden oluyo ki bişey demiyomu doktorun önleyici bişey verse akıl vermek yerine acaba daha iyi olmazmı yokmuymuş bi çözümü bişeyi erken doğum riski diyip öyle beklicekmiymişsin ne saçmalık yarabbim ya

Beyazdı sarıya döndü

Canım sorun yapma kendini strese sokma balım eğer bi sorun olsaydı doktor o kadar rahat olmazdı inan bana :)

Hiç merak etme geçer o, çok hava değişikliği olan yerlerde başına geliyor insanın. Çok cereyanda kalmamaya çalış..O enfeksiyonu çok artırıyor..Zinnat da benim bildiğim gebelikte kullanılan ilaçlardan, korkma bence diyecem ama doktoruna mutlaka sor. Benim ise hiç sorma hamileliğin başından beri bir toksoplasma enfeksiyonu var. Bağışıklık değerim net hesaplanamadığı için 4 aydır rovamycine içiyorum sabah akşam. Bir laboratuvar sonuç ölçemiyor, bir diğeri yüksek bağışıklık var deyip problem yok diyor. Kafam allak bullak..İşte öyle..

merhaba moiraia, benimde 8. haftada yaptırdığım testte toksoplazma igm pozitif çıkınca üniversite hastanesinde avidite testi yaptırdım, yüksek avidite çıkınca doktorum korkmamamı söyledi, antibiyotik kullanmadım ,testi bi daha da tekrarlatmadı, ben yine de tedirgin olunca perinatoloji uzmanıyla görüştüm, bana kesinlikle rahat olmamı şimdiye kadar toksoplazmalı doğan bir bebekle karşılaşmadığını söyledi, hatta bu testleri yaptırmanın gereksiz olduğunu söyledi, eğer bir problem olursa zaten ultrasonda bulgu vereceğini söyledi .sende korkma canım rahat ol,bir arkadaşımızında 5 aylıkken kızamıkçık sonucu pozitif çıktı, amniyosentez yaptırdı, sonuç bebeğin sağlıklı olduğu.

Nehir Özge,,çok teşekkür ederim cevabın için. Çok içimi rahatlattı senden bunları duymak. Sen kaç aylık hamilesin şimdi ?

Dört aydır kabusum oldu bu toksoplasma. Aslında ben de kendimi rahatlatmalıyım. Dediğin gibi hiç toksoplasmalı doğan bebek yokmuş bu zamana kadar. Ama doktorlar o kadar telaşlandırdı ki beni üniversite ilaç içmeyeceksin, yüksek aviditen var dese de bir diğeri bizim laboratuvarda senin değerlerin ölçülemiyor, o ilacı doğuma kadar içeceksin ve hem amniyo hem de kordosentez yapacağız dedi. Üniversite yüksek bağışıklık verirken özel hastane değerleri ölçemedi bile. Daha sonra İsanbul'da da Düzen laboratuvarına gittim; o da çok büyük bir laboratuvar ya gene yok efendim " immun komplekslerim yetersiz" diye ölçemedi testi.Telefonda da bana "şüpheli durumda olabilirsiniz, prc tarama yapılmalı" diyor. Düşün değer bile ölçemiyorlar! En son yine üniversiteye yaptırdım dün; yine yüksek avidite çıktı. Nereye güveneceğimi bilemedim. Sağdan 100 soldan 0 sıfır alan öğrenci gibiyim. Yarın yine istanbul'a gidiyorum ; 17'sinde Gata'da randevum var bir perinatolog ile. O da testleri götüreceğim, inşallah iyi ve kesin bir şeyler şöyler..Kafam allak bullak ama senin yazdıkların çok iyi oldu, çok teşekkür ederim.

Merhaba aralik anneleri sizlere ikili testim hakkinda sorular sormak istiyorum sonuclarimi yazayim ilk once
Yasim 24

Ense kalinligi : 1.42 mm
Crl :54.7 mm
Kombine risk : <1:10000 Cut of degerinin altinda
Yas riski : 1:965
Trisomy 13/18 + NT : <1:10000 cut of degerinin altinda
Free hcg : 60.6 Ng/ml 1.90 duzeltilmis mom
PAPP-A : 2.83 mlu/ml 1.50 duzeLtilmis mom
Nasal bone : mevcut

Degerlerim nasil doktora gosteremedim yas riski neden oyle cikmis bi yanlislik yapilmis olabilirmi yoksa normalmi sizce

Yaş değerinde bir problem görünmüyor bence, normal. :)

10 haziranda gittim bidahaki 6 temmuzda kuşuuum nesi çok koca 1 ay aaaa zor dayanıyorum vallaaa:KK9:

