- 7 Eylül 2009
- 2.709
- 38
geçmiş olsun canım
ağlamayaa bebeğine yazık... çorba falan içseydin yada yoğurt ye 1 kase benimde canım çok istemio bunları tüketiyorum bendee süt iç bol bol
herşey kokuyor caanım biraz yoğurt yedim ama süt içemıyorum gün içinde içmiştim. meyve yiyebiliirm sanırım onu denıycem bakalım.
1-bu sanırım iyetisyen, senin boy ve kilo oranın ve de kan değerlerinle çözülecek bir konu. ben pcos, hipotiroid haşimato ve de insülin direnci hastasıyım ve gebelikte günde 4 kez insülin vurmak zorudayım o yüzden de benim için sadece 1 porsiyon meyve var. meyve dönüşümleri listemde var. 5-6 kiraz, 1 orta boy elmaya eşit mesela.Çok çok sağol canım.Bende buna yakın ama sanırım bundan az besleniyorum. Sorularım var elbet cevaplarsan çoook mutlu olurum
1-Meyve günde 1 porsiyon mu öğle yemeğinden sonraki kuru meyveleri saymazsak.Bana az geldi
2-Yemek porsiyon ölçüleri neler.Mesela orta boy 1 balık,80gr kadar et,120 gr kadar tavuk ideal midir?
3-Sebze yemeği,çorba porsiyonu ne?(hep merak etmişimdir.)1kase çorba kaç kepçe,yada sebze yemeği kaç kaşık
4-Örnek bir kahvaltı,öğle,akşam yemeği menüsü nasıl?
5-2 kuru kayısı ya da kuru erik veya 1 incirle 2 ceviz ya da 6 badem veya 1 avuç fındık yiyorum. Burayı anlamadım.Kuru kayısı yediysek ceviz yok mu.
6- Öğünde hem karbonhidrat hem protein varsa salata mı yiycez süt ürünü mü?
7- Senin boyun ve kilon kaç? Ben 163 boy şu an 53,500 kg
Ben hamiş olduğumu öğrendiğimden beri sağlıklı 3 ana 3 ara öğün besleniyorum.55,500 idim 2 kilo verdim. Ama sanırım seninkinden daha az kalorili. Bende haziranda diyetisyene gitmeyi düşünüyorum ama o zamana kadarda sağlıklı beslenmek istiyorum. Yazdıkların ilaç gibi geldi bana.
Kusura bakma çok soru sordum.
tamam canım patates haşlayayım en iyisi hemen koyayım teşekkür ederim. tok tutar barimakarna falan haşla patates de olabilir ben bunları tüketmeye çalışıyorum ara ara ye kendini zorlamaa
iyi akşamlar arkadaşlar yeni hamile arkadaşımız var sanıyorum hayırlı olsun Allahım bebeğini sağlıkla kucağına almak nasip etsin .
ben neve zor attım kendimi bir istifra ettım ama midem boştu zaten hala da boş bu saat oldu birşey yiyemıyorum eşim çok zorladı bende açtım çeşmeleri sonra o da çok üzüldü ne olcak halım böyle çok açım ama yiyemıyorum
tamam canım patates haşlayayım en iyisi hemen koyayım teşekkür ederim. tok tutar bari
1-bu sanırım iyetisyen, senin boy ve kilo oranın ve de kan değerlerinle çözülecek bir konu. ben pcos, hipotiroid haşimato ve de insülin direnci hastasıyım ve gebelikte günde 4 kez insülin vurmak zorudayım o yüzden de benim için sadece 1 porsiyon meyve var. meyve dönüşümleri listemde var. 5-6 kiraz, 1 orta boy elmaya eşit mesela.
2-balık, yediğin balığa göre değişir. bunların hepsi için 4 köte büyüklüğünde diyor. mangal yasak. tütsülenmiş her tür ggıda yasak hatta. çünkü pankreası etkiliyor ve diyabeti tetikliyor.
3-bir küçük çorba kasesi o da 1 kepçe anca ediyor. sebzeler bezelye hariç 8 çorba kaşığı, bezelye 4 kaşığı geçmeyecek.
4-bu sanırım diyetisyenin belirleyeceği bir şey. benimkini yazayım: 2 dilim ekmek ya da yarım gevrek, 1 yumurta. yumurta yerken peynir yok malum kalsiyum demiri öldürür.o yüzden peynirim ara öğünde. 3-4 zeytin. ben ev yapımı yediğim için bazen 7-8 de olailiyor. yeşillik serbest. mevsiminde domates biber salatalık serbest, şu an almıyorum ben sera diye.
ara öğünümde 1 dilim ekmek ya da 2 galetayla 1 dilim peynir ya da 2 çorba kaşığı lor. peyniri yağsız olsun diye kasmıyoruz :)
5-hayır. kuru meyveler ve kuru yemişler aralarında yer değişebilir. ben sadece eşdeğerlerini yazdım.