Hala medipol'deki doktora mı gidiyorsun bu arada? Sen kimden öğrendin cinsiyeti yowrem ? :KK1:

Yaş değerinde bir problem görünmüyor bence, normal. :)

Hala medipol'deki doktora mı gidiyorsun bu arada? Sen kimden öğrendin cinsiyeti yowrem ? :KK1:

evet canımmm medipolde peihan özden 10unda öğrendim ,işte doktordann kimden öğreniciyimmmmmmm hayatıım:KK9:

nasıl sancı canım ya neden oluyo ki bişey demiyomu doktorun önleyici bişey verse akıl vermek yerine acaba daha iyi olmazmı yokmuymuş bi çözümü bişeyi erken doğum riski diyip öyle beklicekmiymişsin ne saçmalık yarabbim ya

Ne saçma di mi
Tam aptallık eee risk var o zaman önleyici birşey söyle yani
Anlamadım valla gzmcim bende
2dr a gidiyoum2side umursamaz benimde gamsız olmam lazım herhalde ama yapamıyorum işte
Sap sarı yazacağıma sapları yazmış otomatik klavye ayy çok güldüm=)))))))

Ne saçma di mi
Tam aptallık eee risk var o zaman önleyici birşey söyle yani
Anlamadım valla gzmcim bende
2dr a gidiyoum2side umursamaz benimde gamsız olmam lazım herhalde ama yapamıyorum işte
Sap sarı yazacağıma sapları yazmış otomatik klavye ayy çok güldüm=)))))))

farketmemişim bile sancı kelimesini okuyunca çok sinirlendim doktorlarına görmemişim:KK9:
sen başka dr bul kendine hayır gelmez bunlardan aptallar bari rahatlatıcı bi açıklama yapında kendimizi yiyip bitirmeyelim.hayrına bakıyolar sanki allahıımm işin bu senin ya binbir tavır çekiyoruz paramızla rezil oluyoruz resmen valla.
sen gel medipole birlikte gidelim:KK16:

farketmemişim bile sancı kelimesini okuyunca çok sinirlendim doktorlarına görmemişim:KK9:
sen başka dr bul kendine hayır gelmez bunlardan aptallar bari rahatlatıcı bi açıklama yapında kendimizi yiyip bitirmeyelim.hayrına bakıyolar sanki allahıımm işin bu senin ya binbir tavır çekiyoruz paramızla rezil oluyoruz resmen valla.
sen gel medipole birlikte gidelim:KK16:

Yakın olsa gelmez miyim kız:KK66:)
Ben anlamadım gitti zaten devlet hastanesi olsa hadi bi nebze anlarım

Sen yedin mi o dediğinden bakiim:KK66: adını bile diyemiyorum
Oh darısı başıma darısı başıma:KK66:)

kız bugun doktora gıttık hersey yolunda Allaha sukur=) ama benım son adet tarıhım 4 mart olmasına ragmen bebegım her gıttıgımde daha da buyuk cıkıyo. Bu sefer 17 haftaya gırmıssın dedı bebegın boyu 15 cm ve bu sefer de dogum tarıhı degıstı 29 kasım ben bısey anlamadım bu ısten

Arkadaşlar son iki ay içinde önce göğüs arasında bikaç küçük beze cikti, onlar geçti Kasigimda iki tane çıktı, onlarda geçti şimdi iki koltuk altimda var :KK43: toplam 3 tane nohut büyüklüğünde ve ağrıyor çok. Pazartesiye genel cerraha randevu aldım ama çok korkuyorum :KK43: böyle bişey yaşayan var mı ??

kız bugun doktora gıttık hersey yolunda Allaha sukur=) ama benım son adet tarıhım 4 mart olmasına ragmen bebegım her gıttıgımde daha da buyuk cıkıyo. Bu sefer 17 haftaya gırmıssın dedı bebegın boyu 15 cm ve bu sefer de dogum tarıhı degıstı 29 kasım ben bısey anlamadım bu ısten

Ayy ne güzel ya :KK1: belki de 4marttan önce hamile kalmışsindir üzerine adet görmüşsündür. Keşke benimkide öyle olsa bir hafta erken doğurursun

Ayy ne güzel ya :KK1: belki de 4marttan önce hamile kalmışsindir üzerine adet görmüşsündür. Keşke benimkide öyle olsa bir hafta erken doğurursun
belkıde oyle oldu erkek kardesım sınav stresınden septom atagı gecırdı 4 martta bende kanamayla uyandım o gecenın sabahı cok korkmustum cunku . Belkıde uzerıne gordum yada bebegın boyu uzun haftasını mı yanlıs hesaplıyor ultrason makınası anlammveremedım

bı gorsenız okadar tatlıydıkı ultrasona gırdıgımde bagdas kurmus ve parmagını emıyordu cınsıyetını teyıt etmek ıstedık ama kordonu da bacak arasına gırmıs =) goremedık ama erkege bensıyo hala yapısı ogleden sonra koyucam ultrason resmını ınsallah