6-karbonhidrattan kasıt ekmek ve pilavlar makarnalar malum, onları öğleyin sebzeyle yazdı diyetime doktorum. yanına da yoğurt veya ayran. akşam yemeğimse protein(et ürünleri ya da baklagil) ve salata var. o da protein vitamin dengemi sağlıyor. öğleye düşen 3 dilim ekmek. istersen 6 kaşık pilav ye ister ekmek tüket. ister 2 dilim ekmek, 2 kaşık pilav, bu sana bağlı. tabii bir öğünde de mutlaka çorba var. dediğim gibi, çorba da 1 dilim ekmeğe eş. ona göre eksiltiyorum.
7-boyum 1.72 ama kilom çoook 100'e yakınım maalesef. insülin direncim, pcos, tiroidim hepsi bbir olup kilo vermemi zorlaştırıyor. gebelikte hormonlarım normale dönünce kilo veriyorum, kızımda emzirirken geri aldım. ama çok şükür diyabetten etkilenmeyen sağlıklı bir bebeğim oldu.
tarifi alabilirm canım belki denerim .ama kım yapacak bunları mutfağa zor giriyorum eşime iiyice temizlettim ama yıne kokuyor yıne kokuyor. ağlamam geçti hormonlar alt üst bir ağlıyorum bir gülüyorumah canım yaaa...evet haşlanmış patates iyi geliyormuş...bakkk naneli sütlü çorba da iyi gelirr...hem süt kokusunu hiç almıyorsun...istersen tarifini verebilirim...ben midemi bozduğumda ve adet günlerimde midem çokk bulanırdı benimmm canım da bişey yemek istemediği zaman hep yaparım...canım yaaa ağlama olur muu...
patates salatası da yapabilirsin baharat dök üstüne bak şimdi benim de canım istedi.D
arkadaşlar bugün doktora gittim bebeğimin kesesini gördüm heyecandan soramadım ama ultrason kağıdında GS= 8.6 mm yazıyo 20 gün veya 15 gün sonra gel hem bebeği hem kalp atışlarını görürüz dedi muhtemelen gec döllenme oldu çünkü sat a göre 6 haftalık ama daha küçükmüş bebek bile görünmediğine göre inş herheş yolunda gider hepimizinki:))
arkadaşlar bugün doktora gittim bebeğimin kesesini gördüm heyecandan soramadım ama ultrason kağıdında GS= 8.6 mm yazıyo 20 gün veya 15 gün sonra gel hem bebeği hem kalp atışlarını görürüz dedi muhtemelen gec döllenme oldu çünkü sat a göre 6 haftalık ama daha küçükmüş bebek bile görünmediğine göre inş herheş yolunda gider hepimizinki:))
tarifi alabilirm canım belki denerim .ama kım yapacak bunları mutfağa zor giriyorum eşime iiyice temizlettim ama yıne kokuyor yıne kokuyor. Ağlamam geçti hormonlar alt üst bir ağlıyorum bir gülüyorum
tama canım patateslerim haşlanıyor. Bende bu arada karekere devam sağolasın
Merhaba cok sevindim bulantinin olmamasina:) cok sukur benimde yok. Bend3 ogretmenim bu arada. Hakkaten kotu olur bizim icin bulanti durumlari
herkese iyi akşamlarrr kızlar....
canımmmide bulantın için beyaz leblebi önerebilirim sana bana çok iyi geliyor. ilk gebeliğimde 7. haftada başlayan bulantım 2. gebeliğimde 4. haftada başladı :S ilerleyen günlerde şiddetlenerek artacak gibi gözüküyor... eşime yemek hazırlarken gün içinde oğluma yemek hazırlamaya çalışırken ağlayacak gibi oluyorumAllah kolaylık versin.
nasılsınız? bebişler nasıllar? benimde yarın kontrolüm var bakalım ne olacak :)
arkadaşlar bugün doktora gittim bebeğimin kesesini gördüm heyecandan soramadım ama ultrason kağıdında gs= 8.6 mm yazıyo 20 gün veya 15 gün sonra gel hem bebeği hem kalp atışlarını görürüz dedi muhtemelen gec döllenme oldu çünkü sat a göre 6 haftalık ama daha küçükmüş bebek bile görünmediğine göre inş herheş yolunda gider hepimizinki:))
aaa ne güzel nerdesin ve branşın ne canım? benim edebiyat. ben bugün nöbetçiydim ve 8 saat dersim vardı kasıklarım bayağı ağırıyor sanırım ayakta çok kalınca ağırıyormuş. izinleri hiç düşündün mü ne zaman ayrılacaksın?
aaa ne güzel nerdesin ve branşın ne canım? benim edebiyat. ben bugün nöbetçiydim ve 8 saat dersim vardı kasıklarım bayağı ağırıyor sanırım ayakta çok kalınca ağırıyormuş. izinleri hiç düşündün mü ne zaman ayrılacaksın?