Herkese Günaydııın,

Biz uyandık ve kahvaltımızı yapıyoruz. Artık biz diye konuşuyorum hep, eşim çok çabuk adapte oldun çoklu yaşama sen diyor:KK16: Umarım herkes çok çok iyidir. Redsonic için çok üzüldüm, ne olur yaşamayalım böyle şeyler artık:KK43:.

Gunaydin kızlar nbr nasılsınız bakalım=))
Ben çok sükür çok iyiyim tabi sari akinti dışında korkuyorum enfeksiyondan bebege zarar gelir mi diye...bol su içmeye çalışıyorum kızlar bu sanciları çok takmayin rahim büyüyor normal yani bi balon sisirince nasıl geriliyorsa karnımızda öyle geriliyor kaslar kasıliyo normal yani her şeyde erken doğum riski diyorlar ama ilerde ne olacağına dr bile garanti veremez o yüzden çok kasmayin kendinizi de bebeğinizi de hamileligin tadini çıkarmaya bakın:)))))

ne güzel İşte canım zaten biz değil miyiz iki kişiyiz:KK9:
Dün sırtüstü uyandığımda bi baktım yavrum sag tarafta kocaman duruyor uzun zamandır dikkat etmemiştim sok oldum:KK52:elimden büyüktü sonra eşim geldi eşime göstereyim dedim baktım kaybolmuş saklanmış :KK9:
Bak bu kesin kız sana göstereceğimi anladı utandı dedim=))))

Günaydın ..:KK16:
Kızlar size saçma gelicek belki ama ben bebeğimi görüyorum karnımda nerde oldugunu
Bi top oluyo göbeğimin altında sonra kayıyo aşşağıyo :KK9:
Daha çok minik evet ama benim sıfır göbeğim var nerdeyse hala ve zayıfım sanırım ondan
Gaz değil bebiş bu bebiş :KK9: Dün arkadaşımda şahit oldu onunda 2 tane çocuğu var
Nasıl bu kadar erken görülüyo diye :KK52::KK52:
Ama ben normaldede yumurtam büyüdümü hissediyordum eşime diyodum çatlamak üzere baya büyüdü
Hatta birgün hadi hastaneye gidelim nasıl hissedicen sana öyle gelmiştir dedi gittik dr yumurta çatlamak üzere dedi..
muaynedede dr karnımı açar açmaz eliyle tutup burda bebek zaten belli oluyor demişti..

Benim bebeğimin eşi aşağıda kızlar. kasık ve bel ağrılarını 2-3 hafta önce gittiğimde doktorum buna bağladı ve fazla ayakta kalma yürüyüş yapma dedi. 5. aya kadar yukarı çıkacakmış. ama kullandığım vitamin ilaçları haricinde de magnezyum falan vermedi. çok ağrın olduğunda mutlaka gelmelisin dedi. şimdi kasık ağrılarım fazla yok. ama belimin sağ tarafı kalçama doğru fazlasıyla bir ağrı var. sanırım en kısa zamanda doktorumu ziyaret etmem gerekecek. böyle herşeyden de pimpiriklenmek istemiyorum ama ilk defa yaşadığımız için devamlı aklımızda soru işaretleri oluyor. daha önce hamilelik yaşayanlar bizde de olmuştu. bunlar norma diyorlar :)

kalça bel ağrıları bendede var canım normal olsa gerek...

Gunaydin kızlar nbr nasılsınız bakalım=))
Ben çok sükür çok iyiyim tabi sari akinti dışında korkuyorum enfeksiyondan bebege zarar gelir mi diye...bol su içmeye çalışıyorum kızlar bu sanciları çok takmayin rahim büyüyor normal yani bi balon sisirince nasıl geriliyorsa karnımızda öyle geriliyor kaslar kasıliyo normal yani her şeyde erken doğum riski diyorlar ama ilerde ne olacağına dr bile garanti veremez o yüzden çok kasmayin kendinizi de bebeğinizi de hamileligin tadini çıkarmaya bakın:)))))

Canım bende de var sarı akıntı. Doktor muayene etti, enfeksiyon var mı diye. Enfeksiyon yok, akıntı hormonal dedi. Sonra bir de fitil yazdı. Henüz almadım, alıp kullanmaya başlıycam.

